Τζάκια από τα κιβώτια: όμορφη διακόσμηση για τις διακοπές του νέου έτους με τα χέρια τους (51 φωτογραφίες)

Δεν είναι ένα μυστικό για όποιον όχι μόνο αγόρασε γιρλάντες και πούλιες, αλλά και δημιουργικές κλίσεις ιδιοκτητών διαμερισμάτων βοηθούν συχνά να δημιουργήσουν νοστιμιά και εορταστική ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι, ειδικά αν προσκολληθούν σε αυτά τα επιδέξια χέρια και χαρτόνι. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε το τζάκι της Πρωτοχρονιάς από τα κουτιά με τα δικά σας χέρια, χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα σε αυτό.

Μπεζ τζάκι από το κουτί

Λευκό Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κιβώτιο και χαρτί περιτυλίγματος

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί διακοσμητικό

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί και το ξύλο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι έξω από το κουτί στο φυτώριο

Σκληρές επιλογές

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή ενός τεχνητού τζακιού από χαρτόνι, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασής του στο σπίτι. Το γεωμετρικό σχήμα του τεμαχίου, η ποσότητα του χρησιμοποιούμενου υλικού και η πολυπλοκότητα του έργου θα εξαρτηθεί από αυτόν τον παράγοντα. Έτσι, τι μπορούμε να χτίσουμε από αυτοσχέδια μέσα, δηλαδή, από ένα κιβώτιο, για παράδειγμα, από μια τηλεόραση:

 • Κατασκευή τοίχου. Αυτό συμβαίνει όταν η μία πλευρά του προϊόντος βρίσκεται σε στενή επαφή με ένα από τα τείχη του καθιστικού (παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο, κουζίνα - δεν έχει σημασία, η επιλογή είναι δική σας).
 • Γωνιακό τζάκι από το κουτί. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι τέτοια καθήκοντα δεν είναι για αρχάριους, αλλά μετά την ανάγνωση των παρακάτω οδηγιών, θα καταλάβετε ότι η διαδικασία της δημιουργίας είναι αρκετά απλή και κατανοητή ακόμα και σε όσους δεν έχουν κάνει ποτέ διακόσμηση στο σπίτι.
 • Η επονομαζόμενη Χριστουγεννιάτικη εστία είναι ένα εκπληκτικά όμορφο προϊόν που δημιουργεί την ατμόσφαιρα μιας εορτής όχι λιγότερο από ένα χνουδωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τη μυρωδιά των μανταρινιών. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις λεπτότητες του σχεδιασμού του στο τέλος του άρθρου.

Αν δεν είστε βέβαιοι στις ικανότητές σας, ξεκινήστε με το απλούστερο. Προσπαθήστε πρώτα να φτιάξετε ένα τοίχο διακοσμητικό τζάκι από μικρά κιβώτια.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με καυσόξυλα

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με καμινάδα

Χριστουγεννιάτικο ηλεκτρικό τζάκι από το κουτί

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί και κόντρα πλακέ

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί και γυψοσανίδας

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με μια γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί οδηγίες

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από ένα κουτί από χαρτόνι

Πώς να φτιάξετε ένα ψεύτικο τζάκι από χαρτόνι;

Αρχικά, φυσικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα εργαλεία και τα υλικά που χρειάζεστε στην εργασία σας. Αφαιρέστε το παλιό μεγάλο κουτί από το ντουλάπι. Μπορεί να είναι συσκευασία από πλυντήριο ρούχων, τηλεόραση πλάσματος ή ψυγείο. Αφαιρέστε τα υπολείμματα κολλητικής ταινίας, τη σκόνη και τη βρωμιά από τις επιφάνειες, ελέγξτε την ακεραιότητα. Τώρα αναζητήστε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ένα φύλλο χαρτιού, ένα χάρακα, ένα μολύβι ή ένα δείκτη. Έχουμε συνδυάσει αυτά τα στοιχεία σε μία ομάδα, όπως θα τα χρησιμοποιήσετε κατά τη δημιουργία του σκίτσου. Μην αναλαμβάνετε εργασία χωρίς ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί εκ των προτέρων, επειδή ένα καλά κατασκευασμένο σχέδιο είναι το μισό της επιτυχίας.
 • Χαρτικά μαχαίρι. Θα χρειαστεί, φυσικά, να κοπεί το τεμάχιο εργασίας σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα στο ψαλίδι.
 • Κασέτα κάλυψης. Πρόκειται για μια μεγάλη εναλλακτική λύση στη συνηθισμένη κολλητική ταινία μας, καθώς η σύνθεση εφαρμόζεται σε βάση χαρτιού. Είναι πιο εύκολο να δουλέψετε, αφήνει πιο γρήγορα και δεν αφήνει ίχνη μετά από αυτό.
 • Αφροί αφρού και σανίδες πλακών. Σίγουρα έμειναν μαζί σας μετά την τελευταία επισκευή. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε την εστία σας.
 • Ειδική κόλλα για τη σύνδεση στοιχείων τζάκι. Συχνά, οι συμπατριώτες μας επιλέγουν τα προϊόντα μάρκας "Moment", αν και δεν είστε οπαδός αυτών των προϊόντων, αγοράστε ένα προϊόν από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή.
 • Λευκή βαφή με βάση το νερό ή στόκος. Οι οδηγίες θα αναφέρουν συγκεκριμένα λευκό χρώμα, αλλά μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε άλλο τόνο ως βάση.
 • Βούρτσα και σφουγγάρι.Αυτά τα εργαλεία θα μας βοηθήσουν να εφαρμόσουμε τις χρωστικές ουσίες ομοιόμορφα και ομαλά.

Θέλω να βάλω ένα τζάκι από το κουτί στο σπίτι μου, αλλά δεν έχω ένα κατάλληλο πακέτο στο χέρι; Μην απελπίζεστε, στο πλησιέστερο κατάστημα μπορείτε να πάρετε πολλά μικρά κιβώτια και να τα κολλήσετε μαζί.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με τούβλο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί κάτω από ένα τούβλο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί κόκκινο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το τετράγωνο κουτί

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με γυψομάρμαρο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με πούλιες

Δέκα βήματα προς την επιτυχία

Εξακολουθείτε να μην ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα τζάκι από τα κιβώτια; Στη συνέχεια σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις λεπτομερείς οδηγίες για τη δημιουργία ενός μοναδικού σπιτιού με δικά σας χέρια.

 1. Σε χαρτί, κάντε ένα σχέδιο της μελλοντικής σπιτικής εστίας. Στις ιστοσελίδες που είναι αφιερωμένες στην κεντήματα, εκτίθενται εκατοντάδες επιλογές ετησίως, από τις οποίες είναι εύκολο να επιλέξετε το κατάλληλο για το διαμέρισμά σας. Φροντίστε να σημειώσετε τις διαστάσεις των τμημάτων στο σχέδιό σας.
 2. Μεταφέρετε τη διάταξη σε κουτί από χαρτόνι. Για ευκολία και κατανόηση, συντάξτε όλες τις βοηθητικές γραμμές με ένα μολύβι, και τις κύριες με ένα στυλό ή δείκτη.
 3. Χρησιμοποιώντας ένα απότομο κοπτικό μαχαίρι ή κόπτη, κάντε μια ορθογώνια οπή στο κάτω μέρος του τεμαχίου. Σε αυτό το μέρος του κτιρίου η "φωτιά θα καεί". Προσεκτικά κόψτε όλα τα κομμένα στοιχεία στο πίσω μέρος του τζακιού. Εάν έχετε επιλέξει ένα πολύ μεγάλο κουτί ως βάση, αφαιρέστε όλα τα περιττά στοιχεία ως περιττά.
 4. Για περαιτέρω διακόσμηση, αφαιρέστε τις προετοιμασμένες σανίδες και τα περιγράμματα. Πολλοί συχνά τις αντικαθιστούν με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες, ταινίες ή χαρτιά παρακολούθησης. Μετρήστε το μήκος του προϊόντος και κόψτε το περίβλημα έτσι ώστε η τομή να έχει γωνία 90 μοίρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ορθογώνιες ή τετράγωνες συνθέσεις.
 5. Προσθέστε τα στοιχεία στο κουτί με τη σειρά που επιλέξατε σύμφωνα με το σχέδιο. Τελειώστε τις γωνίες με αφρώδη προϊόντα, έτσι ώστε ένα αυτο-κατασκευασμένο τζάκι να φαίνεται πιο ευφάνταστο και κομψό. Παρατηρήστε τη συμμετρία και αντισταθείτε στον πειρασμό να κολλήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη διακόσμηση. Πρέπει να υπάρξει αρμονία σε όλα.
 6. Το baseboard μπορεί να κολληθεί στην κορυφή. Μια τέτοια λύση θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ράφι. Στη συνέχεια, βάζετε κεριά, ειδώλια και κρεμάτε τις κάλτσες των Χριστουγέννων.
 7. Στο χώρο που προκύπτει, τοποθετήστε τη βάση για το κομμάτι από το χαρτόνι. Ένα τζάκι από χαρτόκουτο είναι σχεδόν έτοιμο.
 8. Τώρα που η βάση είναι εντελώς έτοιμη, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ζωγραφίζετε. Συνήθως χρησιμοποιείται βαφή με βάση το νερό για τους σκοπούς αυτούς. Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το πρώτο στρώμα θα είναι ατελές, επομένως, αφού στεγνώσει τελείως η σύνθεση, περάστε ξανά όλες τις επιφάνειες με μια βούρτσα. Σε δυσπρόσιτα μέρη, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι. Για να επιτύχετε το αποτέλεσμα των τεχνητά γερασμένων επικαλύψεων, χρησιμοποιήστε στόκο από γυψοσανίδα. Στη συνέχεια, η τελική χορδή θα είναι ένας στεγνωτήρας μαλλιών κτιρίου, ο οποίος θα δώσει στη σύνθεση την επιθυμητή εμφάνιση.
 9. Τοποθετήστε το τζάκι στη σωστή θέση. Για να το προσαρμόσετε άνετα στον τοίχο, κάντε ειδικές εγκοπές κάτω από το πάτωμα που περιβάλλει κάτω.
 10. Τώρα ξεκινήστε τη διακόσμηση του χώρου που προορίζεται για την εστία. Εδώ μπορείτε να κολλήσετε την εικόνα της φωτιάς, να βγάλετε καυσόξυλα προετοιμασμένα νωρίτερα, να τακτοποιήσετε κεριά ή να βάλτε μια γιρλάντα. Η επιλογή εξαρτημάτων βασίζεται αποκλειστικά στη φαντασία σας.

Προκειμένου το προϊόν να σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ξεκινήσετε την εργασία, μην ξεχάσετε να κολλήσετε το κατώτατο σημείο του κουτιού με ταινία.

Νέο Έτος τζάκι από το κουτί αρθρωτό

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με χύτευση

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από την τοποθέτηση του κουτιού

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί στη γωνία

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί μικρό

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με κάλτσες

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με κούτσουρα

Πώς να κάνετε ένα γωνιακό διακοσμητικό τζάκι;

Το διαμέρισμά σας έχει λίγο ελεύθερο χώρο, αλλά πραγματικά θέλετε να κάνετε το δωμάτιο άνετο με ένα τεχνητό τζάκι; Γωνιακές κατασκευές που χωρούν εύκολα οπουδήποτε έρχονται στη διάσωση. Δεν "τρώνε" χρήσιμο χώρο διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και μάλιστα πολυτελή. Κατά τη δημιουργία ενός τέτοιου αριστουργηματικού αντικειμένου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • Για να διευκολύνετε την εργασία για τον εαυτό σας, επιλέξτε κουτιά από χαρτόνι ως βάση που θα αντιστοιχεί στις παραμέτρους του γωνιακού χώρου.
 • Μια κατάλληλη τοποθεσία μπορεί να καλείται μόνο όταν ρυθμίσετε το τεμάχιο εργασίας εκεί και βεβαιωθείτε ότι το τζάκι δεν θα επηρεάσει την ελεύθερη κίνηση του δωματίου.
 • Κάντε ένα σκίτσο εκ των προτέρων και ακολουθήστε με σαφήνεια το σχέδιο, διαφορετικά το αποτέλεσμα της εργασίας μπορεί να προκαλέσει πιο πιθανά αρνητικά συναισθήματα από τα θετικά.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί επικόλλησης

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί και την ταπετσαρία

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί στη βάση

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με πατίνα

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Στο μπροστινό τοίχωμα της επιλεγμένης συσκευασίας από χαρτόνι, δημιουργήστε μια ημικυκλική σχισμή έτσι ώστε το στοιχείο τζακιού να μπορεί να κάμπτεται προς τα μέσα. Στην κορυφή αυτού του τμήματος πρέπει να "δείτε" δύο τόξα. Ως αποτέλεσμα, η δομή διπλωμένη προς τα μέσα θα πρέπει να μοιάζει με ένα τρίγωνο.
 2. Διορθώστε το αποτέλεσμα με ταινία κάλυψης ή κόλλα.
 3. Τώρα εργάζονται με τον πίσω τοίχο. Κόψτε ένα μέρος της πλευράς έτσι ώστε ο σχεδιασμός με το σχήμα να επαναλαμβάνει πλήρως τις παραμέτρους του χώρου. Οι τοίχοι συνδέονται με ταινία.
 4. Πηγαίνετε στη διακόσμηση. Φυσικά, μπορείτε να βάψετε την επιφάνεια με το επιθυμητό χρώμα, αλλά συνιστούμε να επικολλήσετε το τζάκι με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες, το μοτίβο του οποίου μιμείται τοιχοποιία. Τα τούβλα είναι μια ιδανική λύση, επειδή το σχήμα εδώ είναι μη τυποποιημένο και αυτό το στολίδι θα προσθέσει πρωτοτυπία και πολυπλοκότητα στο κτίριό σας.
 5. Για το επάνω ράφι, χρησιμοποιήστε ένα φύλλο από κόντρα πλακέ ή ένα τυφλό κομμάτι που αποτελείται από διάφορα στρώματα χαρτονιού. Βάλτε το προϊόν "κάτω από το δέντρο" ή επικολλήστε το με ειδικό χαρτί.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με δώρα

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με ένα ράφι

Χριστούγεννα τζάκι από το κουτί βήμα προς βήμα

Τζάκι της Πρωτοχρονιάς έξω από τον τοίχο του κουτιού

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με γλυπτά

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από τα κιβώτια

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα σπίτια έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Δημιουργείται με ειδικά βοηθήματα: χριστουγεννιάτικο δέντρο, γιρλάντες, παιχνίδια, πούλιες, βροχή, στεφάνια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Αν φτιάξετε ένα τζάκι Χριστουγέννων με τα δικά σας χέρια από κουτιά από χαρτόνι, θα γίνει μια πηγή υπερηφάνειας και ένα αντικείμενο έλξης για όλα τα νοικοκυριά. Γύρω του, μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ένα στενό οικογενειακό κύκλο και να δώσετε ο ένας στον άλλο δώρα. Γυρίστε τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μια πραγματική γιορτή που τα παιδιά σας θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους!

Να κατασκευάσει ανεξάρτητα ένα κτίριο που ονομάζεται "εστία του νέου έτους", να προετοιμάσει τρία κουτιά - δύο από αυτά θα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος, το τρίτο - λίγο περισσότερο από τους "αδελφούς" τους. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι το τελευταίο θα είναι στο κέντρο, και μικρά πακέτα - στα άκρα.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με μια φωτογραφία

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί στο ρωσικό ύφος

Σπιτικό τζάκι από το κουτί

Για να εστιάσετε στην εστίαση στο κεντρικό κουτί, αφαιρέστε τον μπροστινό τοίχο. Για να απεικονίσετε την επιλογή, κολλήστε ένα περίγραμμα από αφρώδες υλικό ή πινέλο στην κορυφή. Δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα τοιχοποιίας είναι αρκετά εύκολο: κόψτε μικρά ορθογώνια κενά από αφρώδες υλικό ή χαρτόνι και κολλήστε στο τζάκι σε ένα σχέδιο σκακιέρας. Το κομμάτι εργασίας που προκύπτει πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά. Είναι καλό αν η επικάλυψη βρίσκεται σε πολλά στρώματα. Αυτό θα βοηθήσει στην απόκρυψη ελαφρών ελαττωμάτων, εξογκωμάτων και τραχύτητας. Τώρα βαφή της δομής με καφέ, και τα κράσπεδα με ένα κίτρινο μείγμα.

Εάν δεν είστε περιορισμένοι στο χρόνο και τα υλικά, κάνετε τα προβλήματα για να κάνετε τα "τούβλα" πιο υφή. Για να το κάνετε αυτό, σε μερικά σημεία, κάντε μικρά χτυπήματα χρυσού χρώματος. Το τζάκι είναι έτοιμο, παραμένει μόνο για να το διακοσμήσει με βάση τις δικές σας προτιμήσεις και διακόσμηση, που βρίσκεται κοντά σας.

Εάν θέλετε να καίει φωτιά στο τζάκι σας, βάλτε γιρλάντες στην τρύπα του κλιβάνου. Για να αποφύγετε τη σύλληψη των καλωδίων από τα καλώδια, προσθέστε πούλιες ή βροχή εδώ.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι έξω από το κιβώτιο γκρι

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί στο στυλ του shabby chic

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί σε σκανδιναβικό στιλ

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με κεριά

Νέο Έτος τζάκι από το γωνιακό κουτί

Κάντε κάποιους συνδετήρες στην κορυφή και κρεμάστε κόκκινες κάλτσες για δώρα. Τοποθετήστε κεριά, αγαλματίδια του Άγιου Βασίλη ή Άγιος Βασίλης, ελάφια, χιονάνθρωποι και άλλοι χαρακτήρες της Πρωτοχρονιάς στο ράφι. Διακοσμήστε τα πάντα με χάντρες και πούλιες, καμπάνες, καραμέλες και μπάλες. Βάλτε ένα κοντινό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εάν προτιμάτε μια τεχνητή επιλογή, αγοράστε ένα μπουκάλι εκχύλισμα κωνοφόρων σε ένα φαρμακείο. Ελαφρώς τους πασπαλίζεις με κλαδιά, αμέσως αισθάνεσαι το άρωμα που αποπνέουν πραγματικά δέντρα.

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με διακόσμηση

Νέο Έτος τζάκι από το κουτί στενό

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με ένα μοτίβο

Χριστουγεννιάτικο τζάκι από το κουτί με καθρέφτη

Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα τεχνητό τζάκι με τα χέρια σας. Ένας άλλος λόγος για να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα θα είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα για την κατασκευή του. Σε γενικές γραμμές, πετάμε συχνά κουτιά από χαρτόνι σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ οι κόλλες και οι πλαϊνές σανίδες συνήθως παραμένουν μετά από επισκευή και αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εύπορες νοικοκυρές στο κελάρι.Όλα τα παραμύθια του νέου έτους αναπτύσσονται από έτος σε έτος και περιμένουν την επιστροφή του στα σαλόνια στα τέλη Δεκεμβρίου. Δηλαδή, θα σας πάρει για να δημιουργήσετε ένα τζάκι .... 0 ρούβλια! Αποθηκεύστε, δημιουργήστε και δώστε στους αγαπημένους σας μια καλή διάθεση!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)