Art Nouveau kitchen (19 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες για εσωτερικούς χώρους και διακόσμηση

Το στυλ Art Nouveau είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των στυλ μετά τα κλασικά, τα οποία χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό των χώρων κουζίνας. Μετά από όλα, παρέχει τις βασικές ιδιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι σύγχρονες κουζίνες, δηλαδή η ατομικότητα, η λειτουργικότητα και η ευκολία. Ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορες ιδέες σχεδίασης. Αυτό το ύφος επιλέγεται σήμερα από τους νέους που ακολουθούν τη σύγχρονη μόδα και από περισσότερους ενήλικες, για τους οποίους τα κλασικά έμοιαζαν να είναι τα πρότυπα. Όμορφες και άνετες κουζίνες όχι μόνο δημιουργούν μια κοινή εικόνα, αλλά και δίνουν έμπνευση που συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ικανοτήτων σας. Το εσωτερικό της κουζίνας Art Nouveau είναι πλήρως συμβατό με αυτή την απαίτηση.

Αρχική κουζίνα Art Nouveau

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Art Nouveau κουζίνας

Οι βασικές ιδιότητες των κουζινών που κατασκευάζονται με αυτό το στυλ είναι η μέγιστη ορθολογιστική οργάνωση του χώρου, η στοχαστικότητα κάθε λεπτομέρειας, ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα. Με αυτό το σκεπτικό επιλέγονται τα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές καθώς και σε ποια χρώματα θα εκτελεστεί αυτό το δωμάτιο.

Εάν το κλασικό στυλ είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια, το μοντερνιστικό στυλ φαίνεται εξίσου καλό, ακόμα κι αν η κουζίνα είναι μικρή. Επιλέγονται μόνο ο αριθμός και το σχήμα των στοιχείων του ακουστικού. Για παράδειγμα, ίσες και γωνιακές αρτ νουβό κουζίνες είναι πιο κατάλληλες εάν το δωμάτιο είναι μικρό. Αν είναι μεγάλη, τότε εδώ συχνά ασκούν ένα νησί ή μια χερσόνησο. Στην περίπτωση αυτή, τα έπιπλα κουζίνας, που είναι ένας χώρος εργασίας, βρίσκονται στη μέση του δωματίου. Η κουκούλα βρίσκεται πάνω από τον τόπο όπου βρίσκεται το νησί για να εκτρέψει τις οσμές. Αν το νησί δεν σας αρέσει το στυλ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη σχήματος U του ακουστικού. Αλλά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για πολύ ευρύχωρες κουζίνες.

Φωτεινή πορτοκαλί κουζίνα με Art Nouveau βάθρο

Το αρ νουβό στιλ είναι κατά κάποιο τρόπο συνθετικό. Πρόκειται για μια μετάβαση μεταξύ του κλασσικού και του υψηλής τεχνολογίας στυλ, και συγχρόνως απορροφά όλα τα καλύτερα από αυτά. Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά το διαφοροποιούν:

  • Χρησιμοποιούνται σαφείς γραμμές, οι οποίες σας επιτρέπουν να επεκτείνετε ελαφρώς το χώρο. Ως εκ τούτου, ακόμη και αν η κουζίνα είναι μικρή, μπορεί να γίνει οπτικά μεγαλύτερο?
  • Οι οριζόντιες επιφάνειες, όπως μια πρόσοψη, είναι συνήθως γυαλιστερές. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερης ευρυχωρίας.
  • Στην κατασκευή επιφανειών, τα μέταλλα και το γυαλί είναι πολύ δημοφιλή. Το γυαλί εδώ χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν ισχυρότερο για να αποφευχθεί η βλάβη.
  • Τα έπιπλα, για παράδειγμα, τραπέζια και καρέκλες, είναι κατασκευασμένα από χάλυβα χρώματα πόδια?
  • Η πρόσοψη και τα δομικά στοιχεία της κουζίνας, κατασκευασμένα με μοντέρνο στυλ, είναι κατασκευασμένα από μοντέρνα υλικά - μοριοσανίδες, MDF, ινοσανίδες. Η επίστρωση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ακρυλικό, φιλμ, πλαστικό, βερνίκι, σμάλτο. Π.χ. τα υλικά στα οποία οι προσόψεις λαμβάνουν γυαλιστερά υφάσματα.
  • Χρησιμοποιούνται σύγχρονες συσκευές για τη διευκόλυνση της εργασίας στην κουζίνα. Η κουκούλα χρησιμοποιείται κυρίως ενσωματωμένος τύπος.
  • Η διακόσμηση στις μοντερνιστικές κουζίνες χρησιμοποιείται στο ελάχιστο για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του εσωτερικού με λεπτομέρειες. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η διακόσμηση εδώ είναι διακριτική, οπότε το βλέμμα δεν θα προσκολληθεί στις μεμονωμένες λεπτομέρειες.
  • Art Nouveau στυλ "αγαπά" χάλυβα.Επομένως, η κατασκευή μεμονωμένων στοιχείων, για παράδειγμα αξεσουάρ ή κουκούλες, σε αυτό το στυλ θα είναι σχετική.

Αυτό δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κουζίνας. Μετά από όλα, μια ποικιλία υλικών, κεραμικά πλακάκια, laminate, λινέλαιο και ακόμη και μασίφ ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει το γενικό εσωτερικό. Όσο για το ανώτατο όριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διάφορες επιλογές του, από ασβεστωμένο σε αρθρωτό. Το κύριο πράγμα είναι ότι εναρμονίζεται με τη συνολική διακόσμηση του δωματίου.

Λευκή αρτ νουβό κουζίνα με άφθονο φωτισμό

Κουζίνα με μεγάλο νησί και λάμπες

Τι κουρτίνες ταιριάζουν στο εσωτερικό της σύγχρονης κουζίνας

Εάν το κλασικό στυλ είναι πιο ευνοϊκό για τη χρήση φυσικών υλικών, τότε η σύγχρονη δεν είναι τόσο αυστηρή από αυτή την άποψη. Τις περισσότερες φορές, οι κουρτίνες εδώ είναι κατασκευασμένες με συνθετικά υλικά που είναι εύκολο να πλυθούν και να καθαριστούν. Επιπλέον, μπορούν να είναι είτε ασύμμετρες είτε ευθείες - ρολά, πτυχωτά, πάνελ, ρωμαϊκές κουρτίνες και ακόμη και συνηθισμένα περσίδες.

Ρολλά στην κουζίνα του μοντέρνου στυλ

Τα χαρακτηριστικά του Art Nouveau στυλ παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού φωτός. Ως εκ τούτου, εάν η διάταξη του δωματίου επιτρέπει, είναι εξοπλισμένο με πρόσθετα ανοίγματα παραθύρων ή να επεκτείνει το υπάρχον. Γενικά, μπορείτε να εφαρμόσετε σχεδόν όλες τις ιδέες εδώ.

Art Nouveau Blinds

Το χρωματικό σχέδιο μιας τέτοιας κουζίνας

Ένα από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ είναι το μονόχρωμο. Δεν συνιστάται η χρήση πολλών διαφορετικών χρωμάτων εδώ, αλλά είναι αποδεκτή η χρήση αρκετών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος. Συχνά υπάρχει ένα γκρι φάσμα σε μπλε και τένοντες τέφρα, καθώς και ανοιχτό καφέ αποχρώσεις. Μπορεί να φαίνεται ότι η γκρίζα κουζίνα θα σας κάνει να βαρεθείτε. Αλλά αυτό είναι πολύ μακριά από την περίπτωση, διότι εδώ χρησιμοποιούνται περιοχές με φωτεινότερα χρώματα: ένας καναπές ή καρέκλες με κόκκινη ταπετσαρία, τραπέζια με πάγκο, η κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί γυαλί με λαμπερές εκτυπώσεις, λαμπτήρες με πολύχρωμες αμπαζούρες, μια ποδιά που είναι επενδεδυμένη με πράσινα ή κόκκινα κεραμίδια.

Wenge, μαύρο, ασημί και μπεζ στην μοντέρνα κουζίνα

Επίσης σε φωτεινά χρώματα, συχνά γίνονται ποδιά, ταπετσαρίες και κουρτίνες. Αλλά αυτό το μοντέρνο στυλ δεν περιορίζει τις ιδέες σας σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα έπιπλα χρησιμοποιούνται συχνά εδώ, η πρόσοψη του οποίου είναι ζωγραφισμένη σε όμορφα και πλούσια χρώματα - κόκκινο ή μπλε. Μπορείτε επίσης να βρείτε κομψές Art Nouveau κουζίνες, στις οποίες η ποδιά είναι διακοσμημένη με φωτεινά πράσινα πλακάκια.

Art Nouveau γκρίζα και λευκή κουζίνα

Μωβ και λευκή κουζίνα

Λευκή κουζίνα μοντέρνα

Η λευκή κουζίνα, σύμφωνα με τις αρχές του αρ νουβό στιλ, φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Αλλά σε ένα λευκό εσωτερικό, πολλοί μπορεί να είναι άβολα λόγω της υπερβολικής στειρότητας. Ως εκ τούτου, αραιώνεται με άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, η πρόσοψη μπορεί να γίνει σε δύο αντίθεση χρώματα, και ο πάγκος στο τρίτο. Η Art Nouveau κουζίνα σε λευκό είναι ένα είδος μεσαίου εδάφους μεταξύ της νεωτερικότητας και του κλασικού. Για τον φωτισμό, χρησιμοποιούνται εδώ οι προβολείς που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα. Εξαιτίας αυτού, το φως θα είναι μαλακό και θα διανεμηθεί σε ολόκληρη την περίμετρο της λευκής κουζίνας.

Λευκή και γκρι Art Nouveau μικρή κουζίνα

Μπεζ μοντέρνα κουζίνα

Αυτό το χρώμα για τη διακόσμηση της κουζίνας είναι πολύ δημοφιλές. Μετά από όλα, η ουδέτερη μπεζ palette φαίνεται διακριτική, πράγμα που σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Ως εκ τούτου, αν μια λευκή κουζίνα φαίνεται βαρετό, τότε μπεζ, ακόμη και σε μονόχρωμη έκδοση, δίνει άνεση και ηρεμία. Το μπεζ χρώμα συνδυάζεται με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, αρκεί να επιλέξετε τη σωστή σκιά. Ακόμα και η μαύρη γκάμα φαίνεται σωστή. Οργανικά κοιτάξτε εδώ και άλλες ουδέτερες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, μια γκρίζα ποδιά και ένα γκρι πάγκο σε ένα μπεζ headset.

Μπεζ και καφέ Art Nouveau Κουζίνα

Στην πραγματικότητα, το μπεζ χρώμα είναι καφέ, αραιωμένο με λευκό. Ως εκ τούτου, θα ήταν σκόπιμο να αραιωθεί το εσωτερικό με καφέ λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, βάλτε ένα τραπέζι, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιείται ένας πίνακας ξύλου. Το ντεκόρ σε μια τέτοια κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο. Μετά από όλα, αρκεί να αλλάξουμε μικρές λεπτομέρειες και η ιδιοσυγκρασία της κουζίνας θα αλλάξει δραματικά. Το φως εδώ πρέπει επίσης να επιλεγεί προσεκτικά. Ο πολυέλαιος θα πρέπει να εκπέμπει ένα θερμό φάσμα φωτός.Εάν παίρνετε λαμπτήρες φθορισμού, η κουζίνα θα είναι γκρίζα και οι επιφάνειες των επίπλων θα φαίνονται σκονισμένες και παλιές.

Art Nouveau μπεζ κουζίνα

Μαύρο και κόκκινο χρώμα

Η κόκκινη κουζίνα σε συνδυασμό με τη μαύρη εμφάνιση είναι πολύ εκστατική και ακόμη και τολμηρή, αλλά παθιασμένη και αισθησιακή. Αυτά τα χρώματα αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια: το κόκκινο δίνει έκφραση στο εσωτερικό, και το μαύρο είναι σε θέση να τονίσει την καθαρότητα των γραμμών. Αλλά ο σχεδιασμός της κουζίνας σε αυτό το ύφος μπορεί να προσφέρει μόνο ισχυρούς και σίγουρους ανθρώπους.

Art Nouveau κόκκινη-καφέ κουζίνα

Αυτό το δίδυμο συχνά αραιώνεται με άλλες αποχρώσεις, κυρίως σε λευκό χρώμα. Δεν πρέπει να υπάρχει πολύ κόκκινο χρώμα, αφού η υπερσυσταθμίδα με αυτό το χρώμα μπορεί να είναι καταθλιπτική. Σε αυτό το χρώμα, για παράδειγμα, καρέκλες και ένας καναπές (ταπετσαρία), μέρος του ακουστικού (η πρόσοψή του), και ένας πολυέλαιος μπορούν να γίνουν. Το μαύρο χρώμα χρησιμοποιείται ως φόντο. Για παράδειγμα, σε αυτό το χρώμα, μπορεί να γίνει ένας πάγκος, μια ποδιά και μέρος των τοίχων. Αλλά, εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε η χρήση σκούρων αποχρώσεων είναι ανεπιθύμητη.

Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων λειτουργεί εξαιρετικά αν οι κουζίνες είναι μεγάλες. Σε αυτή την περίπτωση, διακρίνονται διάφορες ζώνες: για παράδειγμα, κόκκινα έπιπλα για την αποθήκευση τροφίμων και σκευών, ένα μαύρο και άσπρο νησί πάνω από το οποίο έχει τοποθετηθεί μια κουκούλα, καθώς και μια περιοχή εργασίας με το ίδιο χρώμα. Η κόκκινη κουζίνα είναι ιδανική για νέους με ενεργό τρόπο ζωής.

Επιλεγμένα σημεία φωτισμού

Προηγουμένως, στην κουζίνα Art Nouveau, μόνο ένας πολυέλαιος κρεμασμένος, που έκανε το φως λίγο αχνό. Σήμερα, στο σχεδιασμό μιας τέτοιας κουζίνας, οι προτιμήσεις έχουν αλλάξει. Εδώ, οι προβολείς χρησιμοποιούνται ευρέως, πράγμα που σας επιτρέπει να γεμίζετε κυριολεκτικά το δωμάτιο με το φως. Ο πολυέλαιος και τα φωτιστικά θα πρέπει να επιλέγονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν αυστηρά γεωμετρικά σχήματα, αφού δεν υπάρχει χώρος για προθυμία και περίτεχνη. Η διακόσμηση του φωτισμού είναι πολύ σπάνια.

Μοντέρνα κομψή μοντέρνα κουζίνα

Καφέ και λευκή κουζίνα

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Στην κατασκευή ενός σετ κουζίνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πλαστικό όσο και στερεό ξύλο. Από αυτή την άποψη, το μοντέρνο στυλ δεν περιορίζει τους σχεδιαστές. Η χρήση φυσικών υλικών είναι ακόμη προτιμότερη. Μετά από όλα, το συμπαγές ξύλο, οι μεταλλικές επιφάνειες και το γυαλί συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους. Αλλά ο σχεδιασμός των χώρων με τέτοια υλικά μπορεί να χτυπήσει πολύ στην τσέπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σύγχρονα τεχνητά υλικά, δημιουργώντας μια υψηλής ποιότητας απομίμηση φυσικών υλικών, είναι δημοφιλή. Μια μικρή κουζίνα είναι πιο συχνά διακοσμημένη με ένα σετ που είναι διακοσμημένο με γυαλιστερά προσόψεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας φιλμ και πλαστικό.

Λευκή και καφέ Art Nouveau Κουζίνα

Εάν ο χώρος στην κουζίνα επιτρέπει, τότε ένας καναπές μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στο τραπέζι. Η ταπετσαρία της είναι κατασκευασμένη κυρίως από δερματίνη ή γνήσιο δέρμα. Εάν ο ελεύθερος χώρος χρησιμοποιείται ως τραπεζαρία, τότε υπάρχουν πίνακες και καρέκλες. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε συνιστάται να το συνδυάσετε με το σαλόνι.
Ο σχεδιασμός της κουζίνας στο μοντέρνο στυλ διακρίνεται από τη δυνατότητα κατασκευής και το στυλ της. Μια ποικιλία πιθανών λύσεων χρώματος και ένας ευρύς χώρος για πειράματα σάς επιτρέπει να πραγματοποιήσετε πλήρως τις πιο λαμπρές ιδέες σας.

Art Nouveau μαύρο και πορτοκαλί

Μοντέρνα πολυεπίπεδη κουζίνα μοντέρνου στυλ

Κομψή καφετιά κουζίνα με μοντέρνο στυλ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)