Σχεδιασμός στενής κουζίνας (19 φωτογραφίες): δημιουργώντας ένα άνετο χώρο

Όλοι δεν μπορούν να καυχηθούν σε μια μεγάλη, ευρύχωρη και ανοιχτή κουζίνα. Το τετραγωνικό μήκος των διαμερισμάτων και σπιτιών είναι διαφορετικό για όλους, και το μέγεθος της κουζίνας δεν ικανοποιεί πάντα τις επιθυμίες των ιδιοκτητών. Αναμφισβήτητα, μια στενή κουζίνα, όπως κάθε άλλο στενό δωμάτιο, προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους της. Ωστόσο, με τη βοήθεια σχεδιαστικών λύσεων, εξειδικευμένης σχεδίασης και επιλεγμένων επίπλων από οποιαδήποτε στενή κουζίνα, μπορείτε να κάνετε έναν πραγματικό παράδεισο.

Φως σχεδιασμός στενή κουζίνα

Μειονεκτήματα της στενής κουζίνας

Μια στενή κουζίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί άνετη για διάφορους λόγους:

 • ο περιορισμένος χώρος του δωματίου δυσκολεύει να κινηθεί μέσα του.
 • λόγω του περιορισμένου χώρου είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένας πλήρως οργανωμένος χώρος εστίασης.
 • σε ένα στενό δωμάτιο δεν θα χάσετε τη διάταξη των επίπλων? στην κουζίνα πρέπει να τοποθετήσετε μόνο ό, τι είναι απαραίτητο: ένα τραπέζι, ένα ψυγείο, μια σόμπα, και όχι αυτό που είναι βολικό και όμορφο?
 • ένα στενό δωμάτιο δημιουργεί ψυχολογική δυσφορία: ένα άτομο σε ένα τέτοιο δωμάτιο αισθάνεται συμπιεσμένο σε αόρατα πλαίσια.

Περιορισμένη κουζίνα με μπαρ για πρωινό

Προφανώς, κανείς δεν συμπαθεί τη στενή κουζίνα, τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυξάνουν το μέγεθος της κουζίνας λόγω του μπαλκονιού ή σχεδιάζουν το διαμέρισμα, χτύπημα και εκ νέου ανέγερση των τειχών. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα διαμερίσματα να το κάνουν αυτό. Μερικές φορές αυτό θεωρείται ριψοκίνδυνο. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια διέξοδος - η επέκταση της κουζίνας λόγω της οπτικής αύξησης. Πώς να το κάνετε - διαβάστε παρακάτω.

Στενή γκρίζα και λευκή κουζίνα

Στενή πράσινη και λευκή κουζίνα

Περιορίστε άνετη κουζίνα

Έξυπνη διάταξη για μια στενή κουζίνα

Για να μεγεθύνετε οπτικά μια στενή κουζίνα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια κατάλληλη διάταξη. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτήν τη διάταξη:

 • Γραμμική διάταξη - μια διάταξη στην οποία η κουζίνα έπεσε κατά μήκος του μακρύτερου τοίχου του δωματίου, και ο νεροχύτης τοποθετείται ανάμεσα στο ψυγείο και τη σόμπα. Δηλαδή, οπτικά, ένα συγκεκριμένο τρίγωνο θα πρέπει να αποδειχθεί.
 • Γωνιακή διάταξη - μια διάταξη κουζίνας στην οποία τα έπιπλα τοποθετούνται κατά μήκος παρακείμενων τοίχων χωρίς να αφήνουν κενά. Ταυτόχρονα, μπορείτε να οργανώσετε ελεύθερα έναν χώρο τραπεζαρίας δίπλα στο παράθυρο, διατηρώντας παράλληλα ένα χώρο για διέλευση.
 • Μια διάταξη δύο σειρών είναι σχεδόν η ίδια με μια διάταξη γωνίας. Μόνο εάν τα έπιπλα είναι τοποθετημένα εκεί ώστε να μην υπάρχουν κενά, δηλαδή, δίπλα, τότε τα πάντα είναι ξεχωριστά: κατά μήκος ενός τοίχου, ας πούμε, η σουίτα, κατά μήκος του άλλου - ένα χώρο τραπεζαρίας.
 • Σχήμα σχήματος U - τα έπιπλα τοποθετούνται γύρω από την περίμετρο, αφήνοντας μόνο χώρο για διέλευση. Μια τέτοια διάταξη θα αυξήσει οπτικά το δωμάτιο, αλλά, δυστυχώς, θα είναι αδύνατο να οργανωθεί ένας χώρος φαγητού εξαιτίας περιορισμένου χώρου, οπότε θα πρέπει να φροντίζετε εκ των προτέρων όπου θα υπάρχει τόπος για το μεσημεριανό γεύμα.

Ίσως αυτό είναι όλοι οι γνωστοί τύποι σχεδίων για τις στενές κουζίνες σήμερα. Όλοι τους θα επεκτείνουν οπτικά το πλάνο της κουζίνας. Κάποιος πρέπει μόνο να επιλέξει τι ακριβώς σας αρέσει - σε ποιες από τις αναφερόμενες επιλογές για το σχεδιασμό της κουζίνας θα νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Γραμμική διάταξη στενής κουζίνας

Γωνιακή διάταξη στενής κουζίνας

Δύο σειρές διάταξη στενής κουζίνας

U-σχήμα σχήματος της στενής κουζίνας

Σετ για στενή κουζίνα

Ο πρώτος κανόνας για μια στενή κουζίνα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα, ιδιαίτερα μαζικά, οπότε για την κουζίνα πρέπει να επιλέξετε συμπαγή ακουστικά, και συγκεκριμένα:

 • η λεγόμενη "ελαφριά" έκδοση του ακουστικού είναι μια επιλογή που δεν έχει κορυφή. Αντί για ογκώδη γραφεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά ράφια - θα εξοικονομήσουν χώρο και θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά ευρύχωρο?
 • ακουστικά με συρόμενες ντουλάπες - τέτοια ντουλάπια δεν γεμίζουν το χώρο, είναι ιδανικά για μια στενή κουζίνα.
 • όλα τα είδη των πρωτότυπων σχεδίων: τραπέζια μπαρ, επεκτάσιμα τραπέζια, πτυσσόμενα countertops. Όλα αυτά θα έχουν διπλό ρόλο: τόσο την επιφάνεια εργασίας όσο και την τραπεζαρία.

Γυαλιστερό σε μια στενή κουζίνα

Μπεζ-γκρι που σε μια στενή κουζίνα

Ένα σύγχρονο σε μια στενή κουζίνα

Μπεζ και λευκό που σε μια στενή κουζίνα

Περιορίστε το εσωτερικό της κουζίνας

Το εσωτερικό μιας στενής κουζίνας μπορεί εύκολα να μελετηθεί ανεξάρτητα. Ακολουθούν μερικές συστάσεις για εσάς:

Οι λακωνικές μορφές, οι γυαλιστερά αντανακλαστικές επιφάνειες, η απλότητα του σχεδιασμού θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε χώρο στο δωμάτιο. Όσο για το χρώμα, για μια οπτική αύξηση σε ένα δωμάτιο είναι προτιμότερο να επιλέξετε ελαφρά χρώματα, ειδικά λευκό, μπλε, ελιά και μπεζ. Αφίσες με οριζόντια σχέδια, τοιχογραφίες και άλλα είδη διακόσμησης θα προσθέσουν επίσης στην κουζίνα.

Όσον αφορά το πάτωμα, σε μια στενή κουζίνα είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα έλασμα ή πλακάκι έτσι ώστε οι σανίδες (πλακάκια) να περάσουν διαγώνια - αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη απεικόνισης του όγκου.

Ασπρόμαυρη στενή κουζίνα

 • Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες. Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε: πάνω από την τραπεζαρία, ακουστικά, στην οροφή. Μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε έναν καθρέφτη στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού.
 • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα παράθυρα. Δεν συνιστάται να κρεμάτε βαριά κουρτίνες στα παράθυρα σε μια στενή κουζίνα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το φως, τις ρέουσες κουρτίνες, τις ρωμαϊκές κουρτίνες ή τις περσίδες.
 • Απέναντι από την κουζίνα σε μια στενή κουζίνα, πρέπει να υπάρχει κάτι - ένα ράφι ή ένα ντουλάπι. Ένας άδειος τοίχος θα φαίνεται πολύ μη αντιπροσωπευτικός.
 • Τα τρισδιάστατα wallpapers είναι ιδανικά για την απεικόνιση του χώρου σε μια στενή κουζίνα. Θα συμβάλουν στην επέκταση του χώρου και στην ώθηση του ορίζοντα.

Αν αποφασίσετε να κρεμάσετε ντουλάπια τοίχου, στη συνέχεια τοποθετήστε τα όσο το δυνατόν ψηλότερα: αυτό θα απελευθερώσει οπτικά χώρο.

Εάν το ανώτατο όριο στην κουζίνα σας είναι υψηλό, τότε είναι καλύτερα να το κάνετε ανάγλυφο ή σε πολλαπλά επίπεδα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το ζωνισμό και να προσθέσετε αρχιτεκτονικά στοιχεία. Όσον αφορά το χρώμα της οροφής, είναι καλύτερα να ξεφύγουμε από το βρασμένο λευκό. Χρωματίζετε σε παστέλ χρώματα: κρέμα ή μπεζ. Μια εξαίρεση είναι όταν το εσωτερικό της κουζίνας είναι χτισμένο σε αντίθεση.

Καλή στενή κουζίνα στο σπίτι

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, και ειδικά στην κουζίνα, ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Για μια στενή κουζίνα, ο φωτισμός σε ζώνες είναι καλός φωτισμός διάσπαρτος σε διάφορα μέρη του δωματίου. Ας πούμε ότι ένας λαμπτήρας ή ένα πώμα κρέμεται πάνω από την τραπεζαρία, και αρκετοί λαμπτήρες φωτίζονται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Θεωρητικά, τα εξαρτήματα μπορούν να κρεμαστούν οπουδήποτε, αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε: δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολικό φως σε μια στενή κουζίνα.

Στο πάτωμα μιας στενής κουζίνας - ανεξάρτητα από το υλικό που κατασκευάζεται - είναι σκόπιμο να τοποθετηθεί ένα ορθογώνιο σχέδιο ή ένας συνδυασμός αυτών. Αυτό λειτουργεί καλά και για την επέκταση του χώρου.

Σε μια στενή κουζίνα θα πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανοικτά ράφια - δημιουργούν την ψευδαίσθηση του χώρου.

Φωτεινή στενή κουζίνα με χερσόνησο

Θα πρέπει να υπάρχουν λίγα έπιπλα σε μια στενή κουζίνα, αλλά όλα τα στοιχεία της θα πρέπει να αποτελούνται από ντουλάπια και συρτάρια, έτσι ώστε να υπάρχει πού να τοποθετήσετε τα πιάτα.

 • Τα γυάλινα τραπέζια και οι καρέκλες με διαφανή πλάτη είναι ακριβώς η κατάλληλη για μια στενή κουζίνα.
 • Εάν η κουζίνα είναι πολύ στενή και είναι αδύνατο να οργανωθεί ένας χώρος φαγητού σε αυτήν, είναι καλύτερο να μετακινήσετε την τραπεζαρία στο σαλόνι. Εκεί θα είναι ακόμη πολύ πιο βολικό και άνετο να δειπνήσετε από ό, τι αν το κάνετε στην κουζίνα.
 • Για να πάρετε μερικά επιπλέον εκατοστά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πόρτα στην κουζίνα με μια πιο στενή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την καμάρα της πόρτας για να δημιουργήσετε ελεύθερο χώρο.
 • Ένα περβάζι παραθύρου σε μια στενή κουζίνα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με νεροχύτη ή επιφάνεια εργασίας. Φυσικά, το υλικό για την τοποθέτηση του περβάζι παραθύρου πρέπει να είναι το ίδιο από το οποίο κατασκευάζεται το σετ κουζίνας.

Για να συγκρίνετε τις αναλογίες μεταξύ του πλάτους και του μήκους ενός στενού δωματίου, αρκεί να απλώσετε ένα χαλί με ένα απλό γεωμετρικό σχέδιο στο πάτωμα.

Στενή κουζίνα τύπου art deco

Stretch οροφή και άλλες αρθρωτές κατασκευές είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούν σε μια στενή κουζίνα. Ο ήδη περιορισμένος χώρος θα φαίνεται ακόμη μικρότερος.

Είναι καλό αν στη στενή κουζίνα θα υπάρχουν πολλές αποσπάσιμες λεπτομέρειες: διαφορετικές ζωγραφιές, λουλούδια σε διακοσμητικά γλάστρες, διάφορες φιγούρες και κασετίνες. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα δεν θα προσθέσουν μόνο τη φωτεινότητα και το στυλ, αλλά θα σας επιτρέψουν επίσης να εκτρέψετε την προσοχή από το στενό μέγεθος της κουζίνας.

Για μια στενή κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι με επιμήκη ορθογώνιο σχήμα και οι καρέκλες μπορούν να αντικαταστήσουν τους πάγκους - αυτό είναι τόσο εξοικονόμηση χώρου όσο και στοιχείο στυλ.

Μερικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, για να επεκτείνουν το μέγεθος της κουζίνας, αποφασίζουν να κατεδαφίσουν το τείχος που το χωρίζει από άλλο δωμάτιο. Αποδεικνύεται πολύ όμορφα και βολικά, αλλά μόνο τέτοιες ενέργειες πρέπει να συντονίζονται με τη ΔΔΠ.

Σχεδιάστε μια στενή μπεζ και λευκή κουζίνα

Σχεδιασμός μιας φωτεινούς στενής κουζίνας με φωτεινούς τόνους

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)