Πρωτοχρονιάτικο ντεκόρ
Χειροτεχνία από το χαρτί για το νέο έτος: πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι για τις διακοπές με τα χέρια σας (56 φωτογραφίες) Χειροτεχνία από το χαρτί για το νέο έτος: πώς να διακοσμήσετε ένα σπίτι για τις διακοπές με τα χέρια σας (56 φωτογραφίες)
Για τη διακόσμηση της Πρωτοχρονιάς του διαμερίσματος δεν απαιτεί μεγάλο οικονομικό κόστος, επειδή μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας διακόσμηση. Μια καλή επιλογή για προ-διακοπές δημιουργικότητα είναι βιοτεχνίες από έγχρωμο χαρτί.
Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο από διαφορετικά υλικά (55 φωτογραφίες)Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο από διαφορετικά υλικά (55 φωτογραφίες)
Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από βαμβάκι, πλαστικά κύπελλα και κάλτσες. Γλυπίστε ένα κλασικό χιονάνθρωπο.
Χιονοπτώσεις - χειμερινή διαδρομή για παιδιά και ενήλικες (48 φωτογραφίες)Χιονοπτώσεις - χειμερινή διαδρομή για παιδιά και ενήλικες (48 φωτογραφίες)
Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο από καιρό αγαπούν τις διαφάνειες χιονιού. Αυτή η διασκέδαση δίνει χαρά και σας επιτρέπει να διασκεδάσετε σε εξωτερικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφάνεια μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.
Τζάκια από τα κιβώτια: όμορφη διακόσμηση για τις διακοπές του νέου έτους με τα χέρια τους (51 φωτογραφίες)Τζάκια από τα κιβώτια: όμορφη διακόσμηση για τις διακοπές του νέου έτους με τα χέρια τους (51 φωτογραφίες)
Ένα από τα στοιχεία του εσωτερικού που γεμίζει το σπίτι με μια εορταστική ατμόσφαιρα Χριστουγέννων είναι το τζάκι. Φωτίζεται κατά τη διάρκεια οικογενειακών συγκεντρώσεων, κάλτσες για δώρα και γιρλάντες της Πρωτοχρονιάς. Αν το σπίτι σας ...
DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες - ένα πρωτότυπο σημάδι προσοχής και ένα δώρο από την καρδιά (51 φωτογραφίες)DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες - ένα πρωτότυπο σημάδι προσοχής και ένα δώρο από την καρδιά (51 φωτογραφίες)
Ένα από τα πιο ευχάριστα δώρα είναι τα DIY Χριστουγεννιάτικα δώρα. Αυτό το φαινομενικά απλό αντικείμενο που γίνεται με αγάπη μπορεί να πει πολλά για τα συναισθήματά σας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Πρωτοχρονιάτικο παρασκεύασμα σε δράση: φτιάξτε ένα μπουκάλι σαμπάνιας (50 φωτογραφίες)Πρωτοχρονιάτικο παρασκεύασμα σε δράση: φτιάξτε ένα μπουκάλι σαμπάνιας (50 φωτογραφίες)
Ένα μπουκάλι σαμπάνιας διακοσμημένο με τεχνική decoupage όχι μόνο θα διακοσμήσει το εορταστικό τραπέζι - θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο για το νέο έτος, μια επιτυχημένη εκδήλωση της προσοχής.
Αρχικές γιρλάντες για το νέο έτος: 7 κατευθύνσεις για τη δημιουργία ενός εορταστικού περιβάλλοντος (61 φωτογραφίες)Αρχικές γιρλάντες για το νέο έτος: 7 κατευθύνσεις για τη δημιουργία ενός εορταστικού περιβάλλοντος (61 φωτογραφίες)
Κρεμαστά γιρλάντες για το νέο έτος, επικαλούμενη μια εορταστική διάθεση και φωτίζουμε την προσδοκία. Για να τοποθετήσετε σωστά τόνους στο εσωτερικό, μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας.
Νιφάδες χιονιού από χαρτί: διακόσμηση δαντέλας για το εσωτερικό της Πρωτοχρονιάς (62 φωτογραφίες)Νιφάδες χιονιού από χαρτί: διακόσμηση δαντέλας για το εσωτερικό της Πρωτοχρονιάς (62 φωτογραφίες)
Το χαρτί νιφάδες χιονιού ως κλασικό χαρακτηριστικό των χειμερινών εορτασμών χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια υπέροχα μαγική ατμόσφαιρα του νέου έτους.
Τα καλύτερα DIY Χριστουγεννιάτικα στεφάνια (61 φωτογραφίες)Τα καλύτερα DIY Χριστουγεννιάτικα στεφάνια (61 φωτογραφίες)
Τα στεφάνια των Χριστουγέννων έχουν γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της προετοιμασίας για τις διακοπές του νέου έτους, μπορούν να γίνουν με δικά τους χέρια από κωνοφόρα κλαδιά, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μια ποικιλία διακόσμησης.
Χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμήσεις: τύποι, χρήσεις και μέθοδοι κατασκευής do-it-yourself (57 φωτογραφίες)Χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμήσεις: τύποι, χρήσεις και μέθοδοι κατασκευής do-it-yourself (57 φωτογραφίες)
Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις δέντρων δημιουργούν ένα αίσθημα εορτασμού, ζεστασιάς και ζεστασιάς στο σπίτι. Υπάρχουν διάφορα είδη κοσμημάτων, πολλά από τα οποία μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας.
Πρωτότυπα δώρα DIY για το νέο έτος: πιασάρικα μικρά πράγματα για φίλους και συγγενείς (54 φωτογραφίες)Πρωτότυπα δώρα DIY για το νέο έτος: πιασάρικα μικρά πράγματα για φίλους και συγγενείς (54 φωτογραφίες)
Για να κάνετε ασυνήθιστα δώρα για το Νέο Έτος, δεν είναι απαραίτητο να είστε τεχνίτης: απλά πρέπει να σηκώσετε βολικά αρχικά υλικά και να οπλίσετε τον εαυτό σας με ψαλίδι και κόλλα.
Φορτώστε περισσότερο

Διακόσμηση Πρωτοχρονιάς: κύριες κατευθύνσεις

Προκειμένου η ατμόσφαιρα της Πρωτοχρονιάς να φέρει διακοπές στο σπίτι και όχι απογοήτευση, πρέπει να τηρηθούν αρκετοί βασικοί κανόνες για τη διακόσμηση των χώρων.

Η ασφάλεια έρχεται πρώτη

Μην αγοράζετε ηλεκτρικά κοσμήματα και πυροτεχνήματα από αμφιλεγόμενους πωλητές. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα, πούλιες και μερικά παιχνίδια είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ανοικτές φλόγες.Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μπορούν εύκολα να σπάσουν κάτι, να σπάσουν και να τραυματιστούν.

Μην το παρακάνετε

Έχοντας ένα τεράστιο ποσό κοσμημάτων, θέλω να τα χρησιμοποιήσω όλα με τη μία. Δεν είναι περίεργο ότι υπάρχει μια αρνητική έκφραση "ντυμένη σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο", δηλαδή, είναι αδέξια και άγευστη. Πολύ πούλιες, στεφάνια, παιχνίδια και ειδώλια τυχαία τοποθετημένα σε όλο το δωμάτιο θα καταστρέψουν εντελώς το εσωτερικό και θα δημιουργήσουν μια αίσθηση γενικής ακαταστασίας.

Προσέξτε σε ένα ενιαίο σχέδιο χρωμάτων

Όταν επιλέγετε κοσμήματα, πρέπει πρώτα να προχωρήσετε από το εσωτερικό του δωματίου. Σε φωτεινά δωμάτια, μπορείτε να δώσετε προσοχή στο ασημί-λευκό ή χρυσό gamut, τα "κλασικά" χρώματα του νέου έτους - κόκκινο, πράσινο, λευκό, θα ταιριάζουν με τα σκούρα έπιπλα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με λουλούδια που δεν είναι παραδοσιακά για αυτές τις διακοπές, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθείτε αυστηρά την επιλεγμένη παλέτα.

Μονό στυλ

Vintage στυλ είναι πολύ δημοφιλές τώρα. Κρεμαστά παιχνίδια από μια παιδική ηλικία σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι μια πολύ σχετική απόφαση. Ωστόσο, τα υπόλοιπα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τα επιλεγμένα θέματα. Συμφωνώ, το σοβιετικό παρελθόν σε συνδυασμό με το Σκανδιναβικό στυλ και τον Άγιο Βασίλη θα φανεί εξαιρετικά γελοίο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο-ομορφιά

Το κύριο χαρακτηριστικό του εσωτερικού της Πρωτοχρονιάς είναι, φυσικά, το δέντρο και η επιλογή του πρέπει να λαμβάνεται με μέγιστη ευθύνη. Συνιστάται να αγοράσετε ένα ζωντανό δέντρο όσο το δυνατόν πιο κοντά στις διακοπές, σήμερα παρουσιάζονται στην αγορά τόσο εγχώριες όσο και ξένες ποικιλίες. Τα τελευταία είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστα. Τα κλαδιά είναι διατεταγμένα συμμετρικά, οι βελόνες είναι πιο χνουδωτά. Το κύριο πλεονέκτημα των τεχνητών δέντρων είναι η αντοχή τους, η οποία επιτρέπει την εξοικονόμηση στο μέλλον. Σύγκριση τεχνητών έλατων ανά παραγωγικό υλικό:
 • Από PVC. Το υλικό για την κατασκευή βελόνων είναι ένα φιλμ πολυβινυλοχλωριδίου. Το υλικό αυτό είναι μη εύφλεκτο, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή, απαλότητα και ανθεκτικότητα.
 • Χυτό πλαστικό. Τα κλαδιά ενός τέτοιου χριστουγεννιάτικου δέντρου τοποθετούνται σε ειδικές μορφές και συναρμολογούνται μαζί. Ένα τέτοιο δέντρο της Πρωτοχρονιάς θα είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοιο με το παρόν, γεγονός που το καθιστά μια τάξη μεγέθους πιο ακριβό από τα ανάλογα.
 • Από τη γραμμή αλιείας. Τέτοια δέντρα είναι γνωστά σε πολλούς από τη σοβιετική εποχή, αλλά τώρα η τεχνολογία κατασκευής έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι κλαδιά ενός τέτοιου δέντρου δεν μοιάζουν πλέον με πινέλο για πλύσιμο πιάτων. Η αλιευτική γραμμή χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και αντοχή στη φθορά, ωστόσο, σε σύγκριση με τα ανάλογα, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - πολύ φουσκωτές βελόνες.
 • Από οπτικές ίνες. Τα νημάτια οπτικών ινών που τροφοδοτούνται με προσαρμογέα 12 W είναι ενσωματωμένα στο σχεδιασμό. Η διακόσμηση τέτοιων χριστουγεννιάτικων δέντρων δεν απαιτεί τη χρήση ηλεκτρικών γιρλάντων, και μερικές φορές ακόμη και επιπλέον παιχνιδιών.
Επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή, πρέπει να προχωρήσουμε από τον προϋπολογισμό και το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται το δέντρο της Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Εκεί η ποικιλία των προϊόντων που προσφέρονται είναι πραγματικά τεράστια. Μια ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και στυλ θα ικανοποιήσει κάθε γούστο και προϋπολογισμό, από τις πιο απλές πλαστικές μπάλες μέχρι τα κοσμήματα πολύτιμων λίθων σχεδιαστή. Τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή παιχνιδιών:
 • Πλαστικά Το πιο δημοφιλές και ανθεκτικό υλικό. Τα περισσότερα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Ένα τέτοιο κόσμημα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και δεν θα χάσει τις αισθητικές του ιδιότητες.
 • Γυαλί. Παρά το προφανές μειονέκτημα - ευθραυστότητα, τέτοια παιχνίδια δεν χάνουν τη δημοτικότητά τους, επειδή κοιτάζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο πιο ευνοϊκά. Η γυάλινη επιφάνεια αντανακλά την αντανάκλαση, λυγίζει και προσελκύει το μάτι. Φυσικά, χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό και αποθήκευση.
 • Φυσικά υλικά. Ο οικολογικός σχεδιασμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάθε χρόνο. Τα παιχνίδια από ύφασμα, ξύλο, χαρτί, χαρτόνι, φυσικά κώνους και ακόμη και αποξηραμένα λουλούδια και φρούτα θα φαίνονται πολύ πρωτότυπα.
Τα περισσότερα από αυτά τα κοσμήματα μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας, γεγονός που τα καθιστά πραγματικά αποκλειστικά. Όταν αγοράζετε τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, αξίζει να θυμάστε για την ασφάλεια. Οι οικογένειες με μωρά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πολύ ακριβά και εύθραυστα πράγματα. Θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να κάνετε κάτι με τα χέρια σας ή να διακοσμήσετε τα κλαδιά με μελόψωμο και γλυκά που τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ.

Χριστούγεννα φώτα

Και φυσικά, το κύριο χαρακτηριστικό που δημιουργεί μια απερίγραπτη εορταστική ατμόσφαιρα είναι η τρεμοπαίζει γιρλάντες. Σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τοίχους, έπιπλα, παράθυρα και προσόψεις κτιρίων. Η ποικιλία τους μπορεί να ταξινομηθεί ως εξής:
 • Ανάλογα με τον τύπο των πηγών φωτός: λαμπτήρας και LED.
 • Ανά τύπο καλωδίου: PVC, σιλικόνη και καουτσούκ.
 • Στον τόπο εφαρμογής: χρησιμοποιείται στους δρόμους και στις εγκαταστάσεις.
 • Πηγές ενέργειας: από δίκτυο και μπαταρίες.
 • Μορφές: κλασσικές γιρλάντες, δίχτυα, κουρτίνες, κρόσσια.
Επιπλέον, οι γιρλάντες διαφέρουν στο χρώμα, τον τύπο τρεμούλας, το σχεδιασμό. Υπάρχουν μουσικές γιρλάντες που μιμούνται την καύση κεριών και ακόμη και πυροτεχνήματα. Και κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές προσφέρουν όλες τις νέες επιλογές.

Πίνακας Πρωτοχρονιάς

Το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό σημείο δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας είναι η κομψή διακόσμηση του πίνακα της Πρωτοχρονιάς. Οι κατάλογοι πολλών καταστημάτων κοσμημάτων και διακοσμητικών κοσμημάτων προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και επιτραπέζια σκεύη της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, εδώ ο βασικός κανόνας θα είναι - μην το παρακάνετε. Αν η επιλογή πέσει σε ένα φωτεινό τραπεζομάντιλο με ένα πιασάρικο μοτίβο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε απλές πλάκες και χαρτοπετσέτες. Ίσως προτιμάτε τα επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης, τόσο περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν τώρα σύνολα καλής ποιότητας και κομψό σχεδιασμό. Μια τέτοια μερίδα θα φανεί πολύ πιο ελκυστική από τις παλιές ποικίλες πλάκες και ποτήρια κρασιού. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το είδος του κοσμήματος ή της διακόσμησης που επιλέγει η επιλογή, το κυριότερο είναι να το προσεγγίσετε με φαντασία, δημιουργικότητα και υπευθυνότητα. Τα όμορφα, υψηλής ποιότητας πράγματα θα διαρκέσουν πολύ καιρό, θα συνδυαστούν μεταξύ τους και θα σας βοηθήσουν να βυθίσετε τον εαυτό σας σε παραμύθι της Πρωτοχρονιάς αγαπημένο από την παιδική ηλικία!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)