Η κουζίνα
Πώς να επιλέξετε κεραμίδια για την κουζίνα Πώς να επιλέξετε κεραμίδια για την κουζίνα
Κεραμικά πλακίδια για την κουζίνα - ένα δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας. Τα προϊόντα διαφέρουν σε υψηλά αισθητικά δείγματα και απλότητα στην έξοδο. Αλλά όταν πρέπει να επιλέξετε ποια λύση θα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό, θα προκύψουν κάποιες δυσκολίες. Εκτός από την οπτική του έκκληση, απαιτείται επίσης απόδοση. Επιλέγοντας το υλικό για την ποδιά. Κατά κανόνα, τα πλακάκια τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ποδιάς κουζίνας.
Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από το Α έως το Ω: κανόνες, επιλογές, συντονισμός (81 φωτογραφίες)Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από το Α έως το Ω: κανόνες, επιλογές, συντονισμός (81 φωτογραφίες)
Η σωστή εφαρμογή της αναδιαμόρφωσης της κουζίνας θα μετατρέψει ακόμα και το πιο συμπαγές δωμάτιο σε μια καλά σχεδιασμένη λειτουργική περιοχή, ιδανικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ιδιοκτητών. Για να επιτύχουμε, δεν αρκεί μόνο να καταρτίσουμε ένα όμορφο έργο - πρέπει να νομιμοποιήσετε ...
Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)
Μελετώντας το σχεδιασμό του καθιστικού κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο τις μελλοντικές αισθητικές παραμέτρους του χώρου αλλά και τη λειτουργικότητα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι χώροι φαγητού και εργασίας μπορούν να διαχωριστούν με έπιπλα και διακόσμηση.
Αποκατάσταση και επισκευή επίπλων κουζίνας: επαγγελματική βοήθεια και αξιοπρεπές αποτέλεσμαΑποκατάσταση και επισκευή επίπλων κουζίνας: επαγγελματική βοήθεια και αξιοπρεπές αποτέλεσμα
Η υψηλής ποιότητας αποκατάσταση και επισκευή των επίπλων κουζίνας θα δώσει στο ακουστικό μια δεύτερη ζωή: προτείνουμε την ενημέρωση της πρόσοψης, την εξάλειψη των δυσλειτουργιών, την ανανέωση του σχεδιασμού και τη βελτίωση των λειτουργικών δεικτών του γνωστού συνόλου.
Αντικατάσταση προσόψεων στην κουζίναΑντικατάσταση προσόψεων στην κουζίνα
Αργά ή γρήγορα πολλοί άνθρωποι είναι μπερδεμένοι από την αντικατάσταση των προσόψεων κουζίνας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το μάθημα: από ανεπαρκή κεφάλαια για να αγοράσετε ένα νέο ακουστικό σε πραγματικά "παιχνίδια σχεδιασμού". Μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση ...
Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. m: συμβίωση λειτουργικότητας και άνεση (59 φωτογραφίες)Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. m: συμβίωση λειτουργικότητας και άνεση (59 φωτογραφίες)
Κουζίνα 9 τ.μ. m δεν είναι εντυπωσιακό σε μέγεθος, αλλά με τη βοήθεια αποτελεσματικών σχεδιαστικών λύσεων είναι δυνατό να οργανωθεί μια ζεστή περιοχή με βέλτιστη εργονομία στο δωμάτιο.
Κομψή σχεδίαση μιας μικρής κουζίνας: πώς να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο (54 φωτογραφίες)Κομψή σχεδίαση μιας μικρής κουζίνας: πώς να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο (54 φωτογραφίες)
Ο σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας εξασφαλίζει την οικονομική χρήση του εύχρηστου χώρου και της εργονομικής τοποθέτησης επίπλων και συσκευών.
Μικρή κουζίνα 6 τ.μ: μυστικά μιας βολικής και κομψής διαρρύθμισης (56 φωτογραφίες)Μικρή κουζίνα 6 τ.μ: μυστικά μιας βολικής και κομψής διαρρύθμισης (56 φωτογραφίες)
Οι περισσότεροι από τους σχεδιαστές προβλημάτων παραδίδουν μια μικρή κουζίνα στα 6 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Είναι πολύ δύσκολο σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο να χωρέσει όλα τα απαραίτητα έπιπλα και να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Αντικατάσταση πάγκου: σύγχρονες λύσεις για την τέλεια κουζίναΑντικατάσταση πάγκου: σύγχρονες λύσεις για την τέλεια κουζίνα
Κάθε μέρα στην κουζίνα υπάρχει μια τεράστια ποσότητα οικιακών διαδικασιών, στιγμών εργασίας και ακόμη και οικογενειακών τελετουργικών. Ορισμένα μέρη της κουζίνας είναι αναγκασμένα να βιώσουν έντονο στρες, πράγμα που σημαίνει ότι αποτυγχάνουν νωρίτερα. Το επίκεντρο της προσοχής ...
Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα: ποιότητα και αξιοπιστία για αιώνες (27 φωτογραφίες)Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα: ποιότητα και αξιοπιστία για αιώνες (27 φωτογραφίες)
Το κλασικό κλασικό μοντέλο είναι ο νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτός ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από ιδιότητες υψηλής αντοχής και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Πτυσσόμενη σανίδα για τον πάγκο - μια κομψή και λειτουργική διακόσμηση κουζίνας (23 φωτογραφίες)Πτυσσόμενη σανίδα για τον πάγκο - μια κομψή και λειτουργική διακόσμηση κουζίνας (23 φωτογραφίες)
Μια πλακόστρωση για έναν πάγκο δεν είναι μόνο ένας βολικός περιοριστής, αλλά και ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο. Μπορεί να κατασκευαστεί από διαφορετικά υλικά, διακοσμημένα με γλυπτά ή διάφορα ένθετα.
Φορτώστε περισσότερο

Κουζίνα: πώς να οργανώσετε το χώρο

Κατά τον καθορισμό του στυλ του σχεδιασμού κουζίνας, πρέπει να εξετάσετε τις αισθητικές επιθυμίες και τα γούστα όλων των μελών της οικογένειας. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται λειτουργικά έπιπλα και όλα τα είδη οικιακών συσκευών κουζίνας στον χώρο της κουζίνας, τα οποία θα πρέπει να έχουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και να είναι σε αρμονία με το γενικό ύφος του δωματίου.

Ταξινόμηση των εγκαταστάσεων κουζίνας

Σε σπίτια που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, οι κουζίνες έχουν ορισμένες διαφορές και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η όλη ποικιλία των σύγχρονων εγκαταστάσεων κουζίνας μπορεί να χωριστεί σε διάφορους τύπους εγκαταστάσεων:
 • πολύ μικρούς χώρους σε μικρά διαμερίσματα, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά έπιπλα και τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές.
 • μεγάλες κουζίνες όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σετ κουζίνας και ένα πλήρες σύνολο σύγχρονων οικιακών συσκευών.
 • με κόγχες στις οποίες μπορείτε να βάλετε οικιακές συσκευές ή συστήματα αποθήκευσης.
 • μη τυποποιημένα, όπου υπάρχουν προεξοχές από τοίχους ή στήλες, τις οποίες οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν για να χωρίσουν το δωμάτιο σε ξεχωριστές λειτουργικές ζώνες.
 • με πολλά παράθυρα, όπου θα απαιτηθεί μια κατάλληλη προσέγγιση κατά την ορθολογική αναζήτηση για τη διευθέτηση επίπλων και οικιακών συσκευών.
Μια πολύ δημοφιλής σύγχρονη τεχνική σχεδίασης είναι ο συνδυασμός του χώρου της κουζίνας με το καθιστικό ή την τραπεζαρία. Αυτό σας επιτρέπει να σπρώξετε τα όρια του δωματίου και να δημιουργήσετε ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, σχεδιασμένο με μια ενιαία στυλτική κατεύθυνση.

Επιλογές για την εκτέλεση των σετ επίπλων κουζίνας

Στα σύγχρονα διαμερίσματα και τα ιδιωτικά σπίτια, η περιοχή που προορίζεται για την κουζίνα μπορεί να έχει ποικίλα μεγέθη και σχήματα. Όχι μόνο οι διαστάσεις ενός σετ επίπλων κουζίνας εξαρτώνται από αυτό, αλλά και η επιλογή της επιλογής της χωρικής τοποθέτησης:
 • η εκτέλεση μιας μονής γραμμής προβλέπει την εγκατάσταση των απαραίτητων επίπλων και οικιακών συσκευών κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας και είναι κατάλληλη για μικρές εγκαταστάσεις, συχνά περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα ανασυρόμενο τραπέζι, το οποίο εξοικονομεί χρήσιμο χώρο
 • γωνιακό ή L-σχήμα είναι μια λογική επιλογή για μικρούς χώρους κουζίνας, που επιτρέπει, σε σύγκριση με άλλες επιλογές, να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο γεμίζοντας έπιπλα ή οικιακές συσκευές με μια από τις γωνίες του δωματίου?
 • είναι εφικτός ο εξοπλισμός δύο επιπέδων (εγκατάσταση επίπλων και οικιακών συσκευών κατά μήκος δύο αντίθετων τοίχων) σε χώρους όπου μεταξύ των σειρών επίπλων υπάρχει ελεύθερος χώρος πλάτους τουλάχιστον 1 m 20 cm, το σύνολο αυτό περιλαμβάνει συχνά ένα κινητό ή πτυσσόμενο τραπέζι.
 • Η διαμόρφωση σχήματος U θα είναι μια καλή επιλογή για δωμάτια όπου κατά τη διαδικασία εγκατάστασης είναι δυνατή η χρήση τριών τοίχων της κουζίνας ταυτόχρονα, ενώ η απόσταση μεταξύ των αντίθετων τοίχων θα πρέπει να κυμαίνεται από 1,2 έως 2,8 μέτρα.
 • ένα είδος κουζίνας με ένα νησί μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε αρκετά μεγάλες εγκαταστάσεις (τουλάχιστον 16 τ.μ.), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νησί ως τραπεζαρία, επιφάνεια εργασίας ή να το γεμίσετε με οικιακές συσκευές και συστήματα αποθήκευσης.
Η χρήση ενός ειδικού καταλόγου θα διευκολύνει σημαντικά την επιλογή της καταλληλότερης εκτέλεσης της κουζίνας, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Ταξινόμηση των οικιακών συσκευών για την κουζίνα

Η σύγχρονη κουζίνα είναι γεμάτη με μεγάλο αριθμό από μεγάλη ποικιλία οικιακών συσκευών. Μια προσεκτική ανασκόπηση όλων των τύπων οικιακών συσκευών, που διευκολύνουν σημαντικά την εργασία στην κουζίνα, σας επιτρέπει να επιλέξετε τα σωστά μοντέλα που μπορούν να ταξινομηθούν:
 • από τον λειτουργικό σκοπό, δηλαδή από το είδος της εργασίας που εκτελεί.
 • από το χρώμα και το σχεδιασμό του περιβλήματος της οικιακής συσκευής.
 • από την ισχύ και την ενεργειακή ένταση ·
 • σε μέγεθος, η τεχνική αυτή χωρίζεται σε μεγάλες μονάδες (σόμπες, φούρνους, ψυγεία) και μικρές οικιακές συσκευές (μίξερ, βραστήρες, κόπτες λαχανικών).
 • σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης, οι οικιακές συσκευές μπορούν να χτιστούν σε έπιπλα κουζίνας ή ειδικές εξώστες, κρεμασμένες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στους τοίχους και οι μικρότεροι εκπρόσωποί τους αποθηκεύονται σε ράφια ή σε ερμάρια.
Η σωστή οργάνωση του χώρου της κουζίνας θα επιτρέψει σε όλα τα μέλη της οικογένειας σε άνετες συνθήκες να συγκεντρωθούν στο τραπέζι της κουζίνας για επικοινωνία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αυτό το δωμάτιο, εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες οικιακές συσκευές, θα γίνει όσο το δυνατόν πιο άνετα για την οικοδέσποινα, που θα χαρεί να μαγειρεύει καθημερινά φαγητό στην κουζίνα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)