Κατοικία Γερμανικού στυλ: συγκράτηση της σύνθεσης (51 φωτογραφίες)

Το παραδοσιακό σπίτι στο γερμανικό στιλ είναι ένας φωτεινό τοίχος με ξύλινα δοκάρια που βρίσκονται σε διαφορετικές γωνίες. Αυτό δεν είναι μόνο ένα γερμανικό εθνικό σχέδιο κατοικίας. Αυτός ο τύπος κατασκευής πλαισίου του κτηρίου ονομάζεται fachwerk, από το γερμανικό Fachwerk (fach werk - panels και κτίριο, δομή). Το κτίριο δεν έχει κεντρικά φέροντα στοιχεία, ο σχεδιασμός αποτελείται από χωρικά τμήματα που σχηματίζονται από ξύλινα δοκάρια. Ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος από υλικά ντόπιου, λιγότερο συχνά με πέτρα ή τούβλο.

Τριώροφο σπίτι βαυαρικού στυλ

Βαυαρικό στυλ σπίτι

Biedermeier στυλ σπίτι

Η πρόσοψη του σπιτιού στο γερμανικό ύφος είναι πολύ παρόμοια με μια διευρυμένη απεικόνιση των ιστοριών των αδελφών Grimm ή W. Gauf. Η ακμή του fachwerk συνέβη στον Μεσαίωνα. Η κατασκευή πλαισίων έχει ευρωπαϊκές ρίζες, αλλά γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά του σπιτιού στο γερμανικό στιλ

Το πλαίσιο με μισό ξύλο αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  • δοκός (οριζόντια ξύλινη ακτίνα).
  • Βάση (κάθετη ξύλινη υποστήριξη).
  • (ξύλινες ράβδους, τοποθετημένες υπό γωνία).

Είναι τα τιράντες που δίνουν δύναμη και μέγιστη σταθερότητα σε σπίτια με βαυαρικό στυλ. Επιπλέον, οι πονηρές και εξελιγμένες μέθοδοι για την ακριβή σύνδεση μερών χρησιμοποιούνται για τη στερέωση - μια γερμανική ποιότητα.

Γερμανικό στυλ διώροφο σπίτι

Γερμανικό γραφείο στυλ

Γερμανικό στυλ ιδιωτικό σπίτι

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ελεύθερος χώρος ανάμεσα στις ξύλινες κατασκευές του πλαισίου γεμίζει με υλικά πέλματος (εξ ου και το λευκό χρώμα των τοίχων). Το υλικό της Adobe είναι ένα μείγμα πηλού και διάφορα απόβλητα κατασκευών (άχυρο, ξύλο βουρτσίσματος, τσιπς κ.λπ.). Τα πάνελ του σπιτιού είναι καλυμμένα με γύψο, αλλά τα ξύλινα στοιχεία του πλαισίου παραμένουν πάντοτε στο προσκήνιο, διακοσμώντας την πρόσοψη του κτιρίου. Συχνά μπορείτε να βρείτε έργα από σπίτια με σοφίτα και βεράντα.

Γερμανικό στυλ μοντέρνο σπίτι

Γερμανικό στιλ εξοχικό σπίτι

Ξύλινο σπίτι σε γερμανικό στιλ

Γερμανικό σπίτι στυλ

Πρόσοψη ενός γερμανικού σπιτιού

Το χρώμα του δέντρου σε λευκό φόντο των πήλινων τοίχων ενός σπιτιού της Βαυαρίας φαίνεται ασυνήθιστα κομψό και συγκρατημένο. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά πολυμερή πάνελ, διακοσμητικές πέτρες ή τούβλα για διακόσμηση τοίχων. Συχνά μπορείτε να βρείτε συνδυασμένες επιλογές για το φινίρισμα της πρόσοψης, για παράδειγμα, ένας συνδυασμός διακοσμητικών πλινθοδομών και τοιχοποιίας. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε ένα σπίτι σε βάση πλαισίου. Μπορείτε να κόψετε την εξωτερική πρόσοψη οποιουδήποτε κτιρίου με το στυλ του βαυαρικού χωριού. Για την εξωτερική διακόσμηση της πρόσοψης τα πιο συχνά χρησιμοποιούν:

  • Πάνελ πολυουρεθάνης.
  • Τσιμεντοειδείς μοριοσανίδες.
  • Αδιάβροχο κόντρα πλακέ.

Όμορφη πρόσοψη του σπιτιού στο γερμανικό στιλ

Κουζίνα γερμανικού στιλ

Γερμανικό Σαλόνι Χώρου Σαλόνι

Γερμανικό σαλόνι

Γερμανικό στυλ εσωτερικό

Τα μοντέρνα σχέδια σπιτιών έχουν συχνά κλασικό ορθογώνιο σχήμα ή προεξοχές οριζόντιων στοιχείων. Η σοφίτα και η βεράντα είναι δημοφιλείς. Αλλά ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των παλαιών κτιρίων ήταν η παρουσία των πατωμάτων: κάθε επόμενος όροφος ήταν ευρύτερο από το προηγούμενο. Πιθανότατα, αυτός ο τύπος κατασκευής εγγυάται τη ροή του νερού από τη στέγη στο έδαφος, παρακάμπτοντας την πρόσοψη του σπιτιού.

Οι στέγες των σπιτιών του γερμανικού στυλ και σχεδιασμού έχουν πολλές πλαγιές και είναι πλακάκια. Είναι ενδιαφέρον ότι το χρώμα της στέγης είναι πιο συχνά κόκκινο, καφέ, τούβλο ή μπορντό.

Φωτεινή πρόσοψη του σπιτιού στο γερμανικό στιλ

Καφέ και άσπρο πρόσοψη σπιτιού γερμανικού στιλ

Έπιπλα γραφείου σε γερμανικό στιλ

Γερμανικό στυλ εσωτερικό

Εάν μια ιδιωτική κατοικία χτίστηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό των σκελετών με μισό ξύλο, τότε η εσωτερική διακόσμηση πρέπει να αντιστοιχεί στην εξωτερική πρόσοψη. Συχνά το πλαίσιο εμφανίζεται όχι μόνο στην πρόσοψη, αλλά και στο εσωτερικό. Θα είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί το παραδοσιακό βαυαρικό στυλ για το σχεδιασμό ενός εξοχικού σπιτιού με σοφίτα.

Γερμανικό στυλ μοντέρνο εσωτερικό

Γερμανικό στυλ πέτρινο σπίτι

Καθιστικό σε γερμανικό στιλ με τζάκι

Το εσωτερικό θα πρέπει να κυριαρχείται από τα ζεστά χρώματα των φυσικών υλικών: ξύλο, πέτρα, πηλό.Τα σύγχρονα κτίρια πλαισίου ανεγείρονται το συντομότερο δυνατόν. Μετά την κατασκευή, δεν συρρικνώνονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση των εργασιών στο εσωτερικό. Η έλλειψη συρρίκνωσης καθιστά δυνατή την έναρξη της τοποθέτησης του εσωτερικού χώρου αμέσως μετά την κατασκευή του κτιρίου πλαισίου, πραγματοποιώντας τις ιδέες σχεδίασης του στο εσωτερικό.

Κλασικό εσωτερικό γερμανικού στιλ

Γερμανική εξοχική κατοικία

Γερμανική κουζίνα στυλ

Η διακόσμηση τοίχου πρέπει να είναι διακριτική και φυσική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικές πέτρες που μοιάζουν με λιθόστρωτα, ή αφήστε τους τοίχους όπως είναι - άσπρο, καλύπτοντάς τους με ένα στρώμα γύψου. Εάν απαιτείται θερμομόνωση, θα πρέπει να επιλέξετε τι θέλετε να κρατήσετε: την αρχική πρόσοψη του κτιρίου ή την εσωτερική διακόσμηση των ξύλινων δοκών. Αλλά ευτυχώς, ο εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί με την προσθήκη στοιχείων για την προσομοίωση των δοκών και των ραφιών.

Απλό εσωτερικό γερμανικό στιλ

Γερμανική σοφίτα στυλ

Έπιπλα από μασίφ ξύλο στο γερμανικό στιλ

Ως κάλυψη δαπέδου, το ξύλο είναι πραγματικό (laminate ή παρκέ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κεραμίδι στο εσωτερικό με απομίμηση ξύλου. Για το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια, τα χαλιά με σύντομο υπνάκο θα είναι κατάλληλα. Το χρώμα του χαλιού θα πρέπει να επιλέγεται με βάση το γενικό σχήμα χρωμάτων, δηλαδή όλες τις αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ ή του λευκού.

Γερμανικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο στυλ

Γερμανικά έπιπλα στυλ

Γερμανικό στυλ μοντέρνο εσωτερικό

Είναι καλό εάν τα πλαίσια παραθύρων είναι κατασκευασμένα από ξύλο, όχι από πλαστικό. Η τεχνική με μισό ξύλο είναι καλή, καθώς σας επιτρέπει να γυαλίζετε σχεδόν ολόκληρο το κτίριο κατά μήκος της περιμέτρου, ακόμα και στην οροφή, με την εγκατάσταση φεγγίτη.

Τα σχέδια των κτιρίων στο γερμανικό στιλ συχνά δημιουργούνται με μια σοφίτα στη σοφίτα και είναι σχεδιασμένα για έναν μικρό κήπο μπροστά από το σπίτι. Συχνά, από έξω, κουρτίνες και μικρά κιβώτια με λουλούδια γεράνι, αζαλέα ή πετούνια είναι κρεμασμένα στα παράθυρα. Και αν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με βεράντα, τότε πρέπει να σκεπαστεί με λουλούδια. Heather και βατόμουρο φυτεύονται συχνά πίσω από τη βεράντα. Floral σχέδιο με ασυνήθιστο τρόπο συμπληρώνει την εμφάνιση του σπιτιού σε βαυαρικό ύφος.

Γερμανική κουζίνα με στυλ νησιού

Γερμανική ταπετσαρία στυλ

Εξοχικό σπίτι σε γερμανικό στιλ

Έπιπλα και αξεσουάρ εσωτερικού

Για τον εσωτερικό σχεδιασμό στο γερμανικό στιλ, τα έπιπλα θα πρέπει να είναι κατάλληλα - λακωνικό, αλλά κατασκευασμένα από ποιοτικό υλικό. Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές προτιμούν τα έπιπλα από ξύλο.

Το γερμανικό στυλ στο εσωτερικό είναι κοντά στα ιταλικά. Χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, το χρωματιστό σχήμα προσκολλάται σε ζεστά χρώματα, η διακόσμηση τοίχων με μια διακοσμητική πέτρα προσθέτει γοτθικό χρώμα. Στην κουζίνα, η ζώνη σόμπα μπορεί να σχηματοποιηθεί ως καμάρα, τοποθετημένη σε ράφια, όπως αξεσουάρ, παλιές πήλινες κανάτες ή γλάστρες με φρέσκα λουλούδια.

Vintage γερμανικό στυλ στο εσωτερικό

Κουζίνα κουζίνας σε γερμανικό στιλ

Γερμανικό στυλ τουρνουά

Ένα εξοχικό σπίτι σε γερμανικό στιλ δεν μπορεί να κάνει χωρίς τζάκι. Αν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός πραγματικού τζακιού, μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρικό. Είναι ασφαλές, δεν απαιτεί καυσόξυλα, αλλά δεν φαίνεται λιγότερο ζεστό.

Δωμάτιο σε γερμανικό στιλ σε φωτεινά χρώματα

Πάνελ τοίχου στο εσωτερικό της Γερμανίας

Σκάλισμα στο εσωτερικό με γερμανικό στιλ

Κατά τη διακόσμηση, πρέπει να δώσετε προσοχή στον φωτισμό: φώτα οροφής, απλίκες, φωτιστικά δαπέδου. Όσο περισσότερο το φως θα είναι στο εσωτερικό - το καλύτερο, αυτό είναι ένα αξίωμα. Οι μαζικοί σκούροι μεταλλικοί πολυέλαιοι με αποχρώσεις από γυαλιστερό γυαλί ή απομίμηση κεριών θα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Το ίδιο ισχύει και για φωτιστικά δαπέδου και τοίχου. Ίσως αυτό να είναι ένα από τα λίγα εσωτερικά στοιχεία που μπορούν να καυχηθούν για ασυνήθιστες στροφές και σχήματα.

Μοντέρνα κουζίνα με νησί γερμανικού στιλ

Γκρι και λευκό γερμανικό στιλ τραπεζαρία

Καλή κουζίνα με νησί γερμανικού στιλ

Γερμανικά στιλ σκαλισμένα έπιπλα

Γερμανικό σαλόνι με στυλ

Έργα σπιτιών με γερμανικό στιλ

Μια μάλλον κλασική έκδοση του έργου είναι ένα μονοόροφο σπίτι με σοφίτα στον δεύτερο όροφο. Δηλαδή, το σπίτι αποδεικνύεται διώροφο, αλλά το ανώτατο όριο του δεύτερου ορόφου είναι ταυτόχρονα το εσωτερικό της οροφής. Στο ισόγειο υπάρχει μια κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Και ο δεύτερος όροφος - η σοφίτα - προορίζεται για σαλόνια. Τα έργα τριώροφων σπιτιών βρίσκονται σπάνια.

Μικρό σπίτι σε γερμανικό στιλ

Γερμανικό υπνοδωμάτιο στυλ

Τραπεζαρία σε γερμανικό στιλ

Τα έργα σπιτιών στο γερμανικό στιλ μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα με την επινόηση της δικής σας διάταξης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία σχεδιαστή για να σχεδιάσετε ένα έργο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προτιμήσεις του πελάτη. Μια άλλη επιλογή είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες που προσφέρουν τα κλειστά σπίτια. Κατά κανόνα, οι εταιρείες αυτές έχουν ήδη πολλά έτοιμα έργα, μεταξύ των οποίων ο σχεδιασμός του σπιτιού στο γερμανικό στυλ θα είναι σίγουρα - είναι τόσο δημοφιλείς!

Όμορφη διώροφη κατοικία στο γερμανικό στιλ

Γερμανικό στυλ διώροφο σπίτι με φεγγίτες

Καλαίσθητο σπίτι στο γερμανικό στιλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)