Αποθήκευση ποδηλάτων χωρίς βλάβη στο εσωτερικό: ενδιαφέρουσες λύσεις

Ένα ποδήλατο είναι μια μοναδική εφεύρεση της ανθρωπότητας. Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε αυτόν τον προσομοιωτή ενώ βρισκόμαστε σε ενεργές διακοπές και συχνά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της αποθήκευσής του, ειδικά όταν τελειώνει η εποχή της χρήσης του. Αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί ο σίδηρος φίλος μας χρειάζεται σωστή φροντίδα, ένα από τα συστατικά του οποίου είναι η αποθήκευσή του.

Χώρος αποθήκευσης ποδηλάτων στο μπαλκόνι

Ποδήλατο στην διακόσμηση του σπιτιού

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η αποθήκευση ενός ποδηλάτου σε συνθήκες, για παράδειγμα, του χειμώνα. Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλές επιλογές, αλλά δεν μπορούν όλοι να επιλέξουν το τέλειο, αφού δεν είναι πολύ σοβαροί για το θέμα αυτό. Αυτές οι επιλογές θα συζητηθούν παρακάτω.

Ποδήλατο ως διακοσμητικό στοιχείο

Ξύλινο γάντζο αποθήκευσης ποδηλάτων

Γιατί να αποθηκεύσετε σωστά το ποδήλατο;

Οι περισσότεροι λάτρεις, κατά κανόνα, αφήνουν ποδήλατα στον κλειστό χώρο της εισόδου ή χρησιμοποιούν μια αίθουσα ή ένα μπαλκόνι για το σκοπό αυτό. Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι κακά, αλλά αυτό είναι ένας χαμένος χώρος του σπιτιού, ο οποίος, αν το επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο ορθολογικά. Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδικά συστήματα αποθήκευσης ποδηλάτων που υπάρχουν σήμερα πρέπει να μελετηθούν αμέσως μετά την απόκτηση ενός "φίλου ποδηλάτου". Έτσι, όχι μόνο θα προστατεύετε το ποδήλατο από εξωτερικές αρνητικές επιπτώσεις, διατηρώντας το για πολλά χρόνια, αλλά και καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια γειτονιά δεν σας ενοχλεί καθόλου.

Γκαράζ αποθήκευσης ποδηλάτων

Αποθήκευση ποδηλάτων στο πλοίο

Επιβλαβείς παράγοντες αποθήκευσης

Επιλέγοντας το σωστό μέρος για να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι κάθε γωνιά που έχετε ορίσει για αυτόν τον σκοπό θα είναι ιδανική για την ευημερία σας. Οι επιβλαβείς παράγοντες στην περίπτωση αυτή είναι:

  • Διαφορές θερμοκρασίας. Κάθε αλλαγή θερμοκρασίας από χαμηλό σε υψηλό (απότομη θέρμανση ή συμπερίληψη θερμαντήρων) συμβάλλει στο σχηματισμό συμπυκνωμάτων στα μεταλλικά μέρη της μονάδας. Ακόμα και μια μικρή αλλαγή θερμοκρασίας συμβάλλει στην εμφάνιση αόρατων μικροσυστοιχιών στο βαφή, καθώς και σε πλαστικά και ελαστικά προϊόντα.
  • Το φως του ήλιου Η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες συμβάλλει στη σταδιακή καταστροφή των πλαστικών και των ελαστικών εξαρτημάτων. Γίνονται εύθραυστα, χάνοντας την ελαστικότητά τους, το χρώμα είναι αποχρωματισμένο.
  • Υγρασία που απελευθερώνεται από τη σήψη των λαχανικών. Η αποθήκευση ενός ποδηλάτου σε κελάρια, καθώς και σε χώρους όπου αποθηκεύονται τα λαχανικά, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες για σχεδόν όλα τα συστατικά του.

Ρακέτα για την αποθήκευση ποδηλάτων στο διαμέρισμα

Αποθήκευση ποδηλάτων σε ένα μικρό διαμέρισμα

Επομένως, η αποθήκευση ποδηλάτων, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν είναι το τελευταίο πράγμα. Και για τους εκκινητές, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και παράλληλα να εξοικειωθείτε με ορισμένους αναγκαίους κανόνες που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενός δικύκλου φίλου.

Χώρος αποθήκευσης ποδηλάτων στο μπαλκόνι

Κατά κανόνα, ορισμένοι ενθουσιώδες ποδηλάτων βάζουν ένα ποδήλατο στο μπαλκόνι για ολόκληρο το χειμώνα. Και αυτό φαίνεται να είναι φυσιολογικό, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η αποθήκευση του χειμώνα στο κρύο είναι μια διαφορά θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία, η οποία μπορεί να συμβάλει σε μικροσυστοιχίες όχι μόνο πλαστικών, αλλά και μηχανισμών και καουτσούκ. Ο λαμπερός ήλιος συμβάλλει στη μείωση του ποδηλάτου και στην υποβάθμιση της ποιότητας των ελαστικών.Επομένως, η αποθήκευση ποδηλάτου στο μπαλκόνι είναι δυνατή μόνο αν είναι γυαλισμένη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κάλυμμα για την αποθήκευση ποδηλάτου ή μανδύα. Η εξαίρεση δεν είναι η ηλιόλουστη πλευρά.

Ποδήλατο στο εσωτερικό του σοφίτα

Αποθήκευση ποδηλάτων σε ένα μικρό διαμέρισμα

Χώρος αποθήκευσης ποδηλάτων κάτω από τις σκάλες

Φυσικά, υπάρχουν "εφευρέτες" που χρησιμοποιούν μια τέτοια μέθοδο αποθήκευσης ποδηλάτου στον τοίχο ενός σπιτιού, χρησιμοποιώντας συνδετήρες σχήματος γάντζου ή κάτι άλλο. Αλλά αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το ανοιχτό μπαλκόνι.

Αναστολή ποδηλάτων

Αποθήκευση ποδηλάτων στο διάδρομο

Είναι μια καλή επιλογή όταν το ποδήλατο αποθηκεύεται στο διάδρομο. Χρησιμοποιείται είτε ειδική ανάρτηση, γάντζος, βραχίονας ή κάποιο είδος στήριξης. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ταυτόχρονα ότι ένα βολικό ποδήλατο, το οποίο είναι ένα μπαρ για κρεμάστρες, θα είναι απλά τέλειο για αυτό το σκοπό.

Κλειστή καμπίνα αποθήκευσης ποδηλάτων

Τρόποι αποθήκευσης ποδηλάτου αναπληρώνουν ένα ειδικό ντουλάπι στο διάδρομο, κατόπιν παραγγελίας. Μπορεί να κάνει μια πολύ καλή δουλειά λόγω της συμπαγούς του. Επιπλέον, είναι εντελώς κλειστό στα μάτια ενός αουτσάιντερ και ο φίλος του σιδήρου προστατεύεται ιδανικά από εξωτερικές επιρροές. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι το γεγονός ότι μπορείτε να οργανώσετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα αποθηκευτούν μέχρι την επόμενη σεζόν ποδηλάτων.

Ράφι αποθήκευσης ποδηλάτων

Κρατώντας το ποδήλατο κάτω από το ανώτατο όριο στο σπίτι

Αποθήκευση ποδηλάτων στο διάδρομο

Καθιστικό για αποθήκευση ποδηλάτων

Υπάρχουν λάτρεις που δεν αποφεύγουν να ζουν μαζί με ένα ποδήλατο στο δωμάτιο. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε πάντα να το επιδεικνύετε στους φιλοξενούμενους στο σπίτι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το στυλ του δωματίου δεν πρέπει να παραβιάζεται από μια τέτοια γειτονιά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επωφεληθείτε από τις τεχνικές ξένων σχεδιαστών που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποιες είναι οι ιδέες για την αποθήκευση ποδηλάτων σήμερα. Παρόλο που τοποθετείτε ένα σίδερο φίλο στο σπίτι, αξίζει να θυμάστε ότι η στενή εγγύτητα με θερμαντήρες που οφείλονται στον ξηρό αέρα και μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τα ελαστικά και τα λάστιχα του πώματος.

Ανεξάρτητα από το πόσο παράξενο μπορεί να ακούγεται, μια ποικιλία ελαφρών οχημάτων θα αποθηκεύονται ιδανικά κάτω από το κρεβάτι ή κάτω από τον καναπέ. Αυτή η μέθοδος, μεταξύ άλλων, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ιδανικά το χώρο του δωματίου.

Σκανδιναβικό ποδήλατο στυλ στο σαλόνι

Κρατώντας το ποδήλατο στον τοίχο του διαμερίσματος

Βιβλιοθήκη με βάση για ποδήλατο

Είδη συνδετήρων ποδηλάτων στον τοίχο

Το ποδήλατο είναι μια αρκετά επίπεδη μονάδα, ώστε να μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο σε ένα ορισμένο ύψος από το πάτωμα. Οι σωστά οργανωμένοι σύνδεσμοι και η αποθήκευση ποδηλάτων το χειμώνα θα είναι άνετοι και αισθητικοί. Ακολουθούν ορισμένοι τύποι αυτής της συσκευής:

  • Συνδετήρες με γάντζους.
  • Συνδετήρες για οριζόντια αποθήκευση.
  • Συνδετήρες για κάθετη αποθήκευση.
  • Εξάρτημα για το ποδήλατο με το ράφι.
  • Ειδικό γάντζο για τοποθέτηση σε οροφή.
  • Ρακέτα για ποδήλατο.

Η ποικιλία αυτών των τύπων δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι οι εσωτερικοί εσωτερικοί χώροι των διαμερισμάτων απέχουν πολύ από τον ίδιο τύπο, όπως και οι προτιμήσεις των ιδιοκτητών ποδηλάτων. Αυτό σημαίνει ότι μια προσεκτική μελέτη αυτών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος όπως η εποχιακή αποθήκευση των ποδηλάτων στη σύγχρονη ζωή.

Ποδήλατο στο εσωτερικό του διαδρόμου

Κρατήστε ένα ποδήλατο ευχαρίστησης στο σαλόνι

Ειδικό κουτί αποθήκευσης ποδηλάτων στο ντουλάπι

Ιδανική αποθήκευση ποδηλάτων

Για να συνοψίσω όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να σημειώσω ότι οι επιλογές για την αποθήκευση ενός ποδηλάτου είναι αρκετά διαφορετικές. Αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο ένα τζάμι μπαλκόνι ή loggia, αλλά επίσης μια τέτοια επιλογή όπως η αποθήκευση ενός ποδηλάτου στο γκαράζ, αν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος εκεί. Παρόλο που, αν θέλετε, μπορείτε να κρεμάσετε τη μονάδα σε γάντζο, που οδηγείται είτε στον τοίχο είτε στην οροφή. Μπορείτε να κάνετε κάποιο είδος στερέωσης με τα δικά σας χέρια κατασκευασμένα από πλαστικό ή ξύλο, ώστε να μην γρατσουνίζετε το πλαίσιο κατά την ανάρτηση ή να κρεμάτε τη μονάδα χρησιμοποιώντας το βραχίονα που αγοράσατε στο κατάστημα.

Αποθήκευση ποδηλάτων στο βάθρο

Κάθετη αποθήκευση ποδηλάτων

Τα καταστήματα προσφέρουν προσιτές ειδικές κρεμάστρες με τη μορφή αγκιστριών, καθώς και ακριβότερα ράφια. Με την ευκαιρία, ο σχεδιασμός με τη μορφή ράφι είναι αρκετά ισχυρή και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο τόσο στο σαλόνι όσο και στο γκαράζ.

Αποθήκευση ποδηλάτων χειμώνα

Εάν είστε ένας πολύ καλός άνθρωπος και δεν σας πειράζει τα μέσα αποθήκευσης του σιδερένιου φίλου σας, τότε μπορείτε να τον αφήσετε ολόκληρο το χειμώνα σε εξειδικευμένο χώρο στάθμευσης ή σε συνεργείο εξοπλισμένο με ειδικά θερμαινόμενα κουτιά. Είναι ατυχές το γεγονός ότι σήμερα οι χώροι στάθμευσης δεν κυριαρχούν στη Ρωσία και μόνο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)