Γωνιακή κουκούλα στην κουζίνα: μια νέα εμφάνιση (22 φωτογραφίες)

Η γωνιακή κουκούλα είναι ένα από τα συστατικά του εσωτερικού που έχει λειτουργική σημασία. Αυτό καθορίζει ένα σύνολο κριτηρίων βάσει των οποίων θα επιλεγεί αυτή η συσκευή.

Κουκούλα

Κουκούλα

Με το όνομα μπορείτε να καταλάβετε ότι θα βρίσκεται στη γωνία - αυτή η διάταξη της σόμπας και η κουκούλα είναι πολύ βολική, επειδή υπάρχουν δύο βολικά τοποθετημένες επιφάνειες γύρω από τη συσκευή θέρμανσης, ενώ όλο το τμήμα εργασίας είναι πολύ συμπαγές, ο χώρος απελευθερώνεται στις κεντρικές ζώνες κατά μήκος των τοίχων. Η γωνία παύει να τρώει χώρο και γίνεται το λειτουργικό της μέρος και ανάλογα με τον σχεδιασμό, μπορεί να έχει μια αισθητική αξία και να είναι ακόμη και μια έμφαση.

Λευκή γωνιακή κουκούλα

Κλασικό γωνιακό καπό στην κουζίνα

Το καθήκον του καθαρισμού του δωματίου από τους καπνούς και τις οσμές της κουζίνας μπορεί να εκτελεστεί με μια τυπική ορθογώνια κουκούλα, αλλά η τοποθέτηση στη γωνία θα προκαλέσει κάποια ασυμμετρία και πρόσθετες γωνίες - αυτό παραβιάζει σοβαρά το οπτικό και ενεργειακό στοιχείο του δωματίου. Υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα: είναι εύκολο να καλυφθούν οι αεραγωγοί στη γωνία.

Η συσκευή της σόμπας και η κουκούλα με ειδικό γωνιακό σχήμα κρύβουν, μαλακώνουν τη γωνία, αλλάζοντας ελαφρώς το σχήμα του δωματίου, στρογγυλεύοντας.

Εάν έχετε κάποιες δεξιότητες, μπορείτε ακόμη και να συναρμολογήσετε την κουκούλα μόνοι σας, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα, να υπολογίσετε τις διαμέτρους του αγωγού.

Ξύλινη γωνιακή κουκούλα

Γωνιακή κουκούλα στο σπίτι

Ωστόσο, η τελειωμένη γωνιακή κουκούλα μπορεί να είναι πραγματικά μια έμφαση: υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις στο σχεδιασμό με αξιόπιστη τοποθέτηση σε τοίχο, μια μορφή που ξεπερνάει όμορφα τη θέση της σόμπας ή της εστίας. Διατίθενται προς πώληση συσκευές κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και τους συνδυασμούς τους.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον καπό γωνίας μόνοι σας, το πρόβλημα μπορεί να κρατήσει μόνο τον αγωγό.

Χρώμιο γωνιακό καπό στο εσωτερικό της κουζίνας

Χωριό κουζινών κουζίνας

Κυριότερες διαφορές

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους τεχνολογικούς δείκτες:

 • ισχύος
 • τρόπους
 • μέγεθος
 • μορφή ·
 • εξωτερικό σχεδιασμό.

Επιπλέον, όλες οι γωνιακές κουκούλες έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου. Εάν η οικογένεια έχει άτομα ευαίσθητα στον θόρυβο, μπορείτε να επιλέξετε μια κουκούλα με επίπεδο θορύβου μέχρι 40 dB, αλλά το κόστος της θα είναι υψηλότερο.

Γωνιακή κουκούλα σε ξύλινη κουζίνα

Ισχύς

Η ισχύς της συσκευής, η απόδοσή της πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις της κουζίνας, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσο συχνά θα χρησιμοποιηθεί η σόμπα. Η ισχύς μετράται από τον αριθμό κυβικών μέτρων αέρα που μπορεί να αντλήσει η συσκευή σε μια ώρα.

Η απόδοση των καυσαερίων στα περισσότερα μοντέλα μπορεί να ρυθμιστεί: αλλάξτε την ταχύτητα του αέρα άντλησης. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνετε ανάλογα με τη διάρκεια και την ένταση του μαγειρέματος στη σόμπα. Αυτή η τιμή μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά, ηλεκτρονικά, υπάρχουν μοντέλα με χειριστήρια τηλεχειρισμού και αφής.

Κουκούλα στην κουζίνα

Γωνιακή κουζίνα με πρόσοψη από MDF

Λειτουργία

Μια γωνιακή κουκούλα μπορεί να είναι τριών τύπων:

 • με εκκένωση αέρα. Ο παραδοσιακός τύπος είναι με αγωγούς αέρα προς τα έξω.
 • ανακύκλωση. Ο τύπος ανακύκλωσης συνεπάγεται την απουσία της ανάγκης για τη διεξαγωγή αγωγών κουζίνας προς τα έξω. Ο αέρας καθαρίζεται μέσα στη συσκευή, περνώντας έναν ειδικά σχεδιασμένο κύκλο για να τον απαλλάξει από ακαθαρσίες και οσμές. Στη συνέχεια, τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο, καθαρίζεται και στραγγίζεται. Η επιλογή μιας συσκευής αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα επιτυχής σε περιπτώσεις όπου ο σχεδιασμός των ορόφων, η θέση του ίδιου του δωματίου στο σπίτι δεν επιτρέπουν αγωγούς.
 • ένας συνδυασμός των δύο πρώτων.Ο συνδυασμένος τύπος σάς δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών, γεγονός που αυξάνει την ευελιξία της συσκευής.

Οι κουκούλες ελέγχονται ηλεκτρονικά, μπορούν να προγραμματιστούν, χάρη στον εξοπλισμό τους με ειδικά συστήματα που καθιστούν τον αέρα στον χώρο εγγυημένο για καθαρισμό, διατηρώντας το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.

Μεσογειακή κουζίνα κουκούλα

Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να επιθεωρήσετε την κουζίνα και τις γύρω περιοχές. Εάν πρόκειται για ιδιωτική κατοικία, πρέπει να ανεβείτε στη σοφίτα. Μετά από αυτό, θα είναι δυνατό να αποφασιστεί πώς είναι πιο βολικό να διεξάγονται κανάλια για την εξάτμιση του αέρα. Αν δεν είναι δυνατή η κατασκευή ενός συστήματος εξάτμισης αέρα, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός καυσαερίου με σύστημα ανακύκλωσης.

Εάν υπάρχει μια οικονομική ευκαιρία, τότε αξίζει να εξεταστούν τα συνδυασμένα μοντέλα. Με την παρουσία μιας μεγάλης κουζίνας, όπου προετοιμάζονται πολλά νόστιμα φαγητά, προτιμάται αυτός ο τύπος κουκούλας.

Γωνιακός καπό με γυάλινο ένθετο

Μορφή

Οι κουκούλες γωνιών διατίθενται σε δύο μορφές: κλασικό θολωτό (με πλευρικούς τοίχους) και με τη μορφή "Τ" (με μια πλήρως ανοικτή επιφάνεια αναρρόφησης).

Οι επιλογές θόλου είναι πιο κατάλληλες για ευρύχωρα δωμάτια, η δεύτερη επιλογή είναι πολύ συμπαγής, η οποία αφήνει περισσότερο αέρα στην κουζίνα. Μπορείτε να βρείτε επίπεδη μοντέλα, καλύμματα κεκλιμένου τύπου, αλλά γι 'αυτούς θα πρέπει να προετοιμάσετε ειδικά γωνιακούς τοίχους.

Για τους λάτρεις των supercompact λύσεων, υπάρχουν αποσπώμενες κουκούλες, αλλά θα απαιτούν πολύ προσεκτικό υπολογισμό έτσι ώστε τα τοποθετημένα στοιχεία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα ανεξάρτητα από τη λειτουργία της συσκευής. Κατά την επιλογή, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην πλευρά στην οποία θέλετε να φτιάξετε την κουκούλα - μπορούν να σχεδιαστούν για τις δεξίες και τις αριστερές γωνίες.

Γωνιακή κουκούλα στην κουζίνα

Κουκούλα βανίλιας στην κουζίνα

Διαστάσεις

Μπορείτε να επιλέξετε μια γωνιακή κουκούλα σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους, αλλά ένα σύνολο τυποποιημένων μεγεθών σχεδιάζεται σύμφωνα με τις διαστάσεις των πιο κατασκευασμένων πλακών (50-100 cm).

 • Κατά την επιλογή, εξετάστε το μέγεθος και τη θέση των ντουλαπιών τοίχου.
 • Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα επιλέγεται ακριβώς ανάλογα με το μέγεθος της σόμπας, για την αποτελεσματικότητα της συσκευής δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη.
 • Θα πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα για την απόσταση από τη σόμπα μέχρι το ταβάνι, είναι επίσης σημαντικό πώς ο αγωγός θα τραβηχτεί μέσω του τοίχου ή της οροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για τη σωστή επιλογή του ύψους της συσκευής.

Γενικά, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια συσκευή μετά την τοποθέτηση άλλων στοιχείων της κουζίνας ή μετά την ανάπτυξη ενός σχεδίου μελέτης.

Ενσωματωμένη γωνιακή κουκούλα

Επεκτάσιμη κουκούλα κουζίνας

Εξωτερική σχεδίαση

Δεν υπάρχουν σχεδόν καρέ εδώ και δεν μπορεί να είναι. Μπορείτε να επισημάνετε αυθαίρετα τέτοιες περιοχές στο σχεδιασμό της συσκευής όπως:

 • hi-tech?
 • Προβηγκία
 • κλασικό
 • άλλους τύπους και τύπους.

Πολλά μοντέλα στα οποία ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλος σε διάφορους συνδυασμούς στυλ, γεγονός που αυξάνει την ευελιξία του. Είναι επίσης βολικό για τους πελάτες - είναι πιο εύκολο για αυτούς να βρουν κουκούλα για τις κουζίνες τους, ανεξάρτητα από το είδος διακόσμησης που έχουν διακοσμηθεί.

Γωνιακή κουκούλα στην κουζίνα ενός εξοχικού σπιτιού

Γωνιακή κουκούλα στο σπίτι

Εκτός από τις συνηθισμένες αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συσκευές, παράγονται μοντέλα που μπορούν να έχουν προηγμένες προδιαγραφές και ένα ειδικό σχέδιο, η τιμή για τους μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Υπάρχουν ελίτ που είναι κατώτερες από τις συμβατικές, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβές από άποψη σχεδιασμού και άλλων παραμέτρων. Επομένως, όταν επιλέγετε, πρέπει να αποφασίσετε τι αρχίζει και πόσο σημαντική είναι η μοναδική εμφάνιση.

Κουκούλα

Κουκούλα

Οι κατασκευαστές παράγουν μια σειρά συσκευών σε πολύ προσιτές τιμές και με μια εμφάνιση που μπορεί να προσελκύσει και να ευχαριστήσει έναν οικονομικό αγοραστή με αιτήματα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε συνδυασμό παραμέτρων και τιμών.

Κουκούλα

Κουκούλα

Μια γωνιακή κουκούλα μπορεί να είναι η καλύτερη λύση σε οποιοδήποτε δωμάτιο με οποιαδήποτε περιοχή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)