Κομψή σχεδίαση διαμερίσματος ενός δωματίου: τα μυστικά μιας επιτυχημένης διάταξης (57 φωτογραφίες)

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου δεν συνδέεται πλέον μόνο με το "Khrushchev". Το μέγεθος του περιβλήματος και η διάταξη του μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Ο σωστός μοντέρνος σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και οι επιδέξια πραγματοποιηθείσες επισκευές είναι σε θέση να κάνουν ακόμη και συμπαγή δωμάτια ζεστά, άνετα και άνετα για να ζουν.

Μονόχωρο διαμέρισμα 18 τ.μ.

Μονόχωρο διαμέρισμα 30 τ.μ.

Διαμέρισμα ενός δωματίου 33 τ.μ.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος στούντιο περιλαμβάνει την ορθολογική χρήση του χώρου. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αρκετές ζώνες σε μια κατοικία μέτριου μεγέθους: τραπεζαρία, ανάπαυση, ύπνο, εργασία και ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου για μια οικογένεια με ένα παιδί πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τη διάταξη μιας παιδικής γωνίας.

Μονόχωρο διαμέρισμα 35 τ.μ.

Σχεδιασμός ενός διαμερίσματος 40 τ.μ.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με μπαλκόνι

Ένα διαμέρισμα σχεδιασμό διαμέρισμα λευκό

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με διακόσμηση

Επιλογές αλλαγής διάταξης

Ακόμη και αν το διαμέρισμα πρέπει να σπάσει όλους τους εσωτερικούς τοίχους, δεν θα λειτουργήσει για να γίνει το διαμέρισμα μεγαλύτερο, ως εκ τούτου ο σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος ενός δωματίου λύνει το ζήτημα της επέκτασης του χώρου οπτικά ή με την αύξηση της επιφάνειας του δωματίου λόγω του μπαλκονιού.

Σχεδιασμός ενός διαμερίσματος με διαμερίσματα

Σχεδιασμός διαμέρισμα στούντιο σχεδιασμού

Σχεδιασμός διαρρύθμιση στούντιο διαμέρισμα

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με οπίσθιο φωτισμό

Ένα μονόχωρο διαμέρισμα σχεδιασμό απλό

Χρήση πρόσθετου χώρου

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ μπορεί να γίνει μεμονωμένα εάν συνδέσετε ένα μπαλκόνι. Ακόμη και αν το μέγεθος του είναι μικρό, η πρόσθετη περιοχή μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς:

 • διευθέτηση του χώρου εργασίας. Αρκεί να εγκαταστήσετε ένα μικρό τραπέζι και μια καρέκλα γραφείου, κρατήστε φωτισμό?
 • εάν βάζετε μια μαλακή ομάδα (ένας μικρός καναπές ή δύο πολυθρόνες), θα έχετε μια εξαιρετική περιοχή χαλάρωσης.
 • όταν εγκαθιστάτε στενά ερμάρια στα άκρα του μπαλκονιού, θα δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό σύστημα αποθήκευσης για πράγματα, ρούχα και διάφορα οικιακά σκεύη. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα με αρθρωτές πόρτες, ξεχωριστά συρτάρια ή απλά ανοιχτά ράφια.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδεδεμένος χώρος πρέπει να είναι μονωμένος και γυαλισμένος.

Μονόχωρο διαμέρισμα με ξύλινο σχεδιασμό

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με βρεφονηπιακό σταθμό

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου με διαχωριστικούς τοίχους

Δημιουργία διαμερίσματος στούντιο

Για να εξοπλίσετε ένα πρακτικό και βολικό στούντιο διαμέρισμα, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τους τοίχους (οι φορείς δεν μπορούν να αφαιρεθούν). Χάρη σε αυτό, το δωμάτιο θα γίνει οπτικά πιο ευρύχωρο και θα είναι ευκολότερο να το τοποθετήσετε σε αυτό. Ένα μεμονωμένο σχέδιο σχεδιασμού ενός διαμερίσματος στούντιο ενός δωματίου θα βοηθήσει στη σωστή τοποθέτηση των διαφόρων ζωνών.

Τρόποι για την επέκταση του διαμερίσματος

Η χρήση ουδέτερων φινιριστικών υλικών εγγυάται μια οπτική αύξηση του χώρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η σκίαση της οροφής να είναι ελαφρώς ελαφρύτερη από το χρώμα των τοίχων. Η χρήση θερμών και κρύων τόνων θα δώσει στο δωμάτιο μια αναζωογονητική ή χαλαρωτική διάθεση.

Σχεδιασμός διαμέρισμα στούντιο provence

Σχεδιάστε ένα στούντιο διαμέρισμα με ένα παιδί

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο σε στυλ ρετρό

Σχεδιάστε ένα διαμέρισμα στούντιο για μια οικογένεια

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος των 40 τ.μ. πρέπει να δημιουργηθεί με μικρό αριθμό λουλουδιών (όχι πάνω από τρία). Επειδή τα μικρά πολύχρωμα δωμάτια μπορούν να φανούν κάπως "ξεθωριασμένα". Όταν διακοσμούν τους τοίχους των συμπαγών δωματίων, ειδικά μπάνια, δεν χρησιμοποιούνται σχέδια με μεγάλα στοιχεία. Εάν σας αρέσουν μερικές φωτεινές έγχρωμες εκτυπώσεις, τότε χρησιμοποιούνται ως μικρές προφορές.

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος 30 τ.μ. είναι ιδανικός για έπιπλα με γυαλιστερή πρόσοψη (ειδικά για καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα).Κατά την εγκατάσταση καθρεφτών πρέπει να προσέχετε. Δεν είναι επιθυμητό να αντικατοπτρίζεται ένας χώρος ύπνου σε αυτά.

Ο σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 35 τ.μ. μπορεί να γίνει μη τυποποιημένος λόγω της διακόσμησης ενός τοίχου με τρισδιάστατη ταπετσαρία. Για αυτό, επιλέγεται μια εικόνα με μακρά προοπτική και είναι κολλημένη από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Σχεδιασμός διαμερισμάτων με εκλεκτικό στιλ

Σχεδιασμός διαμερισμάτων στούντιο με οικολογικό στιλ

Διαμέρισμα ενός δωματίου με σχεδιασμό παραθύρου

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με γαλλικά παράθυρα

Λειτουργικός σχεδιασμός στούντιο διαμέρισμα

Διακόσμηση κουζίνας

Κατά κανόνα, η περιοχή αυτού του δωματίου είναι πολύ μέτρια σε μέγεθος. Εάν ένα σετ κουζίνας, οικιακές συσκευές, συστήματα αποθήκευσης έχουν εγκατασταθεί, τότε δεν υπάρχει χώρος για τη διευθέτηση της τραπεζαρίας. Όχι πάντα ο σχεδιασμός της κουζίνας σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες τραπεζαρία, αλλά ο πάγκος του μπαρ ταιριάζει φυσικά, ο οποίος γίνεται ένα κομψό τραπέζι και ταυτόχρονα χωρίζει τον επισκέπτη από την κουζίνα (στούντιο διαμερίσματα).

Σχεδιασμός γκρι διαμέρισμα ενός δωματίου

Μοντέρνο σχεδιασμό διαμέρισμα στούντιο

Σχεδιάστε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου

Στούντιο στούντιο διαμέρισμα σχεδιασμό

Διαμέρισμα στούντιο φωτεινό

Για να εξασφαλίσετε ότι οι κάτοικοι δεν υποφέρουν από έντονες μυρωδιές φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τοποθετήστε ισχυρές κουκούλες. Ο φούρνος αερίου αντικαθίσταται με ένα ηλεκτρικό φούρνο ενσωματωμένο στα έπιπλα. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να προτιμούνται οι ενσωματωμένες οικιακές συσκευές.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με τοίχο από γυψοσανίδα

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με γυαλιστερά έπιπλα

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με καθιστικό

Σχεδιασμός ενός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ

Οργάνωση επίπλων

Για την ορθολογική χρήση του χώρου, πολλοί ιδιοκτήτες εγκαθιστούν πτυσσόμενους καναπέδες εξοπλισμένους με ορθοπεδικά στοιχεία. Χάρη στα έπιπλα μετασχηματιστών, είναι εύκολο να οργανωθεί μια πλήρης θέση και να δημιουργηθεί ένα ζεστό καθιστικό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι να εγκαταλείψουν το παραδοσιακό πρότυπο κρεβάτι. Για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της ιδιωτικής ζωής, ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου χαιρετίζει τη χρήση οθονών ή την εγκατάσταση ραφιών, η οποία θα είναι επίσης ένα σύστημα αποθήκευσης. Ο χώρος για την τοποθέτηση του χώρου ύπνου επιλέγεται μακριά από την μπροστινή πόρτα.

Αν το δωμάτιο έχει ψηλά ταβάνια, τότε είναι σκόπιμο να εξοπλιστεί μια θέση στο βάθρο για το κρεβάτι. Στο πάνω μέρος της δομής, μπορείτε να οργανώσετε οποιαδήποτε ζώνη - ξεκούραση ή εργασία.

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου σε βιομηχανικό στιλ

Διαμέρισμα εσωτερικού χώρου ενός δωματίου

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με φωτογραφία

Σχεδιασμός διαδρόμου διαμερίσματος ενός δωματίου

Σχεδιάστε ένα στούντιο διαμέρισμα με χαλί

Δημιουργία λειτουργικού εσωτερικού χώρου

Ο κατάλληλα σχεδιασμένος σχεδιασμός διαμερισμάτων μπορεί να κάνει την odnushka άνετη και άνετη για όλους τους κατοίκους.

Βασικά κόλπα

Προκειμένου ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος των 33 τ.μ. να φαίνεται οργανικά, οι επαγγελματίες συνιστούν να συμμορφώνεστε με τους ακόλουθους κανόνες:

 • για διακοσμήσεις παραθύρων, ρολά ή ρωμαϊκές περσίδες, χρησιμοποιούνται οριζόντιες περσίδες.
 • θα πρέπει να προτιμάτε τα αρθρωτά ή ενσωματωμένα έπιπλα. Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με μια θέση σας επιτρέπει να οργανώνετε κρυφά συστήματα αποθήκευσης για ρούχα ή πράγματα.
 • αντί για αρθρωτές πόρτες, εγκαθίστανται συρόμενες πόρτες.
 • η χρήση των ίδιων τόνων για τον σχεδιασμό διαφορετικών ζωνών σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα ενός ενιαίου χώρου.
 • ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με ένα νηπιαγωγείο είναι καλύτερο να διακοσμήσετε με ένα ελάχιστο αξεσουάρ και θα πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα διακοσμητικά στοιχεία δαπέδου.
 • Μια καλή τεχνική σχεδιασμού είναι η οργάνωση ενός χώρου εργασίας κοντά σε ένα παράθυρο. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα ευρύ πάγκο αντί για ένα παράθυρο.
 • για την αποθήκευση, τα μεσοπάτια που είναι εξοπλισμένα στο διάδρομο είναι μεγάλα.
 • χρησιμοποιήστε μια ποικιλία πηγών φωτός (τοπικές και γενικές).

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου 45 τ.μ. συμπληρώνεται από κινητά χωρίσματα. Τέτοιες οθόνες δεν είναι μεγάλες και τοποθετούνται στο κέντρο του δωματίου ή κοντά σε οποιοδήποτε τοίχο. Εκτός από τη λειτουργία ζωνών του χώρου, είναι επίσης ένα στοιχείο διακόσμησης.

Η χρήση αυτών των μικρών κόλπων θα βοηθήσει να γίνει ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου ζεστό και άνετο χωρίς ανάπλαση. Συνιστάται να σχεδιάσετε το εσωτερικό σε στυλ που χαρακτηρίζονται από απλές φόρμες, αυστηρές γραμμές.

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου με δερμάτινο καναπέ

Διαμέρισμα στούντιο με κρεβάτι

Κουζίνα Design Studio

Σχεδιασμός σοφίτα διαμέρισμα σοφίτα

Διαμέρισμα με στυλ μινιμαλισμού

Ο σχεδιασμός βασίζεται σε συνδυασμό όλων των μορφών και υφών. Η κύρια παλέτα χρωμάτων για εσωτερική διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος είναι φως (ασημί γκρι, μπεζ, ελαφριά ελιά).

Διακριτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού:

 • το κονίαμα ή το απλό ταπετσαρία χρησιμοποιείται για διακόσμηση τοίχων.
 • το δάπεδο είναι καλυμμένο με πολυστρωματικό, κεραμίδι ή λινέλαιο από απαλές αποχρώσεις του φωτός.
 • ο τόνος της οροφής θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο από τους τοίχους. Η αναρτημένη δομή συμπληρώνει τέλεια τον σχεδιασμό και μπορεί οπτικά να δημιουργήσει ένα διαμέρισμα ενός δωματίου.
 • στο σαλόνι, εγκαθίστανται αρθρωτά συστήματα επικαλυμμένων επίπλων απλών μορφών με απλή ταπετσαρία. Τα μαξιλάρια των αντίθετων αποχρώσεων παίζουν το ρόλο μιας φωτεινής διακόσμησης.
 • ο φωτισμός δημιουργείται από λαμπτήρες αλογόνου τοποθετημένους στην οροφή, σε κόγχες ή ράφια.

Ο μινιμαλισμός μπορεί να ονομαστεί ασκητικό στυλ που θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή σε νέες οικογένειες χωρίς παιδιά. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα τέλεια τάξης και σιωπής.

Σχεδιάστε ένα διαμέρισμα με ένα μικρό δωμάτιο

Σχεδιασμός ενός διαμερίσματος μικρού μεγέθους

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με έπιπλα

Σχεδιάστε ένα μοντέρνο διαμέρισμα

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου με σπονδυλωτά έπιπλα

Ευκολία στυλ σοφίτας

Τέτοιοι εσωτερικοί χώροι έχουν γίνει πρόσφατα μοντέρνοι, η απλότητα τους είναι αρκετά παραπλανητική. Αυτό είναι ένα ιδανικό σχέδιο για τη διακόσμηση ενός ελεύθερου ανοιχτού χώρου. Κύρια χαρακτηριστικά του διαμερίσματος σε σοφίτα:

 • η χρήση ακατέργαστων διακόσμηση τοίχων, τιμολόγια απρόσεκτου γύψου, πλινθοδομή είναι ευπρόσδεκτα. Το δάπεδο μπορεί να είναι σκυρόδεμα, σανίδα ή κεραμίδι (κεραμικό, τεχνητό μάρμαρο). Παρά την τραχιά και απρόσεκτη εμφάνιση του φινιρίσματος, η κύρια παλέτα χρωμάτων είναι ελαφριά (άμμος, ανοιχτό καφέ).
 • ο φωτισμός σχηματίζεται από λαμπτήρες με κρεμαστό κόσμημα ή οπίσθιο φωτισμό LED.
 • τα ανοίγματα παραθύρων δεν είναι κουρτίνες για να εξασφαλιστεί το μέγιστο φυσικό φως.
 • μια πραγματική διακόσμηση ενός γωνιακού διαμερίσματος στούντιο μπορεί να είναι ένα τζάκι?
 • τα έπιπλα είναι εγκατεστημένα πολυλειτουργικά και κινητά (οθωμανοί ή τραπέζια σε τροχούς). Αντί των ντουλαπιών, καλό είναι να εξετάσετε τη δημιουργία κρυφών συστημάτων αποθήκευσης κατά την επιλογή του σχεδιασμού ενός δωματίου με μια θέση. Μεγάλη ιδέα - εγκατάσταση επίπλων με συρτάρια.
 • για τον εξοπλισμό κουζίνας, αρκεί να επισημανθεί μια μικρή γωνία. Τα έπιπλα επιλέγονται σε απλά σχήματα, χρησιμοποιούνται τμήματα χρωμίου και γυάλινες επιφάνειες.

Τα ημιτελή παράθυρα, τα τραχιά τελειώματα τοίχων και η κυριαρχία των ανοικτών καφέ ή γκρίζων αποχρώσεων θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ελευθερίας σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου.

Σχεδιάστε ένα μονόχωρο διαμέρισμα μονόχρωμο

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με μια θέση

Σχεδιασμός Odnushka

Σχεδιασμός και φωτισμός διαμερίσματος στούντιο

Σε μικρούς χώρους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σχεδόν κάθε στυλ (Προβηγκία, κλασικό, υψηλής τεχνολογίας, μπαρόκ). Έτσι ώστε η εμφάνιση του δωματίου να μην αποκτά καρικατούρα, είναι σημαντικό να αντικατοπτρίζεται σωστά τα χαρακτηριστικά του στυλ σε όλα (διακόσμηση, επιλογή σκιών και επίπλων). Και, φυσικά, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες και τις ανάγκες όλων των κατοίκων.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με υφάσματα

Μονόκλινο δωμάτιο με μπάνιο

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με καθρέφτη

Σχεδιασμός ζωνών διαμερισμάτων στούντιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)