DIY έπιπλα ζωγραφικής - βαρετό σχέδιο (22 φωτογραφίες)

Η ζωγραφική επίπλων Do-it-yourself είναι ένας εξαιρετικός αλλά οικονομικά προσιτός τρόπος για να αλλάξετε ένα βαρετό εσωτερικό. Επιπλέον, αυτό βοηθά να δώσει στο δωμάτιο μια νέα εμφάνιση και ενδιαφέρουσα διαμόρφωση.

Έπιπλα ζωγραφικής

Έπιπλα ζωγραφικής

Η χρώση με MDF είναι ένα εύκολο έργο. Το υλικό σας επιτρέπει τέλεια τη βαφή και τα ενδιαφέροντα φυσικά σχέδια. Για να αποκτήσετε δεξιότητες ζωγραφικής, μπορείτε να εξασκηθείτε πρώτα σε περιττά έπιπλα, τα οποία δεν θα σας ενοχλούν.

Προπαρασκευαστική φάση

Συχνά απαιτεί ζωγραφική έπιπλα από ξύλο, η οποία έγινε κατά τη σοβιετική εποχή. Η ποιότητα της είναι εξαιρετική, μπορεί να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η εμφάνιση είναι εντελώς απροσδιόριστη.

Έπιπλα ζωγραφικής

Έπιπλα ζωγραφικής

Τα νέα έπιπλα χρειάζονται επίσης αναδιαμόρφωση εάν δεν ταιριάζουν στο ενημερωμένο σχέδιο καθόλου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η ζωγραφική των επίπλων στο στιλ της Προβηγκίας. Αλλά πριν πάρετε μια βούρτσα και βαφές, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προπαρασκευαστικά μέτρα.

  1. Για να προετοιμάσετε ένα μέρος, είναι καλύτερα να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αποκατάσταση. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία διαρκεί 2-3 ημέρες.
  2. Αφαιρέστε όλα τα μεταλλικά μέρη, τις αφαιρούμενες προσόψεις και τα ράφια.
  3. Καθαρίστε τις επιφάνειες από παλιά βαφή ή βερνίκι.

Για να χρωματίσετε ξύλινα έπιπλα με επιτυχία, είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε γυαλόχαρτο με μικρά και μεγάλα κλάσματα, γάντια για την προστασία των χεριών, σκληρό στόκο πάνω στο ξύλο, ακρυλικό αστάρι, σπάτουλα από καουτσούκ, βούρτσες ζωγραφικής και κύλινδρο.

Έπιπλα ζωγραφικής

Έπιπλα ζωγραφικής

Βαπτίζουμε έπιπλα στο σπίτι

Στάδιο 1

Πρώτον, το δέντρο πρέπει να λειανθεί με γυαλόχαρτο με μεγάλο κλάσμα. Αυτό θα αφαιρέσει το στρώμα των παλαιών χρωμάτων, και στη συνέχεια θα πρέπει να γυαλίζουν τα έπιπλα.

Εάν υπάρχουν ρωγμές, πρέπει να χυθούν. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα. Περαιτέρω απαιτείται πρόσθετη λείανση.

Έπιπλα ζωγραφικής

Έπιπλα ζωγραφικής

Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη, τα έπιπλα καλύπτονται με ακρυλικό αστάρι. Είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι το χρώμα του είναι σε αρμονία με το μελλοντικό χρώμα. Σε αυτό το σημείο, το πρώτο στάδιο τελειώνει και το αντικείμενο αφήνεται να στεγνώσει τελείως.

Έπιπλα ζωγραφικής

2 στάδιο

Έχει άμεση σχέση με το χρωματισμό. Η επιλογή του χρώματος πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα. Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε το σωστό χρώμα, αλλά και να προσέχετε την ασφάλεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προγραμματίζεται η βαφή παιδικών επίπλων, όπου η ποιότητα του υλικού πρέπει να πληροί όλες τις παραμέτρους.

Έπιπλα ζωγραφικής

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι η ακρυλική βαφή με βάση το νερό. Δεν είναι τοξικό και δεν εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Εάν σχεδιάζετε να λεκιάσετε σε τόνους αντίθεσης, τότε πρώτα ξεκινούν με ελαφρές αποχρώσεις. Επομένως, θα είναι πιο βολικό να διορθώσετε πιθανές ελλείψεις.

Εάν η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού. Ωστόσο, οι δεξιότητες που πρέπει να συνεργαστούν μαζί του πρέπει να εκπονηθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες τελειώματος.

Για μικρές λεπτομέρειες, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο. Επιπλέον, το χρώμα πρέπει να εφαρμόζεται σε μία κατεύθυνση. Για βέλτιστα αποτελέσματα, τα έπιπλα ζωγραφικής από μοριοσανίδες απαιτούν 2-3 στρώσεις βαφής. Πριν από την εφαρμογή μιας δεύτερης στρώσης, είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χρώμα.

Έπιπλα ζωγραφικής

Αντίθετες ιδέες έρχονται στη ζωή με μια ταινία κάλυψης. Όταν το ελαφρύ στρώμα στεγνώνει εντελώς, τα σύνορα επικολλούνται με ταινία και λεκιάζονται με σκούρες αποχρώσεις. Αυτό θα δημιουργήσει μια σαφή και ισότιμη γραμμή.

Έπιπλα ζωγραφικής

3 στάδιο

Εάν είναι απαραίτητο, μετά από πλήρη ξήρανση, τα έπιπλα μπορούν να καλυφθούν με ακρυλικό βερνίκι. Είναι βολικό να το εφαρμόζετε σε ξύλινα μέρη με ένα συνηθισμένο σφουγγάρι. Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, η διαδικασία εκτελείται 2-3 φορές.

Έπιπλα ζωγραφικής

Χαρακτηριστικά του χρώματος έπιπλα

Για να μην απογοητεύσει το αποτέλεσμα της χρώσης, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την επιλογή του χρώματος. Στις κονσέρβες, ένας κατασκευαστής συνείδησης υποδεικνύει πάντα τη σύνθεση και για ποια υλικά είναι κατάλληλη. Έτσι τα πενταφθαλικά χρώματα, λόγω των ιδιοτήτων τους, είναι κατάλληλα για την εργασία με έπιπλα κήπου, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλα για οικιακή χρήση.

Για να δημιουργήσετε την επίδραση της πλαστικής και γυαλιστερής στιλπνότητας, χρησιμοποιείται θιξοτροπική βαφή, η οποία έχει ιξώδη υφή, γι 'αυτό πρέπει να συνηθίσετε να εργάζεστε με αυτήν.

Για ένα άψογο κομψό εσωτερικό, τα έπιπλα αντίκες είναι συχνά βαμμένα. Για αυτό, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δομή του δέντρου. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η χρήση ενός λεκέ, που παρουσιάζεται σε μια πλούσια ποικιλία από αποχρώσεις του φυσικού ξύλου. Η κηλίδα επισημαίνει το φυσικό μοτίβο ξύλου στα έπιπλα αντίκες.

Έπιπλα ζωγραφικής

Τρόποι για την αποκατάσταση των στιλβωμένων επίπλων

Κατά τη σοβιετική εποχή, τα στιλβωμένα έπιπλα ήταν ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός διαμερίσματος. Διακρίνεται από μια ευγενή λαμπρότητα, αλλά δεν ικανοποιεί καθόλου με τις παραμέτρους του χρώματος, κατά κανόνα, έχει μια θαμπό καφετή απόχρωση. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, το βερνίκι χάνει τη φυσική του λάμψη, αμαυρώνει και σε μερικά σημεία αρχίζει να «φουσκώνει». Ο μόνος τρόπος για να αποθηκεύσετε το αγαπημένο σας πράγμα είναι να ζωγραφίσετε τα γυαλισμένα έπιπλα.

Έπιπλα ζωγραφικής

Στάδια αποκατάστασης γυαλισμένων αντικειμένων:

  • απολίπανση της επιφάνειας.
  • Χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήριο μαλλιών για το κτίριο και ένα μαχαίρι στόκος, αφαιρείται το παλιό βερνίκι.
  • καθαρισμός επιφανειών από υπολείμματα γυαλίσματος με γυαλόχαρτο.
  • μανδύα μικρών κομματιών και τσιπς.

Η ζωγραφική επίπλων από μασίφ ξύλο απαιτεί γέμιση για να αποφευχθεί το στέγνωμα και να διατηρηθεί η εμφάνιση.

Η χρήση αστάρι θα αποτρέψει ρωγμές στο δέντρο και θα προστατεύει από το ξεφλούδισμα, ιδιαίτερα από τα έπιπλα κουζίνας. Μετά την εφαρμογή και την ξήρανση του ασταριού, τα έπιπλα πρέπει να τρίβονται και να γυαλίζονται πάλι. Μόνο τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη ζωγραφική. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα, τα οποία θα δώσουν στα έπιπλα μια καλυμμένη εμφάνιση και θα έχουν εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Έπιπλα ζωγραφικής

Μετά από πλήρη ξήρανση, μπορείτε να φανταστείτε με ασφάλεια και να ξεκινήσετε τη διακόσμηση. Αυτό θα δώσει στο προϊόν μια ατομικότητα, θα το κάνει μέρος του εσωτερικού και απλά θα το αναβιώσει.

Έπιπλα ζωγραφικής

Αποκατάσταση δερμάτινων επίπλων

Εάν ο αγαπημένος δερμάτινος καναπές σας έχει σκασίματα και μια μαλακή άνετη καρέκλα έχει σπάσει, μπορείτε να τα φέρετε σε σωστή φόρμα στο σπίτι. Φυσικά, μια πλήρης επισκευή αφήνεται καλύτερα σε επαγγελματίες που έχουν ειδικά εργαλεία. Αλλά ζωγραφική δερμάτινα έπιπλα θα βοηθήσει να ανανεώσετε το βλέμμα και να δώσει την εσωτερική ευγένεια.

Έπιπλα ζωγραφικής

Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε μια βαφή για το δέρμα. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα, μπορείτε να επιτύχετε τη φυσική επιθυμητή σκιά. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το λευκό δεν πρέπει να δοκιμάζεται για να ανακατασκευάσει σε πολύ σκοτεινό δέρμα.

Έπιπλα ζωγραφικής

Πριν αρχίσετε να βάφετε δερμάτινα έπιπλα, πρέπει να απολιπανθούν και να αφαιρεθεί όλη η ακαθαρσία. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ακετόνη, προετοιμάζοντας πλήρως το δέρμα για χρώση.

Έπιπλα ζωγραφικής

Οι ειδικοί συστήνουν να υγρανθούν ελαφρά τα έπιπλα έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα η βαφή. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε υγρό με ένα πιστόλι ψεκασμού. Αξίζει να ζωγραφίσετε σε μικρά τμήματα, ξεκινώντας από τα δυσδιάκριτα τμήματα, προχωρώντας προς τα μέσα του επίπλου.

Έπιπλα ζωγραφικής

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν διάφορα στρώματα χρώματος, αλλά μετά την πλήρη ξήρανση του προηγούμενου. Συνήθως απαιτεί περίπου τριπλή εφαρμογή. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μια τελική επίστρωση για το δέρμα. Ανάλογα με το επιλεγμένο στυλ, χρησιμοποιείται γυαλιστερό ή ματ τελείωμα.

Έπιπλα ζωγραφικής

Σχεδόν κάθε έπιπλα μπορεί να αποκατασταθεί. Για το λόγο αυτό, δεν απαιτούνται δαπανηρά μέσα και ειδικές δεξιότητες. Αρκεί να έχουν τις ικανότητες να δουλεύουν με ένα πινέλο, να πάρουν γυαλόχαρτο, να βάφονται και να δημιουργούν μια δημιουργική διάθεση. Στη συνέχεια, το στήθος των συρταριών μιας γιαγιάς ή ένας μπουφές που αγαπάτε στην καρδιά θα κυριολεκτικά θα λάμψει με νέα χρώματα και θα χωρέσει σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)