Στυλ οικιακών εξοχικών σπιτιών (25 φωτογραφίες): επιλέξτε το στυλ σχεδιασμού

Κάθε πρόσωπο λατρεύει στην ψυχή του ένα αγαπημένο όνειρο να αποκτήσει άνετη στέγαση. Οι εξοχικές κατοικίες εντυπωσιάζουν με την εξαιρετική γοητεία και τα ευρύ εσωτερικά χαρακτηριστικά τους.

Hi-tech σπίτι

Υπάρχει ένα απίστευτο κομμάτι των στυλιστικών τάσεων που θα κάνουν την προαστιακή θέση άνετη και αποκλειστική. Ποιο σχέδιο για να επιλέξετε, κάθε ιδιοκτήτης αποφασίζει μεμονωμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Hi-tech εσωτερικό σπίτι

Πολύ συχνά ο ερασιτεχνισμός ή η τραγική έλλειψη καλής γεύσης οδηγούν στο γεγονός ότι βάσει μιας αρχιτεκτονικής σύνθεσης έχουν δημιουργηθεί αρκετές αυθεντικές διακριτικές, εντελώς διαφορετικές μορφές σχεδίασης. Η αδυναμία να επιλέξετε ένα τυπικό εσωτερικό σχήμα οδηγεί στο γεγονός ότι ένα εξοχικό σπίτι μερικές φορές φαίνεται άγευστο και γελοίο, χωρίς τη δική του ιδέα και ιδέα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Κλασική εξοχική κατοικία

Οι κλασικές λύσεις απαιτούν απλές φόρμες, ελαφρότητα και χάρη σε όλα. Ο χώρος δεν γεμίζει με υπερβολικά πράγματα. Ένας συνδυασμός μέτριου μινιμαλισμού και πλούσιων τόνων είναι χαρακτηριστικός της σύγχρονης κατασκευής και των κλασσικών αρχιτεκτονικών συνθέσεων. Για παράδειγμα, ένα εντελώς απλό ευρύχωρο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με κίονες ή ένα άνετο υπνοδωμάτιο σε μπεζ τόνους διακοσμημένο με εντυπωσιακή γκάμα από γυψομάρμαρο.

Κλασική εξοχική κατοικία

Ο μοντέρνος σχεδιασμός μέσα από το πρίσμα του αθάνατου κλασικισμού απαιτεί να προσαρμοστεί η πρόσοψη του σπιτιού στο περιβάλλον. Με απλά λόγια, η εμφάνιση και το εσωτερικό του σπιτιού θα πρέπει να υποστηρίζονται από μια παρόμοια σχεδιαστική ιδέα στο σχεδιασμό του τοπίου. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ιδέα πραγματικά υψηλής ποιότητας και να διαμορφώσετε ένα έργο για μια εξοχική κατοικία, σκεπτόμενος με τη μικρότερη λεπτομέρεια.

Κλασικό εσωτερικό κουζίνα στυλ

Για παράδειγμα, ένας καλά περιποιημένος γκρίζος χλοοτάπητας, που συμπληρώνεται από τα θεαματικά παρτέρια και τα λείο λουλούδια πρέπει να είναι σε αρμονία με την πρόσοψη του σπιτιού. Για ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό συγκρότημα, είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε κιγκλιδώματα, δαντέλες και εξωτερικές στήλες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι μικρότερες αποχρώσεις.

Κλασικό σαλόνι εσωτερικό σαλόνι

Ρομαντικός ιστορισμός σε ένα κάστρο ιππότη

Για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα πρόσφατα, έχει γίνει χαρακτηριστική η μίμηση των αρχαίων αρχιτεκτονικών συνθέσεων. Όσο μεγαλύτερη είναι η εξοχική κατοικία, τόσο πιο συχνά οι ιδιοκτήτες της καταφεύγουν στον ιστορικό ρομαντισμό, ανεγείροντας ένα τεράστιο κάστρο στο αγγλικό ύφος.

Εξοχική κατοικία σε ρομαντικό στιλ

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι χαρακτηριστικά αυτού του εσωτερικού:

 • Μεγάλοι μεγάλοι τοίχοι.
 • "Ψιλοκομμένο", ακαθάριστα χαρακτηριστικά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην πρόσοψη της δομής.
 • Η πλήρης έλλειψη καλλιτεχνικών διακοσμήσεων.
 • Τα δημοφιλέστερα αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι ψηφιδωτά και ανάγλυφα.
 • Ο σχεδιασμός αποπνέει "μεσαιωνική" γοητεία, ένα είδος ιστορικού πριμιτισμού.

Ρομαντικό σαλόνι

Κατά τη δημιουργία ενός έργου για το μελλοντικό σπίτι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η "πλάκα της ιστορίας" πρέπει να θεωρείται παντού. Για παράδειγμα, τα παράθυρα με διπλά τζάμια θα φαίνονται γελοία και γελοία. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε την πρόσοψη με τα στερεά παράθυρα βιτρό.

Ρομαντικό σαλόνι-τραπεζαρία

Αρτ Νουβό εξοχική κατοικία

Το "μοντέρνο" σπίτι θα πρέπει να ενσωματώνει ιδανικά τις βέλτιστες πρακτικές των αρχιτεκτόνων του 19ου αιώνα. Ο σχεδιασμός των χώρων και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των προσόψεων των κατοικιών εκτιμώνται για τον βέλτιστο συνδυασμό έντονων αισθητικών ιδιοτήτων και εξαιρετικής λειτουργικότητας.

Με τη μορφή προαστιακής κατασκευής, οι δυνατότητες του αρχιτέκτονα δεν περιορίζονται από κανένα πλαίσιο, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πραγματικά αποκλειστική σχεδίαση. Τα έργα Art Nouveau είναι απεριόριστα από κάθε άποψη.

Αρτ Νουβό εξοχική κατοικία

Το εσωτερικό του Art Nouveau House είναι ένας συνδυασμός των πιο αδιανόητων μορφών, ενός παιχνιδιού με υφές και μεγέθη, πειράματα με το χώρο. Το ύφος απαγγέλλει την ατομικότητα και την αποκλειστικότητα.

Αυτή είναι η μόνη κατεύθυνση όπου διάφορες εσωτερικές τάσεις διαφορετικών εποχών και λαών συγχωνεύονται ταυτόχρονα. Όλοι όσοι δεν αποδέχονται τον κρύο μινιμαλισμό και επιθυμούν την αποκλειστικότητα σε κάθε λεπτομέρεια μπορούν να αναπτύξουν με ασφάλεια ένα έργο ενός εξοχικού σπιτιού στο σύγχρονο ύφος.

Art Nouveau καθιστικό

Μινιμαλισμός για τις ρωσικές εξοχικές κατοικίες

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από τη δημιουργία ενός έργου ενός προαστιακού σπιτιού στο ύφος του μινιμαλισμού. Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς να εγκαταλείψουμε την αναταραχή των χρωμάτων και την υπερβολική αφθονία των διακοσμητικών στοιχείων. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια πραγματικά καθαρή σύνθεση υψηλής ποιότητας, η οποία θα διακρίνεται από την απλότητα των γραμμών και θα προσελκύεται από την εκλεπτυσμένη στοχαστικότητα των γεωμετρικών σχημάτων.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του στυλ του μινιμαλισμού είναι μια ιδιαίτερη έμφαση στα παράθυρα. Θα πρέπει να είναι τεράστια, να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τείχους.

Σπίτι στυλ μινιμαλισμού

Στο μινιμαλισμό, όλα τα εποικοδομητικά και λειτουργικά στοιχεία είναι κρυμμένα. Πρόκειται για μια σχετικά νέα μορφή για την εργασία με χώρο για ρωσικά σπίτια, αλλά κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα.

Η μονόχρωμη και απλότητα του εσωτερικού χώρου με μεγάλα παράθυρα θα πρέπει να προκαλέσει την επιθυμία να θαυμάσετε τη γύρω φύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έργο ενός εξοχικού σπιτιού με το στυλ του μινιμαλισμού υπονοεί επίσης την παρουσία μιας θεαματικής θέασης από το παράθυρο.

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο στυλ

Σαλόνι με στυλ μινιμαλισμού

Εξοχικό Εξοχικό Προβηγκίας

Όλο και περισσότερο, τα έργα για τις ρωσικές κατοικίες άρχισαν να αναπτύσσονται με το χαρισματικό και πολύχρωμο στιλ της Προβηγκίας. Αυτό το "καθαρά ευρωπαϊκό" σχέδιο απέχει πολύ από τα χρυσά πρότυπα του αμερικανικού εσωτερικού.

Δεν απαγγέλλει τη ζεστή φιλοσοφία ενός αγγλικού εξοχικού σπιτιού. Αλλά έχει το ιδιαίτερο "χαρακτήρα" του.

Εξοχικό Εξοχικό Προβηγκίας

Η Provence χαρακτηρίζεται από μεγάλες, ελαφρώς κεκλιμένες στέγες. Ο πρώτος όροφος είναι παραδοσιακά χτισμένος με πέτρα και ο δεύτερος - από ξύλο υψηλής ποιότητας.

Ήταν η αμερικανική δομή τέτοιων σπιτιών που ίδρυσε μόδα σε μια ξύλινη δομή δοκών. Αλλά για τους Γάλλους, αυτό δεν είναι το κύριο πράγμα.

Υπνοδωμάτιο στυλ Provence

Το κύριο στοιχείο είναι ένα μεγάλο τζάκι, το οποίο ασκεί την άμεση επίδρασή του τόσο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού όσο και στην εμφάνισή του. Ένα όμορφο εξοχικό σπίτι σε γαλλικό ρουστίκ ύφος απαιτεί τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Η χρήση φυσικών υλικών.
 • Το χρωματικό σχήμα αποτελείται από σιωπηρές φυσικές αποχρώσεις.
 • Ο συνδυασμός ξύλινων πλαισίων και δαπέδων από ξυλόγλυπτο ξύλο, το οποίο χαρακτηρίζεται επίσης από ένα "καθαρά ρωσικό" σχέδιο.
 • Διακόσμηση των προσόψεων και των εσωτερικών χώρων με φυσική πέτρα με τραχιά υφή.
 • Φυσικότητα σε όλα.

Η κουζίνα της Προβηγκίας

Σαλέ - ζεστό αλπικό στυλ

Ένας άλλος άνετος ρουστίκ σχεδιασμός με μια σαφή απτή αξίωση για κομψότητα και αποκλειστικότητα είναι το σαλέ. Οι εξοχικές κατοικίες χαρακτηρίζονται από: μεγάλα μεγέθη, μη τυποποιημένη διάταξη, πολύπλοκο και καλά σχεδιασμένο σύστημα ελέγχου θερμότητας.

Κατοικία στιλ σαλέ

Διακρίνονται από την αμερικανική στοχαστικότητα, την αγγλική κομψότητα, τον ιταλικό πλούτο των υφών και τους στυλιστικούς συνδυασμούς. Το σαλέ είναι λακωνικότητα και ησυχία που παραδοσιακά βασιλεύουν σε αλπικά σπίτια. Φαίνεται πλουσιότερο και πιο στοχαστικό από τη συνήθη αμερικανική χώρα ή το καλλιτεχνικό ιταλικό σχέδιο.

Κουζίνα στυλ σαλέ

Όλα τα στοιχεία έχουν όχι μόνο διακοσμητικές ιδιότητες αλλά και λειτουργικότητα. Η άνεση στο σαλέ είναι πρακτική.Ανάμεσα σε όλα τα σχέδια του χωριού (country, provence, σκανδιναβική μορφή), το αλπικό σπίτι διακρίνεται επίσης από την ιδιαίτερη κομψότητα του.

Σκανδιναβικό σχεδιασμό σπιτιού στυλ

Το σκανδιναβικό στιλ αιχμαλωτίζει με τον περιορισμό που είναι εγγενής στον μινιμαλισμό, αιχμαλωτίζει με την αίσθηση της άνεσης και της άνεσης που η ιταλική χώρα είναι γνωστή, λόγω της λειτουργικότητας στις καλύτερες παραδόσεις υψηλής τεχνολογίας ή art deco.

Σκανδιναβικό σπίτι στυλ

Βασικοί τόνοι: μπεζ, λευκό, γαλαζοπράσινο, μπλε, πράσινο. Η χρήση φυσικών υλικών ενθαρρύνεται: ξύλο, μέταλλο, φυσικές πέτρες, γυαλί, κεραμικά, δέρμα και γούνα. Οι Σκανδιναβοί, καθώς και οι γνώστες του μεσογειακού στυλ και της ιταλικής χώρας, αγαπούν τα φρέσκα λουλούδια στο εσωτερικό και είναι ευαίσθητα στο θαλάσσιο θέμα.

Σκανδιναβικό στυλ εσωτερικό

Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Art Deco - ένα πολυτελές μοντέρνο έργο

Εάν η απλότητα και η φυσικότητα είναι εγγενείς στο σκανδιναβικό εσωτερικό, τότε το art deco προσωποποιεί τη σύγχρονη προοδευτικότητα και την αριστοκρατική αμερικανική κομψότητα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ:

 • Η λατρεία των γεωμετρικών εξαρτημάτων, οι αυστηρές διαμορφώσεις, οι περίπλοκες συνθέσεις (τόσο στο ύφος του πατάριου όσο και στην υψηλή τεχνολογία).
 • Zigzag στολίδια και μοτίβα δανεισμένα από αρχαίους πολιτισμούς?
 • Σαφή όρια σε όλα (η γραμμή είναι επίσης εγγενής στο σκανδιναβικό στυλ, μερικώς σοφίτα και hi-tech)?
 • Μια αντίθεση του τύπου των "πλήκτρων για πιάνο", τα οποία δεν θα βρείτε ούτε σε ένα περίτεχνο σαλέ ούτε σε περίπλοκο μπαρόκ ή σε πολύπλοκο μινιμαλισμό.

Art Deco House

Οι τολμηρές και δημιουργικές προσωπικότητες επιλέγουν το Art Deco. Ένα εξοχικό σπίτι σε αυτή την στυλιστική κατεύθυνση θα αποπνέει τη γοητεία του Χόλιγουντ και την αμερικανική στοχασμό.

Art Deco Καθιστικό

Μεσογειακό ύφος

Το εξοχικό σπίτι σε μεσογειακό στιλ είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός ενός φιλόξενου σαλέ και μιας μη τυπικής σοφίτας που αποπνέει τη φυσική γοητεία του σκανδιναβικού στυλ και το χρώμα των θαλάσσιων χωρών. Μια φορά κι έναν καιρό, οι μεσογειακές αρχιτεκτονικές συνθέσεις ήταν πρωτόγονες ξύλινες καλύβες. Σήμερα, η έννοια έχει αλλάξει δραματικά.

Μεσογειακό στυλ σπίτι

Τώρα το σπίτι με το μεσογειακό στυλ είναι μια τεράστια βίλα από σκαλιστό ψαμμίτη, η πρόσοψη του οποίου είναι ζωγραφισμένη σε κρέμα, λευκό ή ανοιχτό μπεζ. Το σπίτι πρέπει να διαθέτει αρκετά υπνοδωμάτια. Τα δωμάτια είναι μικρά αλλά άνετα.

Υποχρεωτικό αίθριο και μικρή βεράντα, καθώς και μπροστινό κήπο με δέντρα. Οι ελαιώδεις κήποι είναι παραδοσιακοί στη Μεσόγειο.

Αυτό είναι ένα μάλλον αυστηρό στυλ, σε αντίθεση με πατάρι, ροκόκο, προοδευτική υψηλής τεχνολογίας ή Γαλλική Προβηγκία. Ωστόσο, το στυλ χαιρετίζει τον συνδυασμό λευκού και μπλε, όπως στους σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους, και πειράματα με αντιθέσεις, όπως στο art deco.

Το σπίτι με μεσογειακό στυλ στερείται παιχνιδιού και γυαλάδας. Το πλησιέστερο και φιλικότερο στυλ γι 'αυτόν είναι ρουστίκ.

Σαλόνι μεσογειακού στυλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)