Χιονοπτώσεις - χειμερινή διαδρομή για παιδιά και ενήλικες (48 φωτογραφίες)

Διασκέδαση στο φρέσκο ​​χειμερινό αέρα πρέπει να είναι ενεργή, διασκέδαση. Φυσικά, ο καθένας αγαπά να παίζει χιονόμπαλες, να γλυπτική μια γυναίκα χιόνι, και πατινάζ. Ωστόσο, μόνο σε πατινάζ από ένα χιόνι λόφο υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο της οδήγησης, όταν είναι εκπληκτική στην ταχύτητα.

Διαφάνεια χιονιού από μπλοκ

Μεγάλη διαφάνεια χιονιού

Χιονοδρομικό με σύνορα

Χελώνα χιόνι χελώνα

Χιόνι διαφάνεια χρώματος

Χειροκίνητη γέφυρα από ξύλο

Χιόνι διαφάνεια ξύλο

Οι διαφάνειες χιονιού μπορούν να είναι φυσικές και τεχνητές. Μια φυσική ολίσθηση είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία και τη διατήρησή της σε κατάσταση «εργασίας». Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ένας μικρός αριθμός αυλών ή πάρκων / τετραγώνων μπορεί να καυχηθεί για την παρουσία κατάλληλων φυσικών ανυψώσεων. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος απογοήτευσης, αφού δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνετε μια χιονοστιβάδα με τα χέρια σας.

Παιδική χαρά για παιδιά

Παιδί χιόνι λόφο

Χιόνι διαφάνεια με ένα σπίτι

Χιόνι διαφάνεια στο ναυπηγείο

Χιόνι διαφάνεια στο φεστιβάλ

Πλεονεκτήματα ενός τεχνητού λόφου:

 • δεν απαιτούνται σοβαρά υλικά και εργαλεία για τη δημιουργία τεχνητής ανύψωσης.
 • η δυνατότητα δημιουργίας διαφανειών διαφόρων σχημάτων και σχεδίων (καμάρες, στροφή προς την κάθοδο φαίνεται ενδιαφέρον).
 • όχι μόνο οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στη δημιουργία της διαφάνειας.

Ένα μικρό μειονέκτημα της διαφάνειας χιονιού είναι η εξάρτησή του από τις καιρικές συνθήκες. Μετά από οποιαδήποτε μικρή απόψυξη, πρέπει να αποκατασταθεί.

Καταρχήν, η κατασκευή ενός λόφου χιονιού μπορεί να αποδοθεί σε απλή δουλειά, επειδή η κατασκευή της δομής απαιτεί τα πιο συνηθισμένα υλικά και εξαρτήματα. Αυτά είναι το χιόνι, το νερό, τα φτυάρια και κομμάτια κόντρα πλακέ.

Διαφάνεια χιόνι με αριθμούς

Χιονοδρομικό στην πόλη

Χιόνι διαφάνεια χάρτη

Όμορφη διαφάνεια χιόνι

Χιονοδρομικό με φρούριο

Κανόνες για την κατασκευή διαφανειών

Για να γίνει η διαφάνεια πραγματικά αντικείμενο ψυχαγωγίας και όχι πηγή τραυματισμού, λαμβάνονται υπόψη πολλές αποχρώσεις.

Αποδεικνύεται εκ των προτέρων ποιος θα οδηγήσει τη διαφάνεια. Αυτό είναι σημαντικό για τον καθορισμό του ύψους του. Εάν οι ενήλικες και οι έφηβοι θα διασκεδάσουν στο λόφο, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια κατασκευή περίπου δύο μέτρων ύψος. Για νέους λάτρεις της χειμερινής διασκέδασης, συνιστάται να εξοπλιστεί ένας μικρός λόφος όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο. Από αυτό το ύψος τα παιδιά θα μετακινηθούν με μεγάλη χαρά και χωρίς φόβο. Για τέτοιες διαφάνειες, θα πρέπει να παρέχεται μήκος κύτους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε την κάθοδο στη σωστή γωνία. Η καλύτερη επιλογή είναι 40˚.

Εάν κάνετε την κάθοδο πιο απότομη, είναι πιθανό ότι η κάθοδος θα είναι τόσο γρήγορη που οι λάτρεις της χειμερινής ψυχαγωγίας δεν έχουν χρόνο να διασκεδάσουν. Επιπλέον, με μια τέτοια απότομη κάθοδο, ένα άτομο λαμβάνει ένα ισχυρό χτύπημα. Εάν κάνετε την κλίση πιο κεκλιμένη, τότε η μονάδα από την κάθοδο θα χαθεί. Για να είναι διασκεδαστικό να οδηγείτε σε ένα λόφο, δεν πρέπει να διατηρείτε με σαφήνεια μια γωνία της πλαγιάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε την έξοδο από μια απότομη πλαγιά και να τελειώσετε όσο το δυνατόν πιο κεκλιμένα, δηλαδή η κλίση δεν θα έχει καθαρά ομοιόμορφο σχήμα, αλλά λίγο κοίλη.

Δροσερό λόφο χιόνι

Χιόνι διαφάνεια από την οροφή

Snow Hill Maze

Πάγος πάγου

Για να προειδοποιήσετε την έξοδο από την παιδική διαφάνεια προς τα πλάγια, είναι τοποθετημένες ειδικές μεγάλες πλευρές και στις δύο πλευρές της κάθοδος.

Επειδή κάθε ολίσθηση χιονιού είναι κατά κύριο λόγο μια ολισθηρή σκληρή επιφάνεια, είναι σημαντικό να αποκλείσετε τη δυνατότητα τραυματισμού, επομένως συνιστάται να πασπαλίζετε τα σκαλοπάτια με άμμο. Σε περίπτωση απόψυξης, η άμμος θα αναμειχθεί με λιωμένο χιόνι, και όταν πέσει η θερμοκρασία, θα παγώσει σε πάγο.

Για να κάνετε το σκι διασκεδαστικό και ασφαλές, η επιλογή ενός χώρου για την οργάνωση της χειμερινής ψυχαγωγίας έχει μεγάλη σημασία. Συνιστάται να χτίσετε ένα λόφο σε μια αξιοπρεπή απόσταση από το δρόμο.Είναι απαραίτητο να αποκλείσουμε την πιθανότητα το παιδί κατά μήκος ενός ολισθηρού μονοπατιού να μπορέσει να φτάσει στο δρόμο ή σε παχιά θάμνους, φρεάτια αποχέτευσης.

Είναι επίσης σημαντικό ο χώρος με τη διαφάνεια να είναι καλά φωτισμένος στο σκοτάδι.

Πάγος πάγου

Πάγος πάγου

Χιόνι διαφάνεια για τον πάγο

Χιόνι διαφάνεια στο δάσος

Χιονοδρομικό μικρό

Πώς να χτίσετε μια ολίσθηση από το χιόνι με τα χέρια σας

Ανάλογα με τη θερμοκρασία, το ποσό του χιονιού που έχει πέσει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι κατασκευής μιας διαφάνειας. Κατά την κατασκευή του θα πρέπει να τηρούν διάφορες απαιτήσεις:

 • η κάθοδος του λόφου χιονιού / πάγου πρέπει να είναι κοίλη, τα άκρα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά.
 • κατά το σχηματισμό του μήκους της κάθοδος, πρέπει να τηρηθεί μια ορισμένη αναλογία. Το ύψος της διαφάνειας αναφέρεται στο μήκος της διαδρομής ως 1: 6. Δηλαδή, σε μια διαφάνεια 2 μέτρα ύψος είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί μια κάθοδο όχι μικρότερη από 12 m?
 • οι σκάλες στο παγοδρόμιο πρέπει να είναι δροσερές. Η καλύτερη επιλογή είναι βήματα με παραμέτρους 20x20 cm (ύψος και βάθος).
 • στην κορυφή του βουνού πρέπει να υπάρχουν πλευρές τουλάχιστον 40 εκατοστά (θα πρέπει να προστατεύονται από τυχαία απότομη πτώση).

Αν κάτι δεν λειτούργησε αμέσως, μην με ενοχλείτε. Όταν δημιουργείτε ένα βουνό από το χιόνι με τα χέρια σας, μπορείτε πάντα να ρυθμίσετε εύκολα και απλά οποιαδήποτε παράμετρο.

Μικρό λόφο χιόνι

Διαφάνεια χιόνι με αρκετές πλαγιές

Φωτιζόμενη χιονόπτωση

Ήπια κλίση λόφο χιόνι

Κατασκευή χιονιού

Μόλις πέσει πολύ χιόνι, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε μια διαφάνεια. Για την εργασία, είναι προτιμότερο να επιλέγετε θερμότερες καιρικές συνθήκες - το χιόνι είναι τέλεια χυτευμένο και η κύλιση μέχρι αρκετές σφαίρες διαφόρων διαμέτρων δεν είναι δύσκολη. Οι μπάλες είναι διατεταγμένες υπό μορφή διαφάνειας και καλύπτονται προσεκτικά με χιόνι. Αφού σχηματιστεί το βουνό με το επιθυμητό ύψος, προχωρήστε στη διάταξη της κάθοδος και των βημάτων. Μόλις πέσει η θερμοκρασία του αέρα, θα είναι δυνατή η έναρξη διαδικασιών νερού - η δομή είναι εφοδιασμένη με νερό.

Ολισθήστε με ξυλότυπους

Συμβαίνει ότι ένας λόφος χτίζεται ήδη σε παγωμένες μέρες. Στην περίπτωση αυτή, συλλέγεται από οποιοδήποτε μέσο. Με τη βοήθεια των μεγάλων φτυάτων, το χιόνι χτυπάει, χύνεται στο καλούπι και συμπιέζεται σφιχτά. Αν το χιόνι στα χιονοστάσια ήταν ήδη γεμάτο, τότε είναι πολύ πιθανό να κόψετε τα "τούβλα" του χιονιού και να χτίσετε μια διαφάνεια από αυτά.

Κατά την κατασκευή μιας ολίσθησης οποιουδήποτε τύπου, είναι σημαντικό να θυμάστε για τη διάταξη των πλευρών. Αυτό το μέτρο θα προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια κατά το σκι.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα πολλά παιδιά στις διαφάνειες και μερικές φορές χτίζονται πραγματικές γραμμές. Για να είναι βολικό και ασφαλές για τα παιδιά να στέκονται στην κορυφή της ολίσθησης, ένα μικρό φύλλο κόντρα πλακέ ή πολλές σανίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε χιόνι / πάγο.

Χιονόπτωση με στροφή

Πτυσσόμενη χιονόπτωση

Διαφάνεια για το παιδί

Σκαλιστό χιονοσανίδα

Η ολίσθηση του χιονιού είναι επίπεδη

Πώς να ολισθήσει ένα λόφο με νερό

Αυτή η διαδικασία θεωρείται η πιο σημαντική κατά τη δημιουργία μιας δομής. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια γραμμή νερού για να ποτίσετε ολόκληρη τη δομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια κομψή ευκαιρία, συνιστάται να περιορίσετε τον εαυτό σας στα τμήματα της κάθοδος και της σκάλας.

Στάδια εργασίας

 1. Χιόνι στις περιοχές κατάβασης και σκαλοπάτια προσεκτικά γεμίζονται. Για πρώτη φορά, οι επιφάνειες μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας πιστόλι ψεκασμού / πιστόλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσετε τη διαφάνεια για μερικές ώρες, έτσι ώστε το επιφανειακό στρώμα να «κατασχεθεί».
 2. Στη συνέχεια, η κάθοδος και τα βήματα είναι προσεκτικά ποτισμένα. Η πρώτη γέμιση γίνεται με ελαφρώς ζεστό νερό. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούν ζεστό νερό, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος να λιώσει / τεντώσει ορισμένες περιοχές και να σχηματιστούν ανωμαλίες στην επιφάνεια του λόφου. Είναι ελαφρώς ζεστό νερό που οδηγεί στο σχηματισμό ομαλής επιφάνειας πάγου στην επιφάνεια του λόφου. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να πασπαλίζετε τα σκαλοπάτια με άμμο έτσι ώστε η ανάβαση στο λόφο να είναι γρήγορη και εύκολη.
 3. Με τον ίδιο τρόπο, επεξεργάζεται το κομμάτι μπροστά από τη διαφάνεια. Σε αυτό το τμήμα των παιδιών περνάει μετά την κάθοδο.
 4. Τώρα η διαφάνεια αφήνεται όλη τη νύχτα για καλή κατάψυξη. Συνήθως σε 8-10 ώρες ολόκληρη η δομή ενισχύεται διεξοδικά.
 5. Τελική εργασία - ένας κάδος κρύου νερού χύνεται πάνω στην κάθοδο και η δομή "πιάζει" για άλλες τρεις με τέσσερις ώρες. Εάν μετά τον πρώτο κάδο δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία. Ένα τέτοιο μέτρο συμβάλλει στο σχηματισμό στην κάθοδο της τελικής λείας επιφάνειας.

Για να κάνετε τις σκάλες πιο άνετες και ασφαλέστερες να ανεβαίνουν, μπορείτε να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε κάτι σαν κιγκλιδώματα από αυτοσχέδια υλικά.

Διαφάνεια χιόνι για έλκηθρο

Χιονόπτωση με γλυπτό

Slide χιονόπτωση

Διαφάνεια χιόνι

Πρωτότυπες μορφές διαφανειών

Τώρα μπορείτε να κατασκοπεύσετε στο Διαδίκτυο μια ποικιλία επιλογών σχεδίασης για διαφάνειες. Πράγματι, η συνηθισμένη κάθοδος φαίνεται κάπως βαρετή.

Μπορείτε να δώσετε στο λόφο το σχήμα μιας διαδρομής bobsleigh. Για να το κάνετε αυτό, απλά γυρίστε την κάθοδο αρκετές φορές. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να προσαρμόσετε ελαφρώς τον καμβά κάθοδο και να του δώσετε μια μικρή κλίση. Σε αυτή την περίπτωση, αποδεικνύεται ότι με μεγάλη ακρίβεια μιμούνται ένα επαγγελματικό bobsled κομμάτι.

Μια μη τυποποιημένη ιδέα είναι η κατασκευή ενός είδους αψίδας πάνω από ένα λόφο. Οι διαστάσεις του τόξου πρέπει να είναι μέτριες. Είναι σημαντικό να παρακολουθείται προσεκτικά μια τέτοια δομή, ειδικά σε μια περίοδο αύξησης της θερμοκρασίας, καθώς η πτώση της αψίδας μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό των παιδιών.

Στο λόφο μπορεί να δοθεί η εμφάνιση ενός παραμυθιού χαρακτήρα. Ή να οργανώσει μια διαφάνεια με τη μορφή ενός πύργου, καλύβες. Όταν επιλέγετε μια εικόνα μιας διαφάνειας, δεν πρέπει να περιορίζετε τη φαντασία σας. Είναι απλά σημαντικό ότι ο σχεδιασμός είναι ασφαλής και ενδιαφέρουσα.

Χιονοδρομικό

Πάγος χιονιού με κλίση πάγου

Κατασκευή χιονιού

Χιονόπτωση με βήματα

Χιόνι διαφάνεια για σωλήνες από καουτσούκ

Τι να οδηγήσετε

Μπορείτε ακόμα να οδηγήσετε σε μια τέλεια επίπεδη διαφάνεια ακόμη και σε ζεστά ρούχα (αν δεν είναι ένα γεμισμένο σακάκι ή το μόνο χειμωνιάτικο σακάκι). Επιπλέον, τα καταστήματα προσφέρουν ένα τόσο ευρύ φάσμα διαφορετικών συσκευών για την κάθοδο από το λόφο, το οποίο απλά "τρέχει τα μάτια":

 • "Cheesecakes" - φουσκωτά έλκηθρα.
 • κλασικά ξύλινα έλκηθρα σε κυλινδρικές ή αλουμινένιες ελλείψεις
 • ολίσθηση έλξης ·
 • νιφάδες πάγου;
 • πλάκες έλξης.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον πωλητή - για τα παιδιά της ηλικίας που το προϊόν είναι κατάλληλο και πώς εκδηλώνεται σε μια ολισθηρή επιφάνεια. Δεδομένου ότι με ορισμένα μοντέλα σε γυμνό πάγο μόνο ένας ενήλικας μπορεί να χειριστεί.

Μικρή διαφάνεια χιονιού

Καμήλα χιόνι

Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς στο λόφο:

 • είναι απαραίτητο να κατεβάσετε το λόφο με τα πόδια σας προς τα εμπρός, κατά προτίμηση κάθονται.
 • το διάστημα μεταξύ μετακινούμενων ατόμων πρέπει να τηρείται προκειμένου να αποκλείεται η πιθανότητα συγκρούσεων ή αφίξεων συμμετεχόντων στην ψυχαγωγία ·
 • Η αναρρίχηση στο βουνό πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος (αυτό ισχύει κυρίως για τις διαφάνειες φύσης).

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χειμώνα χωρίς χιόνι και παραδοσιακές χειμωνιάτικες διασκέψεις - έλκηθρο, σκι. Τα Σαββατοκύριακα και τις μέρες του χειμώνα, πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν έξω από την πόλη για νέες εμπειρίες και διασκέδαση. Δεν είναι πάντα δυνατό να βρείτε χρόνο για τέτοιου είδους εκδρομές, επομένως μια κατάλληλη επιλογή είναι μια χιονοστιβάδα στην αυλή με τα δικά σας χέρια. Είναι σαφές ότι αυτές οι «οικιακές» εγκαταστάσεις θα σχεδιάζονται για παιδιά. Ωστόσο, η εργασία για τη δημιουργία μιας διαφάνειας είναι σε θέση να ενώσει όλη την οικογένεια.

Η ολίσθηση χιονιού υψηλή

Πλήρωση γεμάτη χιόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)