Μπεζ καναπές στο εσωτερικό: κλασικοί συνδυασμοί (24 φωτογραφίες)

Η δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σαλόνι είναι το κλειδί για μια άνετη διαμονή στο σπίτι, επειδή το σαλόνι είναι το κύριο δωμάτιο του σπιτιού όπου γίνονται οικογενειακές βραδιές ή συναντήσεις. Το κύριο στοιχείο αυτού του δωματίου είναι ο καναπές. Πρέπει να είναι λειτουργική, πρακτική και σύγχρονη. Ο χρωματισμός παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Ο μπεζ καναπές θεωρείται καθολικός από τη μία πλευρά και κομψός και μοντέρνος από την άλλη. Κατά την τοποθέτηση αυτού του έπιπλα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένοι κανόνες και αρχές για την τοποθέτηση στο εσωτερικό.

Μπεζ καναπέ κάλυψη

Μπεζ καναπέ Τσέστερ

Χαρακτηριστικά ενός μπεζ καναπέ

Ο μπεζ καναπές στο εσωτερικό ευνοεί μια θετική επίδραση στην ψυχική κατάσταση ενός ατόμου. Το μπεζ έχει θεωρηθεί από καιρό ζεστό, ζεστό και μετρημένο. Το χρώμα αυτό χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ειδωλίων, ζωγραφικής.

Μπεζ καναπέ

Μπεζ καναπέ

Ανοιχτό μπεζ καναπέ

Όντας το πιο δημοφιλές χρώμα για τη βελτίωση στο σπίτι, το μπεζ χρώμα έχει ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων. Ένας μπεζ καναπές στο σαλόνι δίνει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Αντιπροσωπευτικότητα.
 • Στερεότητα;
 • Elegance
 • Στυλ?
 • Αριστοκρατία.

Όταν χρησιμοποιείτε αντικείμενα επίπλων σε μπεζ τόνους, η εμπιστοσύνη στην παρουσία ασφάλειας και αρμονίας στο σπίτι αυξάνεται.

Μπεζ καναπέ σε κλασικό στυλ

Μπεζ καναπέ στο σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο μπεζ καναπές στο εσωτερικό έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Συνδυασμός με πολλά χρώματα.
 • Η διάθεση για ηρεμία και χαλάρωση.
 • Συμβατότητα με μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.
 • Ελκυστικότητα της εμφάνισης.
 • Πρακτικότητα.

Ο μπεζ καναπές βρίσκεται όχι μόνο στα σαλόνια των διαμερισμάτων, αλλά και σε χώρους γραφείων και εστιατόρια. Λόγω της ευελιξίας και της ουδετερότητάς του, αυτός ο καναπές επιλέγεται από πολλούς ανθρώπους. Χωρίς πρόκληση επιθετικότητας και αρνητικών συναισθημάτων, το χρώμα συνδέεται με τη φύση και τη ζεστασιά.

Μπεζ καναπές σε οικολογικό στυλ.

Γαλλικό μπεζ καναπέ

Μερικά από τα πλεονεκτήματά του μπορούν να γίνουν αρνητικά όταν δεν τοποθετούνται σωστά:

 • Αποκλείει την επιλογή αυτού του τόνος για τοποθέτηση σε ένα δωμάτιο όπου το εσωτερικό είναι σε έντονα χρώματα. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, ο καναπές θα συγχωνευθεί απλά, οπότε είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε σε ένα δωμάτιο με σκοτεινό φινίρισμα για να δώσετε αριστοκρατία και υψηλό κόστος.
 • Εάν υπάρχουν πολλά έπιπλα, η αντικειμενικότητα του καναπέ εξαφανίζεται. Κατά την τακτοποίηση, πρέπει να εξετάσετε την παρουσία άλλων κορεσμένων στοιχείων.
 • Απαιτείται τακτικός καθαρισμός και ιδιαίτερη φροντίδα. Για να απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να αναζητήσετε έπιπλα με επίστρωση Teflon. Αυτό το κάλυμμα προστατεύει τον καναπέ από τη διείσδυση στο νερό ή άλλα υγρά, παρέχοντάς του μια κλίση.

Καναπέδες από αυτή τη σκιά είναι διαθέσιμες σε διάφορα σχήματα και διαμορφώσεις. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο καναπέ, ένα chester καναπέ, ένας γωνιακός καναπές.

Μπεζ καναπέ στο σαλόνι

Μπεζ καναπέ υψηλής τεχνολογίας

Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Εάν έχετε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαριτωμένη μετάβαση από το λευκό κρύο σε κρεμώδες κορεσμένο. Ένας συνδυασμός ψημένου γάλακτος με ροζ σε σκόνη είναι ακόμα δυνατό. Οι ανοιχτοί μπεζ καναπέδες φαίνονται υπέροχοι με την παρουσία επίπλων από σκούρο ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε φωτεινούς τόνους.

Η διάθεση στο σαλόνι θα αυξηθεί εάν χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό μπεζ και κόκκινων τόνων. Πρόσφατα, υπάρχει η τάση να εξοπλιστεί το δωμάτιο με ένα μπεζ καναπέ και μια κόκκινη πολυθρόνα. Μπορείτε να επιλέξετε μια καρέκλα χρώματος κοραλλιών ή οθωμανική σε αποχρώσεις του κόκκινου.Η παρουσία πολλών μαξιλαριών και ζωγραφιών θα συμπληρώσει την εικόνα του δωματίου.

Μπεζ καναπέ στο εσωτερικό

Μπεζ καναπέ

Με το μπεζ, το μπλε ή το μπλε φαίνεται καλό. Η ψευδαίσθηση της παραλίας δημιουργείται. Ο καναπές παίζει το ρόλο μιας αμμώδους επιφάνειας και τα μπλε μαξιλάρια ή κουρτίνες μοιάζουν με το θαλασσινό νερό.

Εάν θέλετε να ζωγραφίσετε τους τοίχους με πράσινα ή κίτρινα λουλούδια, ένας καναπές σε μια ζεστή μπεζ σκιά θα ταιριάζει με επιτυχία στο εσωτερικό. Η παρουσία πράσινων κουρτινών ή πολυθρόνων σε αυτό το χρωματικό σχήμα θα καταδεικνύει επίσης τη χρωματική στοχαστικότητα και τη διακοσμητικότητα του στυλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καναπέ με πράσινα ή κίτρινα μαξιλάρια.

Με μια μεγάλη παρουσία καφέ αποχρώσεις, είναι καλύτερα να πάρετε έπιπλα από ελεφαντόδοντο. Αυτό θα δώσει την ελαφρότητα του χώρου.

Το μπεζ είναι ακόμα σε αρμονία με χρώματα όπως γκρι, μοβ, πορτοκαλί, καφέ σοκολάτα. Επιτρέπεται να αγοράσετε μοβ καναπέ ή κόκκινο καναπέ και να επιλέξετε πολυθρόνες με μπεζ.

Μπεζ καφέ καναπέ

Μπεζ δερμάτινο καναπέ

Καναπές σχήμα

Στην κατασκευή καναπέδων, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τις κύριες ποικιλίες:

 • Classic - περιλαμβάνει την παρουσία υποβραχιόνων και πλάτης.
 • Αγγλικά - η πλάτη και το κάθισμα σχηματίζονται από αφαιρούμενα μαξιλάρια.
 • Παντόφλες - χαρακτηρίζεται από την απουσία στοιχείων υποβραχιόνων. Έχει μια μονοσυλλική διαμόρφωση.
 • Γωνία - γίνεται υπό τη μορφή μιας γωνίας.

Όσον αφορά το μέγεθος του δωματίου, επιλέγεται το σχήμα του καναπέ. Έτσι, οι παντόφλες εγκαθίστανται σε δωμάτια μικρής περιοχής. Η κλασική έκδοση είναι κατάλληλη σε ευρύχωρα και μικρά δωμάτια.

Το σχήμα του καναπέ δεν αποκλείει τη χρήση διαφορετικών υλικών ταπετσαρίας και χρωμάτων στην κατασκευή. Οι γωνιακοί καναπέδες μπορούν να κατασκευαστούν από δέρμα και ύφασμα. Δερμάτινος γωνιακός καναπές είναι κλασικός και σύγχρονος σε χρήση. Λόγω της συμπαγούς του δύναμης, μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μεγάλο σπίτι. Το δέρμα μπορεί να αντικατασταθεί από δερματίνη ή οικολογικό δέρμα. Δερμάτινος μπεζ καναπές παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα με βάση το σκοπό χρήσης. Μπορεί να γίνει με αποσπώμενα ή μη αφαιρούμενα υποβραχιόνια.

Art Nouveau μπεζ καναπέ

Μπεζ καναπέ Modular

Μπεζ καναπές σε στυλ προεστέγης

Η διαμόρφωση του καναπέ μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Τα υποβραχιόνια μπορεί να περιέχουν ξύλο. Ο συνδυασμός μπεζ και καφέ αποχρώσεων σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πλούσιος και κομψός. Η παρουσία των γκρίζων στοιχείων προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών.

Ένας καφέ καναπές με μπεζ πίσω είναι ένα κλασικό μείγμα για πολλά στυλ. Ένας μπλε καναπές με μπεζ accents παίρνει τον ιδιοκτήτη του στην παραλία. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να συμπληρωθεί με άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες, χωρίς να ξεφεύγουμε από αυτό το χρωματικό σχήμα.

Μπεζ καναπές σε απλό σχεδιασμό

Μπεζ καναπέ Loft

Μινιμαλιστικό μπεζ καναπέ

Εφαρμογή σε διαφορετικά στυλ

Ένας καναπές άμεσης γεωμετρίας ή οποιαδήποτε άλλη διάταξη πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του δωματίου που χρησιμοποιείται:

 • Το κλασσικό στυλ υποδηλώνει την παρουσία ενός μπεζ καναπέ μαζικού σχήματος με τα πόδια με κάμψη. Τα υποβραχιόνια ενός ευθεία καναπέ είναι κατασκευασμένα σε σχήμα ενός κύκλου. Τα ταπετσαρία περιλαμβάνει τη χρήση πλούσιων υφασμάτων: βελούδο, βελούδο, σατέν.
 • Μινιμαλισμός - ένας μπεζ καναπές-κρεβάτι είναι ιδανικός για αυτό το στυλ, αφού υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί μετασχηματισμένα έπιπλα. Ένας τέτοιος καναπές έχει ένα άμεσο σχήμα, εξαιρουμένου του σχεδίου, των σχεδίων. Τα ταπετσαρία είναι δερματίνη ή γνήσιο δέρμα. Πρόσφατα το ecoskin που αντικαθιστά τα φυσικά υλικά έχει γίνει δημοφιλές. Η πλάτη και τα πόδια πρέπει να έχουν ορθογώνιο σχήμα.
 • Προβηγκία - η μαζικότητα και η απαλότητα ενός καναπέ θα πρέπει να σας υπενθυμίζουν ένα ρουστίκ σκηνικό. Ο συνδυασμός του γκρι και του μπεζ θα σας επιτρέψει να βουτήξετε στην ατμόσφαιρα της αγνότητας και της ειρήνης. Ο καναπές πρέπει να είναι κατασκευασμένος με φυσικά υλικά. Μαξιλάρια χρώματος γκρίζου, πράσινου ή μαργαριταριού επιτρέπονται.
 • Ιαπωνικό στυλ - ένας καναπές σε μπεζ αποχρώσεις σε αυτό το στυλ γίνεται χωρίς υποβραχιόνια. Υπάρχει μόνο το πίσω μέρος της άμεσης γεωμετρίας. Η ταπετσαρία είναι από μετάξι ή βαμβάκι.
 • Hi-tech - η μορφή του καναπέ είναι αυστηρή. Επιτρέπεται να επιλέξετε έναν καναπέ Τσέστερ ή έναν μπεζ καναπέ ακορντεόν.Όταν χρησιμοποιείτε μαξιλάρια, πρέπει να εστιάσετε στη χρήση της ομοιομορφίας των χρωμάτων. Ταπετσαρίες - δέρμα, οικολογικό δέρμα, δερματίνη, κασμίρ.
 • Σκανδιναβικό στυλ - χρησιμοποιεί ένα μπεζ καναπέ γωνίας ή ένα καναπέ-ευρωπαϊκό βιβλίο. Τα χρώματα πρέπει να είναι δροσερά, γι 'αυτό επιλέξτε έναν γκρι τόνο. Υλικά στην κατασκευή - πεύκο, σημύδα, λινό, βαμβάκι. Το σχήμα του καναπέ θα πρέπει να έχει ομαλές γραμμές.
 • Χώρα - η κατεύθυνση περιλαμβάνει τη χρήση καναπέ wenge, γκρι ή άλλες αποχρώσεις του μπεζ. Το σχήμα του καναπέ έχει μια περίπλοκη φούστα. Τα τραπεζομάντιλα, οι χαρτοπετσέτες και οι κουρτίνες είναι συμπληρώματα.

Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, ένας δερμάτινος μπεζ καναπές έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως. Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν στρογγυλά σχήματα και ορθογώνια μαξιλάρια. Για ένα ιδιωτικό σπίτι, οι μικρές δερμάτινες καναπέδες όλων των αποχρώσεων του μπεζ είναι πιο συχνά επιλέγονται.

Ο καναπές σε μπεζ αποχρώσεις σάς επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε σε διάφορες εσωτερικές λύσεις. Αν θέλετε να πειραματιστείτε με την εικόνα του σπιτιού, ένας τέτοιος καναπές θεωρείται ιδανικός βοηθός στην εφαρμογή διαφόρων ιδεών.

Μπεζ καναπέ γωνία

Καναπές σε wenge και μπεζ

Μπεζ καναπές με ταπετσαρίες ζακάρ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)