Σαλόνι
Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες) Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)
Μελετώντας το σχεδιασμό του καθιστικού κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο τις μελλοντικές αισθητικές παραμέτρους του χώρου αλλά και τη λειτουργικότητα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι χώροι φαγητού και εργασίας μπορούν να διαχωριστούν με έπιπλα και διακόσμηση.
Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το σαλόνι;Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το σαλόνι;
Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα σας επιτρέπουν να οργανώσετε σωστά, να οργανώσετε άνετα τον ελεύθερο χρόνο σας. Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο προοριζόμενο για την υποδοχή των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό αξιόπιστο έπιπλα. Πώς να το κάνετε - διαβάστε παρακάτω.
Σαλόνι με στυλ σοφίτας - ελευθερία δημιουργικής σκέψης με εργοστασιακή αφή (29 φωτογραφίες)Σαλόνι με στυλ σοφίτας - ελευθερία δημιουργικής σκέψης με εργοστασιακή αφή (29 φωτογραφίες)
Σαλόνι με στυλ σοφίτας - επιλογή από δημιουργικές προσωπικότητες έτοιμες για ασυνήθιστες προσεγγίσεις στην διακόσμηση σπιτιού. Ταυτόχρονα, η σοφίτα είναι ένα από τα λιγότερο δαπανηρά εσωτερικά στυλ.
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού; (33 φωτογραφίες)Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού; (33 φωτογραφίες)
Οι ώρες που το ρολόι τοίχου πραγματοποίησε μια αποκλειστικά χρηστική λειτουργία στο εσωτερικό του καθιστικού έχει βυθιστεί στο παρελθόν. Τώρα αυτό είναι ένα πλήρες διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο δεν χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του οποίου είναι μια τεράστια παράλειψη.
Καναπές-καναπές - μια μοντέρνα εμφάνιση έπιπλα αντίκες (25 φωτογραφίες)Καναπές-καναπές - μια μοντέρνα εμφάνιση έπιπλα αντίκες (25 φωτογραφίες)
Ένας άνετος και συμπαγής καναπές καναπέ είναι κατάλληλο για σχεδόν όλα τα στυλ και τις διαστάσεις του δωματίου. Το μικρό του μέγεθος και η απουσία πλάτης και υποβραχιόνων το καθιστούν απαραίτητο χαρακτηριστικό των μικρών διαμερισμάτων.
Γυαλιστερό σαλόνι: λαμπρές ιδέες για εσωτερική διακόσμηση (22 φωτογραφίες)Γυαλιστερό σαλόνι: λαμπρές ιδέες για εσωτερική διακόσμηση (22 φωτογραφίες)
Ένα γυαλιστερό σαλόνι μπορεί να γίνει δοχείο φωτός και αέρα: οι ανακλαστικές επιφάνειες με επιδέξια προσέγγιση μπορούν να κάνουν το δωμάτιο ευρύχωρο και ελαφρύ. Το κύριο πράγμα είναι να συνδυάσετε σωστά τα έπιπλα με διαφορετικές υφές.
Κομμωτήρια στο σαλόνι: πώς να επιλέξετε το σωστό (30 φωτογραφίες)Κομμωτήρια στο σαλόνι: πώς να επιλέξετε το σωστό (30 φωτογραφίες)
Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν στο σαλόνι κασέλες διαφορετικών σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών. Αυτό το αξεσουάρ θα συμπληρώσει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου και θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε ευχάριστα μικρά πράγματα.
Σαλόνι wenge: ασκητική πολυτέλεια (24 φωτογραφίες)Σαλόνι wenge: ασκητική πολυτέλεια (24 φωτογραφίες)
Το σαλόνι με το ευγενές ύφος της wenge όχι μόνο διακοσμεί το σπίτι και είναι το θέμα της υπερηφάνειας των ιδιοκτητών. Έχει την τάση να αλλάζει προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Μένοντας σε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να πάτε ήσυχα ...
Εσώρουχα στο σαλόνι: χαρακτηριστικά της διάταξης (25 φωτογραφίες)Εσώρουχα στο σαλόνι: χαρακτηριστικά της διάταξης (25 φωτογραφίες)
Οι κόγχες στο εσωτερικό του καθιστικού σήμερα γίνονται και πάλι δημοφιλείς και υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση τους. Μπορούν να είναι τόσο χρηστικά όσο και αισθητικά. Σε μια μικρή θέση, μπορείτε να τοποθετήσετε κάτι (τηλεόραση, ...
Καθιστικό με παραθυρόφυλλο - μια σύγχρονη θέα της αρχαίας αρχιτεκτονικής (28 φωτογραφίες)Καθιστικό με παραθυρόφυλλο - μια σύγχρονη θέα της αρχαίας αρχιτεκτονικής (28 φωτογραφίες)
Είναι πολύ δύσκολο να διακοσμήσετε σωστά το σαλόνι με ένα παράθυρο κόλπων, αλλά εδώ υπάρχουν μυστικά. Για παράδειγμα, σε ένα παράθυρο κόλπο μπορείτε να οργανώσετε μια ζεστή ζώνη για πάρτι τσαγιού.
Γωνιακοί τοίχοι στο σαλόνι: σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού για μια άνετη ζωή (22 φωτογραφίες)Γωνιακοί τοίχοι στο σαλόνι: σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού για μια άνετη ζωή (22 φωτογραφίες)
Προκειμένου να μετατραπεί ο χώρος ενός από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε γωνιακούς τοίχους στο σαλόνι. Ο σχεδιασμός τους σας επιτρέπει να συντάξετε "νεκρές ζώνες", να αυξήσετε το χώρο, αφήνοντας πολύ ελεύθερο χώρο ...
Φορτώστε περισσότερο

Καθιστικό: Κύρια χαρακτηριστικά

Για το σαλόνι στο σπίτι ή στο διαμέρισμα, το μεγαλύτερο δωμάτιο είναι παραδοσιακά κατανεμημένο. Στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να οργανωθεί ένας χώρος για την υποδοχή των επισκεπτών και τον ελεύθερο χρόνο σε διαφορετικές εγκαταστάσεις σε σχήμα και μέγεθος.Επιπλέον, ως επισκόπηση των δωματίων, τα οποία τελικά μπορούν να γίνουν καθιστικά, δείχνει ότι μπορούν να έχουν μια συγκεκριμένη λίστα αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών.

Τι μπορεί να είναι τα σαλόνια

Υπάρχουν πολλές τεχνικές σχεδιασμού που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός οικογενειακού χώρου που λειτουργεί ως ζώνη για την υποδοχή των επισκεπτών και των εορτασμών, σε χώρους διαφόρων μεγεθών και παραμέτρων σχεδιασμού. Τέτοιες εγκαταστάσεις είναι:
 • μικρό, περιορισμένο σε μέγεθος, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε έναν κοινό χώρο αναψυχής με ένα home theater και ένα σύνολο άνετων ταπετσαρισμένων επίπλων.
 • οι μεγάλοι χώροι σας επιτρέπουν να επιλέξετε ξεχωριστούς χώρους για τραπεζαρία, καναπέ, πολυθρόνες με κινηματογράφο και τραπέζια stand-up, μια ζώνη διασκέδασης όπου εγκαθίστανται διάφορα είδη μουσικών οργάνων.
 • ενώ συνδυάζοντας το σαλόνι με την τραπεζαρία, την κουζίνα ή τον χώρο εισόδου, που σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, σε μια ενιαία στυλτική κατεύθυνση.
 • δύο επίπεδα, όταν ο παραδοσιακός χώρος καθιστικού σε εξοχικό σπίτι στο δεύτερο επίπεδο ρέει σε μια ανοιχτή βεράντα, χωρισμένη από τον κεντρικό χώρο με ένα γυάλινο χώρισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί εάν είναι απαραίτητο.
Στα σαλόνια των μεγάλων εξοχικών κατοικιών, ένας από τους τοίχους μπορεί να είναι εντελώς γυάλινος ή να είναι ένα παράθυρο από βιτρό και τα μεγάλα δωμάτια των καθιστικών μπορούν να έχουν ασυνήθιστες ποικιλίες οροφών πολλαπλών επιπέδων με φωτισμό. Επιπλέον, τα σαλόνια μπορούν να ποικίλουν όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε σχήμα, τα οποία μπορούν να είναι:
 • τετράγωνο.
 • ορθογώνιο;
 • οβάλ?
 • στρογγυλή.
Πόσες λειτουργικές περιοχές μπορούν να προβλεφθούν και πώς να τοποθετήσετε σωστά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία εξαρτάται από την επιφάνεια, το ύψος και το σχήμα του δωματίου που προορίζεται για το σαλόνι.

Μια ποικιλία στυλ και κατευθύνσεις στο σχεδιασμό του καθιστικού

Μπορείτε να πάρετε μια πλήρη εικόνα για το τι στυλ για να διακοσμήσετε το σαλόνι στο σπίτι ή το διαμέρισμα, αν κοιτάξετε μέσα από τον κατάλογο, ο οποίος παρουσιάζει φωτογραφίες αντιπροσωπευτικών οικιακών χώρων με διαφορετικές στυλιστικές κατευθύνσεις:
 • πάντα κλασσικό, χωρίς να χάνει την αριστοκρατία και την άψογη γεύση του κλασικού, γεμάτη με γύψινη χύτευση, καθρέφτες σε σκαλισμένα πλαίσια με επιχρύσωση, χάλκινα και πορσελάνικα διακοσμητικά στοιχεία, αντικείμενα τέχνης.
 • κομψό και λειτουργικό art deco, μινιμαλισμός, κονστρουκτιβισμός - απλά και ταυτόχρονα εξελιγμένα στυλ, με έπιπλα από φυσικό ξύλο και καναπέδες ταπετσαρισμένα σε γνήσιο δέρμα, εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μοντέλα εξοπλισμού ήχου και βίντεο.
 • ρομαντικό, τοπικό στιλ, Προβηγκίας και ρουστίκ στυλ, που χαρακτηρίζονται από τη χρήση ελεγχόμενων υφασμάτων και φυτικών εκτυπώσεων, παλαιωμένου ξύλου σε προσόψεις επίπλων, ακατέργαστου στόκου και πληθώρα γλάστρων με ζωντανά φυτά.
 • το μεσογειακό, θαλάσσιο ή παραθαλάσσιο στυλ γεμάτο με δροσερό αεράκι, στο σχεδιασμό του οποίου χρησιμοποιούνται υλικά που θυμίζουν φυσική δομή πέτρας, άμμου, δέντρων, έπιπλα λυγαριάς, ταπετσαρίες καναπέδων, πολυθρόνες και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από λινό και βαμβακερά υφάσματα σε ελαφρά παστέλ χρώματα.
 • τεχνολογικοί εσωτερικοί χώροι με αρσενικό χαρακτήρα, όπως techno, hi-tech και βιομηχανικά, φαίνονται πολύ σύντομα σε σχέση με άλλα στυλ και διακρίνονται από τη χρήση μεγάλου αριθμού μεταλλικών στοιχείων και δομών, γυάλινων επιφανειών, έπιπλα απλών σχημάτων,
 • πολύχρωμα και μοναδικά ανατολίτικα, αφρικανικά, κινέζικα μεξικάνικα, ιαπωνικά στυλ γεμάτα με εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα από φυσικά, μη παραδοσιακά υλικά, εθνογραφίες και αντικείμενα τέχνης.
 • boho και kitsch, στο σχεδιασμό των οποίων χρησιμοποιούν τους πιο απροσδόκητους συνδυασμούς χρωμάτων και δομών διαφορετικών υλικών.
 • σύντηξη, συνδυάζοντας έπιπλα και διακόσμηση από διαφορετικές εποχές και στυλιστικές τάσεις.
 • Δημοκρατική σοφίτα με έπιπλα με τη μορφή βαρελιών, ξύλινων κιβωτίων, βιομηχανικών λαμπτήρων και τοίχων που μοιάζουν με ακατέργαστα τούβλα.
Κάθε σχεδιαστική επιλογή βρίσκει τους οπαδούς της και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ατομική εσωτερική λύση για το σαλόνι, η οποία θα φέρει πολλά θετικά συναισθήματα και αισθητική απόλαυση τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους καλεσμένους και υπογραμμίζει την καλή γεύση των ιδιοκτητών του καθιστικού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)