Μεταλλική κουζίνα: πλεονεκτήματα και ποικιλία χρωμάτων παλέτα (26 φωτογραφίες)

Το μεταλλικό χρώμα στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με μια παραδοσιακή γκρίζα σκιά. Το πρωτότυπο του είναι αλουμίνιο. Είναι η επιφάνεια ανοδιωμένου αλουμινίου που χαρακτηρίζεται από μια συγκεκριμένη ελκυστική λάμψη, η οποία δημιουργείται από τα μικρότερα σωματίδια που συνθέτουν τη σύνθεσή της. Οι μεταλλικές κουζίνες μπορούν να βαφτούν όχι μόνο σε γκρι τόνους, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Για ένα σετ κουζίνας, όχι μόνο η πρακτικότητα, η λειτουργικότητα, αλλά και η εμφάνιση είναι σημαντικές. Τα ελκυστικά στοιχεία και οι φωτεινές προσόψεις μπορούν να επισκιάσουν τις συνήθεις επιλογές επίπλων. Εξετάστε τα βασικά χαρακτηριστικά των μοντέλων μεταλλικών χρωμάτων, καθώς και τις ποικιλίες των χρωμάτων τους.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των κουζινών MDF βαμμένα με σμάλτο με την προσθήκη σκόνης αλουμινίου δεν έχουν διαφορές από τις προσόψεις που είναι επικαλυμμένες με συνηθισμένο σμάλτο. Για το λόγο αυτό, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων επίπλων δεν διαφέρουν. Διαφορές παρατηρούνται στις διακοσμητικές ιδιότητες.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Πλεονεκτήματα

Έπιπλα με PVC μεταλλική ταινία έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • η επιφάνεια των προϊόντων είναι απόλυτα ομαλή στην αφή, οπότε ο καθαρισμός δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.
 • σε κόκκινο, λιλά, γκρι μεταλλικά, τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι λιγότερο αισθητά σε σύγκριση με τα συμβατικά ακουστικά.
 • η επίστρωση έχει αντοχή, η οποία εκδηλώνεται με την κατάλληλη προσοχή, η ταινία είναι ανθεκτική, για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη σπιτιού με τις τεχνικές του ιδιότητες?
 • Το PVC είναι ανθεκτικό στην τριβή και στις επιδράσεις διαφόρων απορρυπαντικών.
 • μια ποικιλία από διάφορες υφές και παλέτες χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε σπίτι?
 • το υλικό είναι ανθεκτικό στις ακτίνες UV.
 • Το PVC χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ασφάλεια και ανεπιτήδευτη φροντίδα.
 • την ικανότητα να εφαρμόζει σχεδόν όλες τις αποφάσεις σχεδιασμού.
 • Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των προβολών ταινιών είναι το προσιτό κόστος τους σε σύγκριση με τις παράλογες επιλογές φινιρίσματος.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μειονεκτήματα

Μαζί με τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του PVC, υπάρχουν μερικά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • η μεμβράνη είναι ικανή να παραμορφωθεί και να αποφλοιωθεί μετά από παρατεταμένη επαφή με την υγρασία ή υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών.
 • βλάβη στην επιφάνεια του υλικού από λειαντικά καθαριστικά συστατικά και μηχανική καταπόνηση.
 • είναι αδύνατο να αποκατασταθούν τα ελαττώματα που εμφανίστηκαν.

Οι κατασκευαστές επίπλων με πρόσοψη φιλμ συνιστούν τη χρήση κουκούλας στο εσωτερικό της κουζίνας, γεγονός που θα συμβάλει στην επέκταση της ζωής των επίπλων.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Ποικιλία παλέτας χρωμάτων

Η βαθμολογία των αποχρώσεων συμπίπτει σχεδόν πλήρως με τα δημοφιλή χρώματα που χρησιμοποιούνται για τη ζωγραφική αυτοκινήτων.

Μεταλλική κουζίνα

Λευκό μεταλλικό

Η στιλπνότητα που χαρακτηρίζει τις επιφάνειες αλουμινίου δίνει στο χρώμα αυτό μια ασημένια απόχρωση. Το ίδιο συμβαίνει και με το κοινό χρώμα σαμπάνιας. Ένας αποτελεσματικός συνδυασμός χρωμάτων επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιείτε λευκό χρώμα με τόνους αντίθεσης. Στο τεχνολογικό ύφος, το λευκό μεταλλικό εναρμονίζεται με το μαύρο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Για το Art Nouveau, ένας συνδυασμός με λιλά, ροζ, μοβ είναι κατάλληλος.

Μεταλλική κουζίνα

Μαύρο

Gloss δίνει αυτό το κλασικό βάθος χρώματος και μια ξεχωριστή γοητεία.

Η κουζίνα φαίνεται "μαύρη μεταλλική" με χαλύβδινο σετ, ματ επιφάνειες.Ως αποτέλεσμα, η παλέτα του δωματίου θα είναι εντελώς σκοτεινή, αλλά αυτό δεν μειώνει την ελκυστικότητά του. Σε στιλ hi-tech, το κόκκινο ή το μπορντό θα συμβάλει στην αραίωση της ατμόσφαιρας, στο art deco-gold.

Τα μαύρα έπιπλα είναι κατάλληλα μόνο για θαρραλέους ανθρώπους που είναι σίγουροι για την επιλογή τους και έχουν καλή γεύση.

Μεταλλική κουζίνα

Πράσινο μεταλλικό

Συχνά, σύνθετες αποχρώσεις ενός δεδομένου χρώματος χρησιμοποιούνται για τον σχεδιασμό προσόψεων κουζίνας: ελιά, χρυσοπράσινο, γκρι-πράσινο. Το γυαλιστερό φινίρισμα τους δίνει μια αριστοκρατική εμφάνιση. Σε σύγκριση με τους αναγραφόμενους τόνους, το μεταλλικό ασβέστη φαίνεται λιγότερο ελκυστικό και χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά. Η επιλογή αρμονικών συνδυασμών με το πράσινο είναι αρκετά δύσκολη, οι περισσότεροι συχνά προτείνουν εμπειρογνώμονες χρησιμοποιώντας ουδέτερο λευκό ή γκρι.

Μεταλλική κουζίνα

Κόκκινο

Φωτεινές αποχρώσεις ή κόκκινο χρώμα με μεταλλική λάμψη δεν φαίνονται πολύ ελκυστικές. Οι πιο κατάλληλοι είναι οι περίπλοκοι τόνοι κόκκινου: γρανάτης, μπορντό, βατόμουρο, λινόν και η φωτεινότητα τους μπορεί να είναι διαφορετική. Ο καλύτερος συνδυασμός κόκκινου με λευκό, μαύρο, γκρι. Μια παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και με το πορτοκάλι. Μόνο βαθιές αποχρώσεις είναι κατάλληλες για μεταλλικά: κόκκινο-πορτοκαλί, κολοκύθα.

Μεταλλική κουζίνα

Μπλε

Το μπλε χρώμα σε συνδυασμό με τη στιλπνότητα δεν φαίνεται πολύ εκφραστικό. Το αληθινό βάθος και το μοναδικό παιχνίδι αποχρώσεων είναι χαρακτηριστικό των χρωμάτων του θαλάσσιου κύματος, μπλε ιώδες ή γαλάζιο ήρεμο.

Μεταλλική κουζίνα

Μωβ μεταλλικό

Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι αποχρώσεις είναι κατάλληλες ανεξάρτητα από την ένταση και τη φωτεινότητα τους: πασχαλιά, λιλά, βιολετί και άλλα. Οι τόνοι αυτοί θεωρούνται οι πιο μοντέρνοι, καθώς αποτελούν μέρος της χρωματικής παλέτας Art Nouveau.

Μεταλλική κουζίνα

Χρυσό μεταλλικό

Αυτό το σετ κουζίνας φαίνεται πολυτελές. Επιπλέον, το χρώμα είναι καθολικό και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο. Η πιο αρμονική θα είναι καφέ, ροζ, κοράλλι, μπεζ και άλλα ζεστά χρώματα. Το Golden looks εξίσου ελκυστικό μαζί με τα κλασικά χρώματα: γκρι, μαύρο και άσπρο. Έπιπλα ζωγραφισμένα σε αυτή την ευγενή σκιά είναι κατάλληλα για ένα κλασικό ή παλάτι εσωτερικό, καθώς και για τη σύγχρονη διακόσμηση τέχνης, hi-tech, μινιμαλισμό.

Μεταλλική κουζίνα

Ο σχεδιασμός της κουζίνας θα είναι πρωτότυπος και ελκυστικός αν χρησιμοποιείτε μεταλλικά έπιπλα για να το δημιουργήσετε. Οι προσόψεις με μια μυστηριώδη μεταλλική λάμψη συνδυάζονται τέλεια με μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και επιφανειών. Η έγχρωμη παλέτα των επίπλων είναι τόσο μεγάλη που κάθε καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ένα μοντέλο για να του αρέσει.

Μεταλλική κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)