Εσωτερικό δωμάτιο ντουλάπας (26 φωτογραφίες): εκπληκτικά έργα σχεδιασμού

Το εσωτερικό σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, ακόμα και σε ένα μικρό ή ένα διαμέρισμα, πρέπει να πληροί τις βασικές απαιτήσεις λειτουργικότητας και πρακτικότητας. Ως εκ τούτου, η οργάνωση ενός ξεχωριστού χώρου για την αίθουσα ντυσίματος είναι η πλέον κατάλληλη για αυτές τις απαιτήσεις. Πράγματι, μερικές φορές χρειάζεται τόσο πολύς χρόνος για να οργανωθούν τα πράγματα στα ράφια ενός μικρού γραφείου. Συχνά ξεχνάμε πού βρίσκεται, και όταν χρειάζεται κάτι, αρχίζουν οι μακρές και οδυνηρές αναζητήσεις. Ο σχεδιασμός του δωματίου - σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή σε μια θέση - είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε.

Μεγάλο φωτεινό ντυμένο δωμάτιο

Οι αναζητήσεις απαιτούν πολύ χρόνο και ενέργεια, αλλά δεν μπορούμε να καυχηθούμε για την παρουσία της τώρα. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή, αν, φυσικά, επιτρέπουν πλατεία. m και χρηματοδότηση, θα υπάρξει μια ρύθμιση στο έδαφος του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας ένα μικρό ντύσιμο, όπου θα τοποθετήσετε άνετα όλα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας.

Δωμάτιο

Πολλοί τυχεροί που έχουν ήδη επιπλώσει το διαμέρισμά τους με ένα γκαρνταρόμπα αποκαλούν αυτό το μέρος μια μεγάλη ντουλάπα στην οποία μπορείτε να περπατήσετε. Έτσι, ουσιαστικά, αντίθετα με ένα μικρό γραφείο, αυτό είναι γιγαντιαίας αναλογίας. Όχι, φυσικά, μπορείτε να χωρέσετε σε μια στενή θέση, αν είστε υποστηρικτής του μινιμαλισμού. Αλλά τα σχέδια των ντουλαπών θα πρέπει να παρέχουν αρκετό χώρο για να κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω τους, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα γραφεία, να δοκιμάζουν τα πράγματα, έτσι ώστε, αν είναι απαραίτητο, να κάθονται και να διορθώνουν τα πράγματα με τα χέρια σας, για να κάνουν μικρές βελτιώσεις στην εικόνα. Για το σκοπό αυτό ανά τετραγωνικό μέτρο. m ντουλάπι πρέπει να είναι ακόμα ένας μαλακός πάγκος ή οθωμανική, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ως εκ τούτου, λιγότερο από έξι τετραγωνικά μέτρα δεν μπορεί να κάνει. Και θα είναι ένα πολύ μικρό, στενό αποδυτήριο στο διαμέρισμα.

Κατά κανόνα, για μια γυναίκα, ένα γκαρνταρόμπα σε ένα διαμέρισμα δεν είναι απλώς ένα μέρος όπου όλα τα φορέματα της κρέμονται. Είναι επίσης ένα είδος γωνίας για χαλάρωση. Μετά από όλα, τίποτα δεν εμπνέει μια γυναίκα περισσότερο από το βλέμμα των όμορφα ρούχα και παπούτσια. Μπορείτε να θαυμάσετε αυτή την εικόνα ατελείωτα. Ως εκ τούτου, το εσωτερικό του dressing room είναι πολύ σημαντικό.

Εσωτερικό ενός ευρύχωρου γκαρνταρόμπα σε κλασικό στιλ

Μεγάλο γκαρνταρόμπα με άνετη οργάνωση

Ευρύχωρη μπεζ ντουλάπα

Διοργάνωση ενός μικρού δωματίου σε μια θέση

Στεγνωτήριο σε ένα μικρό διαμέρισμα

Compact dressing room

Πώς να βρείτε ένα μέρος κάτω από την αίθουσα

Συχνά κατά το σχεδιασμό διαμερίσματα στην πλατεία της. m τοποθετείται ένα μικρό ντουλάπι, αρχικά προοριζόμενο για την αποθήκευση ειδών οικιακής χρήσης ή ως ένα μικρό δωμάτιο πλυντηρίων. Έτσι, αν είστε τυχεροί και υπάρχει ένα τέτοιο δωμάτιο στο σπίτι, θα είναι βολικό να το ξανακάνετε μόνοι σας κάτω από την αίθουσα ντουλάπι. Περισσότερες επιλογές:

 • Εάν τα έργα του διαμερίσματος, συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου, προβλέπεται για ένα μπάνιο για τους επισκέπτες, αλλά δεν υπάρχει ντουλάπα ή θέση, τότε μπορείτε να το δωρίσετε.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα γκαρνταρόμπα σε μια θέση.
 • Εάν οι οροφές είναι υψηλές, τότε στο παιδικό δωμάτιο μπορείτε να λύσετε το θέμα με την ντουλάπα του μωρού είναι πολύ απλή. Είναι απαραίτητο να σηκωθεί η αγκυροβόληση ψηλότερα, ώστε να ανέβει στη σκάλα εκεί και να βάλει ένα μεγάλο ντουλάπι κάτω από το κρεβάτι στη διαμορφωμένη θέση, όπου όλα τα ρούχα του παιδιού θα αποθηκευτούν σε άριστη σειρά. Αν το μέγεθος του δωματίου σας επιτρέπει, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τα δικά σας χέρια σε ένα μικρό ξεχωριστό δωμάτιο ανάλογα με το είδος του δωματίου.
 • Αν στην πλατεία σου. m δεν υπάρχουν καθόλου ξεχωριστά δωμάτια, τότε μπορείτε να "δαγκώσετε" ένα κομμάτι από το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό, μειώνοντας την περιοχή τους, αλλά στη συνέχεια να έχεις ένα ξεχωριστό δωμάτιο.
 • Μπορείτε να επεκτείνετε την ντουλάπα στην εξειδικευμένη θέση, μετατρέποντάς την με τα χέρια σας σε ένα μικρό ντουλάπι.Τέτοια έργα απαιτούν ένα μικρό σύστημα διασυνδεδεμένων ράφια, ράφια και ερμάρια. Όλα αυτά είναι εγκατεστημένα κατά μήκος του τείχους στο υπνοδωμάτιο ή όπου βρίσκεται η ντουλάπα. Το πιο παραδοσιακό σύστημα στη χώρα μας είναι αρκετές ντουλάπες σε κοντινή απόσταση. Αλλά τώρα ένα τέτοιο σύστημα καθίσταται παρωχημένο λόγω της χαμηλής ορθολογικότητάς του και της αδυναμίας του - παίρνει πάρα πολλά τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης είναι τόσο λειτουργικά και μελετημένα ώστε να σας επιτρέπουν να οργανώσετε ένα γκαρνταρόμπα σε ένα διαμέρισμα κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα. Εάν κατορθώσατε να διαθέσετε μια περιοχή 7 μέτρων και είναι γωνιακή, τότε μπορείτε να παραγγείλετε συστήματα αποθήκευσης κατόπιν παραγγελίας - και ολόκληρη η ντουλάπα θα είναι άνετα και ορθολογικά τοποθετημένη.

Πιστεύεται ότι η ελάχιστη επιφάνεια του dressing room, που μπορεί να ονομαστεί καλή, είναι οκτώ τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά, εξαιρετική αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια μεγάλη περιοχή, αλλά οκτώ είναι ήδη καλό. Όλα θα χωρέσουν τέλεια σε αυτά τα μικρά τετραγωνικά μέτρα. μ. Επίσης, ο χώρος θα παραμείνει για να αλλάξει τα ρούχα και να ντύσει μπροστά από τον καθρέφτη.

Στην ιδανική περίπτωση, αν το dressing room στο διαμέρισμα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο υπνοδωμάτιο, είναι καλό εάν μια άμεση πόρτα οδηγεί σε αυτό. Ακόμη χειρότερα, αν χρειαστεί να διασχίσετε ολόκληρο το διαμέρισμα από την κρεβατοκάμαρα για να φτάσετε στο ντουλάπι. Αυτή η διάταξη της πλατείας σου. m περιπλέκουν τα πρωινά τέλη για εργασία.

Όμορφη ντουλάπα κάτω από ένα δέντρο

Μοντέρνα ντουλάπα από μέταλλο και ξύλο

Μεγάλο δωμάτιο για γκαρνταρόμπα με συρόμενες πόρτες

Μικρή άνετη ντουλάπα για όλη την οικογένεια

Μικρή, ευρύχωρη ντουλάπα

Αρχές σχεδιασμού

Τώρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να εξοπλίσει το ντουλάπι, ακόμη και σε μια ντουλάπα ή σε μια θέση, χρησιμοποιούν ειδικά συστήματα αποθήκευσης διαφορετικών μεγεθών, σχεδιασμένα προσεκτικά από σχεδιαστές και σχεδιαστές. Πλεονεκτήματα των συστημάτων αποθήκευσης:

 • Προκατασκευασμένες κατασκευές. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να ξανασυναρμολογηθούν σε ένα νέο μέρος. Επίσης, τα τμήματα μπορούν να αντικατασταθούν από τον τύπο του σχεδιαστή, τοποθετώντάς τα στο χώρο της αίθουσας. Αυτό βοηθάει στο σχεδιασμό του δωματίου με τον πιο ορθολογικό τρόπο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για μια μικρή περιοχή ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και για ένα γωνιακό δωμάτιο.
 • Στα μοντέρνα σχέδια, υπάρχουν πάντα ενσωματωμένες μπάρες για ρούχα. Είναι βολικό για ένα μικρό γκαρνταρόμπα, και για ένα αξιοπρεπές μέγεθος.
 • Ειδικοί χώροι για μικρά αντικείμενα: κάλτσες, εσώρουχα, αξεσουάρ.
 • Πολλά ράφια και ράφια, ερμάρια διαφόρων μεγεθών. Ο αριθμός, η θέση και το βάθος τους μπορούν να επιλεγούν ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και το μέγεθος της αίθουσας.
 • Το συνηθισμένο υλικό για ντουλάπια και ράφια στο ντουλάπι είναι μοριοσανίδα. Αλλά αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, φυσικά, κανείς δεν απαγορεύει να κάνει ένα δέντρο από μασίφ ξύλο. Η διάταξη όλων των δομών προβλέπει την απουσία οπίσθιων τοίχων. Όλα τα ράφια και τα ράφια είναι στενά συνδεδεμένα στους τοίχους.
 • Αν το δωμάτιο είναι μικρό και θέλετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εργονομικό, στην περίπτωση αυτή όλα τα κλειστά ερμάρια αποκλείονται συνήθως. Και όλα τα σχέδια αποτελούνται μόνο από ανοικτά ράφια και ράφια. Είναι επίσης πολύ βολικό · δεν χρειάζεται να ανοίγετε και να κλείνετε τις πόρτες, πράγμα που εξοικονομεί χρόνο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με τα χέρια σας.

Ευρύχωρο λευκό δωμάτιο για παιδιά και ενήλικες

Μεγάλο ανοιχτό ντουλάπι

Ανοιχτή τουαλέτα που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο

Μικρή αλλά ευρύχωρη γκαρνταρόμπα

Μικρή φωτεινή ντουλάπα

Ένα μικρό ντύσιμο σε μια θέση

Συμβουλές σχεδιασμού

 • Αν επιλέξετε ράφια και ντουλάπια ευγενών σκοτεινών ξύλων ή απομιμήσεις τους, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να χρωματίσετε τους τοίχους με τα χέρια σας σε ένα ελαφρύ, λεπτό χρώμα. Μια τέτοια αντίθεση θα φανεί φρέσκια και μοντέρνα. Επιπλέον, το μέγεθος του δωματίου αυξάνεται οπτικά. Μια άλλη επιλογή - να εξοπλίσει ολόκληρο το δωμάτιο σε ένα ενιαίο συνδυασμό χρωμάτων - είναι καλύτερη από τα απαλά, παστέλ χρώματα.
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φωτισμό χώρου. Είναι απαράδεκτο το σαλόνι να είναι σκοτεινό και ζοφερό. Να είστε βέβαιος να σκεφτείτε τα ντουλάπια φωτισμού, ειδικά αν είναι αρκετά βαθιά ή βρίσκονται σε μια θέση. Αυτό ισχύει για το γωνιακό σαλόνι.
 • Αν επιτρέπετε apt. m και το ύφος του δωματίου, είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα μικρό νησί στο κέντρο. Είναι βολικό να αποθηκεύονται σακούλες και αξεσουάρ σε αυτό, και μια ειδική θήκη για κοσμήματα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το γυαλί στην επάνω πλάκα.Στην περίπτωση αυτή, θα δείτε τέλεια όλα τα αξεσουάρ σας, κοσμήματα και κοσμήματα, το οποίο είναι πολύ βολικό.
 • Παρέχετε ξεχωριστό ράφι παπουτσιών στην εξειδικευμένη θέση. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Συνιστάται να το τοποθετήσετε μακριά από τα ράφια με λινό.
 • Η διάταξη πρέπει να περιλαμβάνει καθρέφτη. Αν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ξεχωριστής, αφήστε τουλάχιστον τις πόρτες του ντουλαπιού να αντικατοπτρίζονται.
 • Εάν κάνετε όλα ή κάποια από τα ράφια γυαλί, τότε ολόκληρο το δωμάτιο θα φαίνεται ευάερο και θα δώσει ένα αίσθημα φωτός και ελαφρότητας.
 • Εάν είναι δυνατόν, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα νιπτήρα σε μια θέση. Θα είναι πολύ βολικό να φορέσετε αμέσως και να κάνετε μακιγιάζ.
 • Προτιμώνται οι συρόμενες πόρτες στις ντουλάπες. Αυτό εξοικονομεί τετράγωνο. m και φαίνεται πιο κομψό.
 • Εάν το διαμέρισμα έχει μια περίεργη θέση ή μια περιττή γωνία, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε για να εξοπλίσετε το ντουλάπι. Αυτό μπορεί να σκοτώσει αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα - και να εξαλείψει το σφάλμα σχεδιασμού και να αποκτήσει χρήσιμες εγκαταστάσεις.

Μικρό σαλόνι με λευκά έπιπλα

Μεσαίου μεγέθους ντουλάπα με άνετα καλάθια

Μικρή αποδυτήρια με άνετα ράφια

Μικρή αποδυτήρια κάτω από ένα σκοτεινό δέντρο

Όμορφη λευκή ντουλάπα

Διοργάνωση γκαρνταρόμπα σε παιδικό δωμάτιο

Μικρή ντουλάπα στο μπαλκόνι

Μικρή αποδυτήρια χωρίς πόρτες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)