Υφαντική ταπετσαρία χωρίς ραφή - ξεχασμένη κλασική (28 φωτογραφίες)

Αν και αυτή η μέθοδος σχεδιασμού είναι μία από τις πιο προηγμένες και δημοφιλείς σήμερα, η συγκόλληση απλών ταπετσαριών ξεκίνησε πολλούς αιώνες πριν. Έτσι διαμορφώθηκαν τα σπίτια της περίφημης αριστοκρατίας. Ένας πυκνός βαρύς καμβάς τοποθετήθηκε στους τοίχους, και χάρη στην ολοκληρωμένη υφή του, έκανε το δωμάτιο πλήρες και τέλειο.

Κλασική ομαλή ταπετσαρία

Απεριόριστη ταπετσαρία με λουλούδια

Σήμερα, οι απρόσκοπτες ταπετσαρίες από ύφασμα χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους σε κλασικούς στυλ ή σε αρ νουβό στιλ. Μπορεί να είναι μονοφωνικές καμβάδες ή συμπαγείς πίνακες σύνθετων σχημάτων. Τις περισσότερες φορές, μια τέτοια ταπετσαρία διακοσμεί ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά υπάρχουν επιλογές για εσωτερικούς χώρους όταν μόνο ένας τοίχος είναι διακοσμημένος με έναν απλό καμβά.

Ομοιογενής γκρι ταπετσαρία

Απεριόριστη ταπετσαρία στο στυλ του shabby chic.

Απεριόριστη ταπετσαρία στην τραπεζαρία

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, δεν υπάρχουν μόνο απρόσκοπτες ταπετσαρίες τοίχων, αλλά και επιλογές για το ανώτατο όριο. Έχουν υψηλό κόστος και μόνο οι ειδικοί μπορούν να τοποθετήσουν τέτοιες δομές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει όλες τις επενδύσεις.

Αδιάκοπη ταπετσαρία με διακόσμηση

Ομοιογενής γεωμετρική ταπετσαρία

Η υφή της ταπετσαρίας είναι ευχάριστη στην αφή και διατηρεί τη θερμότητα, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας στα δωμάτια. Επιπλέον, απρόσκοπτη ταπετσαρία κατασκευασμένη από ύφασμα είναι μια εξαιρετική ηχομόνωση, έτσι ώστε αυτές οι επικαλύψεις χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα υπνοδωμάτια και τις αίθουσες εργασίας.

Υφαντική ταπετσαρία χωρίς ραφή

Υφαντική ταπετσαρία χωρίς ύφασμα

Αδιάκοπη ταπετσαρία με μοτίβο

Ποικιλίες ομοιόμορφων έργων ζωγραφικής

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας ύφασμα μπορεί να γίνει σε διάφορες παραλλαγές: από μετάξι, ζακάρ, λινό και άλλα θέματα. Μια τέτοια ποικιλία υφών δημιουργεί μια αφθονία των πιθανών χρωμάτων. Στερεό, ελαφρύ, λευκό και μπεζ, λαμπερό και ασυνήθιστο - μια απρόσκοπτη υφή σας επιτρέπει να δημιουργείτε μοναδικές επιλογές σχεδίασης. Για παράδειγμα, οι ταπετσαρίες μεταξιού είναι συνήθως διακοσμημένες με εικόνες φανταστικών πτηνών και ανθισμένων δέντρων, τα οποία θα φανούν εξαιρετικά αν το εσωτερικό σας είναι κατασκευασμένο σε ανατολίτικο στυλ.

Ομοιογενής μπλε ταπετσαρία

Απεριόριστη ταπετσαρία στο σαλόνι

Αδιάκοπη ταπετσαρία στο εσωτερικό

Για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν για την επιλογή έτοιμων χρωμάτων, οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει απρόσκοπτη ταπετσαρία για ζωγραφική. Με τέτοιες ταπετσαρίες δεν μπορείτε μόνο να δημιουργήσετε το δικό σας εσωτερικό, αλλά και να το αλλάξετε όταν θέλετε.

Απεριόριστη ταπετσαρία στο γραφείο

Αδιάβροχη καφέ ταπετσαρία

Αδιάκοπη ταπετσαρία με κύκνους

Τα παιδικά υφάσματα ταπετσαρίας χωρίς ραφή έχουν φωτεινά και χαρούμενα χρώματα και διατηρούν τέλεια τη θερμότητα στο δωμάτιο και προστατεύουν από τους εξωτερικούς ήχους. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αίθουσα για μωρά όσο και σε δωμάτια μεγαλύτερων παιδιών.

Art Nouveau απρόσκοπτη ταπετσαρία

Αδιάκοπη ταπετσαρία με στολίδι

Απρόσκοπτη παστέλ έγχρωμη ταπετσαρία

Κολλώνοντας απρόσκοπτη ταπετσαρία

Η ουσία της απρόσκοπτης ταπετσαρίας έγκειται στο γεγονός ότι τοποθετούνται στην επιφάνεια με έναν ενιαίο καμβά, επομένως μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην κόλληση του υλικού, επομένως είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε επαγγελματίες ή να εργαστεί ως μεγάλη εταιρεία.

Απεριόριστη ταπετσαρία με εκτύπωση

Αδιάκοπη ταπετσαρία στο στυλ της provence

Αδιάκοπη ταπετσαρία με floral μοτίβο

Πριν από την κόλληση απρόσκοπτη ταπετσαρία, μετρήστε και πάλι τα πλάνα του δωματίου, αφαιρέστε όλες τις πλατφόρμες και τα baseboards, αποθηκεύστε το απαραίτητο εργαλείο. Για την κόλληση, είναι καλύτερο να επιλέξετε κόλλα για βαριές ταπετσαρίες, θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια του τοίχου.

Αδιάκοπη ταπετσαρία είναι κολλημένη οριζόντια από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, ο καμβάς δεν έχει κοπεί. Ένα χαρακτηριστικό της συγκόλλησης αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας όλες οι πόρτες, τα παράθυρα και άλλα ανοίγματα στο δωμάτιο είναι σφραγισμένα. Στο τελικό στάδιο, κόβονται κατά μήκος του περιγράμματος.

Αδιάκοπη ταπετσαρία με μοτίβο

Ομοιογενής ροζ ταπετσαρία

Αδιάκοπη ταπετσαρία με τριαντάφυλλα

Έτσι, ο αλγόριθμος για την εργασία με έναν απλό καμβά:

  1. Καθαρίστε τοίχους και γωνίες. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε το επίπεδο και πραγματοποιήστε πρόσθετη προετοιμασία επιφάνειας.
  2. Αφαιρέστε τις πλατφόρμες, τις σανίδες, τις μπαγκέτες.
  3. Τοποθετήστε το ρολό στη γωνία όπου θα ξεκινήσει η εργασία. Τις περισσότερες φορές, αυτή είναι η γωνία όπου όλα τα τεράστια έπιπλα θα τοποθετηθούν στο μέλλον.
  4. Απλώστε μέχρι δύο μέτρα σε μήκος με κόλλα και συνδέστε τον καμβά.
  5. Πιέστε σταθερά τον καμβά στον τοίχο, στερεώστε το επάνω και το κάτω μέρος με ειδικές ράγες, αυτό θα σώσει την επιφάνεια μετά το στέγνωμα.
  6. Ξετυλίξτε το ρολό και κολλήστε το πιο πέρα ​​κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου, πιέζοντας σταθερά τον τοίχο και στερεώνοντας. Κάθε δύο μέτρα, ελέγξτε την κατατομή του καμβά με επίπεδο λέιζερ ή βολβό.
  7. Όταν επιστρέφετε στο σημείο αναφοράς, πρέπει να διορθώσετε τον καμβά έτσι ώστε η ραφή να μην είναι ορατή.
  8. Υπερβολικά κομμένα, κομμένα παράθυρα και πόρτες.
  9. Αφαιρέστε το ρεϊκί μόνο αφού ο καμβάς στεγνώσει τελείως και στερεωθεί στην επιφάνεια.
  10. Τοποθετήστε αφαιρούμενες πλατφόρμες και πλακόστρωση.

Με την πρώτη ματιά, η διαδικασία κόλλησης φαίνεται να είναι πολύ απλή, αλλά αυτή η εντύπωση είναι εσφαλμένη. Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτό το έργο σε μια κατασκευαστική ομάδα που αποτελείται από πολλούς ανθρώπους, διότι η διαδικασία απαιτεί συντονισμένο συντονισμό ενεργειών σε όλη την περίμετρο του δωματίου και έχει αυξημένο φορτίο ισχύος - τα απρόσκοπτα ταπετσαρία παράγονται συνήθως σε κυλίνδρους των 50 μέτρων.

Απεριόριστη ταπετσαρία με ανατολίτικο μοτίβο.

Απρόσκοπτη πράσινη ταπετσαρία

Απεριόριστη ταπετσαρία με χρυσό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)