Γωνίες κουζίνας: από τα λακωνικά κλασικά μέχρι τη λειτουργική νεωτερικότητα (24 φωτογραφίες)

Αν νωρίτερα μια μαλακή γωνιά κουζίνας ήταν ένα απαραίτητο μέτρο σε δωμάτια με περιορισμένο χώρο, τώρα τέτοια έπιπλα χρησιμοποιούνται συχνά σε μεγάλες κουζίνες. Επιπλέον, η εποικοδομητική και σχεδιαστική ποικιλία σύγχρονων προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για οποιεσδήποτε πρακτικές και αισθητικές απαιτήσεις.

Γωνιά κουζίνας

Γωνιά κουζίνας

Πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το χώρο; Οι αρθρωτές γωνίες κουζίνας όχι μόνο εξοικονομούν χώρο, αλλά και κάνουν το εσωτερικό πιο λειτουργικό. Χρειάζεται να εξοπλίσει ένα μικρό δωμάτιο και ταυτόχρονα να αντέξει το ντεκόρ με το ίδιο ύφος; Προσαρμοσμένη γωνιά κουζίνας για μια μικρή κουζίνα θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Δεν υπάρχει έλλειψη χώρου, αλλά θα θέλατε να προσθέσετε ζωντανές προεκτάσεις και διαφορετικότητα στο περιβάλλον σας; Ίσως μια γωνιά κουζίνας με ένα μπαρ είναι αυτό που χρειάζεστε.

Γωνιά κουζίνας

Τα πλεονεκτήματα των γωνιών κουζίνας

Κάθε τύπος επίπλων έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Στις γωνίες κουζίνας, έχουν ως εξής:

 • συμπαγή δομή και συγκεκριμένη γεωμετρία, που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το έπιπλο σετ όσο το δυνατόν πιο άνετα και αρμονικά.
 • η δυνατότητα χωροθέτησης του χώρου και η ορθολογική χρήση του τελευταίου.
 • πολυλειτουργικότητα (ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχουν επιπλέον θέσεις για την αποθήκευση των πραγμάτων, να παρέχουν μια θέση, κ.λπ.)?
 • ποικιλία υλικών και σχεδίων.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, απλώς δεν υπάρχουν. Κάποιος μπορεί να πει ότι λόγω της ασυνήθιστης δομής, τέτοια έπιπλα είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σε ένα στενό δωμάτιο. Λάθος. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα κιτ για να παραγγείλετε, σύμφωνα με τη διάταξη και τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δωματίου ή να αγοράσετε ένα μετασχηματιστή γωνίας κουζίνας. Στην πραγματικότητα, οι δυνατότητες των μοντέρνων κατασκευαστών είναι τόσο ευρείες ώστε, αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή για οποιοδήποτε δωμάτιο: για μια μικρή, μεσαία, μεγάλη κουζίνα, καθώς και για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις κάθε στυλ (Provence, μοντέρνο, σοφίτα κλπ.).

Γωνιά κουζίνας

Γωνιά κουζίνας

Παραδοσιακές γωνίες κουζίνας

Η κλασική μικρή γωνιά κουζίνας περιλαμβάνει καθίσματα συνδυασμένου σχήματος L, συνήθως για 2-4 άτομα, τραπεζαρία και μερικές καρέκλες / σκαμπό. Τέτοιες συσκευασίες μπορούν συχνά να βρεθούν σε μικρά διαμερίσματα μικρού μεγέθους. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μια μικρή οικογένεια.

Γωνιά κουζίνας

Οι λοφίες και τα μπαλκόνια με τζάμια είναι συχνά εξοπλισμένα με μικροσκοπικές γωνίες. Μια τέτοια αρχική προσέγγιση σας επιτρέπει να οργανώσετε άνετα ένα επιπλέον χώρο αναψυχής, και η συμπαγής δομή τέτοιων επίπλων βοηθά να το τοποθετήσετε τέλεια σε ένα μάλλον στενό χώρο.

Συχνά, ο σχεδιασμός τους προβλέπει την ύπαρξη κρυφών συρταριών για την αποθήκευση πραγμάτων - μια άλλη σημαντική απόχρωση με περιορισμένη περιοχή. Υπάρχουν μοντέλα στα οποία υπάρχουν επιπλέον ράφια στη γωνιακή διασταύρωση των καθισμάτων.

Γωνιά κουζίνας

Γωνιά κουζίνας

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, μια γωνιά κουζίνας με στρογγυλή τράπεζα στο ένα πόδι θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μικρό χώρο και να προσδιορίσετε σωστά τις ζώνες στο δωμάτιο. Όσο για τον ίδιο τον καναπέ, είναι επιθυμητό να είναι ορθογώνιο.Έπιπλα από κανονικά γεωμετρικά σχήματα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ενώ τα στρογγυλά, οβάλ και άλλα προϊόντα των αρχικών σχεδίων απαιτούν επιπλέον χώρο.

Γωνιά κουζίνας

Μια ποικιλία υλικών, μια ποικιλία τιμών

Το εύρος τιμών αυτών των σετ επίπλων είναι αρκετά ευρύ και περιλαμβάνει μοντέλα οικονομίας και πριμοδότησης.

Γωνιά κουζίνας

Κάθε μαλακή γωνία αποτελείται από 3 μέρη: πλαίσιο, πλήρωση και ταπετσαρία. Παρόλο που υπάρχουν μοντέλα χωρίς ταπετσαρίες και χωρίς πλήρωση, αλλά χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον εξοπλισμό δημόσιων χώρων (καφετέριες, εμπορικά κέντρα κ.λπ.).

Υλικά πλαισίου

Έτσι, το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από τα ακόλουθα υλικά:

 • Πλάκες (πλαστικοποιημένες, επενδυμένες με επένδυση και επένδυση).
 • ξύλο (ερυθρελάτης, πεύκα, οξιά, σημύδα, δρυς).
 • συνδυασμένη έκδοση (μπορεί να συνδυάσει μοριοσανίδες και φυσικό ξύλο ή ξύλο διαφόρων ειδών).

Η επιλογή του προϋπολογισμού είναι μια γωνιά κουζίνας από μοριοσανίδες. Προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση των προϊόντων, οι κατασκευαστές προτιμούν πλαστικοποιημένες σανίδες. Η τιμή τους είναι ελαφρώς υψηλότερη από τα συμβατικά μοριοσανίδες, αλλά η εμφάνιση της δομής βελτιώνεται σημαντικά. Επιπλέον, το υλικό αυτό είναι αρκετά ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες. Πολύ όμορφες γωνίες κουζίνας λαμβάνονται από πλαστικοποιημένες και με καπλαμάδες πλάκες, ωστόσο, κοστίζουν μια τάξη μεγέθους υψηλότερες.

Γωνιά κουζίνας

Στη συνέχεια, είναι ξύλο. Τα πιο προσιτά είναι ερυθρελάτης και πεύκο. Για να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά των επίπλων και ταυτόχρονα να μειωθεί το κατώτατο όριο τιμών, πολλοί κατασκευαστές καταφεύγουν σε διάφορους τύπους συνδυασμών. Η σύγχρονη ποικιλία περιλαμβάνει γωνίες, τα πλαίσια των οποίων είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες και ξύλο, καθώς και μοντέλα κατασκευασμένα από διάφορους τύπους ξύλου. Είναι λογικό ότι τα πιο ακριβά είναι δρύινα προϊόντα. Ωστόσο, μια γωνιά κουζίνας από συμπαγές πεύκο δεν φαίνεται χειρότερη από τη δρυς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της είναι ελαφρώς κατώτερη από την τελευταία.

Υλικά πληρώσεως

Τώρα για το πληρωτικό. Τα παρακάτω υλικά χρησιμοποιούνται στις γωνίες της κουζίνας:

 • το αφρώδες καουτσούκ και τα κτυπήματα είναι τα φθηνότερα υλικά πλήρωσης με πολύ περιορισμένη διάρκεια ζωής.
 • αφρός πολυουρεθάνης - ένας βελτιωμένος τύπος αφρώδους ελαστικού, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αυξημένη ελαστικότητα και την ικανότητα να επιστρέψει γρήγορα στο αρχικό του σχήμα.
 • Το Spunbond - 100% μη υφασμένο υλικό που αποτελείται από πολυπροπυλένιο, διατηρεί το σχήμα του τέλεια, διανέμει το φορτίο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (συχνά χρησιμοποιείται για την κατασκευή στρώσεων).

Η διάρκεια ζωής οποιουδήποτε πληρωτικού επηρεάζεται από τον βαθμό ακαμψίας: όσο μαλακό είναι, τόσο ταχύτερα θα επιδεινωθεί. Οι τάξεις σκληρότητας αναφέρονται στην τεκμηρίωση για τα προϊόντα επίπλων.

Γωνιά κουζίνας

Υλικά Ταπετσαρίας

Και τελικά, η ταπετσαρία. Όπως το πληρωτικό, πρέπει να πληροί δύο βασικές απαιτήσεις: αντοχή και αντοχή στη φθορά. Τα ταπετσαρίες είναι από τους παρακάτω τύπους:

 • γνήσιο δέρμα (έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και τον ίδιο αριθμό μειονεκτημάτων: κομψές γωνιές κουζίνας με δερμάτινη ταπετσαρία φαίνονται τέλεια, εστιάζοντας στην υπέροχη γεύση του ιδιοκτήτη τους, ωστόσο, στην κουζίνα μια τέτοια επίστρωση θα χάσει γρήγορα την εμφανή εμφάνιση της, επιπλέον, το υλικό αυτό είναι το πιο ακριβό)?
 • οικολογικό δέρμα (ανθεκτικό στη φθορά, υγροσκοπικό και ελαστικό υλικό από πολυουρεθάνη - καλύτερη εναλλακτική λύση από το γνήσιο δέρμα).
 • δερματίνη (που χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια ζωής, χαμηλή τιμή, ευκολία φροντίδας και εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά μπορεί να σπάσει την πάροδο του χρόνου).
 • μη υφασμένα επιχρίσματα (μικροΐνες, κοπάδι).
 • υφασμένα επιχρίσματα, συμπεριλαμβανομένων φυσικών (σενίλ, βελούδο, βελούδο) και συνθετικών (scotchguard, jacquard, ταπισερί) υλικά.

Η Ecoskin θεωρείται η καλύτερη επιλογή, ειδικά αφού με τη βοήθειά της μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο ρεαλιστικές απομιμήσεις διαφόρων επιχρισμάτων.

Μαλακό περβάζι παραθύρου σε μια μικρή κουζίνα

Για ένα κλασικό εσωτερικό μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν μια γωνιά κουζίνας wenge, μαόνι ή οξιά.Για αρτ νουβό ή μποέμικο στυλ, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο πρωτότυπο, για παράδειγμα, έναν αντίθεση συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων.

Ορισμένα υφάσματα διαφέρουν ως προς το ποσοστό των υλικών και μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικά και τεχνητά συστατικά. Αυτό μπορεί να είναι μια ταπετσαρία, σενίλ, κλπ. Κάθε τύπος ταπετσαρίας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Γωνιά κουζίνας

Η γωνιά του υφάσματος στο εσωτερικό είναι ένα κλασικό του είδους, το οποίο είναι ιδανικό για το στιλ της Προβηγκίας. Ωστόσο, δεδομένης της ποικιλομορφίας των σύγχρονων υλικών, μη υφασμένα επιχρίσματα όπως οι μικροΐνες και το κοπάδι είναι ιδανικά για έπιπλα κουζίνας. Πρώτον, είναι εύκολο να το φροντίσουν και, δεύτερον, έχουν αντοχή στο νερό και αυξημένη αντίσταση στην τριβή.

Γωνιά κουζίνας

Γωνιά κουζίνας

Γωνίες κουζίνας προσαρμοσμένων σχεδίων

Τέτοια οικεία έπιπλα από την πρώτη ματιά σήμερα μπορούν να έχουν μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Η σύγχρονη συλλογή περιλαμβάνει αρχικές γωνίες κουζίνας χωρίς πλάτη, σκηνές από διάφορες μορφές, από χώρα σε hi-tech, χαριτωμένα ξύλινα σκαλισμένα μοντέλα, στρογγυλεμένες και ορθογώνιες τροποποιήσεις, για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχει μια ειδική κατηγορία πολυλειτουργικών επίπλων κουζίνας: συρόμενη και πτυσσόμενη γωνίες με κουκέτες και επιπλέον διαμερίσματα για την αποθήκευση των πραγμάτων.

Γωνιά κουζίνας

Οι τύποι γωνιών κουζίνας μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω ομάδες:

 • τα μοντέλα ενός κανονικού πλήρους σετ - μια γωνιά κουζίνας με τραπέζι και καρέκλες - είναι ιδανικά κατάλληλα για μεγάλες και μεσαίες κουζίνες.
 • τα δομοστοιχειωτά συστήματα, κατά κανόνα, αποτελούνται από ξεχωριστά στοιχεία, η θέση των οποίων, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να αλλάξει, για παράδειγμα, μεμονωμένα καθίσματα ·
 • πτυσσόμενο γωνιακό κουζίνα-μετασχηματιστή προβλέπει μια κουκέτα?
 • η τελευταία ομάδα μπορεί να ονομαστεί "απλοποιημένες εκδοχές γωνιών κουζίνας" και να περιλαμβάνει ποικιλίες στις οποίες δεν υπάρχουν τραπέζια ή / και καρέκλες και το ίδιο το σχέδιο έχει μια πολύ σύντομη δομή.

Γωνιά κουζίνας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα μοντέλα απαιτούν διαμερίσματα για την αποθήκευση των αντικειμένων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα καθίσματα. Οι διαφορές έγκεινται στην ευρυχωρία και τη μέθοδο ανοίγματος. Μπορούν να αναρτηθούν ή να πατηθούν και να ανοίξουν είτε απλά ανυψώνοντας το κάθισμα είτε χρησιμοποιώντας έναν ανασυρόμενο μηχανισμό. Για ένα μικρό δωμάτιο, μια γωνιά κουζίνας με συρτάρια σταθερού τύπου είναι πιο κατάλληλη, αφού θα είναι ενοχλητικό να τα σπρώξετε έξω.

Γωνιά κουζίνας

Μια γωνιά κουζίνας με κουκέτα ή με πτυσσόμενο τραπέζι θα βοηθήσει στην επέκταση της λειτουργικότητας και στον εξορθολογισμό της ατμόσφαιρας ενός μικρού δωματίου. Αυτή η επιλογή προτιμάται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων και στούντιο.

Οι αρθρωτές γωνίες κουζίνας καλούνται επίσης να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης χώρου. Όσο για το αισθητικό στοιχείο, η ποικιλία σχεδιασμού των σύγχρονων μοντέλων είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε τη σωστή επιλογή. Επιπλέον, η ποικιλία πολλών κατασκευαστών περιλαμβάνει σύνολα επίπλων, σχεδιασμένα για ορισμένες στυλιστικές κατευθύνσεις.

Γωνιά κουζίνας

Τα έπιπλα σε στιλ της Προβηγκίας θα προσθέτουν κομψότητα και ελαφρότητα στην ατμόσφαιρα και η κυριαρχία των λευκών, γκρι και μπεζ χρωμάτων σε συνδυασμό με απαλές ήρεμες αποχρώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και ηρεμίας στο δωμάτιο. Μια ξύλινη γωνιά κουζίνας θα γίνει μια αρμονική προσθήκη για τη χώρα, και ένας πολυλειτουργικός μετασχηματιστής θα είναι μια ιδανική επιλογή για μινιμαλισμό.

Γωνιά κουζίνας

Οι χρόνοι των τυποποιημένων εντύπων έχουν παραμείνει στο παρελθόν, χάρη στις οποίες είναι πλέον δυνατό να εξοπλιστεί κανείς με ευκολία και άνετα οποιοδήποτε δωμάτιο, ειδικά αφού οι τάσεις της μόδας συμβαδίζουν με την τεχνολογική πρόοδο: γωνίες κουζίνας χωρίς αγκυροβόλιο και με αυτό, με και χωρίς καρέκλες, κλασικά σχέδια, ποικιλία χρωμάτων και λειτουργικότητα.

Γωνιά κουζίνας

Η δημιουργία ενός μοναδικού και άνετου εσωτερικού είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται.Αρκεί να εξοικειωθείτε με την ποικιλία και σίγουρα θα βρείτε την ιδανική επιλογή και αν όχι, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο μοντέλο.

Γωνιά κουζίνας

Γωνιά κουζίνας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)