Κάδος απορριμμάτων: παραδοσιακές και καινοτόμες λύσεις συλλογής αποβλήτων (20 φωτογραφίες)

Πιθανόν, κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της λίστα σημαντικών ειδών στην κουζίνα, χωρίς την οποία δεν είναι αδιανόητη η άνετη ύπαρξη και το μαγείρεμα. Το δοχείο απορριμμάτων μπορεί να αποδοθεί σε ένα αναπόσπαστο μέρος του καθαρού περιβάλλοντος. Μετά από όλα, η διατήρηση της καθαριότητας στην κουζίνα είναι το κλειδί για την υγεία των μελών της οικογένειας και τη δημιουργία μιας άνετης οικιακής ατμόσφαιρας. Τα δοχεία απορριμμάτων παρέχουν επίσης μια άνετη ζωή σε όλα τα σπίτια - από τα μπάνια έως το αυστηρό υπουργικό συμβούλιο. Λόγω της ποικιλίας των προϊόντων, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο για την κουζίνα (εύκολο να καθαριστεί και εύκολο στη χρήση) και για την επιφάνεια εργασίας (ένα δοχείο από χρώμιο / χαλκό θα γίνει ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο).

Μαύρο κάδο απορριμμάτων

Τα κριτήρια του κάδου απορριμμάτων

Ο σχεδιασμός των παραδοσιακών κουβάδων είναι απλός: ένα δοχείο διαφορετικών μεγεθών / σχημάτων και μια λαβή, έτσι το πρόβλημα επιλογής βασίζεται στις ακόλουθες παραμέτρους: μέγεθος, υλικό, σχήμα.

Μέγεθος

Η έννοια ενός "κάδου" συνδέεται με το παλιό ρωσικό μέτρο όγκου. Ένας κάδος ήταν ίσος με 100 φλιτζάνια, τα οποία ανήλθαν σε 12 λίτρα. Σήμερα, προσφέρονται δοχεία απορριμμάτων χωρητικότητας 1 λίτρου έως 60 λίτρων. Επιπλέον, δεν είναι ρεαλιστικό να ξεχωρίσουμε το πιο δημοφιλές μέγεθος. Εφόσον ο όγκος των 1-3 λίτρων είναι κατάλληλος για χώρους εργασίας στο σπίτι ή στο γραφείο, και στις κουζίνες χρησιμοποιούνται συνήθως οι κάδοι των 10-15 λίτρων.

Το πιο σημαντικό, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλά μοντέλα οποιωνδήποτε παραμέτρων, οπότε είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο του σωστού μεγέθους για οποιονδήποτε σκοπό.

Ξύλινο κάδο απορριμμάτων

Κάδος απορριμμάτων στην πόρτα

Υλικό

Για την παραγωγή κουβάδων χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά (ξύλο, πλαστικό, πλαστικό, μέταλλο). Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα μπορεί να μην έχουν συνεχή επιφάνεια, αλλά πλέγμα ή πλέγμα. Οι κάδοι αυτοί αγοράζονται συνήθως για τα γραφεία όπου τα απόβλητα είναι κυρίως ξηρό χαρτί.

Chrome κάδο απορριμμάτων

Κάδος απορριμμάτων με περιστρεφόμενο καπάκι

Οι πλαστικοί κάδοι είναι οι πιο δημοφιλείς και συνηθισμένοι. Πλεονεκτήματα: σχεδόν όλα τα προϊόντα είναι συμπαγή, γεγονός που εξαλείφει την πιθανότητα διαρροής.

Το πλαστικό έχει καλούς δείκτες αντοχής, απόλυτη αναισθησία στις αλλαγές υγρασίας, χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ο κάδος μπορεί να ξεπλυθεί με ζεστό νερό και δεν θα παραμορφωθεί / δεν θα λιώσει. Η φροντίδα είναι η ευκολότερη - τα μοντέλα στην τουαλέτα πλένονται εύκολα με προϊόντα καθαρισμού (ακόμη και με μικρά πρόσθετα λειαντικών ουσιών). Το μειονέκτημα των προϊόντων μπορεί να θεωρηθεί εύθραυστο, ορισμένα πλαστικά προϊόντα είναι εύκολα γρατζουνισμένα.

Οι κάδοι από μέταλλο (χρώμιο, μπρούντζο) έχουν πιο αισθητική εμφάνιση. Πλεονεκτήματα: τα προϊόντα αυτά μπορούν να παραμείνουν σε εμφανές σημείο, καθώς ορισμένα μοντέλα σίγουρα γίνονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το εσωτερικό. Μεταλλικά δοχεία απορριμμάτων αντέχουν τις ακραίες θερμοκρασίες, είναι ανθεκτικά στις ζημιές, φιλικά προς το περιβάλλον. Το μειονέκτημα είναι η ευαισθησία στην υγρασία. Οι σκουριασμένοι λεκέδες σε ένα κάδο δεν πρέπει να θεωρούνται διακοσμητικό στοιχείο.

Κάδος απορριμάτων

Στρογγυλό δοχείο

Προϊόν σχήμα

Όταν επιλέγετε το σωστό μοντέλο, το σχήμα έχει σημασία. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ορθογώνια, τετράγωνα, στρογγυλά ή οβάλ προϊόντα. Τα σύνθετα μοντέλα είναι σε ζήτηση όταν η μια πλευρά είναι στρογγυλή και η άλλη έχει ορθές γωνίες. Αυτή η γεωμετρική ποικιλομορφία εξηγείται από την ανάγκη εγκατάστασης κάδων μέσα στα ντουλάπια, σε ντουλάπια (σε ειδικές αγκύλες).Ορισμένα μοντέλα (διπλά) είναι μέρος του καροτσιού καθαρισμού και επομένως είναι πλήρως συντονισμένα για μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Το παραδοσιακό στρογγυλό σχήμα είναι το πιο περιζήτητο. Εφόσον οι στρογγυλοί κάδοι είναι βολικοί για πλύσιμο, καταλαμβάνουν λίγο χώρο κατά την αποθήκευση (μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κουβά σε άλλο). Οι τετράγωνοι / ορθογώνιοι κάδοι είναι οι πιο εργονομικοί (πρόκειται για δημοφιλή κρεμαστά κάγκελα, μοντέλα κουζίνας για χωριστή συλλογή αποβλήτων).

Κάδος απορριμμάτων με καπάκι

Κάδο απορριμμάτων στην κουζίνα

Φυσικά, όταν αγοράζετε ένα κουβά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος της οικογένειας και το είδος των σκουπιδιών (τρόφιμα / μη επισιτιστικά απόβλητα).

Σειρά

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι δύσκολο να απεικονίσετε κάτι πρωτότυπο από έναν απλό κάδο απορριμμάτων. Στην πραγματικότητα, οι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ποικιλία δοχείων για τη συλλογή απορριμμάτων (σε σχήμα, χρώμα, υλικό). Οι πιο συνηθισμένες επιλογές χρώματος είναι λευκές, μαύρες. Ο κάδος απορριμμάτων στην κουζίνα μπορεί να έχει πολλές επιλογές τοποθέτησης (κρεμασμένο, ενσωματωμένο, περιστρεφόμενο).

Καλάθι αγορών

Ο κάδος ανακύκλωσης είναι ο απλούστερος τύπος δοχείου. Χρησιμοποιείται κυρίως για στεγνά απορρίμματα (χαρτί, υπολείμματα ιστών, σπειρώματα). Συμβαίνει πλαστικό, μέταλλο (με τη μορφή ενός πλέγματος). Πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή, ευκολία χρήσης. Μειονεκτήματα - δεν είναι κατάλληλα για απόβλητα τροφίμων.

Μεταλλικός κάδος απορριμμάτων

Κάδος απορριμμάτων με πεντάλ

Κάδος με καπάκι

Ένας κάδος με ένα καπάκι μπορεί να θεωρηθεί κλασικό των δοχείων απορριμμάτων. Τα πλεονεκτήματα του μοντέλου είναι η προσιτή τιμή, πολλοί κατασκευαστές, μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Το καπάκι εμποδίζει την εξάπλωση των οσμών, κάτι που είναι βολικό όταν αναδιπλώνετε τα τρόφιμα. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στρογγυλά και ορθογώνια / τετράγωνα. Ορισμένες νοικοκυρές θεωρούν το αρνητικό του μοντέλου ένα καπάκι, καθώς είναι απαραίτητο να το λυγίσει και να το αφαιρέσετε κάθε φορά για να πετάξετε τα σκουπίδια (η εξαίρεση είναι ο κάδος απορριμμάτων με ένα ταλαντευόμενο καπάκι).

Κάδος απορριμμάτων με πεντάλ

Ένας κάδος απορριμμάτων με ένα πεντάλ είναι πιο άνετα στην καθημερινή χρήση, αφού δεν χρειάζεται να αγγίζετε το δοχείο με τα χέρια σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο στην κουζίνα κατά το μαγείρεμα. Είναι επίσης βολικό να τοποθετήσετε ένα τέτοιο μοντέλο στην τουαλέτα.

Πλεονεκτήματα: ανθεκτικότητα, απλότητα και ευκολία κατασκευής. Το καπάκι περιορίζει την εξάπλωση των οσμών από το δοχείο και εμποδίζει τα απόβλητα να πέσουν έξω από τον κάδο. Τις περισσότερες φορές, το δοχείο κάδου με το ποδόπληκτρο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Οι κάδοι με το ξεσκονισμό του χρώμιο, το χάλκινο βλέπουν ιδιαίτερα κομψό. Μειονεκτήματα: Μερικές φορές ο μηχανισμός πεντάλ μπορεί να παραμορφωθεί και στη συνέχεια το καπάκι κλίνει προς τη μία πλευρά.

Κάδος απορριμάτων γωνίας

Κύλινδρος

Ο κάδος εξάτμισης εγκαθίσταται κάτω από το νεροχύτη και όταν ανοίγει η πόρτα του κιβωτίου, ένας ειδικός μηχανισμός κυλάει το δοχείο προς τα εμπρός (τα απορρίμματα απορρίπτονται όταν ανοίγουν οι πόρτες του ντουλαπιού). Μια πιο απλοποιημένη επιλογή είναι ένας κάδος απορριμμάτων στην πόρτα (χρησιμοποιείται ένας αρθρωτός τύπος στερέωσης του προϊόντος). Πιο συχνά, τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και έχουν ορθογώνια σχήματα.

Ανασυρόμενος κάδος

Ένας ανασυρόμενος κάδος απορριμμάτων έχει το κύριο πλεονέκτημα: ευκολία χρήσης - δεν χρειάζεται να λυγίζετε για να βάζετε τα σκουπίδια. Επίσης, ο σχεδιασμός επισκευάζεται εύκολα. Το μειονέκτημα είναι ότι τα ενσωματωμένα δοχεία απορριμμάτων δεν είναι εγκατεστημένα σε όλες τις κουζίνες.

Κάδο απορριμμάτων στο μπάνιο

Ενσωματωμένο δοχείο απορριμμάτων

Αγγίξτε το δοχείο

Τα σκουπίδια μπορούν να ονομαστούν μια τεχνική σημαντική ανακάλυψη της "τεχνολογίας απορριμμάτων". Η αυτόματη συσκευή ανυψώνει το καπάκι μόλις φτάσουν τα απόβλητα σε αυτό. Ένα χαρακτηριστικό ορισμένων μοντέλων είναι ο ανεξάρτητος προσδιορισμός της ποσότητας των απορριμμάτων και η ανύψωση της πόρτας στο απαιτούμενο ύψος.

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις περιλαμβάνουν μοντέλα με κουρτίνα. Εάν ρίξετε ένα περιτύλιγμα καραμελών σε ένα κουβά, η συσκευή θα "πιάσει" αυτόματα τα σκουπίδια: οι πόρτες θα ανοίξουν και θα κλείσουν αυτόματα.

Πλεονεκτήματα: άνετη χρήση της ουρίνης, κομψή εμφάνιση. Μειονεκτήματα: η ανάγκη να αντικατασταθούν τακτικά οι μπαταρίες και να διατηρηθεί καθαρός ο αισθητήρας και η πόρτα.

Ενσωματωμένος κάδος απορριμμάτων

Ανασυρόμενο κάδο απορριμμάτων

Κουβάδες για τη διαλογή απορριμμάτων

Οι κάδοι για τη διαλογή απορριμμάτων είναι πολύ σημαντικοί λόγω της ανάγκης διαχωρισμού των αποβλήτων.Τα ξεχωριστά σύνολα δοχείων σχεδιάζονται για τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων: ξηρά (χαρτί, γυαλί), απορρίμματα τροφίμων, πλαστικά. Ένα τέτοιο μέτρο διευκολύνει την επεξεργασία των απορριμμάτων και συμβάλλει στην περιβαλλοντική φιλικότητα των πόλεων.

Δοχείο συλλογής

Κάδος για ξηρά σκουπίδια

Πλεονεκτήματα: τα δοχεία χωριστής συλλογής απορριμμάτων λύουν το πρόβλημα της προκαταρκτικής διαλογής των αποβλήτων (αυτό απλοποιεί τη μεταγενέστερη διάθεσή τους), την ευκολία στη χρήση και τη συντήρηση (οι μεμονωμένοι περιέκτες απομακρύνονται και πλένονται εύκολα).

Χάλκινος κάδος

Μπλε κάδο

Σήμερα, ο κάδος απορριμμάτων έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι ένα δοχείο απορριμμάτων. Πρόκειται για κομψό εσωτερικό στοιχείο και προστασία του περιβάλλοντος (δοχεία χωριστής συλλογής απορριμμάτων) και μια ασυνήθιστη συσκευή. Η τοποθέτηση του αντικειμένου είναι επίσης σημαντική: ένας κάδος απορριμμάτων ενσωματωμένος στον πάγκο είναι μια πολύ σημαντική επιλογή για την εγκατάσταση του δοχείου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)