Μοντέρνα κουζίνα (20 φωτογραφίες): όμορφες εσωτερικές ιδέες

Η αίθουσα της κουζίνας είναι περισσότερο ένα θηλυκό εκπαιδευτικό έδαφος για το σπίτι, έτσι ώστε η απόλυτη φυσιολογική επιθυμία του αδύναμου μισού της ανθρωπότητας να εξοπλίσει τον "χώρο εργασίας" με τη μέγιστη λειτουργικότητα και πρακτικότητα, χωρίς να ξεχνά την αισθητική πλευρά του νομίσματος. Οι σύγχρονες κουζίνες αντιμετωπίζουν εύκολα όλες τις εργασίες, καθώς η τεχνολογική πρόοδος σάς επιτρέπει να υπολογίζετε τα πάντα στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Μπεζ και καφέ μοντέρνα κουζίνα με μπαρ για πρωινό.

Μια υπερσύγχρονη κουζίνα είναι μια συμβίωση λειτουργικότητας και διακοσμητικού αποτελέσματος. Ο βασικός κανόνας της τοποθέτησης ενός χώρου εργασίας είναι η ευκολία του στη διαδικασία της δραστηριότητας. Σχεδόν κάθε κάτοχος της εστίας γνωρίζει ότι η επιφάνεια εργασίας, η δεξαμενή νεροχύτη και αερίου, καθώς και το ψυγείο πρέπει να είναι σαν ένα "τρίγωνο" μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, για να μεγιστοποιήσετε τη βελτίωση του χώρου εργασίας για την οικοδέσποινα, είναι απαραίτητο να κανονίσετε και να τοποθετήσετε σωστά τις ζώνες κουζίνας.

Μοντέρνα λευκή κουζίνα με νησί

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο χώρο κουζίνας χωρίς τις συνηθισμένες οικιακές συσκευές, όπως κουκούλα, φούρνο μικροκυμάτων, διπλό λέβητα ή πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, η παρουσία μόνο των οικιακών συσκευών, ακόμα και των πιο νεότερων, δεν θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σύγχρονο εσωτερικό της κουζίνας. Μεταξύ άλλων, η οικοδέσποινα δεν μπορεί να κάνει χωρίς μια ανθεκτική και όμορφη κουζίνα. Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε υπέροχα χρήματα στην επιδίωξη της τελευταίας μόδας. Το κύριο πράγμα είναι να συμπεριλάβει όλα τα αποθεματικά της φαντασίας και να μετατρέψει την κανονική κουζίνα σε ένα πολύ ωραίο και άνετο "καταφύγιο", όπου μια γυναίκα δεν μπορεί μόνο να προετοιμάσει το γεύμα και το δείπνο για την οικογένειά της, αλλά και να χαλαρώσει το σώμα και την ψυχή της. Πιστέψτε με, όλα είναι στην εξουσία σας. Οι σχεδιαστές, φυσικά, μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά κάθε νοικοκυρά πρέπει να βάλει ένα κομμάτι της ψυχής της σε ένα δωμάτιο που δίνει σχεδόν όλο το χρόνο της.

Μοντέρνα γυαλιστερή κουζίνα με τυρκουάζ τόνους

Οι κύριες τάσεις της σύγχρονης κουζίνας

 • Μινιμαλισμός Η βάση του μοντέρνου στυλ είναι ο μινιμαλισμός, ο σωρός των πραγμάτων, οι λιγότερες περιττές λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο.
 • Λειτουργικότητα Όλα τα έπιπλα επιλέγονται μόνο για χρήσιμη χρήση. Η πρόσοψη πρέπει να είναι από ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό. Ο μετασχηματιστής κουζίνας είναι απλώς ένας ιδανικός σχεδιασμός, από τον οποίο όλες οι λειτουργίες μπορούν να συμπιεστούν στο μέγιστο, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνουν ένα ελάχιστο τόσο χρήσιμο χώρο στο νοικοκυριό.
 • Απλότητα και σαφήνεια των γραμμών. Το σχήμα της πρόσοψης μπορεί να είναι διαφορετικό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και τα έπιπλα σε σκούρους τόνους, θα κάνουν το χώρο μικρού μεγέθους πολύ βαρύ, κάνοντας οπτικά ακόμα μικρότερο. Και αντίστροφα, τα απλά και φωτεινά έπιπλα θα κάνουν την κουζίνα οπτικά μεγαλύτερη. Και για την κουζίνα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους από την άποψη αυτή δεν υπάρχουν περιορισμοί.
 • Χώρος. Οι σύγχρονες κουζίνες δεν χωρίζονται σαφώς σε ζώνες. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο κουζίνας που ρέει ομαλά στο σαλόνι είναι ένα κοινό φαινόμενο.
 • Συνοπτικότητα. Εάν η αλλαγή των επίπλων κουζίνας δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια των ιδιοκτητών, μπορείτε να προσπαθήσετε να το "διευκολύνετε" προσθέτοντας ράφια ανοικτής μορφής και καλό φωτισμό.

Κομψή μοντέρνα κουζίνα με μπαρ για πρωινό

Μοντέρνα κουζίνα σε σχήμα U

Λευκή κουζίνα σε μοντέρνο στυλ με νησί

Τα πολλά πρόσωπα του μοντέρνου στυλ

Η σύγχρονη κουζίνα συνδυάζει στοιχεία των οποίων η ένωση είναι απολύτως απαράδεκτη σε άλλα στυλ, το κυριότερο είναι να διατηρηθεί η λακωνικότητα, η σαφήνεια και η απλότητα των γραμμών και των σχημάτων.Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες από άλλα στυλ. Το κορυφαίο στοιχείο του σύγχρονου στυλ στην ποικιλία, την ποικιλομορφία και τη μοναδικότητά του. Αυτό το στυλ θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες να μεταφράσουν τις ιδέες και τις ιδέες τους. Συνδυάζοντας τα πιο απίστευτα συστατικά μαζί, οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος θα λάβουν ένα εντελώς αποκλειστικό και μοναδικό εσωτερικό κουζίνα.

Κρεμώδη νομισματοκοπείο σύγχρονης κουζίνας

Μικρή μοντέρνα κουζίνα

Μπεζ και καφέ μοντέρνα κουζίνα

Μοντέρνο στυλ για μικρές κουζίνες

Δεδομένου ότι η βάση του μοντέρνου στυλ είναι μινιμαλισμός, είναι κατάλληλο για την κουζίνα μικρών και ακόμη και των μικρότερων διαστάσεων.

Μικρή ζεστή κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς να φτιάξετε ένα δωμάτιο οπτικά ευρύχωρο.

 • Ανοιχτές αποχρώσεις των τοίχων. Οι φωτεινές ταπετσαρίες ή τα πλακάκια είναι καλά. Οπτικά, θα επεκτείνουν τον μικρό χώρο.
 • Φωτεινό ανώτατο όριο. Οπτικά, θα επιμηκύνει το ύψος του δωματίου.
 • Έγχρωμη αφθονία. Αυτό το στυλ δεν αρέσει η υπερπροσφορά της παλέτας χρωμάτων, λίγοι μόνο αποχρώσεις είναι αρκετοί, οι οποίοι μπορούν να αραιωθούν στις καλύτερες φωτεινές, αλλά όχι έντονες προφορές.
 • Έγχρωμο έπιπλο. Έπιπλα από σκούρες αποχρώσεις σίγουρα δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε, είναι καλύτερα να επιλέξουν ένα σετ κουζίνας που γίνεται σε φωτεινά χρώματα. Φαίνεται υπέροχο, αυξάνει ακόμη περισσότερο οπτικά το χώρο που λείπει σε μικρούς χώρους.
 • Παράθυρο ανοίγματος. Χάρη στο ευρύ παράθυρο, όλες οι πιο μυστικές γωνιές του δωματίου είναι γεμάτες με ηλιακό φως, το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι ένα τεράστιο επίδομα. Ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο θα προσθέσει ελαφρότητα και ευελιξία στο εσωτερικό.
 • Κουρτίνες. Οι κουρτίνες από φως που ρέουν υλικό, organza ή τούλι είναι οι πλέον κατάλληλες. Μια ιδανική επιλογή θα ήταν μια σύντομη κουρτίνα. Και για να ενισχύσει την αίσθηση της ευρυχωρίας, είναι καλύτερο να κάνετε χωρίς κουρτίνες καθόλου. Αλλά αν η κουζίνα αντιμετωπίζει την ηλιόλουστη πλευρά ή ζείτε στον 1ο όροφο, στην πραγματικότητα, όπως για οποιοδήποτε άλλο λόγο που απαιτεί το κλείσιμο του παραθύρου, οπότε τα παντζούρια ή οι περσίδες είναι ακριβώς το δρόμο για να πάτε.
 • Πόρτες επίπλων. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η κατάσταση έτσι ώστε όλες οι πόρτες να ανοίγουν ελεύθερα, χωρίς να χωράει ένας μικρός χώρος χωρίς αυτό. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ντουλάπια με γυάλινες πόρτες. Το γυαλί είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ελαφρότητας και ευελιξίας. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να κλείσετε τα παραθυρόφυλλα. Τα ανοιχτά βαθιά ράφια θα κάνουν την κουζίνα σας εξαιρετική.

Μικρή κουζίνα με ένα μοντέρνο μπαρ

Καλή καφετιά και λευκή κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Αντιμετωπίζοντας μια μοντέρνα κουζίνα

Οι σύγχρονες κουζίνες απαιτούν σύγχρονα υλικά. Είναι καλό ότι η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να προσφέρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, όπως το γυαλί, το πλαστικό, ο γύψος και, φυσικά, το παλιομοδίτικο ξύλο και το μέταλλο, που ποτέ δεν θα βγει από τη μόδα.

Μεγάλη μοντέρνα κουζίνα

Μια κουζίνα από ξύλο είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τα στυλ των παρελθόντων εποχών. Ωστόσο, συνδυάζοντάς το με μοντέρνες συσκευές και τελειώματα, έχουμε και πάλι εσωτερικό με το στυλ της νεωτερικότητας. Το φυσικό ξύλο θα γεμίσει την κουζίνα με ζεστασιά και ζεστασιά, δημιουργώντας μια "ζωντανή" ατμόσφαιρα.

Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε υλικό είναι κατάλληλο, αρκεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος να το αρέσει. Στο ύψος της μόδας, φόδρα στην κουζίνα, με τη σειρά της, μπορεί να είναι φυσικό ή τεχνητό. Για τους λάτρεις των φυσικών υλικών, το ξύλο παραμένει πάντα απαράμιλλη. Και για πιο προηγμένους ιδιοκτήτες, ένα τεχνητό καπλαμά είναι κατάλληλο, το οποίο μιμείται εύκολα το ίδιο ξύλο, ύφασμα, δέρμα και ακόμη και πέτρα.

Μέταλλο και πέτρα στο σχεδιασμό των επιφανειών εργασίας σε μια μοντέρνα κουζίνα

Οι πίνακες εργασίας του μοντέλου προϋπολογισμού μπορούν να ολοκληρωθούν με μελαμίνη ή πολυστρωματικό. Η μελαμίνη αντιστέκεται απόλυτα στη μηχανική καταπόνηση και το έλασμα είναι ένα πιο ανθεκτικό και σταθερό υλικό. Ως εκ τούτου, είναι υπέροχο αν ο πάγκος είναι κατασκευασμένο από αυτό.

Η επιφάνεια εργασίας των ακριβών επίπλων συνήθως κατασκευάζεται από πέτρα. Η φυσική πέτρα έχει ιδιαίτερη ομορφιά, αλλά τέτοιες επιφάνειες απαιτούν ειδική φροντίδα από τους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο ακριβά και πολυτελή υλικά φινιρίσματος, δηλαδή το μάρμαρο, δυστυχώς απορροφά χυμένο κρασί και λίπη. Χρειάζεται πολύς χρόνος να χτυπάτε με λεκέδες.Και οι σύγχρονες γυναίκες δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο, γι 'αυτό είναι πιο εντυπωσιασμένοι από συνθετικές πέτρες, οι οποίες είναι πολύ ανθεκτικές και κυρίως πρακτικές.

Μαύρη και άσπρη μοντέρνα κουζίνα.

Ασυνήθιστος σχεδιασμός μιας σύγχρονης κουζίνας

Γενική διακόσμηση

Αν μιλάμε για τη διακόσμηση των τειχών και του δαπέδου του χώρου της κουζίνας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας υλικά υψηλής αντοχής. Για την επένδυση δαπέδου και ποδιάς, τα κεραμίδια ή τα κεραμίδια από πορσελάνη είναι τα πιο σημαντικά. Για δάπεδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινέλαιο. Αν μιλάμε για το χρήμα πλευρά, στην περίπτωση αυτή, υψηλής ποιότητας λινέλαιο μπορεί να σταθεί στο επίπεδο των ακριβά πλακάκια. Ως εκ τούτου, μόνο οι ιδιοκτήτες πρέπει να επιλέξουν, κάθε υλικό είναι καλό με τον τρόπο του, το κύριο πράγμα είναι ότι συνδυάζεται με το γενικό εσωτερικό. Η ατομικότητα του δωματίου μπορεί να τονιστεί με νέες ταπετσαρίες ή εντυπωσιακά φωτιστικά. Αλλά τα ανώτατα όρια στην κουζίνα σε ένα μοντέρνο στυλ δεν απαιτούν ιδιαίτερη επιείκεια.

Λευκή γυαλιστερή κουζίνα με νησί

Στο εσωτερικό κάθε δωματίου, η κύρια εικόνα παραμένει πάντα η κύρια, επομένως, στο μέγιστο, συνδυάζουν όλα τα συστατικά στοιχεία του χώρου της κουζίνας.

Κόκκινο και μαύρο σχεδιασμό κουζίνας

Κερασιά Λευκή ακτίνα Κουζίνα

Μοντέρνο σαλόνι-κουζίνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)