Μπάνιο
Νησί άνεσης: μπάνιο Νησί άνεσης: μπάνιο
Οι εσωτερικές τάσεις διαδέχονται ο ένας τον άλλον, φυσικά, όχι τόσο γρήγορα όσο στον κόσμο της βιομηχανίας μόδας, αλλά, παρ 'όλα αυτά, ο εσωτερικός σχεδιασμός υπόκειται σε μοντέρνες τάσεις. Φυσικά, για να κάνετε επισκευές στο διαμέρισμα κάθε χρόνο είναι ανέφικτη, αλλά με την αλλαγή ορισμένων λεπτομερειών, μπορείτε να μετατρέψετε ριζικά το σχέδιο οποιουδήποτε δωματίου, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου. Το μπάνιο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα
Μεγάλο μπάνιο στο διαμέρισμα: δημιουργήστε τη δική σας γωνιά σπα (121 φωτογραφίες)Μεγάλο μπάνιο στο διαμέρισμα: δημιουργήστε τη δική σας γωνιά σπα (121 φωτογραφίες)
Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να γίνετε ιδιοκτήτης ενός μεγάλου μπάνιου, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά το σχεδιασμό του. Ο μεγάλος χώρος είναι σημαντικός για το σχεδιασμό και όχι για την υπερφόρτωση με περιττές λεπτομέρειες.
DIY μπάνιο: πραγματικότητα ή χρήματα κάτω από την αποχέτευση; (84 φωτογραφίες)DIY μπάνιο: πραγματικότητα ή χρήματα κάτω από την αποχέτευση; (84 φωτογραφίες)
Ανεξάρτητες επισκευές στο μπάνιο θα εξοικονομήσουν σημαντικά χρήματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε μια επισκευή του προϋπολογισμού στο μπάνιο ή να αγοράσετε καλύτερα υλικά.
Το μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ: ποιο εσωτερικό ταιριάζει με το χρόνο (91 φωτογραφίες)Το μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ: ποιο εσωτερικό ταιριάζει με το χρόνο (91 φωτογραφίες)
Το μπάνιο σε μοντέρνο στυλ μπορεί να διακριθεί από μια ήρεμη σειρά, την παρουσία φυσικών υλικών και την ενισχυμένη λειτουργικότητα. Ένα τέτοιο δωμάτιο αντιστοιχεί στο πνεύμα της εποχής και χαρακτηρίζεται από άνεση.
Μικρό μπάνιο 4 τ.μ.: ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας μικρής περιοχής (57 φωτογραφίες)Μικρό μπάνιο 4 τ.μ.: ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας μικρής περιοχής (57 φωτογραφίες)
Ένα μικρό μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων δεν προσφέρει ειδικές ευκαιρίες για το σχεδιασμό του, ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση και την ορθολογική χρήση του κάθε εκατοστού, μπορείτε να επιτύχετε πολύ κομψά αποτελέσματα.
Αρχικές ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό μπάνιο: αυτό που είναι πιο δημοφιλές σήμερα (61 φωτογραφίες)Αρχικές ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό μπάνιο: αυτό που είναι πιο δημοφιλές σήμερα (61 φωτογραφίες)
Κομψές και σύγχρονες ιδέες για τη διακόσμηση ενός μικρού μπάνιου. Μάθετε πώς να σχεδιάζετε σωστά ένα δωμάτιο, να επιλέξετε το σωστό υδραυλικό και έπιπλα, τα φωτιστικά, πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα και εάν χρειάζεται διακόσμηση σε ένα μικρό μπάνιο.
Εσωτερικό μπάνιο: πώς να διατηρήσετε στυλ σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους (58 φωτογραφίες)Εσωτερικό μπάνιο: πώς να διατηρήσετε στυλ σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους (58 φωτογραφίες)
Το εσωτερικό του μπάνιου υποδηλώνει μια ήρεμη και άνετη ατμόσφαιρα, επειδή από αυτό το δωμάτιο αρχίζει το πρωί. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή επιλογή των επίπλων και υδραυλικών ειδών.
Μικρό μπάνιο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα: ενδιαφέρουσες συμβουλές από κορυφαίους σχεδιαστές (61 φωτογραφίες)Μικρό μπάνιο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα: ενδιαφέρουσες συμβουλές από κορυφαίους σχεδιαστές (61 φωτογραφίες)
Ένα μικρό μπάνιο προκαλεί πάντα κάποια ταλαιπωρία, αλλά η διαθεσιμότητα σύγχρονων υλικών και πολλές ιδέες σχεδίασης σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο και να αυξήσετε οπτικά το χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.
Γωνιακό μπάνιο στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε (53 φωτογραφίες)Γωνιακό μπάνιο στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε (53 φωτογραφίες)
Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο μπάνιο, τότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εγκαταστήσετε μια γωνιακή μπανιέρα. Τι είναι τα γωνιακά λουτρά, ποιο είναι το καλύτερο, πώς να το εγκαταστήσετε σωστά;
Πώς να κανονίσετε έπιπλα μπάνιου ώστε το εσωτερικό να μην είναι βαρετό; (54 φωτογραφίες)Πώς να κανονίσετε έπιπλα μπάνιου ώστε το εσωτερικό να μην είναι βαρετό; (54 φωτογραφίες)
Η επιλογή των σωστών επίπλων μπάνιου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορούν να υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, και επομένως λάθη. Πώς να αποφύγετε τέτοια σφάλματα; Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή επίπλων μπάνιου;
Μπάνιο με ντουζιέρα: επιλογές συμπαγούς εγκατάστασης (51 φωτογραφίες)Μπάνιο με ντουζιέρα: επιλογές συμπαγούς εγκατάστασης (51 φωτογραφίες)
Το μπάνιο με καμπίνα ντους έχει ένα βολικό σχέδιο και συμπαγείς διαστάσεις, που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα σε αυτό και να μην εξοικονομήσετε την άνεση.
Μεταφορτώστε περισσότερα

Ταξινόμηση μοντέρνων μπάνιων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε το ύφος ενός μπάνιου είναι το μέγεθός του και άλλες παράμετροι που δεν μπορούν να αλλάξουν.Συμβατικά, όλα τα μπάνια μπορούν να ταξινομηθούν σε διάφορες ποικιλίες:
 • μικρές εγκαταστάσεις, στις οποίες είναι δυνατή η εγκατάσταση των πιο απαραίτητων υδραυλικών προϊόντων, όπως μια στάνταρ μπανιέρα, νεροχύτης χειρός, ένα μικρό ράφι ή ντουλάπι?
 • μεγάλα μπάνια, η περιοχή του οποίου επιτρέπει τη χρήση μπανιέρες ασυνήθιστου σχήματος, τζακούζι, έπιπλα σχεδιαστών,
 • συνδυασμένη τουαλέτα, στην οποία είναι τοποθετημένη μια τουαλέτα εκτός από την μπανιέρα, και εάν η περιοχή επιτρέπει, τότε μπιντέ.
 • μπάνια με ντους, που μερικές φορές μπορούν να αντικαταστήσουν τη συνήθη μπανιέρα, και σε μεγάλα δωμάτια χρησιμεύουν ως πρακτικό συμπλήρωμα.
Για κάθε έκδοση του μπάνιου μπορείτε να επιλέξετε τα απαραίτητα έπιπλα, υδραυλικό εξοπλισμό που θα κάνει το δωμάτιο όμορφο, κομψό και άνετο για χαλάρωση και περιποιήσεις σπα.

Τι λουτρά σχήμα μπορεί να είναι

Η εξοικείωση με έναν ειδικό κατάλογο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια μπανιέρα για οποιαδήποτε σύγχρονη ή κλασική κατεύθυνση στο σχεδιασμό του μπάνιου. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια συλλογή από μπανιέρες, οι οποίες μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα:
 • υδραυλικά προϊόντα παραδοσιακού ορθογωνίου σχήματος, μπορούν να είναι και τα δύο τυποποιημένα μεγέθη και να παράγονται σε εκδόσεις μικρών "καθιστικών" μεγεθών.
 • οι εντυπωσιακές στρογγυλές μπανιέρες μπορούν να είναι μονές ή διπλές, εγκαθίστανται σε μεγάλα δωμάτια, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση από οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 • κομψές οβάλ μπανιέρες που μπορούν να εγκατασταθούν στην πασαρέλα από φυσική πέτρα, ξύλο ή έχουν εντυπωσιακά πόδια διαφόρων σχημάτων.
 • Μια βολική γωνιακή μπανιέρα που ταιριάζει απόλυτα στη γωνία του δωματίου, εξοικονομώντας χώρο και μπορεί να έχει συμμετρικό ή ασύμμετρο σχήμα.
Τέτοιες μπανιέρες είναι κατασκευασμένες από ακρυλικό, χυτοσίδηρο, χάλυβα φυσικής πέτρας, κεραμικά ή kvaril - ένα καινοτόμο υλικό με τις ιδιότητες του ανθεκτικού χαλαζία και πρακτική ακρυλικό.

Ταξινόμηση νεροχύτες μπάνιου

Μια επισκόπηση των πιθανών μοντέλων και μια περιγραφή των χαρακτηριστικών των πλύσεων στο χέρι θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα πρακτικό και τέλεια συμπληρωματικό εσωτερικό νεροχύτη του μπάνιου.
 • το γνωστό νιπτήρα "τουλίπα", το οποίο έχει το σχήμα ενός λουλουδιού ή ενός αγγείου και είναι εγκατεστημένο σε ένα ειδικό "πόδι" - ένα βάθρο?
 • γωνιακό νεροχύτη, σε σύγκριση με άλλα σχέδια, μπορεί να σώσει σημαντικά την περιοχή του μπάνιου?
 • το ανασταλμένο μοντέλο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πρόσθετα ράφια και όλες οι επικοινωνίες του κρύβονται πίσω από ένα ψεύτικο πλαίσιο στον τοίχο.
 • οι πρακτικοί νεροχύτες με ένα ντουλάπι είναι πολύ δημοφιλείς επειδή διαθέτουν πρόσθετα συστήματα αποθήκευσης.
 • οι ενσωματωμένοι νιπτήρες επιτρέπουν στο πλυντήριο να τοποθετηθεί απευθείας κάτω από τον νεροχύτη όταν δεν είναι δυνατή η ξεχωριστή τοποθέτηση.
Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται νεροχύτες για μπάνια που ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ του χώρου για διαδικασίες νερού.

Καμπίνες ντους και βρύσες

Η λειτουργικότητα και η αισθητική του μπάνιου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σωστά επιλεγμένες βρύσες, κεφαλές ντους και καμπίνες ντους. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών επιλογών για αυτές τις σημαντικές, από πρακτική άποψη, ιδιότητες για το μπάνιο:
 • οι βαλβίδες διαφόρων σχημάτων διαφέρουν στη μέθοδο ελέγχου (δύο βαλβίδων, μονού και διπλού μοχλού, αγκώνα, χωρίς επαφή), είναι κατασκευασμένα από κράματα διαφόρων μετάλλων και μπορούν να έχουν ειδικές διακοσμητικές επικαλύψεις.
 • Τα δοχεία ποτίσματος για ντους διαφέρουν ως προς τη μέθοδο εγκατάστασης, το υλικό κατασκευής, το σχήμα, το μέγεθος και συχνά διαθέτουν πρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως φωτισμό, αερισμό, οικονομικό, υγιεινό ή "τροπικό" τρόπο λειτουργίας.
 • Τα ντους μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος, σχήμα (ορθογώνια ή ημικυκλικά), να είναι ανοικτά ή κλειστά, να έχουν γωνιακό σχεδιασμό, να έχουν πρόσθετες πρόσθετες επιλογές (υδρομασάζ, σάουνα, οπίσθιο φωτισμό).
Στη σύγχρονη αγορά για προϊόντα μπάνιου, υπάρχει ένα σχεδόν απεριόριστο φάσμα διαφορετικών τύπων αντικειμένων που χρειάζονται για ένα τέτοιο δωμάτιο. Μια τεράστια στυλιστική ποικιλία υδραυλικών εγκαταστάσεων, επίπλων και αξεσουάρ για το μπάνιο, σε χρώμα, σχήμα, υλικά κατασκευής, θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ένα λειτουργικό και πολύ ατομικό χώρο για διαδικασίες νερού, ανεξάρτητα από τις συνολικές παραμέτρους του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)