Οροφή Grilyato στο εσωτερικό - ένα άλλο επίπεδο (22 φωτογραφίες)

Οι οροφές από πλέγμα Grilyato, που αναστρέφονται, προσελκύουν την προσοχή με την ασυνήθιστη εμφάνισή τους, δίνοντας εκλέπτυνση σε χώρους διαφορετικού σκοπού. Παρόμοια σχέδια μπορούν να βρεθούν στο σχεδιασμό σταθμών, καταστημάτων, αλλά σταδιακά γίνονται ένα από τα στοιχεία του εσωτερικού χώρου.

Οροφή Grilyato

Περιγραφή

Η κυψελωτή οροφή Grilyato διαφέρει από τους άλλους τύπους αναρτημένων κατασκευών, καθώς αποτελείται από πλέγματα συναρμολογημένα από στοιχεία διαφόρων υφασμάτων. Μπορεί να χωρέσει οργανικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό χάρη στο εκτεταμένο χρωματικό σχήμα του.

Οροφή Grilyato

Το ίδιο το τετράγωνο ογκομετρικό πλέγμα με μήκος πλευράς 60 cm σχηματίζεται από ένα προφίλ αλουμινίου που έχει διαμόρφωση σχήματος υ. Ο εσωτερικός χώρος είναι γεμάτος με πλάκες πλέγματος διαφορετικών μεγεθών - από 30x30 mm έως 200x200 mm. Είναι κατασκευασμένα από λεπτή (0,3 - 0,4 mm) ταινία αλουμινίου που έχει τις ακόλουθες αποχρώσεις χρώματος της επικάλυψης:

 • επιχρωμιωμένο?
 • Σοκολάτα
 • ματ?
 • μαύρο
 • ασήμι;
 • μπεζ;
 • χρυσό.

Οροφή Grilyato

Το πιο κοινό είναι η λευκή οροφή Grilyato, αν και με τις δικές σας προτιμήσεις μπορείτε να κάνετε ατομική παραγγελία με διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων σύμφωνα με την ταξινόμηση RAL. Για την τοποθέτηση σχάρων απαιτείται σύστημα ανάρτησης από προφίλ στήριξης μήκους 0,6, 1,2, 1,8, 2,4 m.

Οροφή Grilyato

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κυρίαρχο υλικό είναι το ξύλο, το οποίο απαιτεί υποχρεωτικό εμποτισμό προστατευτικών ενώσεων από αποσύνθεση, πυρκαγιά, υγρασία.

Οροφή Grilyato

Εφαρμογή, πλεονεκτήματα, πιθανά μειονεκτήματα

Οι αρχικές οροφές με οροφή χρησιμοποιούνται σε διάφορες εγκαταστάσεις: εμπορικά δάπεδα, αεροδρόμια, τερματικά μεταφοράς, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εκθεσιακούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις διασκέδασης.

Οροφή Grilyato

Αυτός ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για μεγάλες περιοχές, καθώς δεν υπόκειται σε χαλάρωση. Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα ενός ανώτατου ορίου:

 • περιβαλλοντική ασφάλεια εξαιτίας της έλλειψης εκπομπών επιβλαβών ουσιών στην ατμόσφαιρα γύρω από αυτές ·
 • ανθεκτικότητα στις χημικές επιθετικές ουσίες, διάβρωση και υγρασία,
 • συγκάλυψη των επικοινωνιών που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο ·
 • βελτίωση της ηχομόνωσης λόγω της στερέωσης ειδικών πλακών,
 • αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • ελαφρύ βάρος.
 • την αξιοπιστία της σταθεροποίησης.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Οροφή Grilyato

Ο κυψελοειδής σχεδιασμός εξασφαλίζει καλό εξαερισμό της επιφάνειας της οροφής, η οποία εξαλείφει την εμφάνιση μούχλας, την τακτοποίηση του μύκητα.

Οροφή Grilyato

Μια σημαντική ποιότητα είναι η υψηλή πυρασφάλεια εάν χρησιμοποιείται μη εύφλεκτο υλικό όπως το αλουμίνιο. Τέτοιες οροφές διατηρούνται εύκολα χάρη στις αφαιρούμενες γρίλιες. Εάν είναι απαραίτητο, αποσυναρμολογούνται χωρίς να προκαλούνται ζημιές.

Οροφή Grilyato

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αρχική σχεδίαση, που εισάγει την επίδραση της κομψότητας και της ελαφρότητας. Παρά το γεγονός ότι το δημιουργημένο σύστημα έχει ανασταλεί, δεν μειώνει οπτικά το ύψος του δωματίου, καθώς δημιουργεί μια αίσθηση χωρικής προοπτικής. Κατά τη δημιουργία ειδικών εσωτερικών χώρων, οι οροφές Grillato συνδυάζονται οργανικά με άλλους τύπους ψευδοροφών.

Επιλέγοντας μια παρόμοια δομή οροφής, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τα μειονεκτήματά του: ένα μάλλον υψηλό κόστος, καθώς και μια μακρά και δύσκολη εγκατάσταση για έναν αρχάριο, που απαιτεί προσεκτική μελέτη των οδηγιών.

Οροφή Grilyato

Τύποι

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες οροφών Grillato.

Πρότυπο

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι τα ίδια τετράγωνα στη δομή οροφής.

Οροφή Grilyato

Πυραμιδική

Χάρη στη χρήση του προφίλ σχήματος Υ (λόγω της εκτροπής των άκρων στις πλευρές κάτω από 45 μοίρες), δημιουργείται ένας τρισδιάστατος σχεδιασμός ανοιγμάτων, δημιουργώντας μια προοπτική που εκτείνεται σε ύψος.

Blinds

Χρησιμοποιούνται σε στενούς επιμήκεις χώρους, πιέζοντάς τους οπτικά, ή στις περιοχές εξόδου επικοινωνίας. Τέτοια συστήματα διακρίνονται από διαφορετικά ύψη προφίλ (30 mm) και φορέα (50 mm).

Οροφή Grilyato

Πολυεπίπεδο

Αποτελείται από ένα τέτοιο ανώτατο όριο μεγάλων τετραγώνων. Η διαφορά στα επίπεδα παρέχει μια διαφορά στο χρώμα και στο ύψος των προφίλ (30 mm) και των οδηγών (50 mm).

Μη τυποποιημένα

Η βασική λύση σχεδίασης είναι ίδια με την κανονική οροφή Grillato, αλλά τα προφίλ είναι διατεταγμένα με διαφορετικό τρόπο χωρίς το σχηματισμό αυστηρών τετραγώνων. Η απόφαση αυτή καθιστά δυνατή την υλοποίηση των δικών τους ιδεών για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικόνας του εσωτερικού.

Οροφή Grilyato

Grilyato CL15

Σε αυτή τη συσκευή, ένα ογκομετρικό πλέγμα διασταυρούμενων προφίλ με διαμόρφωση σχήματος U έχει ένα πλαίσιο προφίλ με σχήμα L. Χάρη σε αυτή τη λύση, μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κόπο στο αναρτημένο σύστημα που είναι τοποθετημένο στην οροφή, για το οποίο χρησιμοποιείται το T-προφίλ.

Cellio armstrong

Με τη σχεδίαση, μια τέτοια κασέτα με ανάγλυφη οροφή είναι παρόμοια με την CL15. Εάν είναι απαραίτητο, αποσυναρμολογείται γρήγορα.

Οροφή Grilyato

Μια τέτοια ποικιλία οροφών Grilyato θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια κατάλληλη δομή που να μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα.

Οροφή Grilyato

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της οροφής του Grilyato, προτού ξεκινήσετε την εγκατάσταση, προετοιμάζουν το σκληρό δάπεδο:

 • αφαιρέστε εντελώς το προηγούμενο φινίρισμα.
 • ξεπλύνετε το ασβέστη.
 • ελέγξτε την κατάσταση της επιφάνειας, εάν είναι απαραίτητο, κλείστε τις ρωγμές.
 • τα ανομοιογενή αεροπλάνα θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα ευθυγράμμισης.
 • ανοίξτε τις απαραίτητες επικοινωνίες.
 • γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου, χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο - νερό ή λέιζερ - κάνουν ακριβή οριζόντια σήμανση για την τοποθέτηση σχάρων?
 • για ενσωματωμένο τέντωμα φωτισμού και συνδέστε τα καλώδια.

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις προκαταρκτικές εργασίες, προχωρήστε σε εργασίες εγκατάστασης.

Οροφή Grilyato

Εγκατάσταση

Ξεκινώντας την εγκατάσταση μιας οροφής με ανοιχτό τοίχωμα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε με ακρίβεια πού θα σταθεροποιηθούν οι ταινίες υποστήριξης και να καθορίσετε το μήκος τους. Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, μετράται ο χώρος και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις τιμές του μήκους και του πλάτους, επιλέγονται οι τυποποιημένες διαστάσεις των πτερυγίων που κατά την εγκατάσταση απαιτούν ελάχιστη κοπή. Τα πιο κοινά μήκη είναι 1,8 και 2,4 μέτρα. Αν πάρετε το μέγεθος των 2,4 m, τότε θα χρειαστούν άλλα 1,2 και 0,6 m στο κιτ.

Οροφή Grilyato

Στη συνέχεια, οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται με την ακόλουθη σειρά.

 1. Σημειώστε τις θέσεις για τις αναρτήσεις στην επιφάνεια της οροφής με ύψος ≤ 1 m, επί του οποίου στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι οδηγητικές λωρίδες.
 2. Κατά μήκος της περιμέτρου, σύμφωνα με τη σήμανση που εφαρμόζεται στο στάδιο προετοιμασίας, τοποθετείται η γωνία εκκίνησης, βιδώνοντας τους κοχλίες σε πλαστικούς πείρους.
 3. Για τις αναρτήσεις, τρύπες τρυπιούνται σε επισημασμένα σημεία στα οποία οι πείροι εισάγονται σφιχτά. Οι αναρτήσεις σταθεροποιούνται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 4. Οι φέρουσες ταινίες εισάγονται στα άγκιστρα των αναρτήσεων, ξεκινώντας από τις ράγες των 2,4 μέτρων. Μετά από αυτούς έρχεται η σειρά των οδηγών 1,2 και 0,6 μέτρων. Το αποτέλεσμα θα είναι κύτταρα 0.6x0.6 μέτρων.
 5. Οι σχάρες συναρμολογούνται στο πάτωμα. Σε τελική μορφή, εισάγονται στο πλαίσιο, συναρμολογημένα από τις ράγες οδήγησης στην οροφή.
 6. Για άλλη μια φορά ελέγξτε την ιδανική οριζόντια στάθμη του κατώτερου επιπέδου της στάθμης της ψευδοροφής. Εάν είναι απαραίτητο, η ευθυγράμμιση ρυθμίζει τις αναρτήσεις.

Οροφή Grilyato

Πρότυπα

Κατά το προκαταρκτικό στάδιο επιλέγονται τα κατάλληλα φωτιστικά για την οροφή Grilyato, προκειμένου να επισημανθούν οι τόποι εγκατάστασης τους και να τοποθετηθούν τα καλώδια πριν από την εγκατάσταση.

Οροφή Grilyato

Διαφορετικοί τύποι φωτιστικών είναι κατάλληλοι για οροφές πλέγματος.Ιδιαίτερα θεαματικοί προβολείς προβολής, οι οποίοι μπορούν να έχουν κατευθυντικές ροές φωτός που δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου. Επίσης, με τη βοήθεια τέτοιων συσκευών δημιουργείται μια ατμόσφαιρα με διάχυτο γενικό φωτισμό.

Οροφή Grilyato

Χρησιμοποιούνται λαμπτήρες ραψίματος, οι οποίοι, με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων, στερεώνονται στη σωστή θέση. Πρόκειται για μια σχάρα του ιδίου μεγέθους με τα κύτταρα οροφής Grilyato, με κυματοειδείς ανακλαστήρες και λαμπτήρες φθορισμού. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ενσωματωμένος στο κύριο σύστημα και φαίνεται αρμονικό και κομψό.

Οροφή Grilyato

Οι συσκευές φωτισμού που δεν ενσωματώνουν, αλλά κρεμούν ελεύθερα κάτω από το ανώτατο όριο σε διαφορετικά ύψη, δημιουργούν τη σωστή διάθεση. Σε οποιαδήποτε έκδοση, οι οροφές Grilyato αλλάζουν τη συνολική εικόνα του δωματίου, καθιστώντας το μοντέρνο και ελκυστικό.

Οροφή Grilyato

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)