Διαμερίσματα στούντιο
Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες) Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)
Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές προσφέρουν νέες ιδέες ζωνών. Το γυαλί, τα μέταλλα, τα χωρίσματα και οι κλωστές από υφαντικές ύλες μπορούν τώρα να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)
Μελετώντας το σχεδιασμό του καθιστικού κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο τις μελλοντικές αισθητικές παραμέτρους του χώρου αλλά και τη λειτουργικότητα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι χώροι φαγητού και εργασίας μπορούν να διαχωριστούν με έπιπλα και διακόσμηση.
Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπορεί να γίνει ένα άνετο σπίτι: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν (79 φωτογραφίες)Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπορεί να γίνει ένα άνετο σπίτι: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν (79 φωτογραφίες)
Εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα δωμάτιο Khrushchevka που είναι πολύ κοντά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για στυλ και λειτουργικότητα, μην απελπίζεστε: θα σας πούμε πώς να καταρτίσετε ένα αρμόδιο έργο και να το εφαρμόσετε στην πράξη.
Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων. m: πώς να εξοπλίσει ένα ιδανικό σπίτι (113 φωτογραφίες)Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων. m: πώς να εξοπλίσει ένα ιδανικό σπίτι (113 φωτογραφίες)
Το μέσο διαμέρισμα στούντιο είναι 40 τετραγωνικά μέτρα. m μπορεί να γίνει άνετη και κομψή στέγαση, κατάλληλο για γκρουπ, νεαρά ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά. Υπάρχει αρκετός χώρος για το σχεδιασμό των απαραίτητων λειτουργικών ζωνών, το κύριο πράγμα είναι σωστό ...
Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι ένα εύκολο εργαλείο για μια ριζική μεταμόρφωση του δωματίου (92 φωτογραφίες)Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι ένα εύκολο εργαλείο για μια ριζική μεταμόρφωση του δωματίου (92 φωτογραφίες)
Οι διακοσμητές αναγνωρίζουν ότι η τοποθέτηση ζωνών με κουρτίνες επιτρέπει ακόμη και τα πιο βαρετά τετραγωνικά μέτρα να κάνουν ένα πραγματικά άνετο πολυλειτουργικό δωμάτιο. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός χρωμάτων, υφών και στυλ.
Κομψή σχεδίαση διαμερίσματος ενός δωματίου: τα μυστικά μιας επιτυχημένης διάταξης (57 φωτογραφίες)Κομψή σχεδίαση διαμερίσματος ενός δωματίου: τα μυστικά μιας επιτυχημένης διάταξης (57 φωτογραφίες)
Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου δεν συνεπάγεται μια μεγάλη ποικιλία ιδεών, λόγω περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων, αλλά η σωστή προσέγγιση στην τοποθέτηση ζωνών θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό στο οποίο θα είναι πραγματικά άνετο.
Studio διαμέρισμα - ένα διαμέρισμα όχι μόνο για δημιουργικούς ανθρώπους (53 φωτογραφίες)Studio διαμέρισμα - ένα διαμέρισμα όχι μόνο για δημιουργικούς ανθρώπους (53 φωτογραφίες)
Τι είναι ένα διαμέρισμα στούντιο και σε ποιον είναι πιο κατάλληλο; Η μοναδικότητα και η διαφορά ενός διαμερίσματος στούντιο από ένα συνηθισμένο διαμέρισμα. Παραδείγματα σχεδιασμού και σχεδίασης διαμερίσματος στούντιο.
Πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιοΠώς να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο
Ο πιο δημοφιλής και κοινός τύπος στούντιο διαμέρισμα στην εποχή μας είναι ένα διαμέρισμα στούντιο. Η ίδια η έννοια του "στούντιο διαμέρισμα" ήρθε στην ρωσική πραγματικότητα χάρη στη δυτική, κυρίως αμερικανική, επιρροή. Υπονοεί την απουσία διαμερισμάτων μέσα ...

Διαμερίσματα στούντιο: ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη μόδα ή τη δυνατότητα διαχείρισης χώρου;

Στη σημερινή αγορά ακινήτων, οι προγραμματιστές προσφέρουν όλο και περισσότερο όλα τα είδη των επιλογών διαμερισμάτων στούντιο. Έχουν μεγάλη ζήτηση επειδή είναι φθηνές και, παρά το μικρό τους πλάνο, παρέχουν απεριόριστες ευκαιρίες για την υλοποίηση των πιο τολμηρών σχεδίων. Studio διαμέρισμα είναι ένα ενιαίο χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως σας αρέσει.

Τύποι διαμερισμάτων στούντιο

Το κύριο κριτήριο για την ταξινόμηση διαμερισμάτων στούντιο είναι η περιοχή τους. Αυτό με τη σημερινή κατανόηση, ένα στούντιο διαμέρισμα είναι μια καλή επιλογή για εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια μεγαλύτερη περιοχή, που αποτελείται από πολλά δωμάτια. Αν κοιτάξετε τους καταλόγους των 70-80s, μπορείτε να δείτε ότι εκείνες τις μέρες τεράστια διαμερίσματα στούντιο ήταν δημοφιλή που μόνο οι πλούσιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Σήμερα, τα στούντιο διαμερίσματα είναι υπό όρους τριών ποικιλιών:
 • μικρό
 • μεγάλο ·
 • διαμερίσματα σε ολόκληρο το όροφο.
Η περιοχή των μικρών διαμερισμάτων δεν είναι μεγαλύτερη από 50 τετράγωνα.Είναι είτε αρχικά προσφέρονται από τον κύριο του έργου, είτε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Για να γίνει αυτό, κατεδαφίζουν τους τοίχους στα μικρά μεγέθη αυτοκίνητα ενός ή δύο δωματίων και αποκτούν ένα χώρο που χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν πιο εργονομικά. Μεγάλα διαμερίσματα με επιφάνεια άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να βρεθούν σε πολυτελείς κατοικίες. Από την πρώτη διακρίνονται από μια μεγάλη περιοχή και την ικανότητα να χρησιμοποιούν μερικές μεθόδους διαχωρισμού χώρου ταυτόχρονα. Η περιοχή των διαμερισμάτων του τρίτου τύπου σε σύγκριση με τις δύο πρώτες είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη. Ένα τέτοιο διαμέρισμα απλά δεν λειτουργεί σε ένα τυπικό ψηλό κτίριο. Τα διαμερίσματα στούντιο, τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο το δάπεδο, εμφανίζονται μόνο στα σπίτια που προορίζονταν αρχικά για αυτό - στα οποία δεν υπάρχουν φέροντες τοίχους. Οι εγκαταστάσεις των αποθηκών, των εργοστασίων ή των εργοστασιακών δαπέδων μερικές φορές επαναλαμβάνονται για τέτοια διαμερίσματα.

Τυπικά χαρακτηριστικά

Εάν γνωρίσετε τις κριτικές διαμερισμάτων στούντιο διαφόρων μεγεθών, μπορείτε να επισημάνετε τα γενικά χαρακτηριστικά. Σε αυτά τα διαμερίσματα:
 • ενιαίο διάστημα.
 • χωρίς χωρίσματα και φέροντες τοίχους.
 • χωρίς επιπλέον λεπτομέρειες.
 • δεν υπάρχουν πολυστρωματικές, βαριές κουρτίνες.
 • χρησιμοποιούνται μόνο πολυλειτουργικά, συχνά ενσωματωμένα έπιπλα.
 • πολλοί καθρέφτες?
 • υπάρχουν βερνικοποιημένες και γυαλιστερες επιφάνειες.
 • Το όλο διαμέρισμα είναι κατασκευασμένο με το ίδιο στυλ.
Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά όλων των διαμερισμάτων στούντιο, γίνεται σαφές ότι είναι διακοσμημένα σε στυλ που δεν χαρακτηρίζονται από την παρουσία υπερβολικής διακόσμησης και επίπλων. Τα διαμερίσματα στούντιο σήμερα είναι συχνά διακοσμημένα με τα ακόλουθα στυλ:
 • πατάρι;
 • μινιμαλισμός;
 • Σκανδιναβική
 • Art Nouveau;
 • Ιαπωνικά
 • οικολογικό ύφος.
Σε διαφορετικά έργα, ενδέχεται να προκύψουν και να αναμειχθούν χαρακτηριστικά διαφορετικών στυλ, αλλά όλα αυτά είναι ενωμένα από τον μινιμαλισμό με λεπτομέρεια και την απουσία αντικειμένων που γεμίζουν χώρο. Τα στούντιο διαμερίσματα είναι κατάλληλα για όσους δεν θέλουν να συσσωρεύουν περιττά πράγματα στο διαμέρισμα και επιδιώκουν να απαλλαγούν από παλιά έπιπλα και συσκευές.

Πώς είναι τοποθετημένα τα στούντιο διαμερίσματα;

Κατά το σχεδιασμό ενός τέτοιου διαμερίσματος, θα πρέπει να σκεφτείτε μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια πώς θα χωριστεί ο χώρος σε αυτό και σε ποιες ζώνες θα εντοπιστούν. Μια μεγάλη επιλογή για μικρά διαμερίσματα είναι να χωρίσετε την κουζίνα από το υπόλοιπο διαμέρισμα με ένα μπαρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι, το οποίο θα σώσει πολύτιμα εκατοστά. Ο υπόλοιπος χώρος μπορεί να χωριστεί χρησιμοποιώντας άλλα λειτουργικά έπιπλα. Μεταξύ της κρεβατοκάμαρας και της παιδικής περιοχής τοποθετούνται συνήθως μια βιβλιοθήκη ή βιβλιοθήκη που δεν έχει οπίσθιο τοίχο. Διαχωρίζει το χώρο, αλλά δεν εμποδίζει την ομοιόμορφη κατανομή του φωτός. Η περιοχή αναψυχής μπορεί να χωριστεί με έναν καναπέ, μετατρέποντάς την πίσω στην κουζίνα. Αυτή η επιλογή χώρου ζωνών είναι κατάλληλη για όλα τα στυλ, αλλά ειδικά για τη σοφίτα και τη Σκανδιναβία. Για τη χάραξη ζωνών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε απλά έπιπλα από ξύλο λάκα ή βαμμένα. Σε διαμερίσματα σε ιαπωνικό στιλ, ο χώρος μπορεί να τοποθετηθεί με οθόνες και βαμβακερά ή λινά κουρτίνες. Ιδανικά κατάλληλες οθόνες διακοσμημένες με ιερογλυφικά ή καθημερινές σκηνές της ιαπωνικής ζωής τους. Το βράδυ, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον διαχωρισμό περιοχών όπου υπάρχει καναπές ή τηλεόραση ή τραπέζι με υπολογιστή. Το απόγευμα, αυτές οι οθόνες αφαιρούνται και ο χώρος γίνεται και πάλι ένας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κρεμάσετε ένα κρεβάτι γύρω από την περίμετρο με χοντρές κουρτίνες - γι 'αυτούς το όνειρο θα είναι σίγουρα ισχυρό. Στα διαμερίσματα στούντιο, ο χώρος μπορεί επίσης να μοιραστεί χρησιμοποιώντας πηγές φωτός. Σε αυτή την περίπτωση, σε κάθε μια από αυτές τις ζώνες, κρέμονται μια λυχνία, ένας φανός οροφής ή τοποθετείται ένας λαμπτήρας δαπέδου. Μπορείτε επίσης να ζωνάρετε το δωμάτιο χρησιμοποιώντας χρώμα, επιλέγοντας σκίαση για κάθε μία από τις ζώνες. Το διαμέρισμα στούντιο είναι κατάλληλο για όσους εύκολα να απαλλαγούν από παλιά πράγματα και να αγαπούν τους ανοιχτούς χώρους. Εάν αγοράσετε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο έχει γίνει ένα απαραίτητο βήμα, μην απελπίζεστε. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών διακόσμησης, επίπλων και φωτεινών πηγών, μπορεί να είναι επαρκώς ρυθμισμένη και να είναι πολύ άνετη και λειτουργική για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)