Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το σαλόνι;

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα σας επιτρέπουν να οργανώσετε σωστά, να οργανώσετε άνετα τον ελεύθερο χρόνο σας. Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο προοριζόμενο για την υποδοχή των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό αξιόπιστο έπιπλα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε είναι ένας καναπές ποιότητας. Οι μοντέρνοι σχεδιαστές προσφέρουν μοντέλα με πρωτότυπο σχεδιασμό, με διαφορετικό σχήμα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Λευκός καναπές

Κλασικό καναπέ

Art Nouveau καναπέ

Καναπές βελούδου

Καφέ καναπέ

Κύριοι τύποι ταπετσαριών

Τα υφάσματα για την κατασκευή επικαλυμμένων επίπλων διαφέρουν σε αυτές τις παραμέτρους: επίπεδο αντοχής, εμφάνιση, χαρακτηριστικά καθαρισμού. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι υφασμάτων είναι:

  • Το βελούδο - αυτή η ταπετσαρία μπορεί να δημιουργήσει πολυτέλεια σε κάθε σαλόνι. Έχει μια ευχάριστη υφή και ένα απαλό, μεταξένιο φινίρισμα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε προσεκτικά το ύφασμα, καθώς τα επιθετικά απορρυπαντικά μπορούν να βλάψουν τα νήματα των ινών.
  • Scotchguard - το κύριο χαρακτηριστικό είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η φυσικότητα. Ένας καναπές με επικαλυμμένο scotchguard μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παιδική κρεβατοκάμαρα. Η βάση κατασκευής είναι το βαμβάκι. Όταν αγοράζετε τα επικαλυμμένα έπιπλα, δώστε προσοχή στην αντίσταση της επιφάνειας στο νερό.
  • Jacquard - χαρακτηρίζεται από αντοχή, ανθεκτικότητα, αξιοπιστία. Η υφή του υφάσματος είναι πρωτότυπη. Ένα παρόμοιο μοντέλο του καναπέ μπορεί να τοποθετηθεί απέναντι από το παράθυρο, καθώς το ύφασμα δεν ξεθωριάζει.
  • Faux δέρμα - αυτή η ταπετσαρία φαίνεται πολυτελή, μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό σε οποιοδήποτε στυλ πλούσιο. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν: υψηλό επίπεδο αντοχής, ευελιξία, ελκυστική εμφάνιση. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε σωστά το ύφασμα: μην χρησιμοποιείτε χημικά οικιακά χημικά, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε υγρά μαλακιά.

Ο καναπές είναι αρθρωτός

Γωνιακός καναπές

Λευκός δερμάτινος καναπές

Ευθεία καναπέ

Υλικά πλαισίου

Το πλαίσιο του καναπέ είναι υπεύθυνο για τη δύναμη των επικαλυμμένων επίπλων, σύντομα υπηρεσία, καθώς και το βάρος. Τα σύγχρονα προϊόντα μπορεί να έχουν τέτοιες επιλογές πλαισίου:

  • Ξύλινο (μασίφ ξύλο) είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι σήμερα. Τα φυσικά υλικά δεν θα βλάψουν την υγεία σας, οι αποχρώσεις και η υφή θα είναι μοναδικές. Τα μειονεκτήματα του φυσικού μασίφ περιλαμβάνουν: υψηλό βάρος, υψηλό κόστος, μαζικά μοντέλα,
  • MDF - υλικό είναι αρκετές φορές φθηνότερο από το φυσικό ορεινό όγκο. Αλλά το επίπεδο δύναμης είναι αρκετές φορές μικρότερο. Σε σύγκριση με τις πλάκες μοριοσανίδας, δεν παρατηρούνται επιβλαβείς φορμαλδεΰδες στα πάνελ. Τα χρώματα των επίπλων μπορεί να ποικίλλουν: από σκούρες έως πολύ ελαφρές επιστρώσεις.
  • Το μέταλλο είναι η κύρια διαφορά και το πλεονέκτημα - είναι η δύναμη, η αντίσταση. Είναι σχεδόν αδύνατο να προκληθεί μηχανική βλάβη και να σπάσει το πλαίσιο του καναπέ.

Δερμάτινο καναπέ

Οι κύριοι μηχανισμοί μετασχηματισμού

Αν το σαλόνι είναι μικρό, σκοπεύετε να αφήσετε τους επισκέπτες για τη νύχτα, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο πτυσσόμενου καναπέ. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τους ακόλουθους μηχανισμούς:

  • Roll-out - επιλέγεται κυρίως για καθημερινή χρήση. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ανθεκτικότητα, τα μέρη πρακτικά δεν υποβαθμίζονται. Ο μετασχηματισμός είναι ο ακόλουθος: πρέπει να τραβήξετε τον ιμάντα, το κατώτερο τμήμα θα εκτείνεται μαζί με την υπόλοιπη θέση. Θα είναι άνετο να κοιμηθείς στον καναπέ · μπορείτε να επιλέξετε ένα πληρωτικό με ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Μειονέκτημα: το κρεβάτι ύπνου είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.
  • Το Eurobook είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο ταπετσαρισμένων επίπλων με μηχανισμό μετασχηματισμού. Το κάθισμα πρέπει να ξετυλιχθεί και να αλλάξει τη θέση του από οριζόντια σε κάθετη. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν: μια επίπεδη κουκέτα, ευκολία μετασχηματισμού, την παρουσία συρταριών για ρούχα ή σεντόνια,
  • Δελφίνι - ο μηχανισμός χρησιμοποιείται κυρίως για γωνιακούς καναπέδες. Για ένα μικρό σαλόνι, την καλύτερη επιλογή. Η προβλήτα βρίσκεται σε μυστικό μέρος και εκτείνεται λόγω του ιμάντα. Τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας περιλαμβάνουν: εύκολο να μετατραπεί ο καναπές, το κρεβάτι ύπνου είναι άνετο, ακόμη και (μπορείτε να επιλέξετε την ορθοπεδική επιλογή). Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα ενός τέτοιου μοντέλου: η αξιοπιστία του μηχανισμού μπορεί να είναι χαμηλή εάν το πλαίσιο κατασκευάζεται από πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)