Βελτιωμένη διάταξη
Εσωτερικό διαμέρισμα δύο επιπέδων (52 φωτογραφίες): όμορφο σχέδιο και διάταξη Εσωτερικό διαμέρισμα δύο επιπέδων (52 φωτογραφίες): όμορφο σχέδιο και διάταξη
Σχεδιασμός διαμερισμάτων δύο επιπέδων - σχεδιασμός, ιδιαιτερότητες, βασικές αποχρώσεις του σχεδιασμού. Τεχνικά χαρακτηριστικά ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων. Σχεδιασμός και διακόσμηση διώροφων διαμερισμάτων.

Superior Layout Διαμερίσματα: Οι πιο δημοφιλείς επιλογές

Η βελτιωμένη διάταξη έχει άνετες διαστάσεις και ευρύχωρους χώρους διαβίωσης. Τα μεγέθη τους είναι:
 • Το υπνοδωμάτιο. Το μέγεθος είναι 12-15 τετραγωνικά μέτρα. m
 • Σαλόνι. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 20-30 τετραγωνικά μέτρα. μ. Συνήθως το σαλόνι έχει σχήμα τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος με λόγο διαστάσεων όχι μεγαλύτερο από 2: 3.
 • Η κουζίνα. Το ελάχιστο μέγεθος της κουζίνας σε ένα διαμέρισμα 1 δωματίου πρέπει να είναι 12 τετραγωνικά μέτρα. m, σε 2-, 3-δωμάτιο - 15 τετραγωνικά μέτρα. m
Όταν συνδυάζεται η κουζίνα με την τραπεζαρία, οι διαστάσεις της θα αυξηθούν κατά περίπου 30%. Οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με μεγάλα παράθυρα και μπαλκόνια σε γαλλικό στιλ. Στο υπνοδωμάτιο μπορεί να υπάρχουν αποδυτήρια. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες τουαλέτες και μπάνια κοντά στην είσοδο του υπνοδωματίου.

Πρόσθετοι χώροι

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου διαμερίσματος είναι η διαθεσιμότητα χώρων χρησιμότητας. Η άνεση και η λειτουργικότητα της κατοικίας δίνουν: μεγάλους διαδρόμους, ευρύχωρους διαδρόμους, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, αίθουσες, κιβώτια, ενσωματωμένα έπιπλα. Ο αριθμός των λουτρών σε αυτό το είδος διαμερίσματος είναι συνήθως σχεδόν ίδιο με τον αριθμό των δωματίων, λιγότερο από ένα. Βρίσκονται κοντά στα υπνοδωμάτια - αυτό είναι για τους ιδιοκτήτες, και κοντά στο σαλόνι - για τους επισκέπτες. Σε σύγκριση με την παλιά διάταξη, στο διαμέρισμα με βελτιωμένη διάταξη, τα μπάνια δεν είναι δίπλα στην κουζίνα. Τα μπάνια με μεγάλη επιφάνεια σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε μπανιέρες οποιουδήποτε μεγέθους, καμπίνες ντους και ακόμη και σάουνες. Σε δωμάτια με βελτιωμένη διάταξη, κατά κανόνα, υπάρχουν μπαλκόνια, λότζες, βεράντες. Το πλάτος τους είναι τουλάχιστον 1 m 20 εκ. Η ιδανική επιλογή είναι όταν μπορείτε να φτάσετε στο μπαλκόνι από κάθε υπνοδωμάτιο. Τα διαμερίσματα αυτού του τύπου είναι συνήθως προσανατολισμένα στα σημεία της καρδιάς και έχουν εξαιρετική θέα από τα παράθυρα.

Τα οφέλη

Σε σύγκριση με τα διαμερίσματα που χτίστηκαν σε προηγούμενες εποχές, η σύγχρονη βελτιωμένη κατοικία έχει πολλά πλεονεκτήματα:
 • ευρύχωρο χώρο για διαδικασίες υγιεινής.
 • μεγάλες κατοικημένες περιοχές.
 • υψηλά ανώτατα όρια από 2,5 έως 3 μ.
 • διευρυμένη κουζίνα.
Εκτός από την παρουσία μεγάλων χώρων, τα βελτιωμένα διαμερίσματα παρατηρούν κατάλληλες αναλογίες που σας επιτρέπουν να οργανώσετε τα έπιπλα πιο ορθολογικά και άνετα. Οι σύγχρονοι προγραμματιστές έχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στέγης που είναι πρωτότυπες και άνετες, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να έχουν την πολυτέλεια να κατέχουν ένα ακριβό διαμέρισμα.

Διαφορές από τη στέγαση του προϋπολογισμού

Σε αντίθεση με τα διαμερίσματα με μια τυποποιημένη διάταξη, τα σπίτια με βελτιωμένη διάταξη έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
 • Το σπίτι στο οποίο βρίσκεται η βελτιωμένη κατοικία είναι συνήθως ένα τούβλο, όχι ένα πάνελ.
 • Οι εισόδους είναι εξοπλισμένες με ανελκυστήρες επιβατών και για ανύψωση εμπορευμάτων και αγωγό απορριμμάτων.
 • Τα δωμάτια στο διαμέρισμα είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερα.
 • Οι ενσωματωμένες ντουλάπες εξοικονομούν χώρο.
 • Οι μεγάλες εσωτερικές διαβάσεις δημιουργούν πρόσθετες ανέσεις και χώρο.
 • Εάν υπάρχουν περισσότερες από 2 αίθουσες, υπάρχουν ευρύχωρες πρόσθετες κολόνες.
 • Όλα τα δωμάτια είναι απομονωμένα.
 • Βελτιωμένη ηχομόνωση.
Στα βελτιωμένα διαμερίσματα υπάρχει η δυνατότητα ανακατασκευής.

Διώροφα διαμερίσματα

Αυτή η επιλογή στέγασης είναι ιδανική για οικογένειες με μεγάλο αριθμό νοικοκυριών.Η επίδραση του σχεδιασμού αυτού του τύπου επιτυγχάνεται, χάρη στο μεγάλο έδαφος, την παρουσία πολλών παραθύρων, μπαλκόνια και λότζες και το πιο ασυνήθιστο στοιχείο - τις σκάλες. Είναι, ως έχει, το κύριο στοιχείο του διαμερίσματος και είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με το βασικό στυλ του εσωτερικού. Ο πρώτος όροφος καταλαμβάνεται συνήθως από ένα σαλόνι, πιθανότατα σε συνδυασμό με μια κουζίνα, μελέτη για εργασία, βιβλιοθήκη, μπάνιο, τουαλέτα. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν σχεδόν πάντα υπνοδωμάτια, παιδικά δωμάτια, ξεχωριστά μπάνια. Οι μεταβάσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο στο διαμέρισμα πραγματοποιούνται μέσω ενός κοινού διαδρόμου. Σε ένα διαμέρισμα δύο επιπέδων υπάρχει ένα δωμάτιο για την τοποθέτηση εξωτερικών ενδυμάτων και παπουτσιών. Οι ευκαιρίες για ιδέες σχεδίασης σε διαμέρισμα δύο επιπέδων είναι πολύ μεγαλύτερες από τις κατοικίες με κανονική διάταξη. Οι έμπειροι σχεδιαστές θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση οποιωνδήποτε ιδεών του ιδιοκτήτη ενός ευρύχωρου άνετου σπιτιού. Τα αρχιτεκτονικά έργα σύγχρονης κατοικίας χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και μοναδικότητα. Οι κατοικημένες περιοχές με βελτιωμένη διάταξη είναι δικαίως διαμερίσματα με υψηλή άνεση και εξαιρετικές αναλογίες του εσωτερικού χώρου. Στους καταλόγους μπορείτε να βρείτε θαυμάσια παραδείγματα διαμερισμάτων με βελτιωμένη διάταξη, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων διπλής όψης, κατοικιών με αρχική αρχιτεκτονική σε ποικιλία στυλ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)