Πώς να επιλέξετε κεραμίδια για την κουζίνα

Κεραμικά πλακίδια για την κουζίνα - ένα δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας. Τα προϊόντα διαφέρουν σε υψηλά αισθητικά δείγματα και απλότητα στην έξοδο. Αλλά όταν πρέπει να επιλέξετε ποια λύση θα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό, θα προκύψουν κάποιες δυσκολίες. Εκτός από την οπτική του έκκληση, απαιτείται επίσης απόδοση.

Κεραμικά πλακίδια στην κουζίνα

Η επιλογή του υλικού για την ποδιά

Κατά κανόνα, τα πλακάκια τοίχου είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ποδιά κουζίνας που βρίσκεται πάνω από την περιοχή εργασίας. Όταν αγοράζετε πλακίδια για το σκοπό αυτό, πρέπει να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Η γυαλιστερή επίστρωση είναι ένα ιδανικό προϊόν εάν θέλετε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Επιπλέον, καθαρίζεται εύκολα.
 • Έλλειψη ανακούφισης. Η κουζίνα είναι ο τόπος όπου συχνά επιμολύνεται όλες οι επιφάνειες. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ομαλό κεραμίδι, το οποίο δεν είναι δύσκολο να καθαριστεί γρήγορα.
 • Το λευκό είναι αυτό που χρειάζεται μια ποδιά. Για να αναζωογονήσετε το εσωτερικό, μπορείτε να κάνετε μωσαϊκό στυλ, αλλά γενικά, ο σχεδιασμός σε φωτεινά χρώματα είναι πάντα μια επιλογή που κερδίζει.
 • Εάν δεν θέλετε να χαλάσετε πολλά, αγοράστε αντικείμενα σε μπεζ ή ανοιχτό καφέ. Θα βοηθήσουν να κρύψουν τη ρύπανση και τις αποξηραμένες σταγόνες νερού.

Βασικά κριτήρια αγοράς

Όταν επιλέγετε μια ποδιά κουζίνας, ελέγξτε για μια προστατευτική επίστρωση. Είναι υπεύθυνη για την αντοχή των πλακιδίων στις επιδράσεις των ενεργών χημικών ουσιών. Ο καθαρισμός θα είναι επίσης πιο γρήγορος: με τη χρήση ειδικών προϊόντων μπορείτε να απομακρύνετε αποτελεσματικά τη βρωμιά και το λίπος. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα προϊόντα με σήματα A ή AA.

Κεραμική ποδιά

Εάν αγοράζετε σε ένα συνηθισμένο κατάστημα, φροντίστε να συγκρίνετε τα προϊόντα από όλα τα πακέτα. Ένα και το αυτό μοντέλο συλλογής, αλλά από διαφορετικά μέρη, μπορεί να διαφέρει σε αποχρώσεις. Μια τέτοια στιγμή θεωρείται αποδεκτή, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της βολής, το χρώμα μπορεί να αποδειχθεί ελαφρώς ελαφρύτερο ή πιο σκούρο.

Συμβουλή: Πάρτε ένα δείγμα από κάθε συσκευασία, τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα και προσδιορίστε εάν υπάρχουν διαφορές στο χρώμα.

Μια σημαντική παράμετρος είναι το διαμέτρημα. Αυτή η ένδειξη υποδεικνύει πόσο το πραγματικό μέγεθος των στοιχείων ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στο δηλωμένο. Καλύτερο αν το διαμέτρημα είναι 0 ή τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο από 1.

Ελέγξτε προσεκτικά τα αγαθά που αγοράσατε: το εφαρμοσμένο λούστρο πρέπει να είναι ομαλό και ομοιόμορφο, και τα ίδια τα υλικά - χωρίς τσιπς, ρωγμές, λεκέδες. Πριν από την παραγγελία, υπολογίστε την ποσότητα των απαιτούμενων προϊόντων. Προσθέστε σε αυτόν τον αριθμό ένα άλλο 5-10%, εάν σχεδιάζετε τον παραδοσιακό τρόπο στυλ και τουλάχιστον 15%, αν θέλετε σύνθετα μοτίβα.

Πώς να τοποθετήσετε μια ποδιά: συνήθεις μέθοδοι

 1. Προϊόντα 10 έως 10. Αυτό το μοντέλο θεωρείται το πιο δημοφιλές στους καταναλωτές. Έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του μεγάλου μεγέθους - απαιτεί πολύ λιγότερο κλάδεμα, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση. Για ένα μικρό δωμάτιο, αυτή η λύση θα είναι βέλτιστη, καθώς είναι σε θέση να επεκτείνει οπτικά το χώρο και να μην το υπερφορτώσει. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι μια άνετη επένδυση ακόμη και στις πιο απρόσιτες θέσεις.
 2. Κεραμικά πλακάκια κάτω από το τούβλο. Συχνά αυτή η επιλογή ονομάζεται "αγριογούρουνο" (λόγω των λοξοτμημένων λοξοτομών στις άκρες). Το σχήμα των στοιχείων είναι παρόμοιο με τα μικρά τούβλα. Τέτοια πλακάκια μπορούν να διακοσμήσουν την κουζίνα σε ένα μοντέρνο και κλασικό σχέδιο.
 3. Μωσαϊκό. Θεωρείται πιο δαπανηρή η εφαρμογή από τις προηγούμενες μεθόδους. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα σας αρέσει αναμφισβήτητα.Η επιφάνεια του οικοδομικού υλικού μιμείται ένα πραγματικό μωσαϊκό, διακοσμώντας έτσι το φινίρισμα. Η συντήρηση θα είναι κάπως δύσκολη, αλλά με τακτικό καθαρισμό μπορείτε να πετύχετε τέλεια καθαριότητα.

Πλακάκια κεραμιδιών

Επιλογές κατά την επιλογή πλακιδίων δαπέδου

Τα πλακάκια δαπέδου για την κουζίνα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στη συσκευασία με τη μορφή εικονογραμμάτων:

 • Κατηγορία αντοχής στην φθορά. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κουζίνα έχει υψηλό σταυρό. Το κακό πλακίδιο διαγράφεται γρήγορα. Συνιστάται να μείνετε στην τάξη 3-5 σύμφωνα με τη διεθνή κλίμακα PEI ή την τάξη 5 σύμφωνα με την GOST. Τι θα δώσει; Αργή φθορά των προϊόντων, αντίσταση στις κρούσεις σημείων, αυξημένη διάρκεια λειτουργίας.
 • Αντοχή σε χημικά επιθετικά περιβάλλοντα. Για να κάνετε το προϊόν να φαίνεται καλές μετά την εφαρμογή των χημικών προϊόντων οικιακής χρήσης, επιλέξτε ένα κεραμίδι της κατηγορίας Α, ΑΑ.
 • Αντοχή ολίσθησης - συντελεστής τριβής 0,75.
 • Χαμηλό πορώδες του κεραμιδιού. Η γυάλινη επιφάνεια προστατεύει από την απορρόφηση υγρασίας.
 • Ανοσία στην καύση. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία δείχνει τον ήλιο. Αυτή η ένδειξη υποδεικνύει ότι το υλικό δεν θα εξασθενίσει με το χρόνο από τις υπεριώδεις ακτίνες. Το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό αν η κουζίνα βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά.

Όλες αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή και να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)