Κατάλληλη εποχιακή αποθήκευση παπουτσιών (36 φωτογραφίες): αρχικοί διοργανωτές και λύσεις

Τα παπούτσια χειμώνα είναι ένα πολύ ακριβό κομμάτι της ντουλάπας, συνήθως αγοράζονται για αρκετές εποχές. Ακόμη και το χειμώνα, απαιτεί πολύ χώρο στο διάδρομο. Αλλά το χειμώνα τελειώνει και τίθεται το ερώτημα πώς να αποθηκεύσετε όλες αυτές τις μπότες και τις χειμερινές μπότες, επειδή κάθε μέλος της οικογένειας έχει αρκετά ζευγάρια. Τα ράφια είναι ήδη κατειλημμένα, ο πάγκος στο διάδρομο δεν είναι καουτσούκ και δεν υπάρχει πολύς χώρος στο ντουλάπι στο πάτωμα. Αλλά χειμερινά παπούτσια για την αποθήκευση πρέπει να παρέχουν όχι μόνο καλές συνθήκες, θα πρέπει ακόμα να βρείτε αρκετό χώρο.

Λειτουργικός πάγκος με ράφια για την αποθήκευση παπουτσιών

Αποδεικνύεται ότι η αποθήκευση χειμωνιάτικων παπουτσιών είναι μια επιστήμη. Κάποιος το βάζει σε ογκώδεις τσάντες για να κάνει χώρο στο διαμέρισμα, και το φθινόπωρο ανακαλύπτει ότι η κατάσταση των αγαπημένων σου μπότες είναι μακριά από τα καλύτερα. Έχοντας ενημερώσει ότι τα παπούτσια χειμώνα είναι πάντα κακώς αποθηκευμένα, αυτοί οι ιδιοκτήτες ψάχνουν για λύσεις για να τους βάλουν σε τάξη, ει δυνατόν. Υπάρχουν όμως απλοί τρόποι αποφυγής βλάβης στα παπούτσια κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας αποθήκευσης.

Η σωστή αποθήκευση των παπουτσιών αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Προετοιμασία για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.
 2. Συσκευασία σε ειδικές συσκευές (κορμούς ντουλαπιών, κιβώτια, διοργανωτές).
 3. Τακτικές εξετάσεις και πρόσθετη φροντίδα, εάν απαιτείται.
 4. Προετοιμασία υποδημάτων για χρήση.

Παρόλο που αυτή η ακολουθία ενεργειών φαίνεται πολύ περίπλοκη, στην πράξη δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Ας εξετάσουμε όλα τα βήματα με περισσότερες λεπτομέρειες, και επίσης να μάθουμε πρόσθετες επιλογές.

Μικρή ντουλάπα με ράφι παπουτσιών

Θάλαμο συρταριών με χώρο για τα παπούτσια

Αρχικός τροχός αποθήκευσης υποδημάτων

Κουτιά αποθήκευσης υποδημάτων στις σκάλες

Τα μεταλλικά ράφια παπουτσιών είναι εύκολο να καθαριστούν και χωρίς σκόνη

Στάδιο 1: Προετοιμασία υποδημάτων χειμώνα για αποθήκευση

Πριν από την αποθήκευση, τα παπούτσια πρέπει να καθαρίζονται και να πλένονται καλά από τυχόν ρύπους. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε το παραμικρό ίχνος βρωμιάς. Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ακαθαρσίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, ειδικά σαμπουάν ή άλλα απορρυπαντικά. Για δερμάτινα παπούτσια, είναι πολύ σημαντικό η επιφάνεια να είναι καθαρή και ικανή να "αναπνέει" κατά την αποθήκευση. Η σόλα πρέπει επίσης να πλένεται καλά, και οι πέλματα πρέπει να αφαιρούνται και να ξεχωρίζονται χωριστά.

Το επόμενο βήμα είναι να πλύνετε καλά τα πλυμένα παπούτσια. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό υγρασίας θα επιτρέψει στα βακτήρια και τους μύκητες να πολλαπλασιαστούν, πράγμα που μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα παπούτσια, αλλά και άλλα αξεσουάρ που βρίσκονται στο ντουλάπι. Μην στεγνώνετε τα παπούτσια σας με ισχυρές πηγές θερμότητας ή ανεμιστήρες. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές συσκευές που μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα παπουτσιών ή με δικά σας χέρια.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ειδικούς στεγνωτήρες που διεξάγουν αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ιδέες, εντυπωσιακή απλότητα και μεγαλοφυία. Ένα εξαιρετικό προσρόφησης υγρασίας που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σπίτι είναι τα απορρίμματα γάτας. Θα πρέπει να διπλωθεί σε μια σακούλα ύφασμα και να τοποθετηθεί μέσα στο μποτάκι. Φυσικά, δεν υπάρχει θέμα αντισηπτικής επεξεργασίας της ομιλίας σε αυτή την περίπτωση.

Η απλούστερη επισκευή παπουτσιών πριν από την αποθήκευση μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, αν χρειαστεί να το πάρετε στο συνεργείο, μπορείτε να το κάνετε μόνο όταν πλυθεί καλά και στεγνώσει. Για να αποφευχθεί το στέγνωμα των παπουτσιών, χρειάζεται συνεχής φροντίδα, πριν την αποθήκευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με κρέμα παπουτσιών. Μην χειρίζεστε τα παπούτσια πριν αποθηκεύσετε με κρέμα γλυκερίνης, καθώς στεγνώνει πολύ δερμάτινα προϊόντα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε βαζελίνη ή κρέμες με βάση αυτό.

Ξύλινη βάση παπουτσιών για το διάδρομο

Γυαλί αποθήκευσης υποδημάτων στο διάδρομο

Ράφι παπουτσιών από μια παλιά τηλεόραση

Μεγάλο ανοιχτό ντουλάπι για την αποθήκευση ρούχων και παπουτσιών

Ξύλινο ράφι παπουτσιών

Στάδιο 2: αποθήκευση σελιδοδεικτών

Για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση παπουτσιών, όπως και άλλα είδη ντουλάπας, απαιτούνται ειδικές συνθήκες. Μικροοργανισμοί, μύκητες, σκώροι ή ακόμη και ποντίκια μπορεί να το βλάψουν. Αλλά προστατεύοντας ακόμα και τα αγαπημένα σας παπούτσια από τα παραπάνω παράσιτα, κινδυνεύουμε να το βλάψουμε μόνοι μας - απλά το αναδιπλώσαμε εσφαλμένα στο ντουλάπι και το αφήσαμε έτσι για αρκετούς μήνες. Το εσφαλμένο styling επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναικείες μπότες με υψηλά άξονες.

Προκειμένου τα υποδήματα να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά την αποθήκευση, πρέπει να στερεωθούν. Δεν πρέπει να συσκευάζεται σε καλά κλειστούς περιέκτες - θα πρέπει να "αναπνέει". Πολλοί διατηρούν τα αρχικά κουτιά στα οποία αγόρασαν παπούτσια, πιστεύοντας ότι αυτά είναι τα καλύτερα αξεσουάρ για την αποθήκευση (ειδικά εκείνα με διαφανή καλύμματα). Ωστόσο, τα μεγέθη τέτοιων κιβωτίων βελτιστοποιούνται προκειμένου να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο κατάστημα. Η αποθήκευση υποδημάτων σε μικρές εργοστασιακές συσκευασίες μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά.

Για να διατηρήσετε τα παπούτσια σε σχήμα, μπορεί να είναι:

 • κρεμάστε με μανταλάκια στις κρεμάστρες της ντουλάπας.
 • τοποθετούνται σε ευρύχωρα κουτιά ή σε ράφια.
 • χρησιμοποιήστε ένα ειδικό κουτί, θήκη μεταφοράς ή διοργανωτή.
 • βάλτε μπουκάλι PET ή διπλωμένο γεμιστήρα στο μποτάκι.

Τα παπούτσια που προετοιμάζονται και διπλώνονται σε κουτιά μπορούν να αποθηκευτούν στο ντουλάπι, στα ράφια της ντουλάπας ή στο ντουλάπι, ειδικά εάν υπάρχει ειδική μονάδα για την αποθήκευση παπουτσιών. Αλλά το μπαλκόνι δεν είναι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση δερμάτινων ειδών. Ακόμη και αν είναι ασφαλώς προστατευμένα από το φως του ήλιου, το κλίμα στο μπαλκόνι είναι ακόμα πολύ σκληρό, έτσι ώστε η επιφάνεια των δερμάτινων παπουτσιών να σπάσει, να χάσει την εμφάνισή του και να γίνει άχρηστη.

Τα κατάλληλα διπλωμένα παπούτσια μπορούν να απελευθερώσουν χώρο στο διάδρομο και σε ολόκληρο το διαμέρισμα, ενώ παραμένουν ήρεμα για την ασφάλεια των αντικειμένων τους. Συνιστάται να εγκαταστήσετε μέσα σε κάτι που θα κρατήσει το σχήμα. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βιομηχανικά υποστηρίγματα τόξου ή άλλα συστήματα · ένα μπουκάλι PET, ένα διπλωμένο περιοδικό, μπορεί να κάνει αυτό το ρόλο τέλεια. Μια καλή επιλογή για τα παπούτσια γεμίσματος είναι οι εφημερίδες που όχι μόνο κρατούν το σχήμα τους και απορροφούν την υγρασία, αλλά και απωθούν τους σκώρους με τη μυρωδιά τους.

Γκαρνταρόμπα με ράφια για παπούτσια

Περιστρεφόμενες υποδοχές παπουτσιών

Ράφια για παπούτσια από τις σκάλες

Βολικά καλάθια για την αποθήκευση αντικειμένων και παπουτσιών

Πάγκος φυσικού ξύλου με διαμερίσματα για παπούτσια

Στάδιο 3: αερισμός και τακτική συντήρηση

Ακόμη και αν τα προηγούμενα σημεία εκτελούνται τέλεια, στο γυμναστήριο υπάρχει καθαριότητα και τάξη, και έχετε εκπληρώσει όλες τις συνθήκες αποθήκευσης των υποδημάτων, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε περιοδικά τη διαδικασία. Εποχιακή αποθήκευση των υποδημάτων είναι πάντα μια υπεύθυνη διαδικασία, αλλά στην περίπτωση των χειμωνιάτικων παπουτσιών, όλα είναι πιο περίπλοκα.

Η κύρια δυσκολία είναι ότι οι χειμερινές μπότες πρέπει να εξασθενίσουν σε αυτό το κράτος για τρεις εποχές. Επομένως, απαιτείται ελάχιστη φροντίδα - τα παπούτσια πρέπει να απομακρύνονται από το κιβώτιο, να στεγνώνουν, να καθαρίζονται εάν χρειάζεται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα νέο τμήμα αντισηπτικού, να εφαρμόζουν φρέσκια κρέμα και στη συνέχεια να τα επανατοποθετούν στη θέση τους.

Σκάλες παπουτσιών σε σχήμα σκάλας

Ασυνήθιστο ντουλάπι με ράφια για παπούτσια

Επεκτάσιμο σύστημα αποθήκευσης παπουτσιών

Κατάλληλη αποθήκευση ρούχων και παπουτσιών στο ντουλάπι

Ψηλό ντουλάπι με χώρο αποθήκευσης υποδημάτων

Ανοίξτε τα κεκλιμένα ράφια παπουτσιών

Άνετο οθωμανικό με ράφι με παπούτσια

Ένα κουτί αποθήκευσης παπουτσιών με ένα διαφανές παράθυρο είναι ένα πολύ βολικό πράγμα

Στάδιο 4: προετοιμασία για χρήση

Μετά την κατάλληλη αποθήκευση, τα παπούτσια χρειάζονται προετοιμασία για χρήση. Αν το βγάζετε από το κουτί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση, εάν είναι απαραίτητο, κάντε καλλυντική φροντίδα. Επιπλέον, τα παπούτσια αποθηκεύονται σε ξηρές συνθήκες, οπότε πριν τη χρήση είναι απαραίτητο να το υγράνετε ελαφρά φυσικά.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το αποσυσκευάσετε μερικές ημέρες πριν από την πρώτη χρήση, να αφαιρέσετε όλα τα αυτοσχέδια συστήματα για το στέγνωμα και να το βάλετε στο διάδρομο. Αφού στέκεστε για αρκετές ημέρες, οι μπότες θα αποκτήσουν το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας και θα είναι έτοιμες για καθημερινή χρήση χωρίς να διακυβεύουν την ακεραιότητά τους και την υγεία σας.

Συνοψίζουμε τη σειρά των ενεργειών που απαιτούνται για την σωστή αποθήκευση των χειμερινών υποδημάτων:

 1. Καθαρίστε καλά και πλύνετε.
 2. Στεγνώστε εντελώς χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα ή εφαρμόζοντας διάφορες ιδέες για τη χρήση αυτοσχέδιων μέσων.
 3. Σε περίπτωση βλάβης, επισκευάστε στο σπίτι ή επισκευάστε το.
 4. Αντιμετωπίστε με ειδικά αντισηπτικά μέσα.
 5. Σφραγίστε το εσωτερικό του παπουτσιού έτσι ώστε να μην τσαλακώνει.
 6. Διπλώστε στον οργανωτή, στο συρτάρι ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης.
 7. Εκτελέστε περιοδικά ελάχιστη συντήρηση.
 8. Προετοιμάστε πριν από τη χρήση.

Οι εξεταζόμενοι κανόνες μπορεί να φαίνονται επιπόλαιοι σε ορισμένους, όμως η προσεκτική τήρησή τους θα επιτρέψει τη διατήρηση των χειμωνιάτικων παπουτσιών σε καλή κατάσταση για αρκετές εποχές. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο στο διαμέρισμα, δεν χρειάζονται ειδικά έπιπλα, και στο διάδρομο ή στο διάδρομο θα είναι πάντα βολικό να συγκεντρωθούν. Αν αποθηκευτούν λανθασμένα, τα αντικείμενα ντουλάπας επιδεινώνονται πολύ περισσότερο από ό, τι όταν χρησιμοποιούνται.

Λευκό στήθος με τέσσερα διαμερίσματα για την αποθήκευση παπουτσιών

Λευκός πάγκος για διάδρομο με τσέπες παπουτσιών

Μπορείτε να κάνετε μια

Μεγάλο ντουλάπι με ράφια από γυαλί για παπούτσια

Οθωμανική με τσέπες για παπούτσια

Επεκτάσιμη βάση στήριξης παπουτσιών

Οργανωτής παπουτσιών

Εξετάσαμε όλες τις πτυχές της αποθήκευσης υποδημάτων χειμώνα, τώρα ήρθε η ώρα να αγγίξετε μια ειδική συσκευή για το σκοπό αυτό. Ο οργανωτής παπουτσιών είναι μια μεγάλη μονάδα για την αποθήκευση παπουτσιών, χωρισμένη σε τμήματα (συνήθως 6), τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε με τα χέρια σας. Η γοητεία της αυτο-κατασκευής στην ευκαιρία να ενσωματώσει τολμηρές ιδέες σχεδιασμού που μπορεί να έρθουν στο μυαλό.

Λειτουργικά, είναι ένας μεγάλος πυκνός κορμός ντυμένων ντυμένων υφασμάτων με φερμουάρ. Τα παπούτσια και άλλα είδη ντουλάπας μπορούν να διπλωθούν σε ξεχωριστά τμήματα. Οι τοίχοι είναι σφραγισμένοι με χαρτόνι για να κρατήσουν το σχήμα, και τα επάνω τμήματα των διοργανωτών είναι συνήθως διαφανή, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε γρήγορα τι βρίσκεται. Όταν δεν υπάρχει ανάγκη για έναν τέτοιο διοργανωτή, αυτό διπλώνει τέλεια και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από μια μικρή τσάντα.

Χρησιμοποιώντας έναν οργανωτή ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση για την αποθήκευση παπουτσιών, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια των παπουτσιών σας, αλλά θα διευκολύνετε και τον εαυτό σας, γιατί σίγουρα θα γνωρίζετε τον τόπο όπου βρίσκονται τα παπούτσια που είναι απαραίτητα εκείνη τη στιγμή.

Μια μεγάλη θήκη για την αποθήκευση παπουτσιών μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ντουλάπα

Κρεμαστά διοργανωτής για ρούχα και παπούτσια

Διαφανής διοργανωτής παπουτσιών στην πόρτα του ντουλάπα

Διαφανές κουτί παπουτσιών

Μικρός οργανωτής παπουτσιών με διάφανη κορυφή

Λευκό ντουλάπι με περιστρεφόμενα ράφια για παπούτσια

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)