Ζώνη
Εξοπλίζουμε το χώρο εργασίας στο σπίτι: τα μυστικά της οργάνωσης του χώρου (77 φωτογραφίες) Εξοπλίζουμε το χώρο εργασίας στο σπίτι: τα μυστικά της οργάνωσης του χώρου (77 φωτογραφίες)
Ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορείτε να φτιάξετε ένα άνετο και λειτουργικό χώρο εργασίας. Απλά πρέπει να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και να σκεφτείτε τα πάντα στη μικρότερη λεπτομέρεια.
Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)
Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές προσφέρουν νέες ιδέες ζωνών. Το γυαλί, τα μέταλλα, τα χωρίσματα και οι κλωστές από υφαντικές ύλες μπορούν τώρα να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Πολυλειτουργικό διαμέρισμα δύο δωματίων από odnushka: επιλογές και προοπτικές (56 φωτογραφίες)Πολυλειτουργικό διαμέρισμα δύο δωματίων από odnushka: επιλογές και προοπτικές (56 φωτογραφίες)
Η ιδέα να γίνει ένα κομμάτι kopeck από odnushka μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο αν αρχικά προσεγγίσει σωστά την προετοιμασία του έργου. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την περιοχή των χώρων και τις τεχνικές απαιτήσεις για την τελική έκδοση.
Εσωτερικά χωρίσματα στο εσωτερικό: επισκόπηση των τύπων, των τεχνολογιών και των υλικών (113 φωτογραφίες)Εσωτερικά χωρίσματα στο εσωτερικό: επισκόπηση των τύπων, των τεχνολογιών και των υλικών (113 φωτογραφίες)
Τα εσωτερικά χωρίσματα προσελκύουν την ευελιξία τους, με τη βοήθειά τους μπορείτε να νικήσετε με ευκολία ένα ευρύχωρο δωμάτιο, διαιρώντας το σε διάφορα τμήματα, ή κάνοντας τον χώρο του Χρουστσόφ πιο πρακτικό και άνετο.
Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι ένα εύκολο εργαλείο για μια ριζική μεταμόρφωση του δωματίου (92 φωτογραφίες)Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι ένα εύκολο εργαλείο για μια ριζική μεταμόρφωση του δωματίου (92 φωτογραφίες)
Οι διακοσμητές αναγνωρίζουν ότι η τοποθέτηση ζωνών με κουρτίνες επιτρέπει ακόμη και τα πιο βαρετά τετραγωνικά μέτρα να κάνουν ένα πραγματικά άνετο πολυλειτουργικό δωμάτιο. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός χρωμάτων, υφών και στυλ.
Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο: προσωπικός χώρος για ένα μικρό ντους (55 φωτογραφίες)Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο: προσωπικός χώρος για ένα μικρό ντους (55 φωτογραφίες)
Το φυτώριο στο διαμέρισμα ενός δωματίου σχεδιάζεται με στιλιστικές τεχνικές, δοκιμασμένες με το χρόνο και σύγχρονες λύσεις.
Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου: επαγγελματικές συμβουλές για τη διευθέτηση (60 φωτογραφίες)Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου: επαγγελματικές συμβουλές για τη διευθέτηση (60 φωτογραφίες)
Εάν δεν θέλετε το υπνοδωμάτιο ενός διαμερίσματος ενός δωματίου να τεθεί σε δημόσια προβολή, αλλά δεν είναι έτοιμο να χτίσει τοίχους, σκεφτείτε την ορθολογική τοποθέτηση ζωνών.
Κινητά χωρίσματα - μια ιδανική επιλογή για οπτική ζωνοποίηση (24 φωτογραφίες)Κινητά χωρίσματα - μια ιδανική επιλογή για οπτική ζωνοποίηση (24 φωτογραφίες)
Κινητά χωρίσματα - μια εύκολη ευκαιρία να διαιρέσετε οπτικά το χώρο ενός δωματίου με δική σας ελεύθερη βούληση και διάθεση ανά πάσα στιγμή.
Ένα μέρος για να διαβάσετε σε ένα διαμέρισμα: δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά (26 φωτογραφίες)Ένα μέρος για να διαβάσετε σε ένα διαμέρισμα: δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά (26 φωτογραφίες)
Ένας χώρος ανάγνωσης μπορεί να κανονιστεί ακόμα και σε ένα διαμέρισμα με περιορισμένη έκταση - απλά πρέπει να αποθηκεύσετε μαλακά εσωτερικά αντικείμενα και να ρυθμίσετε το σωστό φωτισμό.
Ζώνη για παιδιά: λόγοι, μέθοδοι, διάταξη των κύριων ζωνών (21 φωτογραφίες)Ζώνη για παιδιά: λόγοι, μέθοδοι, διάταξη των κύριων ζωνών (21 φωτογραφίες)
Η τοποθέτηση ενός παιδικού σταθμού δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι σημαντικό όχι μόνο να εξοπλιστεί το δωμάτιο με τις ανάγκες του παιδιού, αλλά και να είναι σε θέση να κανονίσει κάθε ζώνη, χωρίς να ξεχνάει ...
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας: μερικές απλές ιδέες (26 φωτογραφίες)Ζώνη της κρεβατοκάμαρας: μερικές απλές ιδέες (26 φωτογραφίες)
Τοποθέτηση διαμερίσματος ή στούντιο σε ένα υπνοδωμάτιο και άλλα δωμάτια - ένα γραφείο, ένα σαλόνι, ένα νηπιαγωγείο. Μέθοδοι, επιλογές και τεχνικές τοποθέτησης ζωνών. Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Φορτώστε περισσότερο

Τεχνικές Ζώνης Ζωντανής Περιοχής

Η σύγχρονη εσωτερική μόδα περιλαμβάνει την παρουσία μεγάλων δωματίων γεμάτων με φως και αέρα, με ελάχιστα χωρίσματα. Η τάση είναι στούντιο διαμερίσματα με δωρεάν διαρρύθμιση, και οι ιδιοκτήτες των μικρών διαμερισμάτων μαζικά κατεδαφίζουν τους εσωτερικούς τοίχους για να πάρουν τον επιθυμητό χώρο. Ωστόσο, αφού το έλαβαν, οι ιδιοκτήτες των στούντιο αντιμετωπίζουν την ανάγκη να διαθέτουν ορισμένες λειτουργικές περιοχές σε ένα δωμάτιο με μεγάλη έκταση.Αυτός ο χωρισμός, ή ο χωρισμός, είναι απαραίτητος όχι μόνο για στούντιο διαμερίσματα, αλλά και για δωμάτια, κουζίνες και ακόμη και μπάνια σε απλά διαμερίσματα. Ο σκοπός της ζώνης είναι να αντικατασταθούν τυποποιημένα διαμερίσματα με διαφορετικές σχεδιαστικές λύσεις. Ως αποτέλεσμα της κατάλληλης χωροταξίας, η στέγαση αποκτά ευκολία και άνεση και παραμένει διαπερασμένη με το φως στη σκοτεινότερη γωνία. Η επισκόπηση των κύριων τύπων και μεθόδων ζωνισμού που δίνονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μεγάλο διαμέρισμα στούντιο ή ένα κοινό δωμάτιο λειτουργικά ικανοποιητικά και αισθητικά, εξοικονομώντας χώρο και ηλεκτρισμό.

Ποιες ζώνες πρέπει να κατανέμονται

Οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίζεται σε ζώνες, με βάση τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν και τη φύση της κατοχής τους. Οι ζώνες μπορούν να έχουν ως εξής:
 • κουζίνα: περιοχή μαγειρέματος, τραπεζαρία, χώρος χαλάρωσης για τσάι και συνομιλία, αποθήκη για την αποθήκευση των αναλωσίμων.
 • δωμάτιο: σαλόνι, χώρος εργασίας, υπνοδωμάτιο;
 • παιδικό δωμάτιο: υπνοδωμάτιο, playroom, γωνιά φοιτητών.
Είναι επίσης απαραίτητο να επισημανθεί ένας τόπος όπου όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να συγκεντρωθούν και συνήθως λαμβάνουν τους επισκέπτες εκεί.

Τεχνικές διαχωρισμού ζωνών

Όλοι οι τύποι ζωνών μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:
 • οπτική, όταν οι ζώνες διακρίνονται από τη διαφορά φωτισμού, διακόσμησης οροφών, τοίχων και δαπέδων και διακοσμήσεις.
 • λειτουργικά, όταν οι διαιρέτες των ζωνών είναι έπιπλα, κουρτίνες, καμάρες.
Τα μπάνια, οι ντουζιέρες και οι τουαλέτες παραμένουν πάντα απομονωμένα σε όλες τις διατάξεις στούντιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να αφήσουν στο φυσικό φως με τοποθέτηση ενός τοίχου από γυάλινες πλάκες ή με την εγκατάσταση ενός διαχωριστικού από γυαλί με παγωμένο γυαλί.

Τεχνικές οπτικής ζωνοποίησης

Η κύρια μέθοδος της οπτικής ζωνοποίησης είναι η χρήση διαφορετικών τελειωμάτων. Αυτό το είδος είναι εξίσου δημοφιλές για τη διακόσμηση οροφών, τοίχων και δαπέδων.
 • Πολλαπλές και τεντωμένες οροφές - απλές και με μοτίβο θα σας βοηθήσουν να τονιστούν όμορφα και μοντέρνα πάνω από το κεφάλι σας. Δώστε στον χώρο ύπνου μια μαγική μάσκα με τρισδιάστατη εκτύπωση - και έχετε μια μαγευτική τρισδιάστατη εικόνα.
 • Η ποικιλία διακοσμητικών υλικών για τοίχους προσφέρει ευρύ περιθώριο δημιουργικότητας. Συνδυάστε διαφορετικούς τύπους ταπετσαρίας, χρώματος, κεραμικών πλακιδίων, πάνελ, αναδεικνύοντας γωνίες για χαλάρωση, κουζίνα, διάδρομο. Σε ένα από τα τείχη υπάρχει σίγουρα ένα μέρος για να δοκιμάσετε μια ενδιαφέρουσα καινοτομία - υγρή ταπετσαρία και την ποικιλία τους - μεταξωτό σοβά. Η επίστρωση είναι ανθεκτική, μοντέρνα και ευγενής.
 • Με το φινίρισμα του δαπέδου μπορείτε επίσης να διαιρέσετε οπτικά τις ζώνες. Για να γίνει αυτό, τα βάθρα και διάφορες επιλογές δαπέδων χρησιμοποιούνται ευρέως - πλακάκια, laminate, μαζική σανίδα, παρκέ, λινέλαιο.
Ο φωτισμός για οπτική ζωνοποίηση παραμένει ένα σημαντικό, αλλά δευτερεύον μέσο μετά από τόνους με διακοσμητικά υλικά. Μια πηγή φωτός, κατά κανόνα, υπογραμμίζει το κέντρο μιας ζώνης ή των συγκεκριμένων τόπων της. Για την τελευταία περίπτωση, εγκαθίστανται προβολείς.

Λειτουργικές τεχνικές ζωνισμού

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος διαίρεσης του χώρου είναι η χρήση επίπλων. Με τη βοήθεια των ψηλών ντουλαπιών, μπορείτε να φράξετε το υπνοδωμάτιο, το ντουλάπι, τη γωνιά των παιδιών - εκείνους τους χώρους που χρειάζονται προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μια ντουλάπα, καναπές, συρταριέρα είναι πιο βολικό για να διαχωρίσετε την υπόλοιπη περιοχή από την αίθουσα εργασίας, το διάδρομο από την αίθουσα. Το φως μέσω των ράφια είναι ιδανικό για τη διακόσμηση οποιωνδήποτε χώρων στο διαμέρισμα. Δεν παρεμβαίνουν στο φως και φέρουν σημαντικό λειτουργικό φορτίο. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές:
 • όταν διαιρείται η παιδική χαρά και οι χώροι ύπνου, μια τέτοια βιβλιοθήκη θα χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης παιχνιδιών και χειροτεχνίας.
 • είναι βολικό να αποθηκεύσετε το απαραίτητο χαρτί πάνω του και να τοποθετήσετε εξοπλισμό γραφείου στην περιοχή εργασίας.
 • το χώρισμα ραφιών θα χρησιμεύσει ως φράχτη για την περιοχή του επάνω δαπέδου.
 • με ένα ράφι με μερικώς ανοιχτά ράφια μπορείτε να φράξετε από την κρεβατοκάμαρα.
 • σε ένα μικρό διαμέρισμα, τα ράφια χωρίζουν την είσοδο και το κοινόχρηστο δωμάτιο.
Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, κουρτίνες και κουρτίνες χρησιμοποιούνται ευρέως για να διαχωρίσετε τις ζώνες.Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δίνουν άνεση στην αίθουσα και δίνουν έμφαση στο στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο το δωμάτιο:
 • κλασικές κουρτίνες είναι κατάλληλες για ένα δωμάτιο σε κλασικό, σκανδιναβικό, χώρα, ρουστίκ στυλ?
 • ρολά, ρωμαϊκά, ρολά - για στυλ μινιμαλισμό, ιαπωνικά, πατάρι, μεσογειακή?
 • οι περσίδες συμπληρώνουν τέλεια τον εσωτερικό χώρο της υψηλής τεχνολογίας, της τεχνολογίας, της σύντηξης,
 • νυχτερινή έμφαση δίνουν την ελαφρότητα και την κομψότητα του ρομαντικού και του provence.
Η πυκνότητα του υλικού και το μέγεθος των κουρτινών ρυθμίζουν εύκολα τον απαραίτητο βαθμό ιδιωτικότητας. Εκτός από τις επιλογές που παρατίθενται, η χωροθέτηση του χώρου μπορεί να γίνει με στάσιμα ή κινητά χωρίσματα, κολώνες, σκάλες, τόξα και αντικείμενα τέχνης.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)