Σχεδιασμός και διακόσμηση
Ενδιαφέρον στυλ διαμερισμάτων ενός δωματίου: οι καλύτερες επιλογές (120 φωτογραφίες) Ενδιαφέρον στυλ διαμερισμάτων ενός δωματίου: οι καλύτερες επιλογές (120 φωτογραφίες)
Κάνοντας ένα διαμέρισμα ενός δωματίου ώστε να είναι τόσο όμορφο και άνετο είναι ένα μη τετριμμένο καθήκον. Αλλά ακριβώς γι 'αυτό, υπάρχουν στυλ που μπορούν να ληφθούν ως βάση.
Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)
Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές προσφέρουν νέες ιδέες ζωνών. Το γυαλί, τα μέταλλα, τα χωρίσματα και οι κλωστές από υφαντικές ύλες μπορούν τώρα να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Αρχικό ντεκόρ ντεκόρ: ό, τι προσφέρουν οι μοντέρνοι σχεδιαστές (95 φωτογραφίες)Αρχικό ντεκόρ ντεκόρ: ό, τι προσφέρουν οι μοντέρνοι σχεδιαστές (95 φωτογραφίες)
Όταν σκεφτόμαστε το ντεκόρ ενός παιδικού δωματίου, πρέπει να θυμάστε δύο κανόνες. Πρώτον, η διακόσμηση πρέπει να είναι φθηνή. Και δεύτερον, για να το δημιουργήσετε πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά υλικά.
DIY δώρα για τις 8 Μαρτίου: ιδέες σχετικές με την Ημέρα της Γυναίκας (54 φωτογραφίες)DIY δώρα για τις 8 Μαρτίου: ιδέες σχετικές με την Ημέρα της Γυναίκας (54 φωτογραφίες)
Τα DIY δώρα για τις 8 Μαρτίου είναι ιδιαίτερα ζεστά και ζεστά. Δημιουργούνται από αυτοσχέδια μέσα, μαρτυρούν τα συναισθήματα που εκφράζονται και παραμένουν για μια μακρά μνήμη.
Χειροτεχνία για τις 8 Μαρτίου: με ειλικρινή αγάπη για όμορφες γυναίκες (57 φωτογραφίες)Χειροτεχνία για τις 8 Μαρτίου: με ειλικρινή αγάπη για όμορφες γυναίκες (57 φωτογραφίες)
Οι χειροτεχνίες για τις 8 Μαρτίου γίνονται με ιδιαίτερη ανησυχία και έμπνευση, καθώς οι γυναικείες διακοπές συμπίπτουν με την αρχή της από μακρού αναμενόμενης άνοιξης.
Εσωτερικά χωρίσματα στο εσωτερικό: επισκόπηση των τύπων, των τεχνολογιών και των υλικών (113 φωτογραφίες)Εσωτερικά χωρίσματα στο εσωτερικό: επισκόπηση των τύπων, των τεχνολογιών και των υλικών (113 φωτογραφίες)
Τα εσωτερικά χωρίσματα προσελκύουν την ευελιξία τους, με τη βοήθειά τους μπορείτε να νικήσετε με ευκολία ένα ευρύχωρο δωμάτιο, διαιρώντας το σε διάφορα τμήματα, ή κάνοντας τον χώρο του Χρουστσόφ πιο πρακτικό και άνετο.
Αποκατάσταση και επισκευή επίπλων κουζίνας: επαγγελματική βοήθεια και αξιοπρεπές αποτέλεσμαΑποκατάσταση και επισκευή επίπλων κουζίνας: επαγγελματική βοήθεια και αξιοπρεπές αποτέλεσμα
Η υψηλής ποιότητας αποκατάσταση και επισκευή των επίπλων κουζίνας θα δώσει στο ακουστικό μια δεύτερη ζωή: προτείνουμε την ενημέρωση της πρόσοψης, την εξάλειψη των δυσλειτουργιών, την ανανέωση του σχεδιασμού και τη βελτίωση των λειτουργικών δεικτών του γνωστού συνόλου.
Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων. m: πώς να εξοπλίσει ένα ιδανικό σπίτι (113 φωτογραφίες)Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων. m: πώς να εξοπλίσει ένα ιδανικό σπίτι (113 φωτογραφίες)
Το μέσο διαμέρισμα στούντιο είναι 40 τετραγωνικά μέτρα. m μπορεί να γίνει άνετη και κομψή στέγαση, κατάλληλο για μεμονωμένους ανθρώπους, νεαρά ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά. Υπάρχει αρκετός χώρος για το σχεδιασμό των απαραίτητων λειτουργικών ζωνών, το κύριο πράγμα είναι σωστό ...
Επιλέγοντας την τέλεια ταπετσαρία φωτογραφιών για το εσωτερικό: τι να αναζητήσετε πρώτα (115 φωτογραφίες)Επιλέγοντας την τέλεια ταπετσαρία φωτογραφιών για το εσωτερικό: τι να αναζητήσετε πρώτα (115 φωτογραφίες)
Δεν είναι το πρώτο έτος που οι φωτογραφικές ταπετσαρίες ήταν ένα δημοφιλές και περιζήτητο υλικό διακόσμησης. Οι αγοραστές τους αγαπούν για την ποικιλία χρωμάτων και υφών, καλή απόδοση και λογική τιμή.
Ταπετσαρία στην τουαλέτα: γρήγορος και πρακτικός σχεδιασμός του μπάνιου (104 φωτογραφίες)Ταπετσαρία στην τουαλέτα: γρήγορος και πρακτικός σχεδιασμός του μπάνιου (104 φωτογραφίες)
Η ταπετσαρία στην τουαλέτα ως ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος διακόσμησης είναι σημαντικός ανάμεσα στους περισσότερους γνώστες πρακτικών ιδεών για εσωτερικό σχεδιασμό. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε τα διακοσμητικά έργα ζωγραφικής στο μπάνιο, αξίζει να εξερευνήσετε τις ποικιλίες τους ...
Πλακάκι για την τουαλέτα: πώς να το επιλέξετε και να το βάζετε μόνοι σας (62 φωτογραφίες)Πλακάκι για την τουαλέτα: πώς να το επιλέξετε και να το βάζετε μόνοι σας (62 φωτογραφίες)
Το κεραμίδι για την τουαλέτα έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, τύπων και αποχρώσεων, και μπορείτε να το θέσετε με διαφορετικούς τρόπους. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό, ειδικά εάν προσεγγίζετε δημιουργικά τη διαδικασία.
Φορτώστε περισσότερο

Σχεδιασμός και διακόσμηση σύγχρονων δωματίων

Ο σχεδιασμός είναι μια ειδική κατηγορία αισθητικής που μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Με μια ευρεία έννοια, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση μπορούν να θεωρηθούν ως καλλιτεχνικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός σύνθετων αισθητικών σχεδίων για διάφορους σκοπούς.Στις περισσότερες πηγές αγγλικής γλώσσας, ο όρος "σχεδιασμός" υποδηλώνει τόσο το στυλ, το τεχνικό σχεδιασμό όσο και τις πραγματικές δραστηριότητες επαγγελματικού χαρακτήρα.

Βασικές περιοχές

Οποιοσδήποτε κατάλογος μοντέρνου σχεδιασμού είναι μια πολύχρωμη απεικόνιση που αποτελείται από έναν τεράστιο αριθμό λεπτομερειών. Είναι καλύτερα να θεωρήσετε το εσωτερικό σχέδιο από τη θέση των κύριων περιοχών:
 • Εξωραϊσμός;
 • Γραφικά.
 • Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων.
 • Βιομηχανική?
 • Αρχιτεκτονική.
Όλα αυτά τα είδη μπορούν να χωριστούν σε πολλές άλλες κατηγορίες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ακριβώς στα στυλ του σχεδιασμού, που καθορίζουν τη φύση του εσωτερικού.

Ανά τύπο χώρων

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση των χώρων προϋποθέτει τη χρήση διαφόρων τεχνικών και μεθόδων εξωραϊσμού ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία οργανική σύνθεση. Λαμβανομένου υπόψη του σχεδιασμού των χώρων, διακρίνονται οι ακόλουθες ποικιλίες:
 • Σχεδιασμός υπνοδωματίου
 • Σαλόνι
 • Διάδρομος.
 • Η αίθουσα?
 • Παιδικό δωμάτιο.
 • Κουζίνες;
 • Το μπάνιο?
 • Μπαλκόνι (λότζια, θερμοκήπιο).
Ο σχεδιασμός, ως αισθητική διαδικασία, έχει ως στόχο όχι μόνο τον εσωτερικό χώρο ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος. Η διακόσμηση και ο σχηματισμός ενός ειδικού στυλ είναι απαραίτητη σε σχέση με το εξωτερικό του δωματίου. Η σύνθεση κάθε αρχιτεκτονικού συγκροτήματος πρέπει να είναι οργανική, ολιστική και μελετημένη.

Τύποι σχεδιασμού ως συστατικά ενός ενιαίου συστήματος

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου και των οικόπεδων σε κάθε περίπτωση αποτελεί πολλές λεπτομέρειες και αποχρώσεις. Τα κύρια συστατικά που προκαθορίζουν διάφορες κατευθύνσεις στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση:
 • Υφάσματα
 • Υγρό σοβά
 • Πλαστικά πάνελ για τοίχους.
 • Ξύλινα πάνελ για τοίχους.
 • Αντιμετώπιση κεραμιδιών.
 • Ταπετσαρία.
Για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και κομψό εσωτερικό, δημιουργήστε ολόκληρα έργα. Ο σχεδιαστής πρέπει να προβεί σε ανασκόπηση σε όλους τους τομείς: από την αισθητική έως τις τεχνικές αποχρώσεις.

Σχεδιασμός σε στιλιστικές κατευθύνσεις

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένου στυλ τόσο για το εσωτερικό των χώρων όσο και για την τελειοποίηση των εξωτερικών χώρων των αρχιτεκτονικών συγκροτημάτων. Το στυλ του εσωτερικού είναι ένας γενικευμένος όρος ειδικών χαρακτηριστικών (διακόσμηση, έπιπλα, χρήση ειδικών τεχνικών) για τη βελτίωση της θέσης. Το σχέδιο μπορεί να χωριστεί σε δύο παγκόσμιες κατηγορίες:
 • Σύγχρονα (μοντέρνα, art deco, art nouveau, σαλέ, μινιμαλισμός, μοντερνισμός, σοφίτα, οικολογικό στιλ, υψηλής τεχνολογίας, τεχνολογία, φουτουριστικό).
 • Κλασικό (αντίκα, καθαρό "κλασικό", εθνο, αποικιακό, χώρα).
Και οι δύο κατευθύνσεις είναι σχετικές με το σχεδιασμό των σύγχρονων διαμερισμάτων. Για να δημιουργηθεί αυτό ή εκείνο το εσωτερικό, χρησιμοποιούνται διάφορα παραδείγματα και συσκευές: ένα συγκεκριμένο φινίρισμα, ένα παιχνίδι φωτός, πειράματα φωτισμού, η χρήση μικρών αξεσουάρ, εσωτερικά φυτά στο εσωτερικό και πολλά άλλα.

Τύποι διακόσμησης

Το ντεκόρ μπορεί να είναι εορταστικό και καθημερινό, θεματικό και αφιερωμένο σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Μπορεί να συστηματοποιηθεί ακόμη και κατά εποχή:
 • Φθινόπωρο (θέμα φύλλων, χρυσές νότες, πινελιές, μοτίβα με ζεστό τσάι και καφέ).
 • Χειμώνας (μοτίβα χιόνι, διάθεση Πρωτοχρονιάς, διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, γιρλάντες, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια).
 • Καλοκαίρι (κατεύθυνση της θάλασσας, γαστρονομικά πειράματα με μούρα, πράσινες νότες, συνθέσεις στην παραλία).
 • Άνοιξη (θέμα ανθοφορίας δέντρων, ηλιακά μοτίβα και διακοσμήσεις με πράσινο).
Όλες οι επιλογές μπορούν να συμπληρωθούν με κίνητρα ενός σύγχρονου ή κλασικού στιλ στο εσωτερικό. Ωστόσο, δεν είναι συνηθισμένο να συνδυάζονται πολλές εποχιακές διακοσμήσεις σε μία σύνθεση ταυτόχρονα.

Εσωτερική διακόσμηση

Η σύγκριση όλων των στυλ μεταξύ τους είναι άσκοπη, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τις βασικές τεχνικές διακόσμησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να επηρεάσουν σημαντικά το αισθητικό της δυναμικό:
 • Τοιχογραφία (μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση της οροφής ή της επένδυσης δαπέδων · σε ορισμένες περιπτώσεις, κατασκευάζονται έπιπλα και εξοπλισμός).
 • Η χύτευση από γυψομάρμαρο (ένας πρωτότυπος και εξωφρενικός τρόπος να δοθεί σύνθετη υφή και αξιοπρέπεια, βρίσκεται συχνότερα στον εκλεκτικισμό, τις κλασσικές, vintage συνθέσεις).
 • Πέτρα και σφυρηλάτηση, καθώς και όλα τα είδη των συνδυασμών αυτών των δύο υλικών (κατάλληλη για τα στυλ της χώρας, Provence, σαλέ, Rococo, κλασικό, art nouveau)?
 • Πέτρινη και ξυλογλυπτική (ακριβή και περίπλοκη τεχνική που χρησιμοποιείται σε κλασικές κατευθύνσεις).
 • Παράθυρα από βιτρό (Θέματα ή διακοσμητικές εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα πλούσια υφή και έντονα χρώματα).
Μπορείτε να μιλήσετε για τη διακόσμηση και το σχεδιασμό διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών για πολύ καιρό. Η ανθρωπότητα έχει ασχοληθεί με τη διακόσμηση των σπιτιών τους για πολλά χρόνια, έχοντας συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία και γνώση. Η όλη επιστήμη και φιλοσοφία της αισθητικής και της ομορφιάς πέρασε από γενιά σε γενιά, συμπληρώθηκε και μεταμορφώθηκε από τάσεις της μόδας κάθε νέας εποχής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)