Αναδιάρθρωση
Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από το Α έως το Ω: κανόνες, επιλογές, συντονισμός (81 φωτογραφίες) Αναδιαμόρφωση της κουζίνας από το Α έως το Ω: κανόνες, επιλογές, συντονισμός (81 φωτογραφίες)
Η σωστά εφαρμοσμένη ανακατασκευή της κουζίνας θα μετατρέψει ακόμα και το πιο συμπαγές δωμάτιο σε μια καλά σχεδιασμένη λειτουργική περιοχή, ιδανικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ιδιοκτητών. Για να επιτύχουμε, δεν αρκεί μόνο να κάνουμε ένα όμορφο έργο - πρέπει να νομιμοποιήσετε όλες τις καινοτομίες.
Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)Σχεδιασμός κουζίνας-σαλόνι: πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό ολοκληρωμένο εσωτερικό (103 φωτογραφίες)
Μελετώντας το σχεδιασμό του καθιστικού κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο τις μελλοντικές αισθητικές παραμέτρους του χώρου αλλά και τη λειτουργικότητα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι χώροι φαγητού και εργασίας μπορούν να διαχωριστούν με έπιπλα και διακόσμηση.
Πολυλειτουργική odnushka από odnushki: επιλογές και προοπτικές (56 φωτογραφίες)Πολυλειτουργική odnushka από odnushki: επιλογές και προοπτικές (56 φωτογραφίες)
Η ιδέα να γίνει ένα κομμάτι kopeck από odnushka μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο αν αρχικά προσεγγίσει σωστά την προετοιμασία του έργου. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την περιοχή των χώρων και τις τεχνικές απαιτήσεις για την τελική έκδοση.
Κομψή σχεδίαση διαμερίσματος ενός δωματίου: μυστικά επιτυχημένης διάταξης (57 φωτογραφίες)Κομψή σχεδίαση διαμερίσματος ενός δωματίου: μυστικά επιτυχημένης διάταξης (57 φωτογραφίες)
Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου δεν συνεπάγεται μια μεγάλη ποικιλία ιδεών, λόγω περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων, αλλά η σωστή προσέγγιση στην τοποθέτηση ζωνών θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό χώρο στο οποίο θα είναι πραγματικά άνετο.
Studio διαμέρισμα - ένα διαμέρισμα όχι μόνο για δημιουργικούς ανθρώπους (53 φωτογραφίες)Studio διαμέρισμα - ένα διαμέρισμα όχι μόνο για δημιουργικούς ανθρώπους (53 φωτογραφίες)
Τι είναι ένα διαμέρισμα στούντιο και σε ποιον είναι πιο κατάλληλο; Η μοναδικότητα και η διαφορά ενός διαμερίσματος στούντιο από ένα συνηθισμένο διαμέρισμα. Παραδείγματα σχεδιασμού και σχεδίασης διαμερίσματος στούντιο.
Συνδυασμένο μπάνιο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (58 φωτογραφίες)Συνδυασμένο μπάνιο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (58 φωτογραφίες)
Το συνδυασμένο λουτρό σας επιτρέπει να κάνετε κάθε λεπτομέρεια λειτουργικό και να σώσει τα υλικά φινιρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του δωματίου μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο σχέδιο πριν από την επισκευή.
Αναδιαμόρφωση του μπάνιου: βασικά μυστικά (27 φωτογραφίες)Αναδιαμόρφωση του μπάνιου: βασικά μυστικά (27 φωτογραφίες)
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, η ανακατασκευή του μπάνιου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο λειτουργικό δωμάτιο συνδυάζοντας με ένα μπάνιο, ένα διάδρομο ή, αντιστρόφως, οριοθετώντας χώρους. Αναδιάρθρωση ...
Δωρεάν διαρρύθμιση του διαμερίσματος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (24 φωτογραφίες)Δωρεάν διαρρύθμιση του διαμερίσματος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (24 φωτογραφίες)
Το άρθρο μιλά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας δωρεάν διαρρύθμισης διαμερισμάτων, καθώς και το δίλημμα για την επιλογή αυτού του τύπου κατοικίας. Παραδείγματα πολύπλοκων περιπτώσεων αναδιαμόρφωσης ενός διαμερίσματος στο μέλλον θα βοηθήσουν στην αποφυγή της παρουσίας διαφόρων προβλημάτων.
Μετακίνηση της κουζίνας σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού και του διαμερίσματος: οι κύριες δυσκολίες (22 φωτογραφίες)Μετακίνηση της κουζίνας σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού και του διαμερίσματος: οι κύριες δυσκολίες (22 φωτογραφίες)
Η επιτυχία της αναδιαμόρφωσης ενός διαμερίσματος με τη μετακίνηση της κουζίνας σε ένα άλλο δωμάτιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: η παρουσία ενός ηλεκτρικού φούρνου, βολική τοποθεσία των δωματίων, η θέση του διαμερίσματος στον πάνω ή κάτω όροφο. Πώς να κάνετε ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης, ...
Πώς να συμφωνήσουν για την ανασυγκρότηση ενός διαμερίσματοςΠώς να συμφωνήσουν για την ανασυγκρότηση ενός διαμερίσματος
Η επανεγκατάσταση μέσα σε μια κατοικία ή ένα διαμέρισμα είναι πάντα μια ενοχλητική διαδικασία αν δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτές αποχρώσεις της. Η διαβούλευση με έναν ειδικό ή ένα ταξίδι στο MFC θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων σας.
Εσωτερικό δωμάτιο ντουλάπας (26 φωτογραφίες): εκπληκτικά έργα σχεδιασμούΕσωτερικό δωμάτιο ντουλάπας (26 φωτογραφίες): εκπληκτικά έργα σχεδιασμού
Σχεδιασμός του δωματίου της ντουλάπας: χαρακτηριστικά και πώς να το εφαρμόσετε σωστά. Πώς να φτιάξετε ένα γκαρνταρόμπα σε ένα μικρό διαμέρισμα, σχεδιασμό και συμβουλές σχεδίασης. Πώς να βρείτε ένα μέρος κάτω από την αίθουσα.
Μεταφορτώστε περισσότερα

Ανακατασκευή: ένα φόρο τιμής στη μόδα ή μια λογική λύση;

Οι αλλαγές στις αρχικές παραμέτρους προγραμματισμού κατά την επισκευή ενός διαμερίσματος έχουν γίνει σχεδόν παγκόσμια εμφάνιση.Οι μετασχηματισμοί χώρου μπορούν να περιοριστούν σε ελάχιστη παρέμβαση (κινούμενες πόρτες ή συνδυασμός λουτρών) ή να οδηγήσουν σε εργασία μεγάλης κλίμακας με την αποσυναρμολόγηση των περισσότερων διαμερισμάτων και την αναδιάταξη χρηστών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πιο κοινών αποφάσεων σχεδιασμού

Ο απώτερος στόχος όλων των προσπαθειών για την ανακατασκευή του διαμερίσματος είναι η απόκτηση ενός πιο ευρύχωρου χώρου διαβίωσης, προσαρμοσμένου κατά βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες μιας συγκεκριμένης οικογένειας. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οποιαδήποτε λύση σχεδιασμού έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και ορισμένα μειονεκτήματα.
  • Σύνδεσμος μπάνιων. Ο συνδυασμός ενός μπάνιου και μιας τουαλέτας προσελκύεται συχνότερα κατά την επισκευή μικρών διαμερισμάτων σε σοβιετικά σπίτια. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός χώρου για την εγκατάσταση πρόσθετων ποικιλιών υδραυλικού εξοπλισμού ή των απαραίτητων οικιακών συσκευών (για παράδειγμα, πλυντήριο ρούχων). Ένα συνδυασμένο μπάνιο δεν είναι η καλύτερη επιλογή διαρρύθμισης εάν το διαμέρισμα έχει αρκετές γενιές, για παράδειγμα, τα ενήλικα παιδιά και οι ηλικιωμένοι γονείς.
  • Προσχωρώντας στη λιμνοθάλασσα. Η ένωση με το loggia θα αυξήσει σημαντικά τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας ή του καθιστικού. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε μια οπτικά ξεχωριστή λειτουργική περιοχή - τραπεζαρία, χώρο εργασίας ή χώρο χαλάρωσης. Ωστόσο, για να επισυνάψετε τη λιμνοθάλασσα στις κατοικίες, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε ένα ολόκληρο συγκρότημα πολύ δαπανηρών μέτρων - να μονώσετε τοίχους και οροφές, να εξοπλίσετε τη θέρμανση.
  • Ανοιχτός χώρος. Ο μέγιστος δυνατός συνδυασμός κατοικιών και μη οικιστικών χώρων του διαμερίσματος - κουζίνα, σαλόνι, διαδρόμους, αίθουσες. Σε πολλές περιπτώσεις, μόνο λουτρά παραμένουν ως κλειστή ιδιωτική ζώνη. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης είναι η παραλαβή ενός μεγάλου ανοικτού χώρου. Επιπλέον, υπάρχει μια ευκαιρία να σώσει τη διακόσμηση και την επίπλωση. Μείωσε σημαντικά το κόστος αγοράς μπλοκ πόρτας, φινίρισμα υλικών για τοίχους. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας διάταξης - ανοιχτού χώρου - μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα, επειδή η ζωή όλων των μελών της οικογένειας θα λάβει χώρα μπροστά ο ένας στον άλλο.
Οι επιλογές αναδιευθέτησης δεν περιορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, κάθε μεμονωμένο σπίτι μπορεί να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τους περιορισμούς που συνδέονται με τις αρχιτεκτονικές αποφάσεις του κτιρίου, τον σχεδιασμό και την κατάσταση των υποστηρικτικών στοιχείων.

Απαγορεύσεις προγραμματισμού

Μια ποικιλία νέων αποφάσεων σχεδιασμού περιορίζεται όχι μόνο από τη φαντασία και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Υπάρχουν νομοθετικές απαγορεύσεις σχετικά με ορισμένες ενέργειες κατά την επισκευή διαμερισμάτων.
  • Μπάνια Απαγορεύεται η αύξηση των λουτρών λόγω των καθιστικών ή των κουζινών. Για να επεκτείνετε το μπάνιο ή την τουαλέτα είναι δυνατή μόνο σε βάρος των ζωνών διέλευσης (διάδρομος, αίθουσα) ή βοηθητικές αίθουσες (ντουλάπι). Επίσης, δεν μπορείτε να μεταφέρετε τα μπάνια εάν, ως αποτέλεσμα, είναι πάνω από καθιστικά ή κουζίνα.
  • Η κουζίνα. Σε σπίτια με σόμπες αερίου, δεν μπορείτε να κατεδαφίσετε το διαμέρισμα μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού.
  • Μηχανικός εξοπλισμός. Ο επανασχεδιασμός δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί εάν, ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών, εμποδιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία του κοινού εξοπλισμού κτιριακής μηχανικής που βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα: οι βαλβίδες διακοπής λειτουργίας, οι γερανοί, οι καταπακτές ελέγχου ή η αναθεώρηση των μετρητών είναι κλειστή.
Εκτός από τις γενικές νομοθετικές απαγορεύσεις, ενδέχεται να υπάρχουν τοπικοί περιορισμοί που υιοθετούνται σε επίπεδο πόλης. Δεν υπάρχουν κατάλογοι με έτοιμες λύσεις αναδιαμόρφωσης. Όσοι ζουν σε σπίτια τύπου μπορούν να ψάξουν για κατάλληλα έργα σε εσωτερικά περιοδικά ή σε εξειδικευμένους χώρους. Όταν αγοράζετε ακίνητα σε ένα νέο κτίριο, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο του προγραμματιστή σχετικά με τις δυνατότητες αλλαγής των υφιστάμενων αποφάσεων σχεδιασμού και να προετοιμάσετε την τεκμηρίωση του έργου στις περιπτώσεις διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίεςοι οποίοι έχουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)