Μικρές αίθουσες: πώς να συνδυάσετε την οικειότητα και τη λειτουργικότητα (27 φωτογραφίες)

Μικροί διάδρομοι είναι ένα κοινό φαινόμενο σχεδόν σε κάθε διαμέρισμα. Κατά το σχεδιασμό μιας κατοικίας, η μέγιστη έκταση λαμβάνεται από σαλόνια, η αίθουσα εισόδου έχει αρκετά τετραγωνικά μέτρα και στα σπίτια της τυπικής διάταξης "Χρουστσόφ" είναι αρκετά μέτρια. Ωστόσο, θέλω να το παραδώσω άνετα και κομψά με ολόκληρο το διαμέρισμα, επειδή η είσοδος είναι το πρώτο δωμάτιο στο οποίο μπαίνουν οι επισκέπτες, δίνει την εντύπωση της γεύσης και του χαρακτήρα των ιδιοκτητών.

Μικρή αίθουσα με πάγκο

Μικρό μπεζ διάδρομο

Ένα καλά επιπλωμένο διάδρομο είναι επίσης το κλειδί για μια επιτυχημένη ημέρα, είναι ότι σε όλα αυτά τα πράγματα χωρίς τα οποία δεν θα εγκαταλείψουμε το σπίτι θα πρέπει να είναι εντάξει. Πώς να επιλέξετε έπιπλα για ένα μικρό διάδρομο, ώστε να μην επηρεάζεται ούτε η άνεση ούτε η λειτουργικότητα; Ακούμε τις συμβουλές έμπειρων σχεδιαστών.

Μικρό λευκό διάδρομο

Μικρό μαύρο διάδρομο

Σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου: συμβουλεύουν οι ειδικοί

Αρχικά, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το διάδρομο: καθορίστε το ύψος των οροφών, τη θέση και το μέγεθος των παραθύρων, το σχήμα του δωματίου - στενό ή σχεδόν τετράγωνο. Τα έπιπλα θα πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους:

 • Συνιστάται να μην υπερφορτώνεται ένας μικρός διάδρομος με μεγάλο αριθμό επίπλων. Είναι καλύτερο να ακολουθείτε τον μινιμαλισμό και να αφήνετε τα πιο απαραίτητα έπιπλα: μια ντουλάπα και ένα ράφι παπουτσιών.
 • Στην ιδανική περίπτωση, αν η ντουλάπα είναι με κρεμάστρες για ρούχα, ράφια για καπέλα και συρτάρια για μικρά αξεσουάρ - κλειδιά, γάντια.
 • Εάν υπάρχει μια θέση στο διάδρομο, καλό είναι να τοποθετήσετε ένα ερμάριο μέσα σε αυτό. Η θέση πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων. Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε έπιπλα για το μέγεθος μιας θέσης, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία.
 • Κατά τη διακόσμηση της οροφής, των τοίχων και του δαπέδου, συνιστάται η χρήση ελαφρών αποχρώσεων. Το χρώμα των επίπλων πρέπει επίσης να είναι σε αρμονία με τους τοίχους και το πάτωμα.
 • Μια υποχρεωτική λεπτομέρεια του εσωτερικού χώρου είναι ο καθρέφτης. Σε ένα μικρό διάδρομο, ένας καθρέφτης μπορεί να ενσωματωθεί στην πόρτα του ντουλαπιού ή στον τοίχο. Μια λεπτή μπαγκέτα από αλουμίνιο για τοποθέτηση σε πλαίσιο θα ταιριάζει με πιο συμπαγές ξύλο. Είναι καλύτερο να κρεμάσετε έναν καθρέφτη στην πλευρά της πηγής φωτός.
 • Εάν ο χώρος είναι στενός, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε ισχυρά προεξέχοντα εξαρτήματα, ώστε να μην το αγγίζετε όταν μετακινείτε.
 • Οι πόρτες που οδηγούν σε δωμάτια είναι καλύτερα να γλιστρούν για να εξοικονομήσουν χώρο.
 • Εάν τα μικρά παιδιά ή οι ηλικιωμένοι μένουν στο διαμέρισμα, ένα μικρό συμπόσιο είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει.
 • Για ένα μικρό διάδρομο, τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι ιδανικά. Για παράδειγμα, ένα ντουλάπι με αρθρωτό επάνω κάλυμμα μπορεί να χρησιμεύσει ως ράφι και ένα μέρος για να καθίσει, και μια κουκούλα στον τοίχο μπορεί να έχει ένα γάντζο για ρούχα.
 • Τα μικρά έπιπλα μπορούν να εξοπλιστούν με τροχούς για την ευκολία της κίνησης. Θα κάνει επίσης τον καθαρισμό ευκολότερο.
 • Σε ένα πολύ μικρό και στενό διάδρομο, περισσότερο σαν ένα προθάλαμο, μπορείτε να αφήσετε μόνο ράφια για παπούτσια και να αποθηκεύσετε τα πράγματα σε άλλη θέση.

Έτσι ώστε το δωμάτιο που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο να μην φαίνεται πολύ ωφέλιμο, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με πίνακες που απεικονίζουν τοπία - θα προσθέσουν αέρα στο διάδρομο και θα αυξηθούν οπτικά λίγο.

Μικρό ξύλινο διάδρομο

Μικρό διάδρομο στο σπίτι

Κονσόλα τραπέζι σε ένα μικρό διάδρομο

Συρόμενη ντουλάπα σε μια μικρή αίθουσα

Μια συρόμενη ντουλάπα για ένα μικρό διάδρομο είναι ένα επιτυχημένο design find. Οι χώροι που είναι εξοπλισμένοι με ένα τέτοιο περίβλημα τοποθετούν όλα τα απαραίτητα πράγματα και εξοικονομούν χώρο ταυτόχρονα.Οι συρόμενες ή περιστρεφόμενες πόρτες είναι ιδιαίτερα βολικές. Ένα τέτοιο ντουλάπι είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε μια θέση, αν απουσιάζει, κατά μήκος οποιουδήποτε τοίχου. Είναι καλύτερα να φτιάξετε τις πόρτες που είναι καθρέφτες - αυτή η τεχνική θα μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο και θα γεμίσει με το φως. Η πλήρως κλειστή ντουλάπα ταιριάζει απόλυτα στην έννοια του μινιμαλισμού. Υλικά για αυτό είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικούς τόνους φωτός - μπεζ, κρέμα, γκρι ή λιλά.

Οι συρόμενες ντουλάπες φαίνονται καλές και άνετες σε σχήμα τραπεζοειδούς - καταλαμβάνουν ολόκληρη τη γωνία με ένα φαρδύ άκρο και τα στενά άκρα κοντά στην μπροστινή πόρτα, χωρίς να παρεμβαίνουν στην ελεύθερη διέλευση. Η μπροστινή πλευρά του ντουλαπιού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι ευθεία, ομαλά καμπυλωμένη ή σπασμένη. Η τελευταία επιλογή είναι ένα γωνιακό ερμάριο - μια άλλη εργονομική λύση για ένα μικρό διάδρομο.

Oak είσοδο

Μικρό διάδρομο κόντρα πλακέ

Dresser σε ένα μικρό διάδρομο

Γωνιακοί διάδρομοι στο διάδρομο: ευρύχωρο και συμπαγές

Το γωνιακό διάδρομο για έναν μικρό διάδρομο επιλύει με επιτυχία το πρόβλημα της οργάνωσης των πραγμάτων. Είναι compact και άνετα σπίτια όλα αυτά τα στοιχεία ντουλάπα, χωρίς την οποία δεν μπορείτε να βγείτε:

 • το άνω μέρος έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει καπέλα και κασκόλ.
 • οι μέσοι χώροι κρέμονται με ρούχα.
 • στα κουτιά υπάρχει ένα μέρος για όλα τα απαραίτητα μικρά πράγματα: κλειδιά, γάντια, χτένες, βούρτσες για ρούχα?
 • τα παπούτσια θα είναι τακτοποιημένα στο κάτω μέρος.

Η αγορά ενός γωνιακού διαδρόμου στο διάδρομο θα τον βοηθήσει να τον ανακουφίσει από την απόκτηση πολλών άλλων επίπλων: ντουλάπια, κρεμάστρες, ράφια παπουτσιών και θα λύσει το πρόβλημα της διακόσμησης του δωματίου στην παράδοση του μινιμαλισμού. Αντ 'αυτού, μπορείτε να διακοσμήσετε το διάδρομο με μια εικόνα, ειδώλιο ή βάζο. Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να ταιριάζουν για να ταιριάζουν με το γενικό χρωματικό διάγραμμα του διαδρόμου και τα χρώματα σε αντίθεση. Για παράδειγμα, στο διάδρομο, διακοσμημένο σε ανοιχτό γκρι τόνοι, παραλάβετε διακοσμήσεις σε αντίθεση με κορεσμένα χρώματα - μωβ, σμαράγδι, μάρσαλα. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως, θα πρέπει να επιλέξετε ελαφριές αποχρώσεις - λιλά, μπεζ, παστέλ κίτρινο ή πορτοκαλί.

Μικρά έπιπλα στο διάδρομο

Μικρό διάδρομο από σφυρήλατο σίδερο

Μεταμορφώστε το ντουλάπι σε ένα μικρό διάδρομο

Με βάση τις διαστάσεις του δωματίου, το γωνιακό διάδρομο, μπορείτε να επιλέξετε ένα εντελώς κλειστό ή μερικώς ανοικτό. Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματά της. Μια ανοιχτή πόρτα έχει ελάχιστες κλειστές πόρτες, ειδικά στο μεσαίο τμήμα της. Μια τέτοια είσοδος θα ταιριάζει τέλεια σε ένα στενό διάδρομο, δημιουργώντας επιπλέον όγκο σε αυτό. Η αισθητική σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν θα υποφέρει αν όλα τα πράγματα είναι σωστά διατεταγμένα. Μια μεγάλη αίθουσα εισόδου θα εξομαλύνει τις γωνίες και θα δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση ελευθερίας.

Οι κλειστοί διάδρομοι θα φαίνονται καλύτερα στους μεγάλους διαδρόμους. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για το ότι όλα τα πράγματα είναι κλειστά και δεν συγκεντρώνουν σκόνη. Για μια πιο αρμονική εμφάνιση σε ένα τέτοιο διάδρομο, συνιστάται να αφήσετε αρκετά ράφια ανοιχτά. Μπορούν να αποθηκεύουν τα πιο απαραίτητα μικρά πράγματα.

Μικρό διάδρομο από τον ορεινό όγκο

Μικρή είσοδος από MDF

Γραφείο σε ένα μικρό διάδρομο

Modular Entrance: Ένας συναρπαστικός σχεδιαστής επίπλων

Το δομοστοιχειωτό διάδρομο αποτελείται από διάφορα έπιπλα που είναι διασυνδεδεμένα. Μπορούν να αναδιαμορφωθούν, επιτυγχάνοντας το πιο συμφέρον αποτέλεσμα: όταν αφαιρεθούν όλα τα πράγματα και υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος. Όταν επιλέγετε τέτοια έπιπλα, μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα ποια στοιχεία χρειάζονται και τα οποία είναι καλύτερα να αρνηθούν. Η επιλογή ενός διαμορφωμένου διαδρόμου δεν είναι μόνο μια οικονομική λύση, αλλά και η σωστή από την άποψη της αισθητικής, αφού όλα τα στοιχεία που επιλέγει ο αγοραστής θα διατηρήσουν ένα ενιαίο ύφος και θα εναρμονιστούν μεταξύ τους. Οι αρθρωτές αίθουσες περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα έπιπλα: ντουλάπια, ντουλάπια, ράφια, καθρέφτες. Μερικές φορές ακόμη και εξαρτήματα που γίνονται με το ίδιο ύφος.

Μικρό μεταλλικό διάδρομο

Μικρό διάδρομο σε μοντέρνο στυλ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πρόβλημα του επαρκούς φωτισμού ενός μικρού διαδρόμου, επειδή ένα σκοτεινό δωμάτιο θα φαίνεται πάντα γεμάτο και γεμάτο. Επιπλέον, στο σκοτάδι, θα είναι εύκολο να σκοντάψει και να πέσει σε αυτό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εγκαθιστώντας πρόσθετο φωτισμό spot. Για να γίνει αυτό, τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με γείσα, στα άκρα των οποίων τοποθετούνται προβολείς. Οι λυχνίες LED χρησιμοποιούνται συνήθως - είναι αρκετά φωτεινές και οικονομικές.Το σημείο φωτός τοποθετείται καλύτερα στις πιο απαραίτητες θέσεις - μπροστά από τον καθρέφτη και δίπλα στην έξοδο.

Μικρό διάδρομο καρυδιού

Μικρό διάδρομο με κρεμαστό κόσμημα

Μικρό διάδρομο με ράφια

Μία μικρή είσοδος δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ένα ευρύ πεδίο δράσης για διάφορα πειράματα. Μπορείτε να επιτύχετε τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα κερδίζοντας τα κόλπα που περιγράφονται εδώ ή βρίσκοντας τις δικές σας λύσεις. Η είσοδος θα έχει ένα μοναδικό εσωτερικό, αν το διακοσμήσετε με τις δικές σας τέχνες - πίνακες ζωγραφικής, πίνακες, πίνακας μηνυμάτων, σπιτικές κουτιά για μικρά αντικείμενα, παιδικά σχέδια, σκαλιστοί καθρέφτες. Χειροποίητα πλεκτά χαλιά θα φαίνονται κομψά και πρωτότυπα στο πάτωμα. Στον τοίχο δίπλα στην έξοδο μπορείτε να κρεμάσετε ένα σπιτικό πάνελ με τσέπες για κάθε είδους λεπτομέρειες: κουτάλι παπουτσιών, βούρτσες και προϊόντα παπουτσιών. Οι πόρτες του ντουλαπιού μπορούν να βαφτούν χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη και μοντέρνα τεχνική decoupage. Όλα τα σπιτικά στοιχεία πρέπει να εναρμονίζονται με το εσωτερικό, συμπληρώνοντάς τα και συμπληρώνοντάς τα.

Γραφείο σε ένα μικρό διάδρομο

Μικρό διάδρομο με κάθισμα

Πάγκος σε ένα μικρό διάδρομο

Όταν σχεδιάζετε ένα μικρό διάδρομο, είναι σημαντικό να τηρείτε τον πιο σημαντικό κανόνα: για όλους όσους έρχονται, θα πρέπει να δίνουν μια αίσθηση άνεσης και οικογενειακής ζεστασιάς. Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι επιστρέφουν με ευχαρίστηση μετά από μια δύσκολη μέρα, όπου συναντιούνται συγγενείς και φίλοι.

Μικρός διάδρομος wenge και λευκασμένη δρυς

Μικρό διάδρομο με κρεμάστρα

Μικρό διάδρομο με ντουλάπι καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)