Μετακίνηση της κουζίνας σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού και του διαμερίσματος: οι κύριες δυσκολίες (22 φωτογραφίες)

Η απόφαση για την ανακατασκευή του σπιτιού και τη μετακίνηση της κουζίνας γίνεται από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών για διάφορους λόγους. Τις περισσότερες φορές, η μεταφορά πραγματοποιείται προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος διαβίωσης ή να δημιουργηθεί η πιο βολική διάταξη δωματίων.

Μεταφορά κουζίνας

Ωστόσο, συχνά οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τα οποία η μεταφορά της κουζίνας στο σαλόνι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει η ανακατασκευή της κουζίνας είναι η ασυνέπεια του σχεδίου ανασυγκρότησης με τους ισχύοντες υγειονομικούς και οικιακούς κανόνες και πρότυπα.

Μεταφορά κουζίνας

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε να αναδιαμορφώσετε το διαμέρισμα είναι να κάνετε ένα σχέδιο και να νομιμοποιήσετε τη μεταφορά της κουζίνας. Όταν αποκτήσετε άδεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τις εργασίες κατασκευής.

Μετακινώντας την κουζίνα στο διάδρομο

Η μετακίνηση μιας κουζίνας στο διάδρομο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πρώτο βήμα είναι να μετρήσει την περιοχή των δωματίων και να κάνει ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα έπιπλα, η κουζίνα και το ψυγείο ταιριάζουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ανακατασκευή διαμερισμάτων, καθώς και κινούμενες επικοινωνίες.

Οι εργασίες κατασκευής δεν πρέπει να ξεκινούν πριν να επιτραπεί η μετακίνηση της κουζίνας.

Η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί πολύ χρόνο, χρήμα και προσπάθεια. Ωστόσο, εάν ενεργείτε σκεπτικώς, κάνετε ένα αρμόδιο σχέδιο, τότε η επισκευή θα είναι ταχύτερη και το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα φέρει χαρά στους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Μεταφορά κουζίνας

Μεταφορά κουζίνας

Για να επανασχεδιάσετε την κουζίνα, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • Αρκετά φύλλα γυψοσανίδας.
 • Πλαστικοί σωλήνες.
 • Υποκαταστήματα.
 • Νιπτήρας και μίξερ.

Ο διαχωρισμός μιας κουζίνας με σαλόνια είναι ο ευκολότερος τρόπος χρησιμοποιώντας καμάρες από γυψοσανίδα ή άλλο υλικό. Μια τέτοια λύση σχεδιασμού θα αφήσει περισσότερο φωτισμό από άλλα δωμάτια μέσα στο δωμάτιο.

Μεταφορά κουζίνας

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των τοίχων, προχωρήστε στην τοποθέτηση των επικοινωνιών. Εκτελείται ζεστό και κρύο νερό, εγκαθίστανται σωλήνες αποχέτευσης.

Η μετακίνηση της κουζίνας στο διάδρομο σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα μικρό διαμέρισμα, να φτιάξετε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο ή καθιστικό.

Μεταφορά κουζίνας

Τι πρέπει να ξέρετε για τη μετακίνηση μιας κουζίνας σε ένα καθιστικό;

Για να εξασφαλίσετε τους γείτονες από κάτω, θα πρέπει να επιλέξετε μια μη οικιστική βάση για την κουζίνα. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, διαφορετικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν θα λάβει έγκριση.

Για να αποκτήσετε άδεια να μεταφέρετε την κουζίνα στο σαλόνι, πρέπει να λάβετε μια σειρά μέτρων: να τοποθετήσετε ένα στρώμα από υλικό στεγανοποίησης στο πάτωμα, να εγκαταστήσετε εξαερισμό, να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας δεν συνδυάζεται με τον αερισμό του μπάνιου.

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η μεταφορά μιας σόμπας αερίου στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι απαγορεύεται αυστηρά. Η λήψη άδειας για την ανακατασκευή είναι δυνατή μόνο κατά την εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού κλιβάνου.

Μεταφορά κουζίνας

Πριν από τη μετακίνηση της κουζίνας, συντάσσεται η διάταξη των επίπλων κουζίνας, της σόμπας, του ψυγείου και του νεροχύτη. Η καλύτερη επιλογή είναι να διαιρέσετε την κουζίνα σε ζώνες και να εγκαταστήσετε χωρίσματα. Η κουζίνα μπορεί να χωριστεί σε δύο ζώνες: ένα χώρο αποθήκευσης και μια περιοχή μαγειρέματος.

Μεταφορά κουζίνας

 

Μετακινώντας την κουζίνα στο μπαλκόνι

Η καλύτερη επιλογή για την αύξηση της περιοχής θεωρείται ο συνδυασμός της κουζίνας και του μπαλκονιού, ωστόσο αυτό δεν μπορεί πάντα να γίνει. Για να συνδυάσετε την κουζίνα με ένα μπαλκόνι, χρειάζεστε:

 1. Γλάσατε και θερμαίνετε το μπαλκόνι.
 2. Για να αποσυναρμολογήσετε τις πόρτες, κάντε την καλωδίωση των επικοινωνιών.
 3. Σχεδιάστε τοίχους, δάπεδο και οροφή, μετακινήστε έπιπλα.

Για να πραγματοποιήσετε τη μεταφορά της κουζίνας στη λεωφόρο χωρίς να την συνδυάσετε με το δωμάτιο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή η εκτέλεση ενός σωλήνα αποχέτευσης. Όταν βάζετε κουκούλα κουζίνας στο μπαλκόνι, πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές βαλβίδες.

Μεταφορά κουζίνας

Απαγορεύεται αυστηρά η εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων στο μπαλκόνι, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους θέρμανση θα χρησιμοποιήσετε για την κουζίνα. Αφού μετακινήσετε την κουζίνα στο μπαλκόνι, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλεκτρικές θερμάστρες χαμηλής ισχύος.

Μεταφορά κουζίνας

Μεταφορά κουζίνας

Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η ανάπλαση της κουζίνας;

Για να πραγματοποιήσετε τη μεταφορά της κουζίνας στο δωμάτιο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ανάπλαση θα αναγνωριστεί ως νόμιμη. Η ασυντόνιστη ανασυγκρότηση μπορεί να έχει κακές συνέπειες - εσείς και οι γείτονές σας μπορεί να διατρέξετε τον κίνδυνο.

Μεταφορά κουζίνας

Τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη μετακίνηση της κουζίνας σε άλλο δωμάτιο δεν σχετίζονται μόνο με τη δυσκολία σύνδεσης των επικοινωνιών και του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και με την πιθανότητα κατάρρευσης ενός μέρους του κτιρίου, το οποίο συχνά συναντάται όταν μετακινείται η κουζίνα στο μπαλκόνι χωρίς άδεια από τη ΔΔΠ.

Μεταφορά κουζίνας

Μεταφορά κουζίνας

Η μετεγκατάσταση κουζίνας μπορεί να απαγορευτεί σε πολλές περιπτώσεις:

 • Η μετακίνηση της κουζίνας στο δωμάτιο πάνω από την οποία βρίσκεται το μπάνιο πάνω από το δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Η άδεια για μια τέτοια ανακατασκευή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το διαμέρισμα έχει δύο επίπεδα ή βρίσκεται στον τελευταίο όροφο.
 • Εάν στον κάτω όροφο κάτω από το δωμάτιο στο οποίο σκοπεύετε να φτιάξετε μια κουζίνα, υπάρχει ένα σαλόνι. Ο βασικός κανόνας που παρατηρείται κατά την κατασκευή των πολυώροφων κτιρίων είναι ότι οι οικιστικές και μη οικιστικές εγκαταστάσεις βρίσκονται αυστηρά μεταξύ τους.
 • Η απουσία ενός παραθύρου με ένα παράθυρο ανοίγματος στο δωμάτιο είναι ο κύριος λόγος για την άρνηση της ανακαίνισης. Ωστόσο, αυτό ισχύει για τις κουζίνες όπου εγκαθίσταται εξοπλισμός αερίου.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η κουζίνα αναγνωρίζεται ως μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο ισόγειο έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα - μπορούν να πραγματοποιήσουν αναδιαμόρφωση όπως θέλουν.

Μεταφορά κουζίνας

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουζίνα δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό αέρα και φυσικό φως.

Μεταφορά κουζίνας

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η ανάπλαση της κουζίνας

Εάν σχεδιάζετε να μετακινήσετε την κουζίνα σε άλλο δωμάτιο, διάδρομο ή αίθουσα, πρέπει να συμφωνήσετε σε ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης με τη ΔΔΠ. Η μετακίνηση επιτρέπεται εάν η κουζίνα βρίσκεται πάνω και κάτω από την περιοχή των διαδρόμων, αποθηκών ή άλλων μη κατοικημένων περιοχών ενός κτιρίου διαμερισμάτων.

Μεταφορά κουζίνας

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να το εγκαταστήσετε, ει δυνατόν, ή να διασφαλίσετε ότι το φως της ημέρας είναι σε επαφή με άλλο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε γυάλινες εσωτερικές πόρτες.

Μεταφορά κουζίνας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επικοινωνίες κατά την ανακατασκευή της κουζίνας;

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σκέφτονται πολύ αργά ότι κατά τη μετακίνηση της κουζίνας, είναι απαραίτητο να φέρουμε όλες τις επικοινωνίες και να εξασφαλίσουμε την απόρριψη λυμάτων στο αποχετευτικό δίκτυο.

Μεταφορά κουζίνας

Με την παροχή σωλήνων, συχνά δεν υπάρχουν προβλήματα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε γωνία και σε οποιοδήποτε ύψος. Οι δυσκολίες βασικά αρχίζουν με την τοποθέτηση υπονόμων, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από μια συγκεκριμένη κλίση.

Μεταφορά κουζίνας

Εάν η κουζίνα μεταφέρεται σε σημαντική απόσταση, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ειδικό ιζήματα, με το οποίο η διαφορά από τη συλλογή αποχετευτικών αγωγών προς την είσοδο στον κατακόρυφο θα είναι λιγότερο σημαντική.

Επίσης, μην ξεχνάτε το σύστημα εξαερισμού. Για να προστατέψετε την κουζίνα από τον καπνό και την υψηλή υγρασία, υπάρχει ένας αγωγός και κουκούλα. Πρέπει να συνδέονται με τον αγωγό εξαερισμού, αλλά σε καμία περίπτωση με τις σχάρες εξαερισμού.

Όταν εγκαθιστάτε τον αγωγό εξαερισμού, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα:

 • Μπορεί να χρειαστεί ένας επιπλέον ανεμιστήρας για να βελτιωθεί η πρόσφυση.
 • Ο θόρυβος από τον εξαερισμό μπορεί να είναι πολύ δυνατός. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η εγκατάσταση ενός σιγαστήρα.
 • Για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δωματίου, πρέπει να κρύψετε τον σωλήνα πίσω από μια ψευδοροφή, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
 • Εάν η νέα κουζίνα βρίσκεται μακριά από την προηγούμενη θέση της, μεγάλες τρύπες θρυμματίζονται στους τοίχους όταν τοποθετούνται λύματα και αερισμός.

Εάν η αρχική διάταξη του διαμερίσματος ταιριάζει στους ιδιοκτήτες, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος για την κουζίνα όσο το δυνατόν πλησιέστερα από τον προηγούμενο χώρο, προκειμένου να αποκλείσετε τις δυσκολίες που σχετίζονται με τις καλωδιώσεις επικοινωνίας.

Οι καλύτερες επιλογές για τη μετακίνηση της κουζίνας

Οι σχεδιαστές προσφέρουν έναν μεγάλο αριθμό επιλογών για την αναδιαμόρφωση του διαμερίσματος και τη μετακίνηση της κουζίνας σε άλλο δωμάτιο. Εάν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, ο καλύτερος τρόπος είναι να κατεδαφιστούν οι φέροντες τοίχοι και να ενταχθούν σε πολλά δωμάτια, καθώς και ο χωρισμός με χωρίσματα.

Μεταφορά κουζίνας

Η μετακίνηση μιας κουζίνας στο σαλόνι ή το σαλόνι, αν το δωμάτιο βρίσκεται κοντά και έχει τα κατάλληλα μεγέθη, είναι επίσης εύκολο να εφαρμοστεί. Τις περισσότερες φορές προκύπτουν προβλήματα με τη μεταφορά αερίου. Αν δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσετε μια ηλεκτρική κουζίνα, και πρέπει να μετακινήσετε το δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε προστατευτικά χωρίσματα μεταξύ του καθιστικού και της κουζίνας.

Μεταφορά κουζίνας

Κατά τον προγραμματισμό επισκευών και ανακατασκευής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι σε πολλά παλιά σπίτια η εγκατάσταση μιας ηλεκτρικής εστίας δεν είναι δυνατή. Η καλωδίωση μπορεί να μην αντέξει την αύξηση του φορτίου. Η μετακίνηση μιας κουζίνας σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Στάλιν και του Χρουστσόφ είναι συχνά αδύνατη για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Τις περισσότερες φορές, η κουζίνα μεταφέρεται στην αίθουσα και η κουζίνα συνδυάζεται με μια loggia. Εάν, κατά το σχεδιασμό μιας επισκευής, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έλαβαν εξειδικευμένες συμβουλές και νομιμοποίησαν τη μεταφορά, τότε δεν υπάρχουν προβλήματα με την ανακατασκευή, η επισκευή είναι γρήγορη και εύκολη.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)