Υπνοδωμάτιο στη χώρα: κομψές λύσεις για ένα άνετο εξοχικό σπίτι (31 φωτογραφίες)

Ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι δεν είναι απλά ένας τόπος όπου μπορείτε να πάρετε την αφθονία της επικοινωνίας με τη φύση, κηπουρική ή να αυξήσετε τα αγαπημένα σας λουλούδια σε ένα κρεβάτι λουλουδιών. Αυτό είναι, πρώτα απ 'όλα, ένα μέρος όπου η ψυχή και το σώμα ξεκουράζονται.

Εάν η ψυχή στηρίζεται σε ευχάριστη δουλειά στην αγκαλιά της φύσης, τότε το σώμα πρέπει να φροντίζεται ανεξάρτητα. Ένα άνετο, ζεστό και κομψό υπνοδωμάτιο στη χώρα είναι η γωνιά του παραδείσου όπου μπορείτε να απολαύσετε την αφθονία.

Το υπνοδωμάτιο στο αγγλικό ύφος στη χώρα

Δοκοί στην οροφή της κρεβατοκάμαρας στη χώρα

Μπορείτε να εξοπλίσετε αυτήν την τοποθεσία με διάφορους τρόπους. Το στυλ της χώρας, η χώρα, η Προβηγκία, το τυπικό στυλ της χώρας - απέχουν πολύ από όλες τις δυνατότητες σχεδίασης. Ακόμα και το μικρότερο εξοχικό σπίτι μπορεί να γίνει πολύ κομψό και ζεστό, και να μην μετατρέψει ένα εξοχικό σπίτι σε ένα πρωτόγονο αποθηκευτικό χώρο για περιττά σκουπίδια που όλοι προσπαθούν να βγάλουν από ένα διαμέρισμα της πόλης.

Λευκή κρεβατοκάμαρα στη χώρα

Υπνοδωμάτιο σε κούτσουρο

Το ξύλο είναι ένα φινίρισμα win-win

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο θα φαίνονται ιδιαίτερα κομψά και βιολογικά με ξύλινα τελειώματα. Τα υλικά από ξύλο διατίθενται σε ευρεία κλίμακα.

Για εξωτερική διακόσμηση το ξύλο δεν χρησιμοποιείται. Μόνο οι συνθέτες δεν χάνουν τη συνάφεια. Η υπερβολική ευπάθεια αυτής της φυσικής πρώτης ύλης δεν επιτρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα η τελειοποίηση των προσόψεων των κτιρίων, αλλά η διακόσμηση ενός υπνοδωματίου με ξύλο θα είναι η σωστή απόφαση.

Το υπνοδωμάτιο στο κλασικό στυλ της χώρας

Υπνοδωμάτιο στη χώρα

Υπνοδωμάτιο στο ξύλινο εξοχικό σπίτι

Ρουστίκ στυλ με κομψές ξύλινες λεπτομέρειες

Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου στη χώρα μπορεί να διαμορφωθεί από τέτοιου είδους υλικά φινιρίσματος: επένδυση, σανίδα, ξυλεία, πάνελ, σανίδες, στοιχεία από κόντρα πλακέ. Σε αυτή την περίπτωση, τα τελειώματα ξύλου θα γίνουν ένα πολυτελές σκηνικό για μια αίθουσα στυλ Provence.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά τα μικροσκοπικά εξοχικά σπίτια αντιπροσωπεύονται από ένα μεγάλο δωμάτιο όπου η κρεβατοκάμαρα, το διάδρομο, η κουζίνα και ακόμη και ο διάδρομος συνδέονται μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με τη βοήθεια της διακόσμησης είναι δυνατόν να χωρίσετε τον χώρο έτσι ώστε κάθε μία από τις ζώνες να διατηρεί τη λειτουργικότητά της και να είναι εξαιρετικά απομονωμένη.

Χαλαρή κρεβατοκάμαρα

Υπνοδωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ στο εξοχικό σπίτι

Δωμάτιο από ξύλο ηλικίας

Η καλοκαιρινή κατοικία μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο υψηλής ποιότητας. Οι βαθμονομημένοι κορμούς κατασκευής δίνουν στο εξωτερικό του κτιρίου μια ιδιαίτερη «χώρα» γυαλάδα, δημιουργώντας επίσης μια εσωτερική γεύση μέσα στο σπίτι. Τα τοιχώματα των "ξύλων" φαίνονται πολυτελή.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το δευτερεύον φινίρισμα. Είναι καλύτερα να δούμε ενδιαφέρουσες κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα, καθώς και να αγοράσετε υψηλής ποιότητας κομψά έπιπλα για μια θερινή κατοικία.

Παιδικό υπνοδωμάτιο στη χώρα

Υπνοδωμάτιο από το ευρώ επένδυση στη χώρα

Υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Υπνοδωμάτιο σε ξυλεία

Κάνοντας ένα υπνοδωμάτιο σε μια εξοχική κατοικία σε ένα ξύλινο σπίτι είναι μια πολύ συναρπαστική δραστηριότητα. Το ξύλο λειτουργεί ως το θεμέλιο με το οποίο οι δημιουργικοί σχεδιαστές μπορούν να πειραματιστούν ελεύθερα. Για όσους θεωρούν το συνολικό ξύλο φινίρισμα πολύ βαρετό, πολλά ενδιαφέροντα κόλπα παρέχονται:

  • Χρωματίζοντας ένα ξύλινο πανί σε σκοτεινούς τόνους.
  • Λευκές φυσικές καμβάδες από ακριβά δέντρα.
  • Ντύσιμο με μικρά αξεσουάρ τοίχου.
  • Η χρήση διακοσμητικού γύψου για την τελική επεξεργασία μεμονωμένων χώρων.
  • Η χρήση φωτεινών υφασμάτων που υπογραμμίζουν με έμφαση το ύφος του δωματίου.
  • Η χρήση των ζωγραφικών έργων, των φωτογραφιών ή των διαφόρων σχεδίων για να δώσει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη ζεστασιά και ζεστασιά.

Όλα τα είδη χόρτων θα ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό. Όχι μόνο η κουζίνα και το θερμοκήπιο, αλλά το υπνοδωμάτιο στο dacha είναι διακοσμημένο με κάθε τρόπο με φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία κάνουν το εσωτερικό πρωτότυπο, και η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, πολύχρωμη, σπιτική.

Υπνοδωμάτιο στη χώρα με γαλλικό παράθυρο

Υπνοδωμάτιο με τζάκι στη χώρα

Μικρό υπνοδωμάτιο στη χώρα

Τούβλα μοτίβα

Αν σπίτια από ξύλο σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο στη χώρα, τότε με την ίδια αρχή μπορείτε να κάνετε με τούβλα. Φυσικά, οι μη επεξεργασμένοι τοίχοι από τούβλα δεν θα αποτελέσουν τη βάση για δημιουργικό σχεδιασμό "εξοχικού σπιτιού". Ωστόσο, η απομίμηση της τραχιάς υφής θα ενισχύσει την καθαρά ρουστίκ γεύση.

Η χοντροειδής τοιχοποιία, ως μαζική έμφαση σε έναν τοίχο, θα πάει καλά με τακτοποιημένα ξύλινα τελειώματα (επένδυση, ξύλο και κόντρα πλακέ χρησιμοποιούνται). Φυσικά, η σύνθεση δεν θα είναι στο στυλ της Προβηγκίας ή ρουστίκ χώρας, αλλά μάλλον στην κατεύθυνση σοφίτα. Ωστόσο, μια τέτοια στιλιστική λύση θα αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες εσωτερικές τάσεις.

Τεχνητή πέτρα

Μερικές φορές θέλετε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον και αποκλειστικό στο σπίτι με τα χέρια σας. Για να προσθέσετε υψηλό κόστος και αξιοπρέπεια στις τυποποιημένες εσωτερικές συνθέσεις στη χώρα μπορεί να ολοκληρωθεί με φυσική ή τεχνητή πέτρα. Για να δημιουργήσετε ένα ακριβό στυλ αλπικού σαλέ στο υπνοδωμάτιο δημιουργήστε ένα τζάκι.

Υπνοδωμάτιο στο πάτωμα στη χώρα

Λευκά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο στη χώρα

Το υπνοδωμάτιο στο εξοχικό σπίτι με το στυλ του μινιμαλισμού

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατό να εξοπλιστεί αυτό το στοιχείο, μπορείτε να κάνετε μια μικρή απομίμηση του τζακιού. Το κύριο πράγμα είναι να τελειώσει τον τοίχο με φυσική ή τεχνητή πέτρα, δίνοντας στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη γεύση. Οι φυσικοί τόνοι θα είναι κατάλληλοι για να δούμε το κεφάλι του κρεβατιού.

Οριζόντια διαχωρισμός τοίχων

Προκειμένου να εξοικονομηθούν ακριβά υλικά φινιρίσματος, καθώς και για τολμηρά πειράματα με χώρο, οι σχεδιαστές προτείνουν να συνδυαστούν πολλά υλικά ταυτόχρονα. Τα ριζικά διαφορετικά χρώματα και υφές του φινιρίσματος σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε μια ζώνη σε ένα μεγάλο δωμάτιο ή να διαιρέσετε επιδέξια τους τοίχους οριζόντια.

Μπορείτε να συνδυάσετε ξύλινα υλικά και καμβά με μεταγενέστερη ζωγραφική. Αν οι οροφές είναι σχετικά χαμηλές, το κάτω μέρος του δωματίου τελειώνει με σκοτεινά υλικά και η κορυφή γίνεται φως. Με αυτό το σχέδιο, το καθιστικό, οι κουζίνες, ο διάδρομος φαίνονται καλά.

Φωτεινό υπνοδωμάτιο στη χώρα

Υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα στη χώρα

Υπνοδωμάτιο από την επένδυση στη χώρα

Attic - μια ιδανική τοποθεσία για τη διευθέτηση ενός υπνοδωματίου

Υπάρχει αρκετός χώρος στη σοφίτα ενός συμπαγούς σπιτιού για να δημιουργήσετε πολυτελή διαμερίσματα για μια καλή ξεκούραση. Μια επιπλωμένη σοφίτα θα σας επιτρέψει να συνταξιοδοτηθείτε και να κοιμηθείτε καλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ο χώρος του σπιτιού αντιπροσωπεύεται από ένα τεράστιο δωμάτιο. Εάν ο συνδυασμός της κουζίνας, τραπεζαρίας, καθιστικού σας επιτρέπει να περάσετε ενεργά το χρόνο, τότε η σοφίτα θα γίνει ένας τόπος ειρήνης και ηρεμίας.

Υπνοδωμάτιο στο εξοχικό σπίτι Art Nouveau

Πλεκτά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο στη χώρα

Δωμάτιο στιλ Προβηγκίας στο εξοχικό σπίτι

Συχνά ο χώρος της σοφίτας έχει μια ιδιαίτερα κεκλιμένη οροφή. Συνήθως είναι ασύμμετρη, σχηματίζει απρόσιτες γωνίες και στενά περάσματα. Η σύνθετη γεωμετρία του δωματίου, αφενός, είναι μια «επιβαρυντική» περίσταση που περιπλέκει ορισμένες πτυχές της βελτίωσης της θέσης.

Από την άλλη πλευρά, για ένα τέτοιο αρχικό υπνοδωμάτιο, τα έπιπλα, τα αξεσουάρ, ο φωτισμός και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι επιλεγμένα πρωτότυπα, επομένως, το εσωτερικό είναι πάντα δημιουργημένο ιδιαίτερα αποκλειστικό και ενδιαφέρον. Ένας ταλαντούχος σχεδιαστής θα είναι σε θέση να διακοσμήσει τις μικρότερες και πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις, αντανακλώντας το αρχικό στυλ και την ακεραιότητα της σύνθεσης του σχεδιασμού.

Κομψές λύσεις και χρυσή εργονομία

Στην πραγματικότητα, η μικρότερη σοφίτα μπορεί να φιλοξενήσει ένα εργονομικό κρεβάτι για δύο κουκέτες. Τα συστήματα αποθήκευσης για τα αντικείμενα (ιδίως τα κλινοσκεπάσματα και τα κλινοσκεπάσματα) αντιπροσωπεύονται από ενσωματωμένα συρτάρια που αποθηκεύονται κάτω από το κρεβάτι. Ένα χαρακτηριστικό επίπλων, σωστά επιλεγμένο για ένα συγκεκριμένο τύπο δωματίου, μπορεί να αντικαταστήσει το υπόλοιπο σύνολο των επίπλων.

Ο καθολικός τύπος διακόσμησης είναι η επένδυση του φωτός χρώματος.Μικρό ντεκόρ θα καθορίσει το ύφος που ο σχεδιαστής ακολουθεί. Για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο σοφίτα σε στιλ Προβηγκίας θα διακοσμηθεί με διάφορες φυτικές διατάξεις, βαμβακερά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με φυτικά ρομαντικά μοτίβα.

Υπνοδωμάτιο στο εξοχικό σπίτι στο ρωσικό ύφος

Ρουστίκ υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο στυλ σαλέ στο εξοχικό σπίτι

Ένα είδος μινιμαλισμού της χώρας αντιπροσωπεύεται από γενναιόδωρα τελειώματα από ξύλο, έπιπλα με παρόμοιο ύφος και απλά διακριτικά υφάσματα. Οι κύριες θερμές προφορές αντιπροσωπεύονται από τα πρωτότυπα φωτιστικά. Μπορεί να είναι θεαματικές απλίκες, κηροπήγια, επιδεικνύοντας επιδέξια το μαγικό στυλ μιας εξοχικής κατοικίας ή ακόμη και γιρλάντες με LED, τυχαία διάσπαρτα γύρω από έναν ελεύθερο «γυμνό» τοίχο.

Μια νέα ματιά στο εσωτερικό του εξοχικού σπιτιού στη σοφίτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξύλινες υφές, αν και είναι ιδιαίτερα ζεστές και αποπνέουν οικιακή άνεση, μπορούν να δώσουν ακόμα μια αίσθηση χαλάρωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σχεδιαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις ελαφρύτερες αποχρώσεις του ξύλου ή ακόμα και να απομακρυνθούν από τη χρήση υφής ξύλου ως βασικά στοιχεία της σύνθεσης.

Για παράδειγμα, μια κρεβατοκάμαρα σε στιλ Προβηγκίας μπορεί να διακοσμηθεί με παστέλ πέργολες με χαριτωμένα φυτικά μοτίβα. Μια σοφίτα ζωγραφισμένη σε καθαρό λευκό φαίνεται καλή. Η θολωτή οροφή μπορεί να αφήσει σκοτεινή. "Φωτισμός" θα βοηθήσει ογκομετρικούς λαμπτήρες κρεμαστών, διασκορπίζοντας ένα ευχάριστο ζεστό χρώμα. Μια τέτοια ισχυρή λάμψη δεν είναι τυπική σε δωμάτια σε στιλ Προβηγκίας, αλλά ταιριάζει καλά στο εσωτερικό σοφίτα.

Τα φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη διάθεση σε μια ήδη εξοπλισμένη κρεβατοκάμαρα: κουρτίνες, χαλιά, φυτά σε φωτεινά γλάστρες, πίνακες ζωγραφικής, ασυνήθιστα αναμνηστικά. Κάτω από τη διάθεση, ένα ουδέτερο εσωτερικό μπορεί πάντα να γίνει φρέσκο ​​και ασυνήθιστο.

Υπνοδωμάτιο με ψηλή οροφή στη χώρα

Υπνοδωμάτιο σε εξοχικό σπίτι

Υπνοδωμάτιο σε πράσινο σχέδιο στη χώρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)