Μονοκατοικία σπιτιού - σικ και επαρχιακή απλότητα των Άλπεων (56 φωτογραφίες)

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την αστική ζωή, οι άνθρωποι όλο και περισσότερο κινούνται πιο κοντά στη φύση. Επιπλέον, τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα για να εξοπλιστεί ένα ιδιωτικό σπίτι με όλες τις επικοινωνίες. Στο σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών, εμφανίζονται ορισμένες προτιμήσεις και το στυλ του σπιτιού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Τα έργα σπιτιών στο στιλ σαλέ είναι απίστευτα εκφραστικά και ρομαντικά, διακρίνονται από τη ζεστασιά και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ο σχεδιασμός διακρίνεται από την επαρχιακή απλότητα και αξιοπιστία, η οποία οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονταν τα πρώτα τέτοια σπίτια. Το "Chalet" σημαίνει κυριολεκτικά το σπίτι του βοσκού στους πρόποδες. Συχνά ονομάζονται αλπικά. Αυτά τα σπίτια ανεγέρθηκαν από πέτρες και κούτσουρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους από τις κατολισθήσεις και τις άλλες παραμορφώσεις των ορεινών περιοχών.

Ξύλινο σαλόνι στυλ σαλέ

Εξοχικό σπιτάκι εξοχικού σπιτιού

Μεγάλη κουζίνα στυλ σαλέ

Κομψό υπνοδωμάτιο στυλ σαλέ

Όμορφο σαλόνι σαλονιού

Σύγχρονες απαιτήσεις στυλ

Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ αυτού του σχεδιασμού είναι η δομή της οροφής. Θα πρέπει να είναι απαλό, στύλο και πάντα με μεγάλες προεξοχές που προστατεύουν από τις έντονες χιονοπτώσεις. Η ίδια η οροφή ήταν πλακάκια με ξύλο, διακοσμημένα με όμορφα γλυπτά. Η διαρρύθμιση των δωματίων στους καρδινάλους έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Οι προσόψεις σπιτιών σπιτιών σπιτιών θα πρέπει σίγουρα να φαίνονται ανατολικά, και όλα τα σαλόνια πρέπει να φωτίζονται ομοιόμορφα από το φως του ήλιου.

Φωτεινό σαλόνι με χαλί σαλέ

Σαλόνι στυλ σαλέ

Καθιστικό με μαύρο τζάκι σε ένα σαλέ

Ένα σπίτι σε στυλ σαλέ πρέπει παραδοσιακά να είναι κατασκευασμένο από ξύλο και πέτρες, αλλά άλλα υλικά είναι αποδεκτά. Το δέντρο σπάνια αντικαθίσταται και για αυτό λαμβάνεται διαφορετικός τύπος ξυλείας ή στερεών κορμών. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι τα τεράστια πανοραμικά παράθυρα, μια ευρύχωρη βεράντα και ένα μεγάλο μπαλκόνι. Το κτίριο ανεγέρθηκε σε διάφορους ορόφους. Σύμφωνα με τους κανόνες, το πρώτο είναι επενδυμένο με πέτρα, και τα υπόλοιπα είναι επενδυμένα σε ράβδους ή ξύλινους πίνακες.

Μεγάλες επιφάνειες από γυαλί προσθέτουν νεωτερικότητα σε αυτό το εσωτερικό. Ξύλο και πέτρα είναι απαραίτητα για ένα τέτοιο σχέδιο, ωστόσο, τα γραφικά τοπία από μόνοι τους προκαλούν τεράστια παράθυρα. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες βρίσκονται στο παρελθόν, επομένως, τα πανοραμικά παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς φόβο και η ποιότητα των σύγχρονων παράθυρων με διπλά τζάμια δεν θα αφήσει τον άνεμο, τη βροχή ή τη χιονοθύελλα στο σπίτι.

Ξύλινο σπίτι σε στιλ σαλέ

Σκάλες με κιγκλιδώματα από γυαλί στο σαλέ

Σοφίτα στο σαλέ

Τα σπίτια με ένα τέτοιο στυλ είναι πιο χαρακτηριστικό των δασικών περιοχών, έτσι ένα προσωπικό οικόπεδο μπορεί να μετατραπεί σε έναν κομψό χώρο αναψυχής. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής όσο το δυνατόν περισσότερο και η διάταξη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο οικιστικό μέρος.

Μεγάλο σαλόνι-style σαλόνι με άφθονο φωτισμό

Οθωμανοί στο εσωτερικό του σαλέ

Ρουστίκ Σαλέ

Η γειτονική περιοχή είναι κατασκευασμένη από λιθόστρωτα μονοπάτια, ξύλινα δάπεδα και χώρους όπου είναι εξοπλισμένες οι χώροι αναψυχής. Συνήθως, καρέκλες και τραπέζια λυγαριά, μαζική ξύλινα τραπέζια φαγητού εκτίθενται πάνω τους. Συχνά υπάρχουν τζάκια στο δρόμο όπου μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας να μαγειρεύει μπάρμπεκιου για ένα πικνίκ. Τα βράδια, αυτό το τζάκι δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα και σας επιτρέπει να θαυμάσετε την ομορφιά των τοπικών ηλιοβασιλέματος και του νυχτερινού ουρανού. Διάφορα ξύλινα παγκάκια, κούνιες, έλατα συμπληρώνουν τέλεια το χώρο κοντά στο σπίτι. Για τα παιδιά, μπορείτε να εξοπλίσετε μια παιδική χαρά που μπορεί να αντέξει την κύρια κατεύθυνση του σχεδιασμού - φυσικό ξύλο.

River Chalet House

Μονοκατοικία στυλ σαλέ

Φωτεινό εσωτερικό του σαλέ

Εσωτερικό σαλόνι

Στο εσωτερικό του σπιτιού στο ύφος σαλέ, ιδιαίτερη προσοχή ανήκει στη διάταξη του σαλόνι, γιατί είναι πάντα το πιο ευρύχωρο δωμάτιο, με απίστευτα ψηλά ταβάνια και παράθυρα σε όλο το τείχος. Η βασική απαίτηση είναι η χρήση φυσικών υλικών ή αναλόγων υψηλής ποιότητας.

Σαλόνι-τραπεζαρία στυλ σαλέ

Γκρι καναπές σε ένα σαλέ

Σαλέ Δείπνο

Η κύρια ατμόσφαιρα και η διάθεση δημιουργούνται από κομψούς λαμπτήρες και μαζικούς πολυελαίους, μαλακούς χαλιά ή κομψούς γούνες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση μαζικών ξύλινων επίπλων. Εάν θέλετε να προσθέσετε τα επικαλυμμένα έπιπλα, τα πάντα επιλέγονται μαζικά και επικαλυμμένα με φυσικά υφάσματα. Ιδανικό δέρμα, μαλλί, βελούδο, πυκνό λινό. Εάν τα συνθετικά υλικά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγή. Η εισαγωγή ενός πιο σύγχρονου σχεδιασμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλα τα είδη καρέκλας χωρίς καρέκλα, διακοσμημένα με ξύλινες επενδύσεις. Η κύρια ιδέα είναι να διατηρήσετε το δωμάτιο απαλό και ήρεμο.

Ο τεχνητός φωτισμός θα πρέπει να είναι τεντωμένος, μαλακός, ζεστός. Δεν υπάρχουν λαμπρές αναλαμπές, νέον, λαμπτήρες φθορισμού. Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την οικειότητα που σας ενθαρρύνει να διαβάσετε βιβλία και να χαλαρώσετε με ειρήνη και ηρεμία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα σύστημα φωτισμού πολλαπλών επιπέδων, το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο μια κεντρική πηγή φωτός αλλά και πολλούς λαμπτήρες δαπέδου και επιτραπέζιους λαμπτήρες. Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν διάφορες απλίκες.

Ευρύχωρο καθιστικό με λευκούς τοίχους σε στυλ σαλέ

Φωτεινό σαλόνι με τζάκι σε στιλ σαλέ

Σαλόνι-στυλ μικρό σαλόνι έργο

Καθιστικό στυλ σαλονιού με πολλά αξεσουάρ

Καθιστικό με χώρο παιχνιδιού

Το σαλόνι, περιτριγυρισμένο από γυάλινους τοίχους, προσφέρει την περισυλλογή των τοπίων. Η διαρρύθμιση του χώρου για αναψυχή και χαλάρωση στο αλπικό στυλ φέρνει την καινοτομία και τον νεωτερισμό στη συνολική εικόνα του εσωτερικού του σπιτιού. Στο εσωτερικό του καθιστικού του εξοχικού σπιτιού τοποθετήστε ένα τζάκι, το οποίο είναι επίσης μια τηλε-ζώνη. Γύρω από το τζάκι και πάνω από αυτό μπορεί να βρεθεί γεμισμένα ζώα που εκτελούν έναν διακοσμητικό ρόλο.

Αυτή η περιοχή είναι ιδανική για συναντήσεις για να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να μάθετε ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι. Διαθέτει ακούσια σε φιλικούς σωλήνες συνομιλίες και χαλάρωση σε έναν κύκλο συγγενών.

Καθιστικό με μεγάλα παράθυρα σε στιλ σαλέ

Καθιστικό με τζάκι και ξύλινα έπιπλα σαλέ

Μεγάλο σπίτι στυλ σαλέ

Κατοικία στυλ δίχωρο σπίτι σπίτι

Υπνοδωμάτιο με εθνοτικά στοιχεία

Λεπτές φύσεις θα εκτιμήσουν τη ζεστασιά και το ρομαντισμό του σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας στο ξύλινο στυλ των εξοχικών σπιτιών. Προηγουμένως, τα τζάκια ήταν ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό των υπνοδωματίων, όχι μόνο επειδή κάποιος μπορούσε να απολαύσει τον χορό της φλόγας και να χαλαρώσει κάτω από την ειρηνική ρωγμή των κορμών, αλλά σε αγροτικές συνθήκες ήταν αδύνατο να επιβιώσει το χειμώνα χωρίς αυτό το λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού. Τώρα, τα τζάκια έχουν περισσότερο διακοσμητικό νόημα. Άλλοι τύποι θέρμανσης δεν θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τη μαγική αισθητική ενός αλπικού σπιτιού μακριά από μια θορυβώδη πόλη, κοντά στην παρθένα φύση.

Μπεζ κρεβατοκάμαρα Υπνοδωμάτιο

Γωνιακός καναπές στο εσωτερικό του σαλέ

Μπάνιο σε σαλέ

Προηγουμένως, έχουν τοποθετηθεί κουκέτες στα υπνοδωμάτια των σπιτιών σαλέ. Τα παιδιά επίσης κοιμήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα των ενηλίκων, η οποία υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να διατηρηθεί η θερμότητα που έδωσε το τζάκι, που θερμαίνει τους κατοίκους του σπιτιού. Ως εκ τούτου, έχει παραμείνει μια όμορφη παράδοση. Αν έχετε εξοχική κατοικία, οι επισκέπτες πιθανότατα θα φτάσουν εκεί. Τα κλινοσκεπάσματα παρέχουν μεγάλο αριθμό κλινών.

Το δάπεδο και η οροφή στο ύφος του σαλέ υποδηλώνουν την παρουσία δοκών πλαισίου ακατέργαστης επεξεργασίας και ακατέργαστης ξυλείας, μεγάλων εξαρτημάτων, επιφάνειες επενδεδυμένες με ξύλο.

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με τζάκι σε στιλ σαλέ

Το εσωτερικό των ξύλινων σπιτιών αλπικού στιλ περιλαμβάνει σύγχρονα υφάσματα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Η προτεραιότητα είναι τα βαμβακερά, λινά, γούνινα ή μαλλιαρά κουβέρτα, διακοσμητικά μαξιλάρια για καναπέδες, οθωμανούς.

Το υπνοδωμάτιο, ως χώρος αναψυχής, περιέχει σίγουρα ένα κρεβάτι, το οποίο πρέπει να είναι τεράστιο, βασικό από σκληρό ξύλο από γυαλισμένο ξύλο, στεφανωμένο με γλυπτά. Τοποθετώντας το κρεβάτι από το παράθυρο μπορείτε να πάρετε το αποτέλεσμα του ρομαντισμού.

Η ιδιαίτερη ομορφιά της αλπικής κρεβατοκάμαρας μπορεί επίσης να κανονιστεί μέσα στο διαμέρισμα της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η παρουσία του τζακιού, αλλά το ξύλινο φινίρισμα μπορεί να γίνει με πιο κομψό στυλ και μικρότερο όγκο.

Υπνοδωμάτιο μπεζ και μαύρου σαλέ

Ο συνδυασμός στυλ θαλάσσιων σπιτιών και σαλέ στο υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο σε στιλ σαλέ με τζάκι και μπαλκόνι

Η κουζίνα και η τραπεζαρία βρίσκονται στην καρδιά της προαστιακής ιδιοκτησίας.

Η κουζίνα, κατά κανόνα, είναι ένας χώρος συγκέντρωσης για την οικογένεια, ήσυχες και εγκάρδιες συνομιλίες, το άρωμα νόστιμων πιάτων. Η κουζίνα σε στιλ σαλέ είναι απλή και φιλική προς το περιβάλλον. Μόνο τα φυσικά υλικά μπορούν να παρέχουν πραγματική ζεστασιά.Τα ξύλινα τελειώματα και η απαραίτητη παρουσία ξύλινων κουζινών - το χρώμα ενός ρουστίκ σπιτιού, έχει ένα γεύμα. Οι τραπεζαρίες και οι κουζίνες σε αλπικές κατοικίες είναι ευρύχωρες και μεγάλες. Και οι ενσωματωμένες συσκευές, που έχουν μια μοντέρνα εμφάνιση, μπορούν να καλυφθούν πίσω από την άβαφη πρόσοψη από ξύλο.

Λευκή και καφέ κουζίνα τύπου σαλέ

Έτσι, αυτό που ξεχωρίζει το στυλ σαλέ από οποιοδήποτε άλλο:

  • Ξύλινες επιφάνειες (επιστρώσεις, φινιρίσματα, δοκοί, προσόψεις)
  • Υφάσματα φυσικών χρωμάτων, κατά προτίμηση λινό, βαμβάκι, μαλλί, γούνα
  • Ετοιμότητα
  • Γυάλινα παράθυρα-τοίχους
  • Τζάκια
  • Διακοσμητικά στοιχεία σε εθνοτικό στυλ, για παράδειγμα, σκάλισμα, κλπ.
  • Γεμιστά ζώα και άλλα φυσικά ντεκόρ

Στην αρχαιότητα, οι κάτοικοι των αλπικών βουνών, που έχτισαν το σαλέ, και δεν είχαν ιδέα ότι τα χαρακτηριστικά της ζωής τους θα μετατρεπόταν σε τρόπο ζωής. Σήμερα, σπίτια σαλέ στυλ φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, αν και η δημιουργία τέτοιων εσωτερικών χώρων είναι μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία, ωστόσο, το αποτέλεσμα δικαιολογεί πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Επιλογή φωτογραφιών

Λευκή και καφέ κουζίνα τύπου σαλέ

Κουζίνα με στυλ σαλέ

Ο συνδυασμός μινιμαλισμού και στυλ σαλέ στο εσωτερικό της κουζίνας

Χωρίς νησιώτικο στιλ κουζίνα με πέτρινη επιφάνεια εργασίας

Σαλόνι στυλ σαλέ

Καθιστικό με πανοραμικά παράθυρα και όμορφη θέα στο δάσος

Στυλ σαλονιού μοντέρνο σαλόνι

Ο συνδυασμός σαλέ και μοντέρνο στυλ

Μπάνιο σε ένα σπίτι σαλέ

Μικρό υπνοδωμάτιο σε ένα σαλέ

Απλή κουζίνα σε ένα σπίτι σαλέ

Απλή κουζίνα σε ένα σπίτι σαλέ

Κλασικό στυλ σαλέ

Πανοραμική τζαμαρισμένη εσωτερική διακόσμηση

Το εσωτερικό ενός μικρού καθιστικού

Μικρό άνετο υπνοδωμάτιο σαλέ

Σαλόνι με στυλ σαλέ με θέα

Σαλόνι τραπεζαρία στυλ

Ξύλινο σπίτι σε στιλ σαλέ

Μοντέρνα κατοικία σαλέ

Ο συνδυασμός κλασικού στυλ και σαλέ

Ο συνδυασμός κλασικού στυλ και σαλέ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)