Οθωμανικό κρεβάτι: ένα χρήσιμο δώρο από την Ανατολή (32 φωτογραφίες)

Το χαρακτηριστικό από τα παραμύθια του «Χίλιες και μία νύχτες», η ενσάρκωση της ευδαιμονίας της Ανατολής, ο οθωμανός εμπλούτισε τα σπίτια πολλών χωρών του κόσμου. Μεταξύ των τουρκοκυπρίων λαών, αυτή η λέξη σημαίνει "συμβούλιο". Οι κάτοικοι της Αρχαίας Περσίας κάλεσαν τους Οθωμανούς. Σήμερα έχει τροποποιηθεί, αλλά η βάση παραμένει η ίδια.

Τι είναι οθωμανός;

Ο παραδοσιακός Οθωμανός είναι ένας χαμηλός ευρύς καναπές χωρίς μπράτσα, με πλάτη πλάτης μικρού ύψους. Δεν αναδιπλώνεται σαν ένα κλασικό πρωτότυπο. Οι επείγουσες ανάγκες και απαιτήσεις έχουν εκσυγχρονίσει το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτών των επίπλων.

Μπεζ οθωμανικό κρεβάτι

Λευκό οθωμανικό κρεβάτι

Στην καθαρή του μορφή, αυτή η πολυτέλεια επιτρέπεται μόνο από τους ιδιοκτήτες ευρύχωρων πολυκατοικιών. Για τους περισσότερους, αυτό είναι ένα οθωμανικό κρεβάτι, αλλά το χρησιμοποιούν τόσο ως πάγκο, όσο και για ύπνο και ως στήθος. Το κάθισμά της ανεβαίνει, και κάτω από αυτό κόγχες για τα πράγματα είναι διευθετημένα.

Οθωμανικό κρεβάτι κάτω από λευκασμένη βελανιδιά

Μαύρο οθωμανικό κρεβάτι

Πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα έπιπλα

Ο οθωμανός συνδυάζει τα καλύτερα παραδοσιακά κρεβάτια και καναπέδες, επομένως, έχει τα πλεονεκτήματα και των δύο τεμαχίων επίπλων:

 • Αποθήκευση. Η αγορά ενός οθωμανικού είναι επωφελής από διάφορες οπτικές γωνίες. Το δωμάτιο απελευθερώνεται, το οποίο λαμβάνεται πάντα υπόψη για τα περισσότερα μικρά διαμερίσματα. Ένας Οθωμανός είναι τα έπιπλα δύο σε ένα: ένα κρεβάτι για ύπνο και έναν καναπέ για συναντήσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να απολαύσετε ένα επιπλέον έπιπλο.
 • Εργονομία Απόλυτα επίπεδη επιφάνεια, χωρίς αρμούς ή ραφές που έχουν τα περισσότερα μοντέλα καναπέδων. Αυτό παρέχει έναν πιο άνετο ύπνο και ξεκούραση.
 • Στυλ. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο του δωματίου. Ο οθωμανός με ταπετσαρία από μετάξι ή παρόμοιο ύφασμα προσθέτει στο δωμάτιο το άρωμα της Ανατολής και την πολυτέλεια, η επίστρωση με ταπετσαρία δίνει σταθερότητα.
 • Οικουμενικότητα. Μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μέχρι την κουζίνα, και η συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής θα παρέχει εύκολα το κατάλληλο υλικό ταπετσαρίας.
 • Συμπαγή. Η απουσία πλάτης και βραχιόνων κάνει τον καναπέ λιγότερο συνολικό. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο χώρο όσο ένας εξοικειωμένος καναπές, αλλά φαίνεται κομψό.
 • Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ο οθωμανικός, πλήρης με ορθοπεδικό στρώμα, που όλο και περισσότεροι καταναλωτές, ειδικά νέοι, επιλέγουν.

Το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται δεν μοιάζει καθόλου με ένα υπνοδωμάτιο. Ακόμα κι αν έχει λευκή ταπετσαρία συν ένα πλαίσιο του ίδιου χρώματος. Ωστόσο, δεν κοιμάται επάνω της, ούτε χειρότερα από το κρεβάτι.

Οθωμανικό ξύλινο κρεβάτι

Καναπές ή κρεβάτι;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες οθωμανών στην αγορά. Τα έπιπλα τοποθετούνται στον τοίχο ή στη γωνία. Μπορεί ή δεν μπορεί να έχει υποβραχιόνια.

Στο κλασικό οθωμανικό, η πλάτη είναι μάλλον χαμηλή, αλλά το σημερινό διπλό μοντέλο το καθιστά ένα πλήρες κεφαλάρι.

Ένας Οθωμανός που έχει σχεδιαστεί για ύπνο είναι ένας ή δύο. Η επιλογή εξαρτάται από τα αιτήματα του ιδιοκτήτη, το σκοπό, τις διαστάσεις του δωματίου.

Τι θα μοιάζει περισσότερο - ένα κρεβάτι ή ένας καναπές - καθορίζεται από το σχέδιο. Η ομοιότητα με το κρεβάτι θα δώσει μια μαλακή πλάτη και κεφαλάρι στη μικρότερη πλευρά. Η πλάτη, εξοπλισμένη στη μεγαλύτερη πλευρά, θα κάνει τον οθωμανό παρόμοιο με έναν καναπέ. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σχεδιασμός εξαλείφει τα υποβραχιόνια.

Οθωμανικό κρεβάτι από ξύλο

Παιδικό κρεβάτι οθωμανικά

Οθωμανικό κρεβάτι για το κορίτσι

Οθωμανική για κάθε γούστο

Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές επίπλων δημιούργησαν μοντέλα για διαφορετικές ανάγκες, προτιμήσεις και προϋπολογισμούς.

Γωνία

Το γωνιακό οθωμανικό κρεβάτι μοιάζει περισσότερο με καναπέ, έτσι τοποθετείται στην κουζίνα, το καθιστικό, τους κοινόχρηστους χώρους. Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε μια κατάλληλη ταπετσαρία.

Η ξύλινη δομή περιλαμβάνει δύο πλάτες, από τις οποίες το μικρότερο βρίσκεται στα αριστερά ή στα δεξιά, οπότε προτού αγοράσετε είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε με ακρίβεια τον τόπο όπου θα εγκατασταθεί. Παρόλο που υπάρχουν μοντέλα με κινητά τμήματα που είναι εύκολο να επανεγκατασταθούν.

Ένας οθωμανός με μαλακή πλάτη δίπλα στον τοίχο παρέχει επιπλέον άνεση και προστατεύει το κάλυμμα του τοίχου από την τριβή.

Η γωνιακή διαμόρφωση επιλέγεται για μικρά δωμάτια - συνήθως καταλαμβάνει κενά τμήματα του δωματίου και μεγεθύνει οπτικά τον χώρο.

Οθωμανικός καναπές

Οθωμανικό κρεβάτι στο σπίτι

Οθωμανικό κρεβάτι

Με συρτάρια

Σημαντικά αυξάνει τη λειτουργικότητα αυτού του κομμάτι των επίπλων την παρουσία ενός κουτιού κάτω από το κρεβάτι. Οθωμανική με κουτιά για λευκά είδη είναι ιδιαίτερα ζήτηση για διαμερίσματα μικρού μεγέθους, όπου το πρόβλημα της αποθήκευσης των πραγμάτων είναι πάντα παρόν. Ένα συρτάρι μπορεί να είναι ένα μεγάλο, αν και είναι πολύ καλύτερο να έχετε πολλά τμήματα εξαγωγής. Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθούν, επειδή όλα είναι εύκολα προωθημένα, και είναι ευκολότερο να κρατάς τα πράγματα σε τάξη. Τα κουτιά μπορούν να επιτελούν μια αισθητική λειτουργία ως ανεξάρτητο στοιχείο διακόσμησης, αλλά πιο συχνά είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με το οθωμανικό πλαίσιο, οπότε δεν παρατηρούνται οπτικά.

Μπλε οθωμανικό κρεβάτι στο νηπιαγωγείο

Καφέ οθωμανικό κρεβάτι

Σφυρήλατο σίδερο κρεβάτι οθωμανική

Με αποσπώμενο μέρος

Η σημασία ενός ευρύχωρου χώρου αποσκευών δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη για άλλο ύπνο. Ο Οθωμανός με κρεβάτι εξελίξεως λύνει το ζήτημα. Δηλαδή, αντί για κιβώτια, ο σχεδιασμός προβλέπει ένα πρόσθετο στρώμα στο πλαίσιο. Έτσι, σχηματίζονται δύο αγκυροβόλια που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα. Τα συρόμενα μοντέλα αποτελούν μια καλή λύση για τον ιδιωτικό χώρο ενός παιδιού ή σε περίπτωση που φτάσουν οι επισκέπτες.

Με ανυψωτήρα

Πόσο καιρό και αποτελεσματικά ένας οθωμανός με μηχανισμό ανύψωσης θα διαρκέσει, πόσο βολικό θα είναι, εξαρτάται από τον τύπο του. Μπορεί να είναι σχεδιασμός ελατηρίου ή αμορτισέρ αερίου. Τα ελατήρια δεν είναι έτοιμα για μεγάλα σταθερά φορτία, είναι μια επιλογή προϋπολογισμού.

Τα αμορτισέρ που είναι γεμάτα με αέριο είναι πιο βολικά, αντέχουν μια σημαντική μάζα. Έπιπλα με ένα τέτοιο μηχανισμό δεν είναι φθηνό, οπότε θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες όταν επιλέγετε. Δείχνει τα μέγιστα επιτρεπόμενα χαρακτηριστικά φορτίου και λειτουργίας του μηχανισμού.

Οθωμανικό κόκκινο κρεβάτι

Κρεβατοκάμαρα κρεβάτι

Λαμιναρισμένο οθωμανικό κρεβάτι

Οθωμανική παιδική

Η ατελείωτη ποικιλία που προσφέρει η βιομηχανία επίπλων σας επιτρέπει να επιλέξετε εύκολα τι ακριβώς ταιριάζει στο παιδί. Μπορείτε πάντα να βρείτε ένα μοντέλο που να πληροί τις προϋποθέσεις και τους κανόνες που απαιτούνται για τα έπιπλα παιδιών.

Χαρακτηριστικά

Το οθωμανικό κρεβάτι του σύγχρονου παιδιού μοιάζει με έναν καναπέ μικρού μεγέθους κατάλληλου σχεδίου, άνετο για παιδιά και εφήβους. Για το κορίτσι, το ελαφρύ κρεβάτι της πριγκίπισσας είναι κατάλληλο: ένας οθωμανός με λευκά όχι μόνο ταπετσαρία, αλλά ολόκληρο το πλαίσιο. Το αγόρι θα εκτιμήσει το φωτεινό οθωμανικό με τη μορφή ενός αυτοκινήτου.

Μια ποικιλία οθωμανών, όπως ένας καναπές, είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για τα παιδιά. Αυτός είναι ένας ευρύς καναπές με πλάτη και μπράτσα. Δεν έχει δυνητικά τραυματικά πόδια, κάτι που δεν είναι μόνο βολικό, αλλά δημιουργεί επιπλέον ασφάλεια για τα παιδιά.

Αν το παιδί δεν έχει δικό του δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα πτυσσόμενο μοντέλο. Όταν συναρμολογείται, μοιάζει με μια μεγάλη καρέκλα και δεν παραβιάζει το εσωτερικό του δωματίου.

Το Roll-out Οθωμανικό είναι βολικό για οικογένειες με παιδιά με καιρικές συνθήκες. Είναι πολύ πιο ασφαλές από το διώροφο μοντέλο, ενώ καταλαμβάνει χώρο ως ενιαίο οθωμανικό κρεβάτι.

Μεγάλο οθωμανικό κρεβάτι

Οθωμανικό κρεβάτι από MDF

Ξύλινο πατάρι οθωμανικό κρεβάτι

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

Τα παιδιά μεγαλώνουν συνεχώς, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για να κάνουν την στάση τους όμορφη, οι οθωμανοί πρέπει να είναι με ορθοπεδικό στρώμα και να πληρούν τις υγειονομικές απαιτήσεις:

 • Η προβλήτα είναι αναγκαστικά συνεχής και μετρίως σκληρή: ο ύπνος σε ένα μαλακό κρεβάτι οδηγεί στο σχηματισμό εσφαλμένης στάσης στο παιδί, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα ορθοπεδικό κρεβάτι με μπλοκ ελατηρίων και αφρό πολυουρεθάνης ως πληρωτικό. Αυτό το υλικό διατηρεί σταθερά το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ένα κρεβάτι για τα παιδιά χρειάζεται ένα ασφαλές: όλες οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες και το πτυσσόμενο μοντέλο δεν είναι σε θέση να διπλώσει αυθόρμητα και να τραυματίσει το μωρό.
 • Τα ταπετσαρία είναι αποδεκτή υποαλλεργική και καλά απωθητική σκόνη.
 • Τα έπιπλα αυτά γίνονται γρήγορα βρώμικα, οπότε αξίζει να αγοράσετε αφαιρούμενα καλύμματα για τους οθωμανούς.
 • Για το μωρό χρειάζεστε έναν οθωμανικό με μια πλευρά που ασφαλίζει από την πτώση.
 • Ο μηχανισμός για τη μετατροπή ενός κρεβατιού σε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο δεν πρέπει να είναι πολύ περίπλοκος ή βαρύς για να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα.

Είναι σκόπιμο να αγοράσετε έναν οθωμανό με την παρουσία ενός παιδιού έτσι ώστε αυτός, και όχι μόνο οι γονείς, όπως το επιλεγμένο μοντέλο. Φυσικά, θα πρέπει να είναι φωτεινό, χαρούμενο. Ένα πρακτικό μοντέλο που περιέχει συρτάρια: τα κουτιά των ενηλίκων απελευθερώνονται και το παιδί μαθαίνει ήσυχα να διατηρεί την τάξη στα προσωπικά αντικείμενα και τα παιχνίδια.

Κρεβάτι οθωμανική με ανυψωτικό μηχανισμό

Οθωμανικό κρεβάτι με ράφια

Κρεβάτι οθωμανικά στο στυλ της provence

Με ορθοπεδικό στρώμα

Αυτή η επιλογή για μια προβλήτα επιλέγεται τόσο ως θεραπευτική όσο και ως προληπτική. Ένα καλά επιλεγμένο στρώμα καθιστά τον πρότυπο οθωμανικό πολύ πιο άνετο.

Ωστόσο, ορισμένα ειδικά μοντέλα δεν παρέχονται και επιλέγονται για κανονική κλίνη, μόνο με τον επιθυμητό βαθμό ελαστικότητας.

Ένα οθωμανικό κρεβάτι με ένα στρώμα του απαραίτητου επιπέδου δυσκαμψίας επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα, την κατάσταση της υγείας, την ηλικία και άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

Έτσι, τα κρεβάτια για παιδιά ή για έφηβους παρέχουν την ύπαρξη σκληρών στρώσεων. Για τους ηλικιωμένους, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ορθοπεδικό στρώμα πιο μαλακό.

Τα στρώματα χωρίζονται επίσης σε άνοιξη και ανοιξιάτικα. Ένα καλό στρώμα με αυτόνομες πηγές μπορεί να προσαρμοστεί στις στροφές του σώματος όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο πιο δημοφιλής τύπος σχεδιασμού χωρίς ελατήρια είναι το μοντέλο πολυουρεθάνης. Αυτό το υλικό έχει διαφορετική πυκνότητα και όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα.

Επεκτάσιμο οθωμανικό καναπέ

Μπλε οθωμανικό κρεβάτι

Περσικό οθωμανικό κρεβάτι

Θα χρειαστεί να πληρώσετε ακόμη περισσότερο για ένα στρώμα λατέξ, αλλά αυτά τα έξοδα είναι δικαιολογημένα: το υλικό δίνει το μεγαλύτερο ορθοπεδικό αποτέλεσμα, δεν προκαλεί την εμφάνιση αλλεργιών, απωθεί την υγρασία και διαρκεί περισσότερο. Σε ένα τέτοιο κρεβάτι ένας υγιής ύπνος είναι εγγυημένος.

Εάν δεν ήταν δυνατό να βρεθεί η επιθυμητή επιλογή από όλη την αφθονία που προσφέρεται, οι πλοίαρχοι θα εκπληρώσουν μια μεμονωμένη εντολή λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και όλες τις παραμέτρους.

Υλικό

Ο σκοπός του οθωμανικού ως έπιπλα είναι να χρησιμεύσει ως τόπος ύπνου ή ανάπαυσης, ως εκ τούτου είναι σκόπιμο να προσεγγίσετε την επιλογή του υλικού γι 'αυτό με κάθε ευθύνη.

Πλαίσιο

Ο σκελετός αποτελείται από υλικά διαφορετικού κόστους. Η τιμή προϋπολογισμού σημαίνει τη χρήση μοριοσανίδων με πολυστρωματικό υλικό για διαφορετικούς τύπους ξύλου. Το οθωμανικό κρεβάτι από συμπαγές ξύλο θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Συνήθως είναι πεύκα ή οξιά. Τα προϊόντα της σειράς από την άποψη της περιβαλλοντικής ασφάλειας είναι προτιμότερα επειδή ουσιαστικά δεν εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες. Έπιπλα, για παράδειγμα, από πεύκο καλά αντιστέκεται μύκητας, μούχλα, είναι ανθεκτικό και διαρκεί πολύ χρόνο.

Για να μπορέσουν οι Οθωμανοί να αντεπεξέλθουν σε σημαντικά φορτία, το πλαίσιο και το πλαίσιο τους είναι κατασκευασμένα από ξύλο υψηλής ποιότητας και το πάχος του ξύλου απαιτείται τουλάχιστον μισό μέτρο.

Οθωμανικό κρεβάτι με πλάτη

Οθωμανικό γωνιακό κρεβάτι

Βελούδινο οθωμανικό κρεβάτι

Ταπετσαρία

Η εντατική χρήση του οθωμανικού στρώματος κάνει μια ισχυρή επίστρωση απαραίτητη. Υφάσματα ταπετσαριών είναι καλύτερα να ληφθούν με ογκομετρική στολίδι: δεν είναι τόσο παραμορφωμένη. Το μοτίβο επιλέγεται κατά βούληση ή μπορεί να απουσιάζει εντελώς, αλλά απαιτείται αξιόπιστο υλικό σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της ταπετσαρίας των οθωμανών, το ύφασμα τραβιέται αισθητά, οπότε πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά την ποιότητα: η βελονιά είναι ομοιόμορφη, με ράμματα του ίδιου μήκους, δεν παρατηρούνται επισημάνσεις από τις βελόνες στην επιφάνεια.

Οθωμανικό κρεβάτι στη βεράντα

Ανατολικό οθωμανικό κρεβάτι

Η αριστοκρατική επιλογή είναι ένας καναπές με μεταξωτές ταπετσαρίες, αλλά αυτή η πολυτέλεια είναι πιο κατάλληλη για το boudoir και δεν προορίζεται για συχνή χρήση ή βαριά φορτία, αν και ο οθωμανός με ταπετσαρία από ακριβό λευκό ύφασμα φαίνεται κομψό.

Οθωμανικό κρεβάτι με συρτάρια

Ένα αφαιρούμενο κάλυμμα θα διευκολύνει σημαντικά την περιποίηση των ταπετσαριών. Αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό, γιατί η διατήρησή της σε σωστή μορφή είναι πολύ πιο εύκολη από την απλή ταπετσαρία.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)