Κινητά χωρίσματα - μια ιδανική επιλογή για οπτική ζωνοποίηση (24 φωτογραφίες)

Τα μη τυποποιημένα σχέδια πατώματος σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε ενδιαφέροντα σημεία ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποιώντας κινητά διαμερίσματα, δημιουργείτε το δικό σας χώρο και ατμόσφαιρα. Χάρη στον συνδυασμό πολλών αυτών διαμερισμάτων, το δωμάτιο γίνεται ευπροσάρμοστο χωρίς να χάσει τετραγωνικά μέτρα.

Μπαμπού διαμέρισμα στο μπάνιο

Λευκό κινητό διαμέρισμα στο εσωτερικό

Η κύρια λειτουργία των χωρισμάτων είναι η δημιουργία οπτικών ζωνών στο χώρο του δωματίου. Ανάλογα με τον τύπο της στερέωσης και της κίνησης, τα φορητά και κινητά χωρίσματα χωρίζονται.

Γυαλί διαχωριστικό μπλοκ στο εσωτερικό

Διαχωρισμός σφαιριδίων

Διαχωριστικό δαπέδου

Φορητό σύστημα (δάπεδο) - ένα ξεχωριστό αντικείμενο που δεν είναι συνδεδεμένο με τοίχους, οροφή, δάπεδο. Πλεονέκτημα - ευκολία μεταφοράς και δυνατότητα δημιουργίας μιας "εμπιστευτικής" ζώνης σε οποιοδήποτε μέρος της δικής σας ελεύθερης βούλησης. Με τέτοια διαμερίσματα είναι βολικό να κλείνετε το κεφάλι του κρεβατιού ή να συνταξιοδοτείτε σε μια καρέκλα από το περιβάλλον. Σε μεγαλύτερο βαθμό εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία από μια διαχωριστική.

Διακοσμητικό χώρισμα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ξύλινο κινητό διαμέρισμα στο διάδρομο

Πλεονεκτήματα της οθόνης:

 • έλλειψη ειδικής εγκατάστασης.
 • κατάλληλο για χρήση σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαισίων και ζωγραφιών.
 • η ικανότητα να κάνετε διαφορετικά μοντέλα με τα χέρια σας.
 • η απλούστερη κίνηση του προϊόντος, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε γρήγορα / αφαιρέσετε το ζωνισμό του δωματίου.
 • Συγκεντρωμένη σχεδόν δεν καταλαμβάνει χώρο και μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ντουλάπι / ντουλάπι.

Διαχωρισμός γυψοσανίδας

Διαχωρισμός στο σαλόνι

Μειονεκτήματα του σχεδιασμού:

 • αποκλειστική οπτική διαίρεση του χώρου.
 • έλλειψη ηχομονωτικών και θερμομονωτικών ιδιοτήτων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κινητού διαμερίσματος οθόνης: πτυσσόμενο, εύκαμπτο και μονής οθόνης.

Κινητό διαμέρισμα στο διαμέρισμα

Διαχωριστικό στυλ σοφίτας

Μοντέλο θραύσης

Αυτό είναι το πιο διάσημο διαμέρισμα για το διαχωρισμό του χώρου στο δωμάτιο. Ο σχεδιασμός αποτελείται από ένα άκαμπτο πλαίσιο και αρκετά φτερά που συνδέονται με το είδος της ακορντεόν. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε αρχικά ξύλο και σε μοντέρνα μοντέλα μεταλλικά, πλαστικά χρησιμοποιούνται ήδη.

Οι βραχίονες είναι στερεωμένοι με μεντεσέδες πιάνου / επίπλου και σε μερικά μοντέλα με χοντρές λωρίδες υφάσματος. Το ύψος του φύλλου κυμαίνεται από 1,5 m έως 1,8 m και το πλάτος μπορεί να κυμαίνεται από 0,4 m έως 0,6 m.

Η διακόσμηση της οθόνης είναι ένα ευρύ πεδίο για την εκδήλωση πολλών τύπων δημιουργίας. Αυτό είναι ξυλογλυπτική ή σφυρηλάτηση, ζωγραφική ξύλου, decoupage στο ύφασμα, πίνακες ζωγραφικής σε χαρτί. Δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα προϊόν για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ: από μπαρόκ και κλασικά έως hi-tech. Εάν θέλετε να έχετε ένα αποκλειστικό μοντέλο, είναι πολύ πιθανό να κάνετε μια πτυσσόμενη οθόνη με τα χέρια σας.

Διαχωριστικό εκκρεμές στο εσωτερικό

Μεταλλικό διαμέρισμα στο σπίτι

Ευέλικτες οθόνες

Αυτή η σύγχρονη ερμηνεία της οθόνης αποτελείται από ένα μόνο φύλλο, το οποίο μπορεί να λυγίσει όπως εσείς επιθυμείτε. Για την αποθήκευση, το μοντέλο είναι τυλιγμένο, καθώς οι άκαμπτες πλευρικές σανίδες είναι στερεωμένες με εύκαμπτα υλικά.

Μοντέλα μονής οθόνης

Ο σχεδιασμός του χωρίσματος για το διαχωρισμό του χώρου μοιάζει με μοντέλα φύλλων με τη μόνη διαφορά - το προϊόν γίνεται με τη μορφή ενός μεγάλου φύλλου. Για σταθερότητα, αυτά τα σχέδια είναι εξοπλισμένα με πόδια με φαρδύ τακούνια ή υποστηρίγματα σε σχήμα συρραφής. Τα προσαρμοσμένα μοντέλα στρογγυλοποιούνται σφιχτά ή κουλοχέρηδες για εφημερίδες και περιοδικά.

Art Nouveau κινητό διαμέρισμα

Ράφια του καθιστικού

Πώς να κάνετε μια οθόνη μόνοι σας

Η απλούστερη επιλογή είναι ένα σύστημα ξύλινων πλαισίων με υφασμάτινα πλέγματα.Για εργασία θα χρειαστείτε: ξύλινα τεμάχια 4x4 cm, τρυπάνι, βίδες με βρόχους, γυαλόχαρτο, στόκο, βαφή, ύφασμα του επιθυμητού χρώματος, συρραπτικό για τα έπιπλα ή ειδικά σκελίδες.

Στάδια εργασίας

Προετοιμάζουμε ράβδους για το πλαίσιο με ρυθμό 6 ράβδων μήκους 180 cm και 6 ράβδων 50 cm έκαστο. Οι επιφάνειες των τεμαχίων είναι λειασμένες με λείανση.

Συναρμολόγηση πλαισίου: οι μεγάλες ράβδοι στοιβάζονται σε ζεύγη σε απόσταση 0,5 μ. Τρία σύντομα άλματα τοποθετούνται μεταξύ των μεγάλων τμημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα (υποχωρούμε πρώτα 0,15 μέτρα από τις άκρες). Οι μπροστινοί βραχίονες στερεώνονται από τα άκρα των ράβδων με τη βοήθεια μακριών βιδών. Με αυτό τον τρόπο τοποθετούνται τρία φτερά.

Διαχωρισμός στο διάδρομο

Το πλαίσιο του κινητού διαμερίσματος επεξεργάζεται με στόκ - προσκρούσεις και οι ρωγμές εξαλείφονται. Μετά την ξήρανση, τα πτερύγια πλένονται ξανά με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο. Το πλαίσιο είναι επικαλυμμένο με χρώμα της επιθυμητής απόχρωσης.

Το ύφασμα κόβεται: κόβονται έξι ορθογώνια μεγέθη 152x50 εκ. Ένα εκατοστό εκατοστό κατά μήκος των περιμέτρων όλων των ακατέργαστων τεμαχίων τοποθετούνται στις αποζημιώσεις. Τα επιδόματα είναι τοποθετημένα και ραμμένα σε μια γραφομηχανή.

Γυάλινο χώρισμα σε πλαίσιο

Το τελικό στάδιο. Τα πτερύγια συνδέονται με βρόχους. Το ύφασμα συνδέεται σε κάθε πλευρά του φύλλου με την πτυχωμένη πλευρά χρησιμοποιώντας διακοσμητικά καρφιά επίπλων ή συρραπτικό.

Δημιουργήστε επιλογές για την πραγματοποίηση οθονών. Ο αριθμός των φύλλων και των μεγεθών τους, τα υλικά για το πλαίσιο και τα φύλλα πλαισίου, και η διακόσμηση των έργων ζωγραφικής ποικίλλουν.

Διαχωρίστε ένα μοτίβο στο εσωτερικό

Κινητά μοντέλα διαμερισμάτων

Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα άκαμπτο πλαίσιο. Τα προφίλ κατασκευάζονται από διάφορα υλικά: χάλυβα, αλουμίνιο, ξύλο, πλαστικό. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα κινητά χωρίσματα αλουμινίου, τα οποία δεν έχουν μόνιμα εξαρτήματα στις επιφάνειες. Οι κύλινδροι συνδέονται με το κάτω πλαίσιο του μοντέλου, χάρη στο οποίο η δομή κινείται εύκολα και μερικές φορές διπλώνεται οριζόντια.

Οθόνη στο εσωτερικό

Πλεονεκτήματα:

 • το κινητό γυάλινο διαμέρισμα έχει μια πρωτότυπη και φωτεινή εμφάνιση.
 • τη δυνατότητα χρήσης υλικών (πλαστικών, γυαλιού, μετάλλων) που απλώς μεταποιούνται ·
 • εύκολη εγκατάσταση / αποσυναρμολόγηση του κινητού διαμερίσματος για το σπίτι και εύκολη μεταφορά σε άλλο μέρος.
 • Η απόδοση γυαλιού σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε χωρίσματα σε οποιοδήποτε δωμάτιο (ξηρό, υγρό). Μήκος, μύκητας δεν εμφανίζονται στις δομές?
 • την παρουσία μεμονωμένων στοιχείων που μπορούν εύκολα και γρήγορα να αντικατασταθούν σε περίπτωση βλάβης,
 • χαμηλό κόστος (σε σύγκριση με την κατασκευή στατικών τοίχων, ακόμη και αν δεν είναι το κεφάλαιο)?
 • η χρήση των υλικών βολικό και εύκολο στη συντήρηση - μπορείτε να εφαρμόσετε υγρό και στεγνό καθάρισμα?
 • Τα κινητά χωρίσματα σε τροχούς μπορούν να επιλεγούν από το δάπεδο έως το ταβάνι.

Ξύλινο διαμέρισμα στο υπνοδωμάτιο

Σταθερό χώρισμα στο εσωτερικό

Μειονεκτήματα:

 • Μερικές μονωτικές ιδιότητες (κυρίως οπτικής φύσεως).
 • υψηλό κόστος, ειδικά για "έξυπνα" κινητά χωρίσματα για ζωνοποίηση (με τεχνητό φωτισμό, η επιφάνεια αποκτά διαφάνεια και με φυσικό φως γίνεται θαμπό).

Γυάλινο χώρισμα στο εσωτερικό

Τύποι γυάλινων πάνελ:

 • παγωμένο - αδιαφανές γυαλί που μεταδίδει μέρος του φωτός και περιορίζει την ορατότητα, μερικές φορές αντικαθίσταται από μια ταινία.
 • καθρέφτη ή υφή - που λαμβάνουν υπόψη το σχεδιασμό και την περιοχή του δωματίου. Οι επιφάνειες που αντανακλούν αλλάζουν οπτικά τη γεωμετρία του δωματίου και προσθέτουν χώρο.

Η χρήση ειδικών υποκατάστατων γυαλιού είναι πολύ κοινή - πολυανθρακικό (ασφαλές, ελαφρύ, ανθεκτικό στην κρούση), ακρυλικό πλεξιγκλάς (κοινό εσωτερικό υλικό).

Ράφια διαμέρισμα στο εσωτερικό

Τα κινητά χωρίσματα από γυαλί για ένα διαμέρισμα είναι πολύ δημοφιλή λόγω της επιλογής του καμβά: διαφανές, παγωμένο ή χρωματισμένο γυαλί, η παρουσία ενός σχεδίου (ανάγλυφο ή κατασκευασμένο με την τεχνική ψεκασμού).

Λάθος τοίχος στο εσωτερικό

Επιλογές εγκατάστασης:

 • διαχωρισμός των ζωνών κουζίνα / καθιστικό από το υπνοδωμάτιο / νηπιαγωγείο, μπάνιο από το ντους?
 • τα γυάλινα κινητά χωρίσματα θα αναδείξουν άνετα μια περιοχή χαλάρωσης (με φυτά, ένα ενυδρείο) σε ένα μεγάλο σαλόνι ή χώρο εργασίας στην κρεβατοκάμαρα.

Η ευελιξία και η ποικιλία επιλογών για χωρίσματα από γυαλί σας επιτρέπουν να γεμίζετε το δωμάτιο με φυσικό ηλιακό φως και επιλεγμένα μοντέλα για κάθε εσωτερικό χώρο. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των έργων ζωγραφικής, οι γυάλινες κατασκευές εγγυώνται ασφάλεια και αξιοπιστία.

Κινητό διαμέρισμα στο μπάνιο

Φυσικά, τα κινητά χωρίσματα δεν θα αντικαταστήσουν πλήρως τοίχους. Ωστόσο, θα εκτελέσουν τέλεια κομψή ζώνη του δωματίου χωρίς απώλεια της περιοχής. Για να γίνει το μοντέλο μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου, συνιστάται να τηρείτε το γενικό στυλ του εσωτερικού. Για περιβάλλοντα με στυλ της Προβηγκίας, κλασσικής, χώρας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξύλινες ή πλαστές οθόνες. Οι αυστηρές γραμμές υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμού και στυλ σοφίτας τονίζονται από κινητά χωρίσματα από γυαλί σε πλαίσια αλουμινίου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)