Σκούρο εσωτερικό: σκοτεινή πολυτέλεια ή μαύρη αριστοκρατία (30 φωτογραφίες)

Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε για ένα σκοτεινό εσωτερικό. Για κάποιο λόγο, στην κουλτούρα μας, όλες οι μαύρες πινελιές της διακόσμησης του σπιτιού γίνονται συνήθως αντιληπτές αρνητικά και το μαύρο χρώμα ως τέτοιο συσχετίζεται εκτός από πένθος. Ωστόσο, οι σχεδιαστές εργάζονται ακούραστα για να αποδείξουν σε όλους ότι τα σκούρα χρώματα στο εσωτερικό μπορεί να μην φαίνονται ζοφερά και θαμπό, αλλά πολυτελή, δίνοντας τα πάντα γύρω από μια ιδιαίτερη αισθησιακή αύρα.

Αρχή της εποχής της "ζοφερή πολυτέλεια"

Πριν από μερικά χρόνια, οι πραγματικοί trendsetters - οι Γάλλοι - εισήγαγαν μια σειρά αξεσουάρ κατασκευασμένα με μαύρο σχεδιασμό. Αυτά ήταν πολυτελή βάζα μαύρου κρυστάλλου. Οι οργισμένοι Ιταλοί ήθελαν αμέσως να πειραματιστούν με μαύρο. Οι ταλαντούχοι τεχνίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σκούρους καφέ και μαύρους τόνους για να δημιουργήσουν αποκλειστικούς πολυελαίους από γυαλί Murano.

Σκούρο εσωτερικό με λουλούδια

Σκούρο καναπέ στο εσωτερικό

Σκούρο εσωτερικό σπίτι

Σταδιακά, αξεσουάρ και μικρά εσωτερικά στοιχεία διείσδυσαν τους αδελφούς του σύγχρονου ανθρώπου, κερδίζοντας όλο και περισσότερο την αγάπη του. Σήμερα μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι τα μαύρα πιάτα, τα έπιπλα σε σκούρα χρώματα, η "ζοφερή" διακόσμηση τοίχων ή οροφών, τα αξιοσέβαστα υφάσματα και τα τολμηρά πειράματα με τα πατώματα σε διαφορετικά δωμάτια είναι αφιέρωμα στη μόδα και ένα καλό γούστο, και βαρετή σύνθεση.

Μαύρη κουζίνα

Σκούρο εσωτερικό με γεωμετρική διακόσμηση.

Σκούρα γυαλιστερά έπιπλα στην κουζίνα

Στυλ και άνεση

Το εσωτερικό του διαμερίσματος σε σκούρα χρώματα ή με μαύρους εκφραστικούς τόνους μπορεί να δώσει μια αίσθηση ειρήνης και άνεσης. Παραδόξως, καφέ, σοκολάτα, μαύρα χρώματα μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά την διαθέσιμη περιοχή. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τοποθετήσετε σωστά στοιχεία καθρέφτη στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση θα είναι πλούσια και αριστοκρατική.

Συχνά το "ζοφερό" εσωτερικό για ένα σκοτεινό δωμάτιο προτιμάται από ανθρώπους δημιουργικών επαγγελμάτων που θέλουν να περιβάλλουν τον εαυτό τους με αποκλειστικά, ασυνήθιστα πράγματα που αποπνέουν μια ιδιαίτερη γεύση, δίνουν τη σωστή διάθεση, εμπνέουν νέες δημιουργικές εκμεταλλεύσεις.

Το μαύρο χρώμα είναι το χρώμα της σεμνότητας και της σταθερότητας, της γαλήνης και της αρμονίας, της σεξουαλικής αισθησιασμός και του ερωτισμού, προσωποποιεί την ήρεμη ηρεμία και τη δύναμη της φύσης. Η μαύρη παλέτα θα είναι σε θέση να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της και "ταλέντα" στο σκοτεινό εσωτερικό των σύγχρονων διαμερισμάτων.

Σκούρο εσωτερικό ντουλάπι

Σκούρο εσωτερικό με τζάκι

Σκούρο καφέ εσωτερικό

Σαλόνι σε σκούρα χρώματα

Το εσωτερικό ενός σκοτεινού σαλόνι θα είναι το πιο εύκολο να εκδοθεί. Συνήθως σε διαμερίσματα αυτό είναι το μεγαλύτερο και φωτεινότερο δωμάτιο, έτσι μπορείτε να πειραματιστείτε με μαύρους τόνους. Οι ψυχολόγοι συστήνουν να επιλέξουν καφέ, σκοτεινό τσάι ή μαύρο ως βάση για μελλοντική εσωτερική σύνθεση σε εκείνους τους ανθρώπους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους σε θορυβώδεις χώρους, καθώς και σε δωμάτια ειδικά γκρίζα (για παράδειγμα, σε νοσοκομεία ή γραφεία).

Το μυστηριώδες εσωτερικό του καθιστικού θα φανεί ιδιαίτερα πλούσιο και πολυτελές αν επιλέξετε τη βάση ως σκοτεινή μπορντό. Ταυτόχρονα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο ματ υφές, χωρίς γυαλιστερό γυαλιστερό.

Σκούρο εσωτερικό με χαλί

Σκούρο εσωτερικό κουζίνα

Σκούρο εσωτερικό σοφίτα

Τι μπορεί και δεν μπορεί να είναι;

Το μόνο ταμπού, όχι μόνο στο σαλόνι ή στο διάδρομο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, είναι η σκοτεινή οροφή στο εσωτερικό. Είναι σε θέση να μειώσει οπτικά το ύψος του δωματίου και, σε υποσυνείδητο επίπεδο, να προκαλέσει στο άτομο να αισθάνεται άγχος και ηθική δυσφορία.Για ένα σκοτεινό εσωτερικό χώρο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ελαφριά οροφή, κατά προτίμηση με γυαλιστερή υφή.

Εδώ είναι μερικά κόλπα και νίκες συνθέσεις που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα σκοτεινό διάδρομο ή σαλόνι:

 • Για τοίχους και δάπεδα, επιλέξτε ένα σκοτεινό, κορεσμένο χρώμα (μαύρο, καφέ, σκούρο γκρι, μπλε-μαύρο, βαθύ πράσινο, σκοτεινό μπορντό). Τα έπιπλα επιλέγονται σε μαλακά παστέλ χρώματα, τα οποία θα φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα, αλλά τα μικρά αντικείμενα και οι στιλιστικές λεπτομέρειες θα πρέπει να είναι φωτεινά κορεσμένα χρώματα.
 • Εάν η βάση δεν είναι πολύ σκοτεινή και τα χρώματα της βάσης έχουν πλούσιο υπόβαθρο (τέφρα, γραφίτη, ξύλο, σμαράγδι, σκούρα τερακότα, σοκολάτα γάλακτος), τα έπιπλα επιλέγονται σε πιο κορεσμένα χρώματα και οι φωτεινές ενδείξεις θα πρέπει να είναι μεγάλες και να παρουσιάζονται σε μικρή ποσότητα.

Ο συνδυασμός θεωρείται ιδανικός: ένα μαύρο πάτωμα και τοίχοι, λευκά (ή πολύ ελαφρά) έπιπλα και υφάσματα, καθώς και μερικά φωτεινά αξεσουάρ. Η δεύτερη επιλογή: φως, μπεζ, ανοιχτό γκρι τοίχους στο εσωτερικό, σκούρα ογκώδη έπιπλα και ευάερα υφάσματα.

Σκούρο βρώμικο εσωτερικό

Dark Interior Art Nouveau

Σκούρο μονόχρωμο εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικές συνθέσεις του μπουτόν

Το κλασικό εσωτερικό σε σκούρα χρώματα θα αποδειχθεί απόλυτα στην οικεία ατμόσφαιρα του boudoir. Ταυτόχρονα, η κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι πολύ μικροσκοπική ή πολύ ευρύχωρη. Επιπλέον, ο μαύρος σχεδιασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τον διαχωρισμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, όταν υπάρχει μια γωνιά για οικεία χαλάρωση, αλλά στερείται μυστικότητας και ορισμένης "αυτονομίας".

Το πολυτελές εσωτερικό του υπνοδωματίου σε σκούρα χρώματα είναι πάντα μυστηριώδες και οικείο. Για εκείνους που φοβούνται να πάνε πάρα πολύ μακριά με μια σκοτεινή παλέτα, μόνο ένας τοίχος μπορεί να επιλεγεί ως επιφάνεια προφοράς. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, το σκοτεινό δάπεδο στο εσωτερικό θα φανεί εντυπωσιακό.

Σκούρο ταπετσαρία στο εσωτερικό

Σκούρα πλαίσια στο εσωτερικό

Σκούρο κεραμίδι στο εσωτερικό

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Παρατηρείται ότι ζωϊκές εκτυπώσεις που αντηχούν με ένα σκοτεινό τοίχο προφοράς και μια κοινή βάση φωτός πάντοτε φαίνονται ωφέλιμες στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί να είναι "λωρίδες ζέβρας", λεοπάρδαλη ασυνήθιστο χρωματισμό, μερικά αφρικανικά πολύχρωμα στολίδια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο σκοτεινές ταπετσαρίες στο εσωτερικό, αλλά και να βρείτε μια πιο περίπλοκη και ως εκ τούτου ελκυστική επιλογή. Φαίνεται υπέροχο τοίχο, διακοσμημένο με κομψές τοιχογραφίες. Υπάρχουν πολλά κίνητρα για το σχεδιασμό:

 • Εξωτερικός χώρος.
 • Φώτα της νυχτερινής πόλης.
 • Το τρομακτικό σκοτάδι των εξωτικών δασών.
 • Η εικόνα των ζώων.
 • Γαστρονομικά μοτίβα;
 • Αφηρημένα σχέδια.
 • Οικογενειακή φωτογραφία σε μαύρο και άσπρο.

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου επηρεάζεται έντονα από φωτιστικά. Αν σκέφτεστε σωστά για το φωτισμό στο δωμάτιο, το δωμάτιο θα φαίνεται μαγικό.

Σκούρο δάπεδο στο εσωτερικό της κουζίνας

Σκούρο εσωτερικό στυλ της Προβηγκίας

Σκούρο εσωτερικό στυλ ρετρό

Φωτισμός

Οι σχεδιαστές συστήνουν έντονα να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον δύο τύπους φωτισμού υπνοδωματίου που είναι διαφορετικοί ως προς τον τύπο και την αρχή του φωτισμού. Ακόμη και η ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα φαίνεται διαφορετική.
Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε τα μάτια στην οροφή με μια λωρίδα LED που διέρχεται κατά μήκος των διαγωνίων του δωματίου. Το "Classic" υποδηλώνει την παρουσία πολυτελούς πολυέλαιου με κρυστάλλινα μενταγιόν. Είναι σαφώς "έκανε φίλους" με 3-5 τοίχους, διακοσμημένα με παρόμοιο ύφος.

Εάν για κάποιο λόγο δεν ήταν δυνατό να εγκαταστήσετε περισσότερες από δύο απλίκες στο δωμάτιο, μπορείτε να κανονίσετε το εσωτερικό λίγο διαφορετικά. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τοποθετήσετε μια εκπληκτική επιτραπέζια λάμπα, διακοσμημένη σε πλούσιο κλασικό στιλ.

Μαύροι τόνοι στην κουζίνα και την τραπεζαρία

Η σκοτεινή κουζίνα έχει εξαιρετική εμφάνιση σε διαμερίσματα στούντιο. Σε αυτή την περίπτωση, φινίρισμα με καφέ, μαύρο, γκρι επιτρέπει την αποτελεσματική τοποθέτηση του χώρου. Ακόμα κι αν η θέση της κουζίνας είναι ξεχωριστή αίθουσα, τότε με τη βοήθεια αντιθέσεων χρωμάτων μπορείτε πάντα να διακρίνετε μεταξύ των χώρων εργασίας και τραπεζαρίας.

Η πιο δημοφιλής εκδοχή του εσωτερικού σε σκούρα χρώματα είναι μια καφετιά κουζίνα, όπου οι πιο σκοτεινές πινελιές συγκεντρώνονται στα έπιπλα και τα υφάσματα, αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα. Το καφέ χρώμα στη μορφή της κουζίνας είναι σε θέση να ανοίξει από μια νέα οπτική γωνία.

Εδώ μπορείτε να παίξετε με διάφορα γαστρονομικά μοτίβα.Για παράδειγμα, διακοσμήστε την κουζίνα σε χρώμα καφέ. Για μια τέτοια κουζίνα με ένα σκοτεινό πάτωμα, τα μπεζ έπιπλα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα καφέ και τα αξεσουάρ είναι κατάλληλα, τα σχέδια με θέμα το καφέ μπορούν να διακοσμήσουν τους τοίχους και οι κόκκοι καφέ μπορούν να τοποθετηθούν σε παράθυρα και ράφια.

Σκούρο εσωτερικό σε μοντέρνο στιλ

Σκούρο εσωτερικό στο υπνοδωμάτιο

Σκούρα τοιχώματα στο εσωτερικό

Εσωτερικό διάδρομο

Συνήθως κανείς δεν σκέφτεται πώς θα φανεί η κατάσταση στο διάδρομο. Η βασική απαίτηση: η λειτουργικότητα των επίπλων και η δυνατότητα αποθήκευσης πολλών πραγμάτων σε αυτό το δωμάτιο.

Για τον διάδρομο, ο φωτισμός είναι επίσης σημαντικός. Οι συσκευές φωτισμού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 1. Λάμπες που δίνουν λειτουργικό φως (για παράδειγμα, πάνω από έναν καθρέφτη, κοντά σε στήθος με κλειδιά).
 2. Διακοσμητικά στοιχεία για την ενίσχυση της αισθητικής των εσωτερικών εξαρτημάτων.

Οι μαύρες ταπετσαρίες και τα τολμηρά πειράματα με τις υφές θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το βλέμμα του απλούστερου διαδρόμου. Όλες οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω είναι χρήσιμες εδώ. Ωστόσο, για το διάδρομο, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν πιο πρωτότυπες λύσεις.

Σκούρο εσωτερικό του καθιστικού της τραπεζαρίας

Σκούρο εσωτερικό τραπεζαρία

Σκούρο εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο

Για παράδειγμα, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με σκοτεινή ταπετσαρία, το δάπεδο μπορεί να παραμείνει σε ουδέτερο χρώμα "ξύλινου χρώματος", αλλά η οροφή μπορεί να αντικατοπτρίζεται. Ανάλογα με τον τύπο διάταξης του διαδρόμου, τα στοιχεία καθρέφτη μπορούν επίσης να ρυθμιστούν διαφορετικά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της "τεχνικής" είναι ότι ο συνδυασμός των σκούρων φινιρισμάτων και της λάμψης των καθρεφτών μπορεί να επεκτείνει οπτικά το μικρότερο δωμάτιο.
Το μαύρο χρώμα και όλοι οι σκούροι αποχρώσεις φαίνονται κομψόι και πρωτότυπο. Αξίζει να εξεταστούν οι αποχρώσεις με φωτισμό, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις υφές και να μην ξεχνάμε την ποιότητα όλων εκείνων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία μετασχηματισμού των χώρων. Η επιτυχία στην περίπτωση αυτή είναι εγγυημένη.

Σκούρο εσωτερικό μπάνιο

Σκούρο έπιπλο wenge

Σκούρο εσωτερικό με πράσινους τοίχους

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)