Διάδρομος
Ντουλάπα στο διάδρομο - μέγιστη άνεση σε μια ελάχιστη περιοχή (123 φωτογραφίες) Ντουλάπα στο διάδρομο - μέγιστη άνεση σε μια ελάχιστη περιοχή (123 φωτογραφίες)
Πριν αγοράσετε ένα ντουλάπι στο διάδρομο, θα πρέπει να αποφασίσετε για τις κύριες παραμέτρους του. Τα ντουλάπια έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, διαστάσεις, υλικά και μεθόδους ανοίγματος.
Σχεδιασμός διαδρόμου: πώς να το κάνετε όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό (56 φωτογραφίες)Σχεδιασμός διαδρόμου: πώς να το κάνετε όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό (56 φωτογραφίες)
Ο σχεδιασμός του διαδρόμου θα πρέπει να μελετηθεί τόσο προσεκτικά όσο η διακόσμηση του υπνοδωματίου, του καθιστικού ή της κουζίνας. Η πρώτη εντύπωση του σπιτιού και της ατμόσφαιρας που επικρατεί σε αυτό σχηματίζεται από τους καλεσμένους εδώ, στο διάδρομο.
Διακοσμητική πέτρα στο διάδρομο: ένα εντυπωσιακό σχέδιο της περιοχής εισόδου (57 φωτογραφίες)Διακοσμητική πέτρα στο διάδρομο: ένα εντυπωσιακό σχέδιο της περιοχής εισόδου (57 φωτογραφίες)
Η πέτρα στο διάδρομο συμβάλλει στη δημιουργία ενός ειδικού καθεστώτος στέγασης, και γι 'αυτό είναι σε ζήτηση σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους διαφόρων στυλ.
Loft διάδρομο - βιομηχανικό κλασικό (29 φωτογραφίες)Loft διάδρομο - βιομηχανικό κλασικό (29 φωτογραφίες)
Το διάδρομο της σοφίτας, όπως και τα υπόλοιπα δωμάτια, θα πρέπει να παραμείνει ένα ευρύχωρο δωμάτιο χωρίς χωρίσματα και πολύπλοκες κατασκευές. Για να διατηρήσετε το ύφος του τείχους σε ένα τέτοιο διάδρομο, μπορείτε να τον καθαρίσετε σε σκυρόδεμα ή τούβλο ...
Επιλογές διαδρόμου για στενό διάδρομο (21 φωτογραφίες)Επιλογές διαδρόμου για στενό διάδρομο (21 φωτογραφίες)
Το κύριο μειονέκτημα πολλών διαμερισμάτων είναι ο στενός διάδρομος, ο σχεδιασμός του οποίου περιπλέκεται από το μικρό μέγεθος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προτάσεις από τους κατασκευαστές επίπλων και η είσοδος για ένα στενό διάδρομο μπορεί να λύσει το πρόβλημα ταλαιπωρίας και να δημιουργήσει ...
Καναπές στο διάδρομο: στο ελάχιστο, δημιουργήστε μέγιστη άνεση (23 φωτογραφίες)Καναπές στο διάδρομο: στο ελάχιστο, δημιουργήστε μέγιστη άνεση (23 φωτογραφίες)
Επιλέγοντας έναν καναπέ στο διάδρομο, θα πρέπει να αξιολογήσετε διαφορετικές παραμέτρους: το μέγεθος του δωματίου, τις διαστάσεις του επίπλου και την αντίσταση των ταπετσαριών σε διάφορες εξωτερικές επιδράσεις. Μόνο ο σωστός συνδυασμός όλων αυτών των ιδιοτήτων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.
Ένα τραπέζι στο διάδρομο - η πρώτη εντύπωση του σπιτιού (25 φωτογραφίες)Ένα τραπέζι στο διάδρομο - η πρώτη εντύπωση του σπιτιού (25 φωτογραφίες)
Εάν χρειάζεστε ένα τραπέζι για το τηλέφωνο στο διάδρομο, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αγοράσετε ένα μικρό τραπέζι κονσόλας τοίχου, ορθογώνιο ή με επιφάνεια στο τραπέζι με τη μορφή ημικυκλίου. Ιδανική για ένα μικρό δωμάτιο ...
Μικρές αίθουσες: πώς να συνδυάσετε την οικειότητα και τη λειτουργικότητα (27 φωτογραφίες)Μικρές αίθουσες: πώς να συνδυάσετε την οικειότητα και τη λειτουργικότητα (27 φωτογραφίες)
Πώς να εφοδιάσετε μια μικρή αίθουσα εισόδου με άνεση χωρίς να χάσετε χώρο: συρόμενες ντουλάπες, γωνιακούς διαδρόμους, δομοστοιχειωτά έπιπλα, προβολείς. Συμβουλές του σχεδιαστή για ικανό σχεδιασμό.
Οροφή στο διάδρομο: φτιάχνουμε το χώρο πάνω από το κεφάλι (26 φωτογραφίες)Οροφή στο διάδρομο: φτιάχνουμε το χώρο πάνω από το κεφάλι (26 φωτογραφίες)
Το ανώτατο όριο στο διάδρομο θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο, να το κάνετε εκπληκτικό και αξιοσέβαστο. Μοντέρνα και κλασικά υλικά χρησιμοποιούνται στην οροφή στο διάδρομο. Το σωστά επιλεγμένο συνδυασμό χρωμάτων θα δημιουργήσει σε αυτό το δωμάτιο ένα μοναδικό ...
Dresser στο διάδρομο: ένα βολικό αξεσουάρ (27 φωτογραφίες)Dresser στο διάδρομο: ένα βολικό αξεσουάρ (27 φωτογραφίες)
Ανάμεσα στην ποικιλία των χαρακτηριστικών επίπλων, ένα ειδικό μέρος καταλαμβάνεται από ένα συρτάρι στο διάδρομο. Πρόκειται για ένα καθολικό προϊόν που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό και συγχρόνως χρησιμεύει ως ντουλάπι, ντουλάπι και κομοδίνα.
Laminate στο διάδρομο: η δυνατότητα κάλυψης (25 φωτογραφίες)Laminate στο διάδρομο: η δυνατότητα κάλυψης (25 φωτογραφίες)
Laminate γίνεται ένα καθολικό υλικό: στο διάδρομο χρησιμοποιείται όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και στους τοίχους. Οι συλλογές που είναι ανθεκτικές σε φθορά χρησιμοποιούνται για να τοποθετήσουν το έλασμα στο διάδρομο. Τοποθέτηση του laminate στον τοίχο στο διάδρομο, ...
Μεταφορτώστε περισσότερα

Σύγχρονος διάδρομος: Σύντομα χαρακτηριστικά δωματίων διαφόρων παραμέτρων και μορφών

Σχεδόν κάθε κατοικία αρχίζει με ένα διάδρομο, το οποίο μετατρέπεται ομαλά σε διάδρομο. Αυτά τα δωμάτια είναι κοινόχρηστα / επικοινωνιακά δωμάτια και παρέχουν στους κατοίκους πρόσβαση σε άλλα δωμάτια. Διάδρομος - ένα πέρασμα διαφορετικών πλάτους και μήκη, που περιορίζεται από τις πλευρές και ενώνει χωριστά δωμάτια του διαμερίσματος, σπίτι.

Διαστάσεις διαδρόμου

Οι διαστάσεις και τα σχήματα αυτών των δωματίων καθορίζονται από οικοδομικούς κώδικες και τοποθετούνται στο στάδιο του σχεδιασμού των κτιρίων. Το πλάτος του διαδρόμου καθορίζεται από την κατεύθυνση του ανοίγματος της πόρτας, από την οποία είναι χτισμένη με τους χώρους. Λαμβάνεται υπόψη ότι οι πόρτες από το διάδρομο ανοίγουν στα δωμάτια. Μπορούν να διακριθούν τρεις τύποι διαδρόμων:
 • στενή - από 85 έως 100 εκ. Μια κατάλληλη επιλογή αν οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη μία πλευρά του διαδρόμου με μήκος όχι μεγαλύτερο από 150 εκ.
 • μεσαίο - μέχρι 120 εκ. Τα δωμάτια βρίσκονται στη μία πλευρά, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για να τεντώσετε εύκολα δύο άτομα.
 • - από 140 εκ. Τα δωμάτια βρίσκονται και στις δύο πλευρές του διαδρόμου και οι πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν απέναντι από το άλλο ή να μετακινηθούν.
Εάν οι πόρτες των δωματίων ανοίγουν στο διάδρομο, τότε το πλάτος της πόρτας και άλλα 50 cm θα πρέπει να προστεθεί στο συνηθισμένο πλάτος του, και τότε θα αποδειχθεί αναλόγως - 140, 180, 260 cm. Υπάρχουν διάφορα κριτήρια που καθορίζουν το πλάτος του διαδρόμου:
 • το άνοιγμα των θυρών (swing) δεν πρέπει να παρεμβάλλεται στην κίνηση των κατοίκων.
 • το πλάτος του διαδρόμου πρέπει να επιτρέπει την μετακίνηση των επίπλων σε συναρμολογημένη κατάσταση.
 • σε περίπτωση πυρκαγιάς (εκκένωση έκτακτης ανάγκης) δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην ελεύθερη και ταχεία κίνηση.
 • εξασφαλίζοντας πλήρη αερισμό.
Το ύψος της οροφής στο διάδρομο ενός δημοτικού διαμερίσματος μπορεί να ποικίλει ελαφρώς, αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 210 cm.

Σχήμα του διαδρόμου

Οι διάδρομοι είναι σε σχήμα: τετράγωνο, ορθογώνιο, σταυροειδές και σε σχήμα L, ακανόνιστου σχήματος.
 • Square, θεωρείται η απλούστερη μορφή. Η ελάχιστη επιφάνεια του διαδρόμου είναι 1 τετραγωνικό. μ. σε τέσσερα δωμάτια. Αυτό συμβαίνει όταν οι πόρτες ανοίγουν μέσα στα δωμάτια. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: την πολυπλοκότητα της διευθέτησης των επίπλων, το δωμάτιο είναι οπτικά αντιληπτή μονότονη. Οι εγκαταστάσεις των μεγάλων χώρων φαίνονται πιο συμφέρουσες όταν μπορείτε να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό και τη διευθέτηση των επίπλων.
 • Το ορθογώνιο σχήμα του διαδρόμου θεωρείται το πιο ορθολογικό, καθώς είναι καλά αντιληπτό οπτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους, απλά και βολικά για χρήση. Για να συμμορφωθεί με τις σωστές αναλογίες, πιστεύεται ότι σε διάδρομο μεγαλύτερο από 150 cm, το πλάτος πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 cm.
 • Πολύδρομο. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η αρχική μορφή. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, ρύθμιση επίπλων.
Η περιοχή του διαδρόμου αυξάνεται με την προσθήκη χώρων. Για ένα διάδρομο πέντε δωματίων, απαιτούνται τουλάχιστον 2 τετραγωνικά μέτρα, ήδη για έξι δωμάτια περισσότερα από 3 τετραγωνικά μέτρα. Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων είναι δυσαρεστημένοι με τους μακρινούς και στενούς διαδρόμους. Υπάρχουν διάφορες αδυναμίες τέτοιων διαδρόμων: η έλλειψη φυσικού φωτός, είναι πρακτικά αδύνατο να εξοπλιστούν χώροι αποθήκευσης, πολλές πόρτες και παράλογη χρήση της περιοχής του διαμερίσματος. Διορθώστε έναν τέτοιο διάδρομο μειώνοντας το μήκος του. Επιπλέον, αυτό δεν απαιτεί το συντονισμό των αρμόδιων αρχών.

Επιλογές αναδιαμόρφωσης διαδρόμου

Αυτές οι αλλαγές στη διάταξη του διαμερίσματος έχουν γίνει αρκετά χαρακτηριστικές. Και η εξήγηση γι 'αυτό είναι πολύ απλή. Οι περισσότεροι διάδρομοι και βοηθητικοί χώροι στα standard διαμερίσματα δεν μπορούν να απολαύσουν μια βολική τοποθεσία ή καλή περιοχή. Μπορούν να διακριθούν τρεις κύριοι τύποι αναδιαμόρφωσης του διαδρόμου.
 1. Η αίθουσα εισόδου ή ο διάδρομος διευρύνεται μεγα- λύτερα λόγω των παρακείμενων δωματίων και δημιουργείται ένας πλήρης χώρος εισόδου.
 2. Μέρος του διαδρόμου είναι εντελώς εγκαταλελειμμένο υπέρ της αύξησης της περιοχής της μπανιέρας, της κουζίνας και του μπάνιου.
 3. Ο διάδρομος συνδυάζεται με το σαλόνι και η περιοχή εισόδου "διαλύεται" στο διάστημα.
Δεν συνιστάται η πραγματοποίηση ανακατασκευής λόγω παρακείμενου δωματίου, εάν ο διαχωριστικός τοίχος είναι υποστηρικτικός. Στην περίπτωση αυτή, ένα είδος αναδιαμόρφωσης του διαδρόμου μπορεί να είναι το σχέδιο της πόρτας στον τοίχο στήριξης. Κατά την αγορά ενός νέου κτιρίου, ο ιδιοκτήτης μπορεί, κατά την κρίση του, να σχεδιάσει τη θέση, το σχήμα και τις παραμέτρους του διαδρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των θυρών που θα βγουν από το διάδρομο, η παρουσία κόγχων και άλλοι παράγοντες. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης βασίζεται κυρίως στις προσωπικές ανάγκες. Ωστόσο, για να αποφευχθούν σοβαρές εσφαλμένες εκτιμήσεις και σφάλματα, συνιστάται να λαμβάνονται υπόψη οι κώδικες κατασκευής και οι κανόνες σχεδιασμού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)