Δωρεάν διαρρύθμιση του διαμερίσματος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (24 φωτογραφίες)

Τα διαμερίσματα με δωρεάν διαρρύθμιση αποτελούν ένα καθιστικό, που έχει έναν ενιαίο χώρο. Φυσικά, στο αρχικό στάδιο της κατασκευής, η επικοινωνία είναι άμεσα διατυπωμένη, έτσι σε τέτοια διαμερίσματα υπάρχουν κατά προσέγγιση σημεία όπου η κουζίνα και το μπάνιο θα βρίσκονται. Το υπόλοιπο έδαφος δεν έχει τοίχους, επειδή ο ιδιοκτήτης μπορεί ανεξάρτητα να σχεδιάζει και να εξοπλίζει το σπίτι του, ξεκινώντας από τις ανάγκες και τις επιθυμίες.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Σήμερα, η ελεύθερη διάταξη του διαμερίσματος είναι πολύ δημοφιλής στην αγορά ακινήτων. Πολλοί προγραμματιστές το τοποθετούν ως το κύριο χαρακτηριστικό και το πλεονέκτημα ενός νέου κτιρίου, όπου ο αγοραστής μπορεί να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά του, να δείξει φαντασία και να οργανώσει τη στέγαση με τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι πριν αγοράσετε μια κατοικία ελεύθερου στυλ, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου χώρου.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Οφέλη της δωρεάν διάταξης

Ο ελεύθερος προγραμματισμός έχει κάποια πλεονεκτήματα που αποδεικνύουν γιατί πολλοί κάτοικοι προτιμούν αυτό το είδος κατοικίας. Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • δωρεάν ενέργειες για τον ιδιοκτήτη.
 • μια πιθανότητα να αποφασίσει στον ιδιοκτήτη πόσα σαλόνια θα είναι στο διαμέρισμα?
 • λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ζωντανής οικογένειας, που θα κάνουν τη ζωή πιο άνετη και ευχάριστη.
 • η δωρεάν τοποθέτηση υπνοδωματίων στο διαμέρισμα θα δώσει την ευκαιρία να νιώσετε σαν έναν πραγματικό σχεδιαστή.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Μειονεκτήματα δωρεάν σχεδιασμού

Ο ελεύθερος προγραμματισμός παρουσιάζει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα, όπως:

 • η αγορά ενός διαμερίσματος με δωρεάν διάταξη θα είναι 5-10% πιο ακριβά από την αγορά ενός διαμερίσματος "κλειδί στο χέρι"?
 • αυτά τα διαμερίσματα ανήκουν στην ελίτ τάξη, επομένως, για εκείνους που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, αυτή η επιλογή μπορεί να μην είναι διαθέσιμη?
 • ο αγοραστής λαμβάνει μόνο ένα μονό δωμάτιο, όπου δεν υπάρχουν χωρίσματα και τοίχοι, όπου συχνά δεν υπάρχει ηλεκτρική καλωδίωση, γεγονός που περιπλέκει το έργο.
 • η παραγγελία ενός έργου μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή, κάτι που πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.
 • οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να λάβουν τη συγκατάθεση των οργανισμών για την κατασκευή των τειχών και πολλές αλλαγές στο διαμέρισμα.

Δωρεάν διάταξη

Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

 • Δεν επιτρέπεται η μεταφορά του μπάνιου και της κουζίνας από ένα μέρος στο διαμέρισμα σε ένα άλλο.
 • Απαγορεύεται να συνδυάσετε ένα μπαλκόνι και ένα μπαλκόνι με ολόκληρο το διαμέρισμα.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι μονάδες εξαερισμού να μετακινηθούν και να συνδυαστούν.
 • Για να αυξηθεί ο χώρος διαβίωσης, δεν επιτρέπεται να επισυνάψετε επιπλέον χώρους στο διαμέρισμα.
 • Το διαμέρισμα δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει δωμάτια μικρότερα από εννέα τετραγωνικά μέτρα.
 • Οι αγωγοί μέσω των οποίων θα περάσει το αέριο δεν μπορούν να ραμμιστούν στους τοίχους.
 • Δεν επιτρέπεται η δημιουργία καθιστικών όπου δεν υπάρχει φυσικό φως.

Οι απαιτήσεις αυτές είναι υποχρεωτικές όχι μόνο από την άποψη της ασφάλειας αλλά και από το νομικό πλαίσιο.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν εναλλακτική διάταξη

Για πολλούς κατοίκους, η αγορά διαμερισμάτων με ελευθερία διαρρύθμισης είναι μια ελκυστική προσφορά, γιατί εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο εσωτερικό, να συνδυάσετε δωμάτια ή να χωρίσετε το χώρο όπως θέλετε.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Όταν αγοράζει ένα τέτοιο διαμέρισμα, ο κύριος του έργου προσφέρει ένα κατά προσέγγιση σχέδιο, το οποίο εγκρίνεται από τη ΔΔΠ, ή προσφέρει να δημιουργήσει το δικό του μοντέλο διαμονής.Είναι επιτακτικό ότι πριν αγοράσετε ένα σπίτι με δωρεάν προγραμματισμό, πρέπει να συμβουλευτείτε επαγγελματίες που θα σας πουν εάν αξίζει να αποφασίσετε για ένα τέτοιο βήμα. Προκειμένου να έχετε μια προσιτή ευκαιρία να σχεδιάσετε τις εγκαταστάσεις σας με τον δικό σας τρόπο και να έχετε πραγματική αξία για τα χρήματα χωρίς κανένα πρόβλημα, θα πρέπει να ζυγίζετε πολλά. Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος με ελεύθερη διάταξη απαιτεί σημαντικές οικονομικές επενδύσεις, για τις οποίες λίγοι είναι έτοιμοι.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Σχεδιασμός διαμερισμάτων σε 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα ουσιαστικά περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση του έργου ενός μεγάλου ενός δωματίου ή ενός μικρού διαμερίσματος δύο δωματίων. Κατά κανόνα, αν το διαμέρισμα έχει μια έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα, τότε το σαλόνι, η κουζίνα και η τραπεζαρία συνδυάζονται και το υπνοδωμάτιο χωρίζεται από κινητά χωρίσματα.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χώρος των 50 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα, όπου υπάρχουν τρία παράθυρα, είναι ένα πλήρες διαμέρισμα δύο δωματίων. Εάν η κατοικία φτάσει τα 80 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα, τότε θεωρείται ο διαχωρισμός του χώρου διαβίωσης από στατικά διαμερίσματα.

Μία από τις επιλογές για δωρεάν προγραμματισμό είναι η δημιουργία ενός διαμερίσματος στούντιο, το οποίο έχει πλεονεκτήματα και μερικά μειονεκτήματα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι αυτό το δωμάτιο θα είναι πάντα ζεστό και ευρύχωρο, γιατί εδώ πάντα θέλετε να έρθετε και να έχετε καλό χρόνο. Τα κυριότερα μειονεκτήματα του διαμερίσματος στούντιο είναι οι ραγδαία εξάπλωσης οσμών και η έλλειψη εσωτερικής απομόνωσης του θορύβου, που μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά αν ολόκληρη η οικογένεια ζει στο διαμέρισμα.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει αναγκαστικά να χωριστεί σε υποζώνες, αφού ένα άτομο σε ψυχολογικό επίπεδο χρειάζεται χώρο για διαφορετικές τάξεις. Αυτό μπορεί να διευκολυνθεί από τις αλλαγές στο επίπεδο της οροφής, από μια διαφορετική υφή δαπέδου για διαφορετικές ζώνες, καθώς και από οθόνες, χωρίσματα και φωτισμό. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα όμορφο, ευρύχωρο και μη τυποποιημένο διαμέρισμα.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Βασικές συμβουλές για την αγορά ενός διαμερίσματος ενιαίας διαρρύθμισης:

 • Είναι απαραίτητο να προσέξουμε τα παράθυρα στο δωμάτιο: όπου είναι και πόσα από όλα αυτά. Ο ελεύθερος προγραμματισμός θεωρείται ανεπιτυχής εάν τα παράθυρα βρίσκονται κατά μήκος του τοίχου.
 • Η θέση και ο αριθμός των σηραγγών είναι σημαντική. Η καλύτερη επιλογή είναι όταν το διαμέρισμα έχει δύο ή περισσότερους αναβατήρες, και είναι σε διαφορετικές γωνίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε πλήρη ελευθερία προγραμματισμού.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει τη θέση και τον αριθμό των σημείων πώλησης.

Κατά τη διαδικασία της οργάνωσης χώρου στο διαμέρισμα, ο κύριος κανόνας πρέπει να θυμόμαστε: την άνεση όλων των περιοχών και κάθε μέλος της οικογένειας.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Σύνθετες περιπτώσεις αναδιαμόρφωσης ενός διαμερίσματος με ελεύθερη διάταξη

Σήμερα υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, οι οποίες συχνά επηρεάζουν τον συντονισμό της αναδιαμόρφωσης σε διαμερίσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγορά τέτοιου είδους κατοικιών πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή, διότι πρόσφατα η επιθεώρηση κατοικιών έχει αρχίσει να αναλύει προσεκτικότερα τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Τα κύρια μειονεκτήματα ενός διαμερίσματος με δωρεάν διαρρύθμιση είναι κάποια ταλαιπωρία και υπερβολικό οικονομικό κόστος για τις επισκευές και για τους κατασκευαστές - η διαδικασία συντονισμού ενός διαμερίσματος με ελεύθερη διάταξη με τις ΔΔΠ και άλλες αρχές. Για όσους εκτιμούν τον παράγοντα εξοικονόμησης χρόνου, χρήματος και προσπάθειας, η κύρια προτίμηση είναι να αγοράσετε ένα διαμέρισμα με έτοιμες προσφορές, όπου απαιτούνται μόνο εργασίες επισκευής.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Όποιος θέλει να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων τους και να ζήσει άνετα επιλέγει διαμερίσματα με δωρεάν διάταξη, δεν φοβάται να ξοδέψει επιπλέον χρήματα και χρόνο.

Δωρεάν διάταξη

Δωρεάν διάταξη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)