Κομψή σχεδίαση μιας μικρής κουζίνας: πώς να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο (54 φωτογραφίες)

Η λειτουργικότητα μιας συμπαγούς κουζίνας εξαρτάται από την αλφαβητισμό του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες λύσεις με τη μορφή υπερμεγεθών επίπλων και ενσωματωμένου εξοπλισμού, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος για το μαγείρεμα και τα οικογενειακά γεύματα. Ο σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας σε μια μοντέρνα ερμηνεία περιλαμβάνει τη χρήση επιχρισμάτων με ανακλαστικό αποτέλεσμα. Οι στιλίστες προσφέρουν πολλές δημιουργικές λύσεις: οροφή καθρέφτη, ανοιχτόχρωμα ακουστικά, ποδιά γυάλινων πάνελ, γυαλιστερό φινίρισμα στον πάγκο και πολλά άλλα.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας 4 τ.μ.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας 5 τ.μ.

Σχεδιάστε μια μικρή μπεζ κουζίνα

Σχεδιασμός μιας μικρής λευκής κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής μαύρης κουζίνας

Σχεδιασμός κουζίνας ξύλου

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με ράφια

Πώς να σχεδιάσετε το εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας

Εδώ είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου, όπως:

 • διαστάσεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του ύψους της οροφής ·
 • διαμόρφωση - υπάρχει ένα τετράγωνο, ορθογώνιο, ακανόνιστο σχήμα.
 • την παρουσία κόγχων ή περβάζων ·
 • χαρακτηριστικά του συστήματος παραθύρων.
 • την παρουσία ενός μπαλκονιού.
 • χαρακτηριστικά της δομής της πόρτας.

Η διάταξη της μικρής κουζίνας προβλέπει την ορθολογική χρήση της χρήσιμης περιοχής.

Σχεδιασμός μιας μικρής ρουστίκ κουζίνας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας

Σχεδιάστε μια μικρή κουζίνα στο σπίτι

Γαλλικό στυλ μικρού σχεδιασμού κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας με στυλ provence

Σχεδιάστε μια μικρή κουζίνα απευθείας

Διευθέτηση επίπλων σε μια μικρή κουζίνα

Σχεδιασμός τετραγωνικής κουζίνας

Η γεωμετρία του χώρου σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τις αρχικές ιδέες του στυλ. Κατά την τοποθέτηση μιας περιοχής με τη μορφή τετραγώνου, γωνιακά μοντέλα του ακουστικού χρησιμοποιούνται συχνά. Με βάση τα έπιπλα σχήματος L, είναι ευκολότερο να γίνει διάκριση μεταξύ του χώρου εργασίας και του εστιατορίου. Με ένα λειτουργικό "τρίγωνο", ένα νεροχύτη-ψυγείο, όλα όσα χρειάζεστε πάντα κοντά σας.

Όταν επιλέγετε μια σουίτα για μια μικρή κουζίνα, δώστε προσοχή στα μοντέλα με ψηλά κρεμαστά ντουλάπια. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήρες δυναμικό της επιφάνειας μέχρι την οροφή. Επιλέξτε προσόψεις σε ελαφριά εκτέλεση. Στην ιδανική περίπτωση, αν τα έπιπλα δεν είναι εξοπλισμένα με τυφλές πόρτες, αλλά με γυαλισμένες θύρες. Τα έτοιμα και ημιδιαφανή μοντέλα και οι λύσεις vintage, όλα αυτά συμβάλλουν στην οπτική επέκταση ενός μικρού χώρου.

Το τραπέζι για μια μικρή κουζίνα με τετράγωνη διαμόρφωση μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός μπαρ με επιτραπέζιο τραπέζι δύο επιπέδων. Επιπλέον, η ανώτερη επιφάνεια της δομής είναι ένα επίπεδο από γυαλί με κατεργασμένο γυαλί, και το κάτω είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή πολυμερή.

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας με ένα σετ

Γυαλιστερό σχέδιο κουζίνας

Μικρός σχεδιασμός μπλε κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στον Χρουστσόφ

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας σε βιομηχανικό στιλ

Ρετρό στιλ μικρού σχεδιασμού κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής γκρίζας κουζίνας

Σχεδίαση ορθογώνιας κουζίνας

Για τους επιμηκυνμένους χώρους, είναι κατάλληλη μια γραμμική διαμόρφωση. Εδώ επιλογές με το μοντέλο σε σχήμα L είναι δυνατές, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών του διαμερίσματος. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ημι-μαλακά έπιπλα γωνιών για μια μικρή κουζίνα με ένα συμπαγές ωοειδές τραπέζι.

Για να μειώσουν οπτικά την έλλειψη χώρου, οι στυλίστες συνιστούν να χρησιμοποιείτε δημιουργικές ιδέες για μια μικρή κουζίνα με τη μορφή αξεσουάρ και τελειώματα με ένα ανακλαστικό αποτέλεσμα:

 • η ελεύθερη επιφάνεια του τοίχου μπορεί να διακοσμηθεί με μεγάλο καθρέφτη.
 • αξίζει να επιλέξετε αξεσουάρ με γυαλιστερό φινίρισμα.
 • χρήση καθρέφτη πίνακες σε διακόσμηση τοίχων σε συνδυασμό με το υλικό βάσης με τη μορφή πλακιδίων, πλαστικών πάνελ τοίχου, γυψοσανίδας?
 • διακοσμήστε την οροφή με μια αναρτημένη δομή με πάνελ καθρέφτη.
 • να δημιουργήσετε μια οροφή τέντωμα από έναν καμβά με γυαλιστερό αποτέλεσμα.

Ο κεντρικός πολυέλαιος στη μικρή κουζίνα συμπληρώνεται από δευτερεύουσες πηγές - προβολείς, λωρίδες LED. Αξίζει επίσης να δοθεί προτίμηση στα ελαφρά έπιπλα, να επιλέξετε κουρτίνες για μια μικρή κουζίνα σε φρέσκα χρώματα με ένα μεγάλο σχέδιο.

Εσωτερική διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας

Χωριό στυλ κουζίνα λίγο σχεδιασμό

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με τοίχο από τούβλα

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας με έπιπλα γραφείου

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας τραπεζαρίας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με λάμπες

Σχεδιάστε μια μικρή φωτεινή κουζίνα

Σχεδιασμός κουζίνας με ακανόνιστη γεωμετρία

Κατά την τοποθέτηση ενός συμπαγούς χώρου κουζίνας με κόγχες στον τοίχο, πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό με τις κατάλληλες διαστάσεις:

 • στην εσοχή, μπορείτε να φτιάξετε ένα ψυγείο για μια μικρή κουζίνα, ένα πλυντήριο και ένα φούρνο πάνω από αυτό, ή να χτίσετε έναν πάγκο με άνετες καρέκλες.
 • να εγκαταστήσετε ένα σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα με οριζόντιες πόρτες σε κρεμασμένα ντουλάπια.
 • Πάρτε μια ενσωματωμένη ντουλάπα για τη διευθέτηση μιας θέσης στην επιφάνεια?
 • Κάντε ένα περβάζι παραθύρου με τη μορφή τραπεζαρίας.
 • σε μια θέση για να εγκαταστήσετε έναν μικρό καναπέ στην κουζίνα.

Χρησιμοποιώντας σωστά τις ιδέες σχεδιασμού μιας μικρής κουζίνας, μπορείτε να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες ακόμη και σε περιοχές με πολύπλοκη γεωμετρία.

Σχεδιάστε μια μικρή κουζίνα με χαλί

Σχεδιασμός μιας μικρής κόκκινης κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας σε ένα διαμέρισμα

Σχεδιασμός μιας μικρής πολυστρωματικής κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής σοφίτας

Σχεδιασμός μιας μικρής μπλε κουζίνας

Σχεδιάστε μια μικρή κουζίνα με μπαρ για πρωινό

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με πτυσσόμενο τραπέζι

Πώς να εξοπλίσει μια μικρή κουζίνα

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες της χρήσιμης περιοχής, ακολουθήστε τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Αξίζει να εξετάσετε διαφορετικές επιλογές διάταξης και επιλέγοντας το πιο βέλτιστο μοντέλο εσωτερικής διακόσμησης. Ταυτόχρονα, το στυλ μιας μικρής κουζίνας μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Εδώ, το κυριότερο είναι να μην γεμίσετε τον χώρο και να δημιουργήσετε μια ζεστή και λειτουργική περιοχή.
 2. Σε μια συμπαγή περιοχή, η γωνία που είναι για μια μικρή κουζίνα με διαμερίσματα για ενσωματωμένες συσκευές φαίνεται καλή. Σε αυτές τις αίθουσες δεν είναι εύκολο να λειτουργούν έπιπλα σχήματος U. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί η έκδοση του χώρου εργασίας του νησιού.
 3. Το σχέδιο μιας μικρής κουζίνας θα πρέπει να συνταχθεί, καθοδηγείται, πρώτα από όλα, από τα ζητήματα της άνεσης λειτουργίας. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να αγοράσετε τεράστια έπιπλα, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός καταλαμβάνει πολύ χρήσιμο χώρο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μοντέλα εργονομικού σχεδιασμού.
 4. Οι ελεύθερες γωνίες δεν πρέπει να παραμεληθούν. Χρησιμοποιήστε το πλήρες δυναμικό του χώρου, τοποθετήστε το στο γωνιακό πάτωμα και τις κρεμαστές μονάδες, ένα ακουστικό, μια γωνιά κουζίνας για μια μικρή κουζίνα ή τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 5. Αν σκοπεύετε να επισκευάσετε μια μικρή κουζίνα, προτιμήστε τη διακόσμηση των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Επιλέξτε πάνελ τοίχου με ανακλαστικές ιδιότητες, πλακάκια με γυαλιστερό φινίρισμα. Η ταπετσαρία για μια μικρή κουζίνα μονοφωνικού σχεδιασμού ή με ένα απλό σχέδιο σε παστέλ χρώματα φαίνεται εντυπωσιακή. Η επιφάνεια του δαπέδου πρέπει να είναι κατασκευασμένη από αντιολισθητικά υλικά ουδέτερων τόνων.

Χρησιμοποιήστε τα υψηλότερα δυνατά ράφια, κυριολεκτικά από το πάτωμα μέχρι την οροφή, για να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο.

Σάουνα μικρή κουζίνα σχεδιασμό

Σχεδιασμός ενός μικρού MDF κουζίνας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με έπιπλα

Σχεδιασμός μινιμαλισμού μιας μικρής κουζίνας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με έπιπλα μετασχηματιστών

Σχεδιασμός μιας μικρής γωνιάς κουζίνας

Σχεδιασμός μιας μικρής στενής κουζίνας

Πώς να εφοδιάσετε μια μικρή κουζίνα

Οι σύγχρονες μικρές κουζίνες μπορούν να εφοδιαστούν με λειτουργικό εξοπλισμό με μικρές διαστάσεις, για παράδειγμα:

 • αν μια μικρή κουζίνα 6 τ.μ. m, εκτός από το ακουστικό σε σχήμα L με ενσωματωμένο πίνακα εργασίας, πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, υπάρχει ένα μέρος για μια συμπαγή κουζίνα με τραπέζι μετασχηματισμού. Αγοράστε μια μικρή τηλεόραση στην κουζίνα και τοποθετήστε την ανάμεσα στον πάγκο και την κρεμαστή ντουλάπα.
 • μικρή κουζίνα 5 τ.μ. m θα φανεί εντυπωσιακό και θα εντυπωσιάσει με το λειτουργικό του δυναμικό εάν το ακουστικό έχει τραπέζι μπαρ. Επιλέξτε ψηλές καρέκλες για μια μικρή κουζίνα από υψηλής ποιότητας πολυμερή με διαφανή υφή. Μια εναλλακτική λύση είναι οι καναπέδες κουζίνας για μια μικρή κουζίνα και τραπέζια με πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας.
 • Ο μοντέρνος σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στον Χρουστσόφ υποδηλώνει τη χρήση κόλπων για τη μέγιστη λειτουργικότητα ενός μικρού δωματίου. Για παράδειγμα, συνδυάζοντας ένα περβάζι παραθύρου με ένα tabletop, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άνετη επιφάνεια εργασίας. Και στις δύο πλευρές της μονάδας παραθύρου, τοποθετήστε τις μονάδες ανάρτησης, εγκαταστήστε ψηλά ράφια στα γραφεία δαπέδου και τα γραφεία.
 • μικρή κουζίνα 4 τ.μ.m με μια μπάρα μετρητή από το παράθυρο και ένα συμπαγές σύνολο της καλής χωρητικότητας, έχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο άνεσης για την προετοιμασία της οικογένειας δείπνα και τα γεύματα σε ένα στενό κύκλο.

Επιλέξτε ένα εργονομικά σχεδιασμένο όχημα. Υπάρχουν μοντέλα μοντέρνας πλυντηρίου, ένα συμπαγές φούρνο μικροκυμάτων, μια σόμπα με φούρνο και ένα ψηλό στενό ψυγείο. Οι μικρές συσκευές κουζίνας πρέπει επίσης να επιλέγονται από άποψη εξοικονόμησης χώρου. Τα μοντέλα πολυλειτουργικών συσκευών είναι συναφή, όπως ένα πολυάριθμο με πολλά προγράμματα, έναν επεξεργαστή τροφίμων, μια μηχανή ψωμιού.

Μια μικρή κουζίνα με μπαλκόνι, αν έχει ανακατασκευαστεί κατάλληλα, σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις δυνατότητες του χώρου και να δημιουργήσετε ένα άνετο καθιστικό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εξοπλίσετε έναν υπνοδωμάτιο στην ενημερωμένη κουζίνα ή να δημιουργήσετε ένα θεαματικό θερμοκήπιο στο μπαλκόνι.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας σε μοντέρνο στυλ

Σχεδιασμός μικρής αρθρωτής κουζίνας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας νησιού

Σχεδιασμός μιας μικρής ανοιχτής κουζίνας

Σχεδιασμός μίας μικρής κουζίνας σε παστέλ χρώματα.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με διαμέρισμα

Σχεδιασμός κουζίνας με πλακάκια

Κάνοντας μια μικρή κουζίνα

Στο σχεδιασμό της κουζίνας, αξίζει να συνεχιστεί το ύφος του εσωτερικού του καθιστικού:

 • μια μικρή κουζίνα σε κλασικό στυλ δημιουργείται χρησιμοποιώντας έπιπλα και αξεσουάρ με αυστηρές περιγραφές.
 • μικρή κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ είναι γεμάτη με άνετα χαρακτηριστικά με βόρεια μοτίβα.
 • μια μικρή κουζίνα στο στυλ της Προβηγκίας προτείνει μια αφθονία φυσικών υλικών, κλωστοϋφαντουργικών ειδών, αξεσουάρ με φυτικά και ρουστίκ σχέδια.
 • μια μικρή σοφίτα κουζίνας περιλαμβάνει ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα, την παρουσία βιομηχανικών θεμάτων στο εσωτερικό σχεδιασμό.

Μια κουζίνα με μέτριες διαστάσεις πρέπει να διαθέτει ένα σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας για την περιοχή εργασίας και τον εξαερισμό. Διαφορετικά, είναι εύκολο να χαλάσει την εντύπωση ακόμα και του πιο κομψού εσωτερικού χώρου.

Σχεδιασμός μιας μικρής ενσωματωμένης κουζίνας

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με κουκούλα

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας με πράσινη ποδιά

Σχεδιασμός μιας μικρής κίτρινης κουζίνας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)