Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από το Α έως το Ω: κανόνες, επιλογές, συντονισμός (81 φωτογραφίες)

Περιεχόμενα

Η ανανέωση της κουζίνας ως ένας τρόπος βελτίωσης των λειτουργικών χαρακτηριστικών του χώρου αναφέρεται στις απαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες. Επιπλέον, επεκτείνοντας όχι μόνο συμπαγείς εγκαταστάσεις κουζίνας. Οι ιδιοκτήτες πραγματοποιούν αλλαγές στη διαμόρφωση των τοίχων μικρών και ευρύχωρων κουζινών, εξοπλίζουν συνδυασμένες λειτουργικές περιοχές για να αυξάνουν την άνεση και την αποδοτικότητα της λειτουργίας.

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας 5 τ.μ.

Ανακατασκευή της κουζίνας με αψίδα

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας με μπαλκόνι

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας μπεζ

Ανακατασκευή λευκής κουζίνας

Αναδιαμόρφωση κουζίνας χωρίς ντουλάπια

Η ανακατασκευή της κουζίνας είναι μεγάλη

Ανακατασκευή της κλασικής κουζίνας

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας με διακόσμηση

Επισκόπηση επιλογών ανασυγκρότησης

Ο συνδυασμός μιας λειτουργικής περιοχής με ένα παρακείμενο δωμάτιο είναι το πιο κοινό, συνήθως μια τέτοια επισκευή καταγράφει το σαλόνι. Αυτή είναι μια βολική λύση, διότι σας επιτρέπει να εξοπλίσετε μια εκτεταμένη τραπεζαρία, αλλά δεν είναι πάντα εφικτή: σε προκατασκευασμένα σπίτια, ο τοίχος είναι συχνά υποστηρικτικός, δεν μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς.

Η ένωση του χρήσιμου χώρου του μπαλκονιού βράζει προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του ανοίγματος του φωτός και του κινούμενου μέρους των επίπλων. Εάν πρόκειται για loggia, επιπρόσθετη θέρμανση και αύξηση της χρήσιμης λειτουργικότητας επιτρέπονται.
Στον διάδρομο και σε άλλους μη οικιστικούς χώρους είναι αδύνατον να εξοπλιστεί ο χώρος εστίασης, αλλά το άμεσο μαγείρεμα και οι σχετικοί χειρισμοί επιτρέπονται εδώ.

Απαγορεύεται να εξοπλίζονται οικιστικές περιοχές στο απελευθερωμένο έδαφος της κουζίνας, αν και από το νόμο είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένα γκαρνταρόμπα ή ένα γραφείο, ένα εργαστήριο εδώ. Ο χώρος που απομένει για το μαγείρεμα και το πλύσιμο πιάτων πρέπει να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας - να διαθέτουν πηγές φωτός, κατάλληλα τοποθετημένα βοηθητικά προγράμματα.

Σχεδιασμός κουζίνας αναδιαμορφώσεως

Ανακατασκευή της κουζίνας στο σπίτι

Αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας με ένα σετ

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με σόμπα αερίου

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας γυαλιστερό

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την υλοποίηση της προγραμματισμένης ανάπλασης της κουζίνας;

Συνδυάζοντας την κουζίνα με το παρακείμενο δωμάτιο σας επιτρέπει να οργανώσετε έναν άνετο χώρο με ένα λειτουργικό χώρο μαγειρέματος και μια ευρύχωρη τραπεζαρία. Είναι επίσης εύκολο να εξοπλιστεί μια κουζίνα-σαλόνι με ένα κατάλληλο εσωτερικό ή να σχεδιάσει ένα εργαστήριο κουζίνας. Ταυτόχρονα, εξαλείφονται επιπλέον διαδρόμους, αυξάνεται σημαντικά το δυναμικό του χρήσιμου χώρου στο διαμέρισμα.

Τι πρέπει να κάνω εάν για να συνδυάσετε την κουζίνα με το σαλόνι ή άλλο γειτονικό δωμάτιο πρέπει να κατεδαφίσετε τον κύριο τοίχο; Αυτή η επιλογή ανακατασκευής απαιτεί συντονισμό στις αρμόδιες αρχές, όπως και κάθε άλλος τρόπος αλλαγής του σχεδιασμού. Εάν πρόκειται για τοίχωμα που φέρει, τότε η κατεδάφισή του θα παραβιάσει την ακαμψία πλαισίου ολόκληρου του κτιρίου, το οποίο είναι γεμάτο με σοβαρές συνέπειες. Είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε άδεια να εφαρμόσετε την ιδέα μιας τέτοιας ένωσης. Ακόμη και με θετικό αποτέλεσμα, επιτρέπεται μόνο η οργάνωση ενός ανοίγματος στο κεφαλικό τείχος με την υποχρεωτική ενίσχυση.

Τα έργα αποσυναρμολόγησης εκτελούνται από ειδικούς και μόνο βάσει ενός εγκεκριμένου σχεδίου αναδιαμόρφωσης. Το έγγραφο περιέχει τους υπολογισμούς του ινστιτούτου σχεδιασμού, που υποδηλώνει τις αποδεκτές διαστάσεις του ανοίγματος και τις συστάσεις για την αποσυναρμολόγηση του τοίχου με επακόλουθες εργασίες για την ενίσχυση της δομής.

Εάν ο συνδυασμός της κουζίνας και του παρακείμενου χώρου απαιτεί την αποσυναρμολόγηση του διαχωριστικού τοίχου, το οποίο δεν είναι έδρανο, πρέπει επίσης να συμφωνηθεί η ανάπλαση.

Ανακατασκευή κουζίνας με καθιστικό

Ανακατασκευή της κουζίνας του καθιστικού

Αναδιαμορφώνει κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Αναδιάρθρωση της κουζίνας στο Χρουστσόφ

Είναι δυνατή η αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας με μια σόμπα αερίου;

Η παρουσία του εξοπλισμού αερίου επιβάλλει ειδικούς περιορισμούς στην ανακατασκευή της κουζίνας στο διαμέρισμα. Θα χρειαστεί να εκπληρώσετε πολλές απαιτήσεις προκειμένου να λάβετε την άδεια να συνδυάσετε τη μονάδα τροφοδοσίας με ένα διπλανό δωμάτιο:

 • Εάν υπάρχει διαχωρισμός στο δρόμο για την πραγματοποίηση της ιδέας της ανακατασκευής, θεωρητικά είναι ευκολότερο να πάρουμε άδεια για αποσυναρμολόγηση απ 'ό, τι στην περίπτωση ενός μεγάλου τείχους. Ταυτόχρονα, δεν θα είναι δυνατόν να συνδυαστεί πλήρως η αεριοποιημένη κουζίνα με το δωμάτιο, αφού αυτό απαγορεύεται από τα πρότυπα υγιεινής. Θα πρέπει να διαιρέσουμε τα δωμάτια με ένα κινητό διαμέρισμα ή να οργανώσουμε ένα άνοιγμα με μια πόρτα ερμητικά κλεισμένη. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εγκαθιστούν στη γραμμή διαχωρισμού των δύο διαστημάτων της δομής με διαφανή ή ημιδιαφανή φύλλα πλεξιγκλάς.
 • Ένας άλλος τρόπος για να συνδυάσετε ένα αεριοποιημένο δωμάτιο με ένα δωμάτιο είναι να απενεργοποιήσετε το αέριο. Αφού οι υπάλληλοι της υπηρεσίας φυσικού αερίου ετοιμάσουν το γόνατο του κύριου αγωγού φυσικού αερίου, θα είναι δυνατή η χρήση μόνο μιας ηλεκτρικής εστίας. Ταυτόχρονα, θα είναι δυνατό να νομιμοποιηθεί η αναδιαμόρφωση της κουζίνας και να συνδυαστεί η περιοχή των δύο δωματίων.

Εν τω μεταξύ, μια διακοπή αερίου σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα συνδέεται με επιπλέον κόστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία δεν είναι εφικτή λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του αγωγού αερίου.

Επανασχεδιασμός της κουζίνας βιομηχανικού στιλ

Αναδιαμόρφωση του εσωτερικού της κουζίνας

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με ντουλάπι

Επανατοποθέτηση κουζίνας στυλ χώρας

Ανακατασκευή της κουζίνας στο δωμάτιο

Χαρακτηριστικά της επέκτασης της κουζίνας

Όπως δείχνει η πρακτική, οι κουζίνες δεν συνδυάζονται μόνο με παρακείμενες αίθουσες, αλλά αυξάνουν επίσης την έκταση της μονάδας εστίασης λόγω της γειτονικής περιοχής. Με την επέκταση αυτή είναι επίσης απαραίτητο να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του κανονισμού. Για παράδειγμα:

 • Μεταφορά διαμερισμάτων. Μπορείτε να προσθέσετε μέρος της παρακείμενης αίθουσας στην κουζίνα, μειώνοντας το χώρο του καθιστικού κατά περισσότερο από 1/4.
 • Όταν μετακινείτε το διαμέρισμα σε αυτά τα πρόσθετα τετράγωνα, μην τοποθετείτε εξοπλισμό κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι η σόμπα και ο νεροχύτης παραμένουν στην ίδια περιοχή. Αλλά στο ενημερωμένο εσωτερικό της κουζίνας μπορείτε να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας ή να οργανώσετε μια άνετη τραπεζαρία.
 • Ο νόμος περί στέγασης σας επιτρέπει να προσθέσετε μη οικιστικές εγκαταστάσεις στην κουζίνα. Πρόκειται για διαδρόμους, κυλικεία ή αποδυτήρια.
 • Ο κανονισμός απαγορεύει την επέκταση της κουζίνας σε βάρος του μπάνιου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για κάθε είδους ανάπλαση απαιτείται έγκριση στους αρμόδιους οργανισμούς με αποδεικτικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές δυσκολίες στην πώληση κατοικιών με την αναδιαμόρφωση.

Ανακατασκευή της κουζίνας σε γυψοσανίδα

Η ανακατασκευή της κουζίνας είναι όμορφη

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας στο διαμέρισμα

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας με μια λότζια

Χαρακτηριστικά συνδυάζοντας κουζίνα με μπαλκόνι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ένταξη στο μπαλκόνι θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χώρου κουζίνας. Ωστόσο, η πλάκα μπαλκόνι είναι ένα ξεχωριστό δομικό στοιχείο που δεν είναι σε θέση να αντέξει το βάρος των μονωμένων τοίχων. Αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι σχεδιασμένος για το φορτίο με τη μορφή χειμωνιάτικων υαλοπινάκων. Ένα άλλο πράγμα είναι μια λότζια, στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή μια νομική ένωση.

Δημοφιλείς επιλογές αναδιαμόρφωσης για κουζίνα με loggia:

 • αντικατάσταση του μη φέροντος τοίχου με γαλλικές κουρτίνες υπό μορφή κινητού διαχωριστικού από γυαλί ή τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων με πόρτα.
 • οργάνωση της τραπεζαρίας σε έναν πρόσθετο χώρο.

Εδώ, για παράδειγμα, δίνεται η μεταφορά μέρους των επίπλων κουζίνας στην πλατφόρμα, η οποία σας επιτρέπει να ελευθερώσετε χώρο στην κουζίνα για άνετη χρήση.

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας κουζίνας

Αναδιαμόρφωση μιας μικρής κουζίνας

Ανακατασκευή της κουζίνας με μια μηχανή

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με έπιπλα

Επανασχεδιασμός της κουζίνας με το στυλ του μινιμαλισμού

Ανακατασκευή: μετακίνηση της κουζίνας προς το λιμανάκι

Για να συνδυάσετε τις λειτουργικές ζώνες, πρέπει πρώτα απ 'όλα να προσέξετε την πλήρη μόνωση.Οι ειδικοί συνιστούν να προσέχετε τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Συνιστάται η μόνωση του τοίχου κάτω από το πλαίσιο από το εξωτερικό με αφρό και φινίρισμα. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, η εσωτερική επιφάνεια και η οροφή είναι επίσης μονωμένες με έναν θερμαντήρα, για παράδειγμα αφρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατή η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, μια πιο κοινή επιλογή προϋπολογισμού είναι μια "πίτα" από μαστίχα ασφάλτου, μεμβράνη και μόνωση.

Μια τέτοια ανακατασκευή της κουζίνας σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι απαιτεί συντονισμό και δεν θα τους επιτραπεί να αφαιρέσουν εντελώς το διαμέρισμα: το κατώτερο τμήμα τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζια βάση ή βάση για διακοσμητικό παράθυρο βιτρό. Μετά το κόψιμο μέρος του τοίχου, το δωμάτιο τελειώνει με γυψοσανίδες και το εσωτερικό δημιουργείται με βαφή, ταπετσαρία, τοποθέτηση ξύλινων ή πλαστικών πάνελ.

Επανασχεδιασμός της κουζίνας σε μοντέρνο στυλ

Αναδιαμόρφωση μιας αρθρωτής κουζίνας

Ανακατασκευή μιας μονόχρωμης κουζίνας

Ανακατασκευή νεοκλασικής κουζίνας

Μετακίνηση της κουζίνας σε άλλα σπίτια

Σύμφωνα με τα πρότυπα της νομοθεσίας για τη στέγαση, δεν επιτρέπεται η μεταφορά της κουζίνας σε σαλόνια. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού στο ισόγειο επιτρέπεται τέτοια ανάπλαση. Σε αυτή την περίπτωση, οι ενέργειες περιορίζονται μόνο από τα χαρακτηριστικά σύνδεσης στη μηχανολογική υποδομή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η κουζίνα μπορεί να μετακινηθεί στο μη οικιστικό μέρος του διαμερίσματος. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η οργάνωση μιας θέσης κουζίνας στο διάδρομο παρουσία ενός ευρύχωρου χώρου εισόδου. Η κουζίνα στο διάδρομο είναι ένας λειτουργικός χώρος με ηλεκτρική κουζίνα, απορροφητήρα και νεροχύτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια αίθουσα χωρίς παράθυρο μπορεί να κανονιστεί μια κουζινική κουζίνα, αλλά για μια τυπική κουζίνα με τραπέζι, ο κανόνας απαιτεί την παρουσία φυσικού φωτός.

Τις περισσότερες φορές, όταν τακτοποιείτε μια διάμεση κουζίνα στο διάδρομο, χρησιμοποιούνται πτυσσόμενες κατασκευές πόρτας ή πόρτες διαμερίσματος, όμοια με μια αποδυτήρια. Κατά την οργάνωση των εργασιών κατασκευής, είναι απαραίτητο να μεριμνήσουμε για τη δυνατότητα σύνδεσης μιας θέσης κουζίνας στα συστήματα επικοινωνίας.

Στο παλιό μέρος της κουζίνας μπορείτε να εξοπλίσετε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο, καθιστικό, εργαστήριο ή γραφείο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύεται η τοποθέτηση της κουζίνας πάνω από τα σαλόνια, επομένως είναι καλύτερο να καλείτε τα κτίρια που δεν είναι κατοικημένα σε έγγραφα, εκτός αν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του σπιτιού.

Ανακατασκευή της κουζίνας

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας

Αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Αναδιαμόρφωση και διακόσμηση της κουζίνας

Αναδιάρθρωση της νησιωτικής κουζίνας

Αναδιάρθρωση της κουζίνας στο Χρουστσόφ

Κατά τον επανασχεδιασμό μιας μικρής κουζίνας στον Χρουστσόφ, οι ιδιοκτήτες πρέπει να "συμπιέσουν" το μέγιστο δυναμικό του χώρου, χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες επιλογές για την οργάνωση της περιοχής.

Συνδυάζοντας κουζίνα με καθιστικό

Η αποσυναρμολόγηση ενός παρακείμενου μη φέροντος τοίχου μπορεί να λύσει με επιτυχία το πρόβλημα του ελλείμματος χώρου στην κουζίνα. Μετά την επισκευή με την κατεδάφιση του διαμερίσματος, η οποία διεξάγεται μόνο με την άδεια για τη διαδικασία, φυσικά, το συνολικό τετράγωνο της κουζίνας-σαλόνι περιοχή στο Χρουστσόφ δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα, μπορείτε να μετακινήσετε την τραπεζαρία στο τμήμα φιλοξενίας της περιοχής, ελευθερώνοντας χώρο για τον χώρο εργασίας. Η ενημερωμένη κουζίνα θα γίνει οπτικά πιο ευρύχωρη, η αντίληψη του χώρου θα βελτιωθεί.

Τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού κουζίνας με καθιστικό σε ένα μικρό διαμέρισμα περιλαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι δημιουργούνται εξαιρετικές συνθήκες για την οικογενειακή επικοινωνία. Μπορείτε να μαγειρέψετε και να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα τα παιδιά που ασχολούνται με τη δημιουργικότητα ή τα ενεργά παιχνίδια. Στο συνδυασμένο σαλόνι-κουζίνα είναι άνετο να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες, να οργανώνουμε τις διακοπές και τους εορτασμούς.

Εν τω μεταξύ, η ανακατασκευή της κουζίνας στο σαλόνι κουζίνας συνδέεται με μειονεκτήματα. Λόγω της έλλειψης διαχωρισμού, οι οσμές των τροφίμων θα εξαπλωθούν σε όλη την περιοχή. Το πρόβλημα λύεται εν μέρει με την εγκατάσταση μιας ισχυρής κουκούλας πάνω από την εστία. Παρόλο που, αν έχετε ένα γεύμα στο τμήμα φιλοξενίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως τα μαγειρικά αρώματα στην κλωστοϋφαντουργική διακόσμηση του συνδυασμένου εσωτερικού χώρου. Ένας άλλος, όχι λιγότερο σημαντικός μείος στον κουμπαρά της συνδυασμένης κουζίνας-σαλόνι-ο θόρυβος από το νερό και τον εξοπλισμό εργασίας παραβιάζει κάπως την αρμονία και παρεμβαίνει με το υπόλοιπο της οικογένειας.

Αναδιαμόρφωση ανοιχτής κουζίνας

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με πάνελ

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με χωρίσματα

Μεταφορά κουζίνας

Επέκταση της κουζίνας λόγω παρακείμενων χώρων

Οι ιδιοκτήτες του Χρουστσόφ που πρέπει να διατηρήσουν την απομόνωση των λειτουργικών περιοχών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον τρόπο για να αυξήσουν τη μικρή κουζίνα στο Χρουστσόφ μεταφέροντας ένα παρακείμενο τμήμα. Έτσι δεν είναι δύσκολο να επεκταθεί η κουζίνα λόγω του παρακείμενου καθιστικού, του ντουλάπια ή των διαδρόμων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, αξίζει να γίνουν αλλαγές σχετικά με την πόρτα. Δεδομένου ότι οι πόρτες ταλάντευσης στην κουζίνα καταλαμβάνουν πολύ χρήσιμο χώρο και γεμίζουν το εσωτερικό, συνιστάται να εγκατασταθούν πτυσσόμενες ή συρόμενες κατασκευές εισόδου κατά την επισκευή. Αν το μη αεριζόμενο δωμάτιο είναι ενημερωμένο, μπορείτε να κανονίσετε μια ανοιχτή πόρτα με μια όμορφη αψίδα.

Κατά τον επανασχεδιασμό μιας μικρής κουζίνας, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του παραθύρου. Χρησιμοποιώντας το κρυφό δυναμικό αυτού του στοιχείου του εσωτερικού, είναι εύκολο να εξοικονομήσετε χώρο και να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα του δωματίου. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξανακάνετε το παράθυρο:

 • Τοποθετήστε στην κουζίνα. Το περβάζι παραθύρου ταιριάζει απόλυτα στο σύστημα επίπλων σχήματος U, ενώ ταιριάζει επίσης στην γωνιακή έκδοση του σχεδίου. Κατά τη διαδικασία επισκευής, θα πρέπει να ανεβάσετε ελαφρά το παράθυρο έτσι ώστε το ύψος των παραθύρων-παραπετασμάτων να αντιστοιχεί στο επίπεδο των βάσεων. Έτσι είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε ως τραπέζι κοπής, να δημιουργήσετε πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους.
 • Τοποθετήστε ένα τραπέζι ή ένα μπαρ. Εδώ, για να επανατοποθετήσετε το περβάζι παραθύρου, πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο πάγκο και, αν χρειαστεί, να το εξοπλίσετε με 1-2 στηρίγματα.

Κατά την τοποθέτηση ενός ενημερωμένου περβάζι παραθύρου αξίζει να προσέξετε τη σωστή κυκλοφορία του θερμού αέρα από τα θερμαντικά σώματα. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αερισμού στην εσωτερική περίμετρο του πάγκου έτσι ώστε η ροή θερμού αέρα να φτάσει στο σύστημα παραθύρων και να σχεδιάσει μια γραμμή με μια διακοσμητική μάσκα.

Αναδιαμορφώνει την κουζίνα γύρω από την περίμετρο

Διάταξη κουζίνας

Αναδιαμόρφωση εσωτερικής κουζίνας

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας στο διάδρομο

Αναδιαμόρφωση μιας ευρύχωρης κουζίνας

Επιλογές ανακατασκευής κουζίνας

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με μια μικρή κουζίνα είναι συχνά πρόθυμοι να θυσιάσουν το χώρο των καθιστικών, που περιλαμβάνουν σαλόνια και υπνοδωμάτια. Μερικοί σχεδιάζουν μια μέθοδο επέκτασης, ενώ άλλοι αποφασίζουν για δραστικά μέτρα με τη μορφή μεταφοράς μιας λειτουργικής ζώνης. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα με την απόκτηση άδειας για τις επιθυμητές αλλαγές, όταν επιλέγετε επιλογές ανακατασκευής κουζίνας, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κρατικούς κανονισμούς.

Συνδυάζοντας κουζίνα με καθιστικό

Η υλοποίηση του έργου είναι δυνατή μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν ο τοίχος ανάμεσα στα δωμάτια δεν είναι πρωτεύουσα, τότε μπορεί να κατεδαφιστεί. Αν αυτή είναι μια δομή υποστήριξης, τότε υπάρχει μικρή πιθανότητα άδειας ακόμη και για να κόψει την πόρτα. Στα κτίρια της εποχής του Μπρέζνιεφ ανάμεσα στην κουζίνα και το δωμάτιο υπάρχουν κεφαλαιακά τοιχώματα, η αποσυναρμολόγηση των οποίων είναι γεμάτη παραβιάσεις της δομής πλαισίου. Στα περισσότερα προκατασκευασμένα σπίτια, σχεδόν όλοι οι τοίχοι ταξινομούνται ως φορτίο που φέρει, είναι δύσκολο να ανακατασκευαστεί εδώ και στα κτίρια του Χρουστσόφ τέτοιες αλλαγές είναι πολύ πιθανές.

Σύμφωνα με τους κρατικούς κανονισμούς, η συνδυασμένη κουζίνα με ένα παρακείμενο σαλόνι είναι δυνατή μόνο σε ένα διαμέρισμα με δύο ή περισσότερα δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες μονοκατοικίας μπορούν να παρακάμψουν αυτόν τον κανόνα με διάφορους τρόπους:

 • αφήστε ένα μικρό κομμάτι του χωρίσματος σε μορφή κατακόρυφου στενού καμβά κοντά σε παρακείμενο τοίχο, το οποίο θα είναι ονομαστική απόδειξη ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χώρους.
 • αφήστε ένα τμήμα του διαμερίσματος ύψους 80-90 cm και χρησιμοποιήστε ως βάση για την οργάνωση μιας πρόσθετης επιφάνειας εργασίας ή τραπέζι.
 • οριοθετήστε οπτικά το χώρο των λειτουργικών ζωνών με τη βοήθεια επιφανειών δαπέδου και τοίχου.

Η χρήση αυτών των τεχνικών επηρεάζει θετικά τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος εσωτερικού χώρου στο συνδυασμένο σαλόνι-κουζίνα.

Αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας στυλ Provence

Ανακατασκευή της κουζίνας απευθείας

Αναδιάρθρωση και επέκταση της κουζίνας

Αναδιαμόρφωση και διαρρύθμιση επίπλων στην κουζίνα

Μεταφορά κουζίνας

Στην περίπτωση αυτή, ο διαθέσιμος χώρος θα είναι εξοπλισμένος με όλες τις σχετικές επικοινωνίες υπό τη μορφή συστημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων εξαερισμού, επίπλων και συσκευών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η μεταφορά της κουζίνας στο σαλόνι ή η επέκταση του πρώτου λόγω του δεύτερου είναι δυνατή στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Το διαμέρισμα βρίσκεται στο ισόγειο.
 • ένα μη οικιακό αντικείμενο, για παράδειγμα, ένα κατάστημα ή ένα γραφείο, βρίσκεται κάτω από την περιοχή που πρόκειται να εξοπλιστεί.
 • στο διαμέρισμα στο κάτω όροφο, η ανακατασκευή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο.

Ακόμα και αν οι συνθήκες διαβίωσης προβλέπουν αυτά τα σημεία, δεν πρέπει να αναλαμβάνετε ανεξάρτητα τη σύνταξη των προγραμματισμένων αλλαγών. Θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρία προφίλ, της οποίας οι ειδικοί θα συμβουλεύουν για όλα τα θέματα και θα βοηθήσουν στην απόκτηση άδειας για την ανάπλαση.

Χαρακτηριστικά της μεταφοράς της κουζίνας στα σαλόνια: εάν η κουζίνα έχει ανακατασκευαστεί σε υπνοδωμάτιο ή σαλόνι, προκειμένου να λάβει επίσημη άδεια για τη διαδικασία, οι χώροι θα πρέπει να καταχωρούνται ως μη οικιστικά, για παράδειγμα, ως γραφείο. Διαφορετικά, δεν θα είναι δυνατόν να συντονιστούν οι αλλαγές, καθώς υπάρχουν πρότυπα που απαγορεύουν την τοποθέτηση της κουζίνας στον οικιστικό χώρο.

Πώς μεταφέρεται η κουζίνα σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις; Η μετατροπή μιας ζώνης κουζίνας σε ένα διάδρομο ή ένα ντουλάπι δεν παραβιάζει τα νομικά πρότυπα, αλλά εδώ πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαδικασιών.

Αναδιαμόρφωση και επισκευή της κουζίνας

Ανακατασκευή γκρι κουζίνας

Αναδιαμόρφωση της σκανδιναβικής κουζίνας

Συνδυασμός κουζίνας και μπαλκόνι

Επανασχεδιασμός της κουζίνας σε μοντέρνο στυλ

Θα είναι ωφέλιμο να φτιάξετε ένα διαμέρισμα στούντιο από την κουζίνα και το δωμάτιο;

Μια τέτοια ανάπλαση δικαιολογείται όταν η κατοικία προορίζεται για φοιτητή, ηλικιωμένο ζευγάρι ή ένα μόνο άτομο, νεόνυμφους ή οικογένεια χωρίς παιδιά. Σε άλλες περιπτώσεις, ο συνδυασμός της κουζίνας με ένα ενιαίο σαλόνι μπορεί να συνοδεύεται από μείωση της ποιότητας ζωής των νοικοκυριών.

Μια μεγάλη διέξοδος είναι η οργάνωση του χώρου με αποτέλεσμα την απομόνωση μεμονωμένων τοποθεσιών. Είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τα κινητά χωρίσματα, τις οθόνες και τις κατασκευές επίπλων, ώστε να δημιουργήσετε συνθήκες αυξημένης άνεσης σε ένα δωμάτιο με τη διασταύρωση λειτουργικών περιοχών.

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από την κρεβατοκάμαρα

Επανατοποθέτηση κατεδάφισης τοίχου κουζίνας

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας με μπαρ για πρωινό

Ανακατασκευή της κουζίνας τραπεζαρίας

Πώς να σχεδιάσετε ένα σχέδιο κουζίνας σε ένα στούντιο;

Για να εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης του χώρου εργασίας, πρέπει να ξεκινήσετε με τον εντοπισμό των αναγκών. Οι εσωτερικοί εργολάβοι συνιστώνται να πάρουν ένα φύλλο χαρτιού και να διατυπώσουν τις επιθυμίες τους στα ακόλουθα σημεία:

 • ποιες λειτουργίες κουζίνας θα γίνουν βασικές?
 • πόσο και συχνά στην οικογένεια που μαγειρεύουν?
 • αν οι επισκέπτες έρχονται, αν ναι, πόσοι άνθρωποι?
 • πώς να οργανώσετε δραστηριότητες αναψυχής
 • αν μια χωριστή ζώνη σχεδιάζεται ως γραφείο.

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βοηθήσουν στη σωστή τοποθέτηση της κουζίνας μετά την ανακατασκευή, στη σωστή εγκατάσταση του φωτισμού και των συσκευών, στην επιλογή επίπλων. Ζώνες που δεν χρειάζονται προέρχονται από το έργο.

Ειδικότερα, εάν δεν γίνονται δεκτά τα μακρά γεύματα και τα πάρτι τσαγιού με τους καλεσμένους, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε το τραπέζι με ένα μετρητή μπαρ. Εκείνοι που μαγειρεύουν πολύ και με ευχαρίστηση, πρέπει να συμπεριλάβουν στα χαρακτηριστικά αναδιαμόρφωσης το πιο λειτουργικό, αντίστοιχα, και συνολικό σετ κουζίνας. Εάν στο μαγείρεμα της οικογένειας είναι μακριά από την πρώτη θέση στον κατάλογο των συμφερόντων, θα υπάρχει μια αρκετά συμπαγής εστία και ένα ελάχιστο των επίπλων. Σε κάθε περίπτωση, ένα πάγκο 60-80 cm μακρύ θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια βολική περιοχή στην κουζίνα.

Μετατρέπονται σε ένα στούντιο στέγασης στο παλιό ταμείο και προοδευτικά νέα κτίρια υπόκεινται στα ίδια πρότυπα όσον αφορά την τοποθέτηση του μπάνιου και της κουζίνας. Ακόμα και το πλύσιμο δεν είναι πάντοτε δυνατό να μεταφερθεί σε άλλο μέρος, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην αθροιστική επικοινωνία. Συχνά, για να εξοπλιστεί η σωστή αποστράγγιση, κατά τη διάρκεια της επισκευής είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη στάθμη του δαπέδου ή να εισαγάγετε επιπλέον μια αντλία αποχέτευσης.

Εάν το στούντιο γύρισε ένα παλιό Χρουστσόφ, εξοπλισμένο με μια σόμπα αερίου, για παράδειγμα, και μια στήλη, η περιοχή μαγειρέματος πρέπει να απομονωθεί χρησιμοποιώντας συρόμενες πόρτες ή πυκνό διαμέρισμα. Αυτό το στοιχείο είναι μια από τις πιθανές αποχρώσεις της ανακατασκευής της κουζίνας, χωρίς την οποία οι επισκευές δεν θα συμφωνήσουν. Σε νέα κτίρια, συνήθως εγκαθίστανται αμέσως ηλεκτρικοί φούρνοι, όπου το χώρισμα τοποθετείται κατόπιν αιτήματος των νοικοκυριών.

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με πάγκο

Ανακατασκευή της κουζίνας στην τραπεζαρία

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας στο διαμέρισμα στούντιο

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας στο στούντιο

Αναδιαμόρφωση μιας λαμπρής κουζίνας

Ζώνη της κουζίνας σε διαμέρισμα ενός και δύο δωματίων, πλήρως ή μερικώς μετατραπεί σε στούντιο

Ένα σωστά σχεδιασμένο έργο επισκευής σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα όταν οι λειτουργικές περιοχές ομαλά μεταβαίνουν το ένα στο άλλο. Τα σύνορα μπορεί να είναι υπό όρους και πραγματικό - όλα εξαρτώνται από την περιοχή και τη διαμόρφωση του διαμερίσματος. Σε μικρά στούντιο, η ανάγκη για χωροθέτηση συνήθως συνίσταται στην απομόνωση της περιοχής μαγειρέματος από τον χώρο ανάπαυσης. Σε ευρύχωρη κατοικία μπορεί να χωριστεί σε τμήματα και την μονάδα τροφοδοσίας, και το υπόλοιπο του site.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τεχνικές:

 • ένα τραπέζι ή καναπέ ως συνοριακή σήμανση.
 • δημιουργώντας ένα νησί της κουζίνας για να χωρίσει την τραπεζαρία?
 • μια κλασική λύση - ένας μετρητής μπαρ με καρέκλες.
 • τις συρόμενες πόρτες του προϋπολογισμού ή τα πιο ευδιάκριτα διαχωρισμένα διαχωριστικά γυαλιού.
 • ενσωματωμένο χώρισμα για 2/5 του ύψους των τοίχων, εξοπλισμένο με επιφάνεια εργασίας.
 • οροφές πολλαπλών επιπέδων. Δεν είναι κατάλληλα για τον Χρουστσόφ με μια μινιατούρα κουζίνα 5 τετραγωνικών μέτρων. m, αλλά σε νέα κτίρια θα κρύψει με επιτυχία τις επικοινωνίες που περνούν από το ανώτατο όριο.
 • Η ζώνη συμπληρώνεται αναγκαστικά από ετερογενή φωτισμό και δάπεδα.

Αναδιαμόρφωση της κουζίνας με μετασχηματιστή επίπλων

Ανακατασκευή της γωνιάς κουζίνας

Αναδιαμόρφωση μιας στενής κουζίνας

Να νομιμοποιήσουμε την ανακατασκευή της κουζίνας

Εξοπλισμός κουζίνας: που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο σχεδιασμού;

Εάν σχεδιάζεται μια μη τυποποιημένη διάταξη, είναι προτιμότερο να παραγγείλετε έπιπλα - είναι πιθανότερο να επιτευχθεί ο βέλτιστος λόγος χώρων αποθήκευσης και επιφανειών εργασίας. Η ενσωματωμένη κουζίνα είναι μια βολική λύση για όσους εκτιμούν τη συμπαγή και διακριτική τοποθέτηση των βοηθητικών εγκαταστάσεων. Εάν είναι απαραίτητο να απομονώσετε το ακουστικό από το διάδρομο ή το σαλόνι, οι τοίχοι από γυψοσανίδες τοποθετούνται στο στάδιο της επισκευής.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένα χάος στο στούντιο μελλοντικής κουζίνας, κατά το σχεδιασμό της αναδιαμόρφωσης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χώρο για ένα ευρύχωρο σύνολο επίπλων με μεγάλο αριθμό συρταριών. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προκαταλάβετε μια λίστα με είδη, σκεύη, εξοπλισμό, δοχεία και αξεσουάρ που θα πρέπει να διατηρούνται κάπου κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας. Στη συνέχεια, κατά την κατάρτιση του σχεδίου, θα αποδειχθεί ότι ταιριάζει ακριβώς τα ράφια και τα γραφεία του επιθυμητού ύψους και στην απαιτούμενη ποσότητα.

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με επένδυση

Αναδιαμόρφωση κουζίνας wenge

Αναδιαμόρφωση κουζίνας με ανεμιστήρα εξαγωγής

Αναδιαμορφώνοντας την ιαπωνική κουζίνα

Αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας με καθιστικό

Οι λεπτότητα της οργάνωσης των επισκευών κουζίνας

Στο εσωτερικό του στούντιο τύπου, ένα μείγμα από διάφορα στυλ χρησιμοποιείται ενεργά. Κατά το σχεδιασμό της αναδιαμόρφωσης μιας μικρής κουζίνας των 6 τετραγωνικών μέτρων. Είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα σκανδιναβικό μινιμαλιστικό σχέδιο με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας υψηλής τεχνολογίας.

Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η οπτική υπερφόρτωση του χώρου, η βέλτιστη λύση είναι να δημιουργηθεί ένα ουδέτερο φινίρισμα στο παρασκήνιο, όπου οι επόμενοι φωτεινές προθέσεις θα είναι τα έπιπλα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η επισκευή σε λευκές, γκρι, λευκασμένες κιτρινωπες, μπλε, μπεζ και πράσινες αποχρώσεις θα προσθέσει μια αίσθηση ευρυχωρίας στην ατμόσφαιρα του θαλάμου. Για διακοσμήσεις τοίχων συνιστάται η χρήση ταπετσαρίας για ζωγραφική - οι παραλλαγές υψηλής ποιότητας μπορούν να επαναβαίνουν έως και 8 φορές.

Στα μικρά στούντιο του τμήματος του προϋπολογισμού, το πρόβλημα ενός μόνο παραθύρου συναντάται συχνά σε συνδυασμό με επιμήκη ορθογώνια περιγράμματα στέγασης. Μια τέτοια διάταξη δείχνει ότι η κουζίνα βρίσκεται στην σκιασμένη περιοχή. Για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον εργασίας και να επιτύχετε την έλλειψη διαμόρφωσης του διαμερίσματος, συνιστάται η διανομή του φωτισμού όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί ο φωτισμός του πάγκου και παντού η χρήση λαμπτήρων που έχουν θερμό φως.

Αν θέλετε να απομακρύνετε την προσοχή από την κουζίνα και να βάζετε το σαλόνι σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αξίζει να εξοπλίσετε μια σουίτα με ουδέτερο σχεδιασμό - με μια κρέμα, λευκή, φωτεινή πρόσοψη από ξύλο. Μια διακριτική ποδιά ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο των ντουλαπιών ή των τοίχων. Το σαλόνι, με τη σειρά του, είναι διακοσμημένο με φωτεινούς τόνους.

Ανακατασκευή της κουζίνας Zebrano

Αναδιαμορφώνοντας την κουζίνα με κίτρινες προφορές

Αναδιάρθρωση της ζώνης κουζίνας

Αναδιάρθρωση της κουζίνας με ζώνες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)