Καμπίνα κρασιού στο εσωτερικό: κομψή αποθήκευση (22 φωτογραφίες)

Ο πίνακας ψύκτη κρασιού είναι ένας εξοπλισμός για την αποθήκευση κρασιού υψηλής ποιότητας σε βέλτιστες συνθήκες, με δυνατότητα παρουσίασης μιας συλλογής κρασιών.

Ντουλάπι με μπαρ

Ντουλάπι κρασιού

Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας αποθήκευσης. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και την ποιότητα του κρασιού, η κύρια είναι η βέλτιστη θερμοκρασία. Τυπικά, η ετικέτα υποδεικνύει τη θερμοκρασία στην οποία πρέπει να αποθηκεύεται το ποτό. Η ψύξη του κρασιού μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Κλασικό ντουλάπι κρασιού

Ξύλινο ντουλάπι κρασιού

Ένα ψυγείο δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για ένα μακρύ περιεχόμενο κρασιού. Υποχρεωτικές προϋποθέσεις για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση του οίνου:

 • η φιάλη πρέπει να είναι οριζόντια.
 • έλλειψη δόνησης της φιάλης.
 • είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια σταθερή θερμοκρασία αποθήκευσης.
 • Η υγρασία αέρα 50-70% στο θάλαμο αποθήκευσης κρασιού παρατείνει την ασφάλεια των ποτών.

Εκτός από τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας, η συσκευή παρέχει ομοιόμορφη ψύξη όλων των φιαλών, καθαρίζει τον αέρα στον θάλαμο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο άνθρακα. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν συσκευές που μπορούν να δημιουργήσουν όλες ή μερικές από τις παραπάνω συνθήκες.

Καμπίνα κρασιού στο σπίτι

Καμπίνα κρασιού στο σαλόνι

Μοντέλα κρασιού

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ψυγείων για κρασί:

 • θερμοηλεκτρικά και συμπιεστές ·
 • συσκευές διπλής ζώνης και ερμάρια με μία μόνο ζώνη ψύξης.
 • με ένα σύστημα για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα μέσα στο θάλαμο αποθήκευσης.
 • ενσωματωμένο και ανεξάρτητο?
 • με σύστημα καθαρισμού αέρα.

Για να επιλέξετε ένα ντουλάπι κρασιού για το σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία της συσκευής στο σπίτι, καθώς και τις προσωπικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Ψυγείο κρασιού

Ντουλάπι κρασιού στην κουζίνα

Η επιλογή εξαρτάται από τα σχέδιά σας:

 • πόσα μπουκάλια και τι είδους κρασί σκοπεύετε να αποθηκεύσετε;
 • τι ζωή στο ράφι σας ενδιαφέρει.
 • Σχεδιάζετε να τοποθετήσετε το ντουλάπι ως ξεχωριστό έπιπλο ή να το ενσωματώσετε στην κουζίνα ή το μπαρ.

Η χωρητικότητα του γραφείου για το σπίτι κυμαίνεται από περίπου 6 έως 36 φιάλες. Αυτή η χωρητικότητα υπολογίζεται για τις τυποποιημένες φιάλες Bordeaux (0,75 ml χωρίς συσκευασία). Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των φιαλών μπορεί να είναι διαφορετικός, εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα των φιαλών, καθώς και τον τρόπο συσκευασίας τους.

Ντουλάπι κρασιού στο εσωτερικό της κουζίνας

Καμπίνα κρασιού στο διαμέρισμα

Θερμοηλεκτρικά και συμπιεστές

Η αρχή λειτουργίας του θερμοηλεκτρικού υπουργικού συμβουλίου χρησιμοποιεί το φαινόμενο Peltier. Το θερμοηλεκτρικό φαινόμενο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όταν ψύχει μικρό όγκο. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένες και η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και του εσωτερικού του θαλάμου είναι μέγιστη 15 ° C. Πλεονεκτήματα ενός θερμοηλεκτρικού καταψύκτη:

 • χαμηλότερη τιμή.
 • σιωπηρή εργασία, έλλειψη κραδασμών.
 • απλότητα, αξιοπιστία της συσκευής.

Μίνι ντουλάπι κρασιού

Μινιμαλιστικό ντουλάπι κρασιού

Πλεονεκτήματα ενός ψυκτικού θαλάμου:

 • υψηλή απόδοση κατά την ψύξη μεγάλων όγκων.
 • είναι δυνατή η ενσωμάτωση ενός τέτοιου περιβλήματος υπό συνθήκες ψύξης του συμπιεστή.

Ταυτόχρονα, ο συμπιεστής δίνει θόρυβο, καθώς και κραδασμούς, που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του κρασιού.

Κινητό καμπίνα κρασιού

Σταντ για κρασί διπλής ζώνης

Οι κόκκινοι και οι λευκοί οίνοι φυλάσσονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες · ένα ντουλάπι με δύο ζώνες είναι σχεδιασμένο για την ταυτόχρονη συντήρηση τους.

Τα σύγχρονα γραφεία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου. Η θερμοκρασία στην κάτω και πάνω ζώνη ελέγχεται από διάφορα πλήκτρα του πίνακα. Η διατηρούμενη θερμοκρασία σε κάθε ζώνη εμφανίζεται συνεχώς στον πίνακα.Ένα ειδικό κουμπί έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί τον εσωτερικό φωτισμό LED.

Ένα μικρό ντουλάπι κρασιών διπλής ζώνης μπορεί να είναι θερμοηλεκτρικό, ένα κιβώτιο μεγάλου όγκου έχει απαραιτήτως έναν τύπο συμπιεστή ψύξης.

Οίνος στο ντουλάπι

Εάν ένα ντουλάπι κρασιών δύο ζωνών έχει σχεδιαστεί για μεγάλο αριθμό φιαλών, τότε είναι εξοπλισμένο με σύστημα κυκλοφοριακού αέρα σε κάθε ζώνη. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη ψύξη των φιαλών σε όλα τα ράφια, καθώς και για να αποκαταστήσετε γρήγορα τη θερμοκρασία του αέρα στο θάλαμο αποθήκευσης μετά το άνοιγμα της πόρτας.

Ντουλάπι κρασιού κάτω από τις σκάλες

Οι ανεμιστήρες ψύξης είναι η κύρια πηγή θορύβου. Όταν αγοράζετε ένα ευρύχωρο περίβλημα, θα πρέπει να προσέχετε το επίπεδο θορύβου της συσκευής που υποδεικνύεται στα χαρακτηριστικά. Είναι πιο δύσκολο να κρυώσει ένας μεγάλος θάλαμος αποθήκευσης · ​​επομένως, ένα ντουλάπι κρασιών δύο ζωνών παράγει λιγότερο θόρυβο λόγω του μικρότερου όγκου θαλάμων.

Ντουλάπι κρασιού με γυάλινες πόρτες

Σκεύος κρασιού στο εσωτερικό

Ο σχεδιασμός του ντουλαπιού κρασιού μπορεί να είναι διαφορετικός: από το στυλ υψηλής τεχνολογίας έως το vintage, διακοσμημένο με πολύτιμα ξύλα.

Σκεύος κρασιού

Ένα ψυγείο για κρασί θα δώσει σταθερότητα στο εσωτερικό, ενώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σωστή εγκατάσταση και συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις λειτουργίας του.

Ενσωματωμένο ντουλάπι κρασιού

Η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή δεν πρέπει να ξεπερνά τους 26 ° C και να πέσει κάτω από τους 10 ° C, διαφορετικά μπορεί να υπάρξουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μέσα στο περίβλημα εξαιτίας της μείωσης της απόδοσής του. Για τους ίδιους λόγους, μην εγκαταστήσετε τη συσκευή σε θερμó δάπεδο ή δίπλα σε θερμαντικά σώματα. Είναι σημαντικό οι άμεσες ακτίνες του ήλιου να μην πέφτουν πάνω στο περίβλημα. Οι πηγές θερμότητας στη γύρω περιοχή μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες ηλεκτρικού ρεύματος.

Ενσωματωμένο ντουλάπι για το κρασί

Οι μικρότεροι θερμοηλεκτρικοί ψύκτες κρασιού για 6 φιάλες τοποθετούνται σε τραπέζι ή πάγκο. Ο ενσωματωμένος υαλοπίνακας κάτω από τον πάγκο πρέπει να είναι συμπιεστής, ύψους μέχρι 90 cm, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση όλων των κενών για την ψύξη της συσκευής.

Ντουλάπι κρασιού με συρτάρια

Ένα στενό ντουλάπι κρασιού με πλάτος 15 cm, σχεδιασμένο για μια σειρά από μπουκάλια, μπορεί εύκολα να βρει μια θέση σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένα τέτοιο μικρό μπαρ στο γραφείο θα τονίσει την κατάσταση του ιδιοκτήτη. Αυτά τα μοντέλα είναι απολαυστικά δημοφιλή.

Ψηλό ράφι κρασιού

Ξύλινα ντουλάπια κρασιού

Τα εν λόγω ερμάρια χρησιμοποιούνται όταν δεν απαιτείται μακρόχρονη αποθήκευση του οίνου, για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις ενός μπαρ ή ενός καταστήματος. Ξύλινα ράφια μπουκαλιών κρασιού μπορούν να φτάσουν σημαντικά μεγέθη Ένα εξειδικευμένο ξύλινο ντουλάπι γωνιακού κρασιού θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας ή του σπιτιού σας.

Η οριζόντια θέση της φιάλης σε ένα τέτοιο ντουλάπι εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατάσταση του φελλού, έτσι ώστε το κρασί να διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου.

Καμπίνα κρασιού

Για επαγγελματική χρήση, καθώς και για τους γνώστες του κρασιού, παράγονται καταψύκτες για την εξασφάλιση της σωστής μακροπρόθεσμης αποθήκευσης του κρασιού, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση όλων των χαρακτηριστικών του. Ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καμπίνων κρασιού θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή τόσο για οικιακή χρήση όσο και για το εστιατόριο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)