Γυμναστήριο στο σπίτι - γωνία προσωπικής άνεσης (21 φωτογραφίες)

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να παρακινήσουν ένα άτομο να δημιουργήσει ένα γυμναστήριο στο σπίτι. Πολλοί θα βρουν αυτό το εγχείρημα ηλίθιο, ενώ άλλοι θα ζηλέψουν εκείνο που έχει την ευκαιρία να εκπαιδεύσει χωρίς να φύγει από το σπίτι τους.

Γυμναστήριο στο μπαλκόνι

Γυμναστήριο σε ιδιωτικό σπίτι

Αλλά εάν ένα άτομο αποφάσισε να εξοπλίσει το γυμναστήριο στο σπίτι, ήταν μια ισορροπημένη απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα τέτοιο άτομο είναι είτε ένθερμος ανεμιστήρας του αθλητισμού και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν, είτε εκείνους που χρειάζονται συνεχή άσκηση στον αθλητισμό λόγω της κατάστασης της υγείας τους. Αλλά παρά τον λόγο για αυτό το εγχείρημα, ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου, ο οποίος έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό, πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, ακολουθώντας κάποιες συστάσεις.

Γυμναστήριο στη σοφίτα ενός σπιτιού

Τηλεόραση στην κεντρική γυμναστική

Η σωστή τοποθέτηση γυμναστικής

Μια μονωμένη βεράντα ή σοφίτα μπορεί να ονομαστεί ιδανική για την τοποθέτηση ενός γυμναστηρίου αν δεν καταστρέψει το σχέδιο ολόκληρης της δομής στο σύνολό της, αφού στην περίπτωση αυτή θα υπάρχουν παράθυρα στον προσομοιωτή. Και τα παράθυρα είναι μια από τις πιο απαραίτητες συνθήκες σε αυτή την περίπτωση, επειδή η παρουσία τους όχι μόνο σας επιτρέπει να παρέχετε φρέσκο ​​αέρα σε κάθε δεδομένη στιγμή, αλλά το δωμάτιο με παράθυρα είναι πιο κατάλληλο για εκπαίδευση παρά ένα θαμπό που δεν έχει άλλα ανοίγματα παρά τις πόρτες. .

Εάν το σπίτι δεν έχει σοφίτα ή βεράντα, τότε το γυμναστήριο στο υπόγειο ή στο υπόγειο θα είναι επίσης αποδεκτό για τις τάξεις.

Γυμναστήριο στο σπίτι

Αρχική γυμναστήριο στο σαλόνι

Εάν ένα άτομο που δεν έχει ιδιωτικό σπίτι αλλά ζει σε ένα απλό διαμέρισμα πόλης σκέφτεται πώς να κάνει ένα γυμναστήριο στο σπίτι, τότε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε ελεύθερο δωμάτιο με έκταση τουλάχιστον 8 τετραγωνικών μέτρων. Εάν αυτό δεν είναι ακόμη και στο διαμέρισμα, τότε με την ιδέα της δημιουργίας ενός γυμναστηρίου στο σπίτι, μπορείτε να πείτε αντίο ή να αγοράσετε ένα ζευγάρι προσομοιωτών και να τα εγκαταστήσετε στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι.

Γυμναστήριο στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Οργάνωση των εγκαταστάσεων: λαμβάνουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά

Για να είναι άνετα τα μαθήματα γυμναστικής, το δωμάτιο πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο.

  • Πρώτον, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η παρουσία αερισμού, δεδομένου ότι τα ενεργά αθλήματα οδηγούν σε αυξημένη εφίδρωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη οσμή και υψηλή υγρασία. Για να διασφαλιστεί ότι το γυμναστήριο του σπιτιού δεν αποδειχθεί κακόμορφο υγρό δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό με την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο παράθυρο ή στο υπάρχον άνοιγμα εξαερισμού.
  • Δεύτερον, για τη σωστή οργάνωση των χώρων για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχεται το σωστό φως. Και θα είναι σωστό αν οι πηγές φωτός βρίσκονται στην οροφή και το χρώμα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φως της ημέρας. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν φώτα τοίχου στο γυμναστήριο, καθώς δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και η παρουσία τους στους τοίχους μπορεί να επηρεάσει την τοποθέτηση των προσομοιωτών.
  • Τρίτον, όταν οργανώνετε αυτό το δωμάτιο στο σπίτι, είναι καλύτερο οι θύρες να ανοίγουν προς τα έξω ή να ολισθαίνουν εντελώς. Σε αυτή την περίπτωση, η ξαφνική άφιξη ενός από τα μέλη της οικογένειας δεν θα προκαλέσει ταλαιπωρία σε όσους χρησιμοποιούν τους προσομοιωτές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα παράθυρα, με τα οποία η κατάσταση είναι πολύ πιο απλή σήμερα, αφού η σύγχρονη εκδοχή τους σας επιτρέπει να μην ανοίξετε το φύλλο πλατύ, αλλά μόνο για να το ανοίξετε ελαφρά τοποθετώντας τον στην κατάσταση αερισμού στην επάνω θέση.

Αρχική γυμναστήριο με ανεμιστήρα

Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν οργανώνετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι με τα χέρια σας είναι η σωστή θέση των καταστημάτων. Αυτές οι πηγές ηλεκτρικού ρεύματος τοποθετούνται καλύτερα κοντά στον προσομοιωτή, ο οποίος απαιτεί ισχύ, καθώς τα καλώδια που τρέχουν κατά μήκος του δαπέδου δεν θα είναι ασφαλή.

Γυμναστήριο σε ένα δωμάτιο στο σπίτι

Γυμναστήριο στο διαμέρισμα

Αρχική γυμναστήριο

Επίσης, απαιτείται στο αθλητικό δωμάτιο είναι ένας καθρέφτης. Το μέγεθός του πρέπει να είναι τέτοιο που ένα άτομο χωρίς δυσκολία θα μπορούσε να δει τον εαυτό του σε πλήρη ανάπτυξη, κάνοντας οποιονδήποτε από τους προσομοιωτές. Αυτό είναι απαραίτητο να μην θαυμάσουμε το επιτευχθέν αποτέλεσμα, αλλά να επιτρέψουμε στον μαθητή να ελέγχει ανεξάρτητα την ορθότητα των ασκήσεων.

Αττικό γυμναστήριο στο σπίτι

Art Nouveau γυμναστήριο

Διακόσμηση τοίχου και δαπέδου στο γυμναστήριο του σπιτιού

Αν μιλάμε για την σωστή διακόσμηση των τοίχων, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να συμπληρώνει το σχέδιο του δωματίου και να είναι κατασκευασμένο από εκείνα τα υλικά που κανονικά ανταποκρίνονται στην υπερβολική υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, η πιο οικονομική επιλογή είναι η επένδυση των τοίχων για ζωγραφική ή ταπετσαρία. Μια πιο ακριβή επιλογή, αλλά ταυτόχρονα πιο σταθερή είναι η διακόσμηση των τοίχων με επένδυση ή άλλα στοιχεία από ξύλο. Κατά τη διακόσμηση των τοίχων στο γυμναστήριο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέξετε κεραμικά πλακίδια και πλαστικά πάνελ.

Ο σχεδιασμός του γυμναστηρίου στο σπίτι

Αρχική γυμναστήριο με πανοραμικά παράθυρα

Αυτά τα υλικά είναι αεροστεγή και θα οδηγήσουν σε φαινόμενο θερμοκηπίου στο δωμάτιο, το οποίο θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον σπουδαστή. Επιπλέον, τα πλαστικά πάνελ στους τοίχους δεν φαίνονται πολύ καλά, καθιστώντας το σχεδιασμό ακόμα και μιας πολύ "δροσερής" αίθουσας πολύ φθηνή.

Υπόγειο γυμναστήριο

Αθλητικό χώρο στο σπίτι

Όσον αφορά το πάτωμα, όταν οργανώνετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε ότι τα μαθήματα με ορισμένες ασκήσεις μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο θόρυβο. Ως εκ τούτου, πιο συχνά σε ένα δωμάτιο για το σκοπό αυτό, διευθετείται μια πλωτή επίστρωση. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι δονητικές κινήσεις δεν θα μεταδοθούν από το δάπεδο στους τοίχους και ο θόρυβος θα είναι λιγότερο ακουστικός. Η ποιότητα του βέλτιστου δαπέδου είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα επίθεμα από χαλί, φελλό ή καουτσούκ. Αυτά τα υλικά όχι μόνο θα εξασφαλίζουν την κανονική απόσβεση κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά θα βοηθήσουν επίσης να αποφευχθεί ο θόρυβος που εκπέμπεται από τους προσομοιωτές.

Γυάλινες πόρτες στο γυμναστήριο

Εκπαιδευτές στο σπίτι

Όλοι οι παραπάνω κανόνες είναι οι πιο βασικοί κατά την οικοδόμηση ενός μίνι γυμναστηρίου στο σπίτι. Αν φαίνονται υπερβολικά περίπλοκα για κάποιον και εξακολουθείτε να θέλετε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο για αθλήματα, μπορείτε να βρείτε έτοιμα σπίτια με γυμναστήρια και να τα αγοράσετε αντί για τη συνήθη κατοικία σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο αθλητής θα πρέπει να αγοράσει μόνο τους απαιτούμενους προσομοιωτές, ο κατάλογος των οποίων εξαρτάται μόνο από το πώς και τι θέλει να κάνει ο άνθρωπος.

Ο καθρέφτης στο γυμναστήριο του σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)