Επιλογές σχεδίασης για μια οροφή τέντωμα στην κουζίνα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οροφών (23 φωτογραφίες)

Το εσωτερικό κάθε δωματίου στο διαμέρισμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Η οροφή τέντωμα στην κουζίνα έχει διπλό ρόλο. Από τη μία πλευρά, μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικός σχεδιασμός για μια μικρή κουζίνα στον Χρουστσόφ. Από την άλλη πλευρά, να κλείσει όλες τις ανωμαλίες και τις ατέλειες της επιφάνειας του σκυροδέματος.

Διώροφη οροφή δύο επιπέδων στο σαλόνι-τραπεζαρία

Χαρακτηριστικά των ψευδοροφών

Σε αντίθεση με τις αναρτημένες οροφές από γυψοσανίδες, οι αναρτημένες δομές έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα. Περιλαμβάνουν σύγχρονες ιδέες και τεχνολογίες. Αναπτύσσοντας το σχεδιασμό του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα του υλικού και τη βέλτιστη θέση των εξαρτημάτων. Ο φωτισμός στην κουζίνα πρέπει να είναι επαρκής.

Συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, πρέπει να σημειωθούν οι ακόλουθες θετικές ιδιότητες του ανώτατου ορίου:

  • γρήγορα τοποθετημένο ακόμη και από γυψοσανίδας?
  • σας επιτρέπει να σχεδιάσετε για κάθε εσωτερικό χώρο.
  • γυαλιστερή ή θαμπή οροφή είναι εύκολο να καθαριστεί.
  • διάρκεια ζωής 20 ετών.

Επιλέγοντας τις καλύτερες ιδέες, πρέπει να ζυγίζετε όχι μόνο τα προφανή πλεονεκτήματα, αλλά επίσης να εξετάσετε το φυσικό φωτισμό στην κουζίνα.

Για να δημιουργήσετε ένα λογικό εσωτερικό στην κουζίνα στο Khrushchev, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους υλικών για την οροφή με μια εικόνα ή χωρίς διακόσμηση. Οι ιδέες και οι επιλογές είναι διαφορετικές. Για μια μικρή κουζίνα με σόμπα αερίου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια κατασκευή γυψοσανίδας ή να επιλέξετε μια επιλογή πολλαπλών επιπέδων. Ποιο σχέδιο είναι καλύτερο να επιλέξει, πού να τοποθετήσει τα φωτιστικά, ο ιδιοκτήτης αποφασίζει.

Μπλε τέντα στην κουζίνα

Καφέ και λευκό τέντωμα οροφής στην κουζίνα

Μαύρο και άσπρο ψευδοροφή στην κουζίνα

Λευκή οροφή τέντωμα στην κουζίνα

Ποιο σχέδιο πρέπει να επιλέξετε

Το εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας στο Χρουστσόφ γίνεται λογικά. Εάν το παράθυρο βλέπει προς την ηλιόλουστη πλευρά, τότε το χρώμα της οροφής τέντωμα μπορεί να επιλεγεί σε μαύρο, πράσινο και με μοτίβο. Ο βέλτιστος φωτισμός εξαρτάται επίσης από τον τρόπο τοποθέτησης των φωτιστικών στην οροφή, ποιοι τύποι επιλέγουν. Τα ανώτατα όρια χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

  • γυαλιστερό;
  • ματ?
  • υφάσματος.

Κάθε ένα από αυτά έχει ορισμένα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Ο πιο δημιουργικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο Χρουστσόφ γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το υλικό από το οποίο θα τοποθετηθεί η οροφή τεντώματος. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια δομή από γυψοσανίδας. Είναι βολικό να τοποθετήσετε προβολείς σε αυτό. Τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι το ύψος της κουζίνας μειώνεται κατά 7 - 10 εκ. Μια γυαλιστερή ή θαμπή οροφή τραβιέται από μια μεμβράνη από PVC. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το φθηνότερο - ύφασμα. Σατέν ή ύφασμα με εμποτισμό πολυμερών.

Ο δημιουργικός σχεδιασμός μπορεί να σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί λύσεις δύο επιπέδων με στοιχεία φωτισμού. Η ισχύς του λαμπτήρα και το χρώμα του αμπαζούρα επιλέγονται ξεχωριστά. Οι προβολείς συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δημιουργικού εσωτερικού χώρου κουζίνας. Το γυαλιστερό υλικό είναι ιδιαίτερα ανακλαστικό. Η οροφή τέντωμα υφάσματος μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα, ακόμη και μαύρο ή πράσινο. Τα λευκά υφάσματα είναι πιο δημοφιλή.

Λευκή γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Λευκή ματ οροφή τέντωμα στην κουζίνα με ορχιδέες

Μπλε και άσπρη γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Γκρι και λευκό γυαλιστερό τέντωμα οροφής στην κουζίνα

Μαύρο γυαλιστερό τέντωμα οροφής στην κουζίνα

Τοποθέτηση οροφής

Το εσωτερικό της κουζίνας αποτελείται από διάφορα στοιχεία. Το χρώμα και η ποιότητα των επίπλων, το σχήμα και η θέση των φωτιστικών, το ματ, το γυαλιστερό ή το ύφασμα, δημιουργούν μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι ιδέες σχεδίασης και οι καλύτερες επιλογές σχεδίασης μπορούν να βρεθούν στο Internet. Είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά η τελική απόφαση γίνεται πάντα ανεξάρτητα. Η κατασκευή του γυψοσανίδας είναι απλούστερη, αλλά οι συνδυασμένες ή δύο οροφές φαίνονται πιο ελκυστικές. Δεν υπάρχουν ελλείψεις.

Προκειμένου το εσωτερικό να ανταποκρίνεται σε ορισμένες απαιτήσεις, είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε το κατάλληλο σχέδιο, αλλά και να κάνετε την τοποθέτηση της οροφής με υψηλή ποιότητα. Το πρώτο βήμα είναι η διάταξη του δωματίου. Ανεξάρτητα από το ποια εξαρτήματα επιλέγονται, αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να τοποθετηθούν επάνω από μια σόμπα αερίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο φωτισμός πρέπει να είναι επαρκής. Η οροφή του γυψοσανίδας γίνεται συχνά σε πολλαπλά επίπεδα με εσωτερικό φωτισμό.

Όταν εγκαθίστανται δομές δύο επιπέδων γυψοσανίδας ή μεμβράνης PVC, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η απόσταση από την κύρια οροφή στην τεντωμένη επιφάνεια. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε ένα ύφασμα ή ανώτατο όριο PVC για τη θέση των εξαρτημάτων. Η σήμανση πρέπει να γίνεται με ακρίβεια. Η θέση των συνδετήρων είναι σαφώς σημειωμένη. Το χρώμα του μολυβιού είναι καλύτερα να επιλέξετε μαύρο.

Stretch οροφή στην κουζίνα εγκαθίσταται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια ποικιλία από ιδέες και έργα εφαρμόζονται καλύτερα από τους επαγγελματίες. Ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει η οροφή από ύφασμα, το σύστημα στερέωσης είναι δύο τύπων:

  • χάρπωνα?
  • σφηνοειδούς σχήματος.

Το κυριότερο είναι να τοποθετήσετε σωστά τους συνδετήρες. Τα ανώτατα όρια οποιουδήποτε σχεδίου, συνδυασμένα ή δύο επιπέδων τοποθετούνται με χρήση πυροβόλων όπλων.

Λευκή ματ οροφή τέντωμα στην κουζίνα

Κρεμαστή λευκή γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Κόκκινο και άσπρο ματ τέντα τέντωμα στην κουζίνα

Γκρι και λευκό ματ τέντα τέντωμα στην κουζίνα

Γκρι ματ τέντα τέντωμα στην κουζίνα

Κρεμαστή λευκή γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Φωτιστικά

Ο φωτισμός στην κουζίνα πρέπει να είναι ισορροπημένος. Το μαύρο ή το πράσινο ανώτατο όριο φαίνεται όμορφο σε ποια σποτάκια είναι διάσπαρτα. Δύο βαθμίδες και συνδυασμός backlit σχέδια είναι επίσης καλή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν πρέπει να υπάρχει λυκόφως πάνω από τη σόμπα αερίου. Ο φυσικός φωτισμός είναι καλύτερος από τον τεχνητό φωτισμό. Η πολύχρωμη σατέν οροφή δημιουργεί μια ελαφριά ατμόσφαιρα σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Οι προβολείς έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Μειονεκτήματα μειώνονται στο γεγονός ότι δημιουργούν διάχυτο φωτισμό. Μερικοί κάτοικοι προτιμούν να επιλέγουν λευκούς τόνους στο σχεδιασμό της κουζίνας και τους πολυελαίους με λαμπτήρες υψηλής ισχύος. Οι ματ λευκές επιφάνειες αντανακλούν την ελαφρύτερη μαύρη γυαλιστερή οροφή. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή χρώματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μέγιστη ισχύς των λαμπτήρων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 watt. Και ποιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί αν δεν πληρούται αυτή η προϋπόθεση.

Όλα τα έργα, ακόμη και τα καλύτερα, έχουν τα μειονεκτήματά τους. Τα μαύρα και πράσινα χρώματα στο σχέδιο θεωρούνται κομψά. Αλλά τα μειονεκτήματα είναι ότι με αυτή την επιλογή, απαιτούνται πιο ισχυροί προβολείς. Κατά τη χρήση τους απαιτείται πρόσθετη θερμομόνωση. Οι λευκές οροφές δύο επιπέδων έχουν καλή ανακλαστικότητα. Οι συνδυασμένες οροφές επιτρέπουν τη χρήση τόσο μαύρου και πράσινου υλικού, χωρίς να αυξάνεται η ισχύς της λάμπας.

Πολυέλαιος κάτω από ένα γυαλιστερό κρεμώδες λευκό τέντωμα οροφής στην κουζίνα

Κόκκινο και λευκό τέντωμα οροφής με φως

Μπλε και άσπρη γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Λευκή γυαλιστερό ψευδοροφή δύο επιπέδων στην κουζίνα

Stretch Φροντίδα οροφής

Οι συνδυασμένες οροφές συνδυάζουν διαφορετικές ιδέες σχεδίασης. Ανεξάρτητα από το ποιο ανώτατο όριο, πράσινο ή λευκό, πρέπει να το φροντίσετε - να το σκουπίσετε, να αφαιρέσετε αιθάλη και σκόνη. Κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας συνηθισμένα απορρυπαντικά. Δεδομένης της θέσης των εξαρτημάτων.

Κρεμώδης λευκή γυαλιστερή οροφή δύο επιπέδων στην κουζίνα

Ματ πράσινο τέντωμα οροφή στην κουζίνα

Πορτοκαλί και λευκό τέντωμα οροφής στην κουζίνα

Λευκή οροφή τέντωμα στην κουζίνα

Λευκή οροφή τέντωμα με φωτεινό φωτισμό στην κουζίνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)