Γυαλί κεραμίδι: πλεονεκτήματα, είδη, παραδείγματα εφαρμογής στο μπάνιο και την κουζίνα (27 φωτογραφίες)

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υλικών φινιρίσματος. Στόκος, πλαστικό, κεραμίδι, ξύλο, γυψοσανίδα, πέτρα, βαφή και ταπετσαρία είναι μόνο μερικές από τις τεράστιες επιλογές. Αλλά έχετε δει όλα αυτά στα σπίτια φίλων και γειτόνων, αλλά θέλετε να είστε πρωτότυπες. Το γυάλινο πλακάκι είναι το υλικό που μπορεί να προσθέσει μοναδικότητα και ομορφιά στο σπίτι.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Οφέλη από γυαλί κεραμίδι

Το γυάλινο πλακίδιο στο εσωτερικό έχει τέτοια χαρακτηριστικά:

  • Μακροζωία. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, δεν είναι καθόλου κατώτερο από το κεραμικό πλακίδιο, ούτε καν το ξεπερνά, καθώς δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις με αλκάλια ή οξέα.
  • Έλλειψη παραμόρφωσης. Το σχέδιο εφαρμόζεται στην πίσω πλευρά, συνεπώς, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, δεν εμφανίζονται αλλαγές στη φωτεινότητα του χρώματος.
  • Υγιεινή Μια λεία επιφάνεια δεν έχει σχεδόν καθόλου πόρους όπου θα μπορούσε να συσσωρευτεί βρωμιά. Ως εκ τούτου, η φροντίδα για πλακάκια γυαλιού είναι πολύ εύκολη. Χρησιμοποιώντας συνηθισμένα απορρυπαντικά, η βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα. Επίσης, το υλικό αυτό δεν είναι επιρρεπές στο σχηματισμό μύκητα, το οποίο συμβάλλει στη χρήση μιας τέτοιας επένδυσης ακόμη και σε χώρους χειρισμού όπου η στειρότητα είναι σημαντική.
  • Ομορφιά και ποικιλία. Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων και η δυνατότητα εφαρμογής ποικίλων μοτίβων και εικόνων σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο. Το γυαλί πηγαίνει καλά με άλλα είδη φινιρίσματος, έτσι ώστε να ταιριάζει απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
  • Ασφάλεια Τα κεραμίδια είναι κατασκευασμένα από γυαλί. Εάν σπάσει, τότε είναι απίθανο να τραυματιστεί χωρίς αιχμηρές άκρες. Τα ακατέργαστα πλακάκια χρησιμοποιούνται για δάπεδα, έτσι δεν μπορείτε να φοβάστε να πέσετε με ολίσθηση.
  • Εύκολο στυλ. Τα γυάλινα κεραμίδια τοποθετούνται με ειδική κόλλα, μετά την οποία οι ραφές αντικαθίστανται.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Τύποι πλακιδίων από γυαλί

Κοπή φύλλα γυαλιού, πυροδότηση ή σκλήρυνση είναι οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλακιδίων. Ας εξοικειωθούμε με τις ποικιλίες των γυάλινων πλακών.

Γυαλί κεραμίδι

Εμαλοποιημένο

Η διαδικασία κατασκευής αυτού του τύπου πλακιδίων καλείται μέθοδος πυροδότησης. Το γυαλί προετοιμάζεται: οι άκρες του υποβάλλονται σε επεξεργασία, η επιφάνεια καλύπτεται με ένα στρώμα σμάλτου, το οποίο πρέπει να στεγνώσει. Στη συνέχεια το ποτήρι ψήνεται. Κατά τη διάρκεια της πυροδότησης, το σμάλτο και το γυαλί γίνονται μια ομοιογενής μάζα. Μερικές φορές οι κατασκευαστές προσθέτουν χρώμα τιτανίου στη σύνθεση, γεγονός που καθιστά το κεραμίδι αδιαφανές. Αυτό το κεραμίδι γυαλιού είναι κατάλληλο για εκείνους που έχουν προβληματικούς τοίχους. Μπορούν εύκολα να κρύβονται πίσω από το αδιαφανές σμάλτο.

Γυαλί κεραμίδι

Για να ληφθεί ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης, χρησιμοποιείται επίσης η διαδικασία σκλήρυνσης. Το κεραμίδι ψύχεται γρήγορα και σπάει σε μικρά κομμάτια. Αυτό παράγει κεραμίδια με τραχύτητα, η οποία χρησιμοποιείται για το δάπεδο για να αποφευχθεί ολίσθηση. Για να τοποθετήσετε ένα τέτοιο πλακάκι πρέπει να χρησιμοποιείτε μαστίχη ή κόλλα για κεραμικά.

Γυαλί κεραμίδι

Marblit

Αυτή η εμφάνιση γίνεται από χρωματισμένο ή παγωμένο γυαλί. Η μπροστινή πλευρά τέτοιων πλακιδίων μπορεί να είναι απόλυτα λείες ή αυλακωμένες. Και η πλάτη χαρακτηρίζεται από ανωμαλίες που συμβάλλουν στην καλύτερη επαφή με τον τοίχο κατά την εγκατάσταση. Ο χρωματισμός μπορεί να είναι μονοφωνικός ή μαρμάρινος. Λόγω του πάχους (5-10 mm) χρησιμοποιείται συχνά για την ανθεκτική εσωτερική διακόσμηση, την κατασκευή διαχωριστικών.Το Marblit χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση των σταθμών του μετρό.

Γυαλί κεραμίδι

Στεμαλίτη

Η παραγωγή είναι σαν να φτιάχνετε εμαγιέ πλακάκια. Μετά την πυροδότηση, το γυαλί ψύχεται για να του δώσει μεγαλύτερη αντοχή και ικανότητα να αντέξει την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Αυτές οι δύο λειτουργίες καθιστούν αυτό το βλέμμα απαραίτητο για την αντιμετώπιση των μπροστινών τοίχων ενός κτιρίου. Ο στεμαλίττης είναι ένα πλακόστρωτο πλακίδιο, επικαλυμμένο στην μπροστινή πλευρά με βαφή σμάλτου. Οι σχεδιαστές προτιμούν επίσης την ποικιλία χρωμάτων και τύπων επιφανειών, που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε ακόμα και τις πιο πρωτότυπες ιδέες. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος πλακιδίων είναι ηγέτης στην εκτέλεση εξωτερικών επενδύσεων.

Γυαλί κεραμίδι

Penodecor

Διαθέτει αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία και γι 'αυτό χρησιμοποιείται συχνά για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση σπιτιών και μπάνιων. Από τους προηγούμενους τύπους, αυτό το τετράγωνο κεραμίδι διακρίνεται από την παρουσία ενός υαλώδους χρωματισμένου φιλμ στο μπροστινό μέρος. Η πίσω επιφάνεια είναι τραχιά, γεγονός που αυξάνει την αντοχή πρόσφυσης. Το πάχος δεν υπερβαίνει τα 40 mm.

Γυαλί κεραμίδι

Διακοσμητής γυαλιού

Αυτά είναι μικρά τετράγωνα (65 με 65, 100 με 100 mm). Χρησιμοποιείται για εσωτερική επένδυση ή για δημιουργία ψηφιδωτών και διακοσμητικών πάνελ. Τα πλακάκια μωσαϊκού έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια μεγάλη, απρόσκοπτη εικόνα από πολλά μικρά κομμάτια. Διαδώστε κομμάτι κομμάτι.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι για την κουζίνα

Τυπικά, τα γυάλινα πλακάκια για την κουζίνα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της επιφάνειας εργασίας και κοντά στο νεροχύτη.

Τα πλακάκια μωσαϊκού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αφού τελειώσει με ένα τέτοιο υλικό, η κουζίνα απλά μεταμορφώνεται, γίνεται πιο φωτεινή και πιο λαμπερή. Το παιχνίδι του φωτός δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα μιας τέτοιας όψης.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Το κεραμίδι για την κουζίνα σε ποδιά από γυαλί έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • υψηλή αντοχή στην υγρασία.
  • Αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας.
  • αρχική εμφάνιση.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Επίσης, πλακάκια ποδιά είναι ένας ιδανικός τρόπος για να διακοσμήσετε ανώμαλες επιφάνειες. Τα κομμάτια του ψηφιδωτού θα κρύψουν τις ατέλειες των τοίχων.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός τέτοιου υλικού φινιρίσματος περιλαμβάνουν μεγάλο κόστος χρόνου, επειδή τα κομμάτια συνδέονται μεμονωμένα. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν το κομψό αποτέλεσμα θα πληρώσει πλήρως τις προσπάθειές σας.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι για το μπάνιο

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν ολοένα και περισσότερο όταν διακοσμούν τη στέγαση για να δώσουν προσοχή στη χρήση γυάλινων πλακιδίων για το μπάνιο. Αυτό το υλικό δεν είναι χειρότερο από τα κεραμικά, και σε θέματα καθαρισμού το ξεπερνά.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Το γυάλινο πλακάκι για το μπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τοίχους, αλλά και για δάπεδα. Οι τοίχοι μπορούν να τελειώσουν με γυαλιστερά πλακάκια, και το ματ με τραχύτητα θα γίνει στο πάτωμα. Ένας ενδιαφέρον τρόπος για να ενημερώσετε το εσωτερικό του μπάνιου είναι ένα μωσαϊκό. Τα μικρά μεγέθη γυάλινων εξαρτημάτων μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον σχεδιασμό του δωματίου.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Μωσαϊκό για το μπάνιο, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα σχέδιο με βάση το γούστο σας. Αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν να δούμε πολλές αποχρώσεις, υποστηρίζοντας ότι φαίνονται τέλειοι στο εσωτερικό του μπάνιου.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου, του κόκκινου και του λευκού - εκείνα τα χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα στο σχεδιασμό του μπάνιου. Τα μωσαϊκά πάνελ, τα έπιπλα και τα υδραυλικά πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε πλήρως τους τοίχους με γυάλινα κεραμίδια, αρκεί να τοποθετήσετε μερικές εκφραστικές λεπτομέρειες για να φανεί διαφορετικό το δωμάτιο. Κανείς δεν απαγορεύει να καλύπτει ολόκληρη την περίμετρο με πλακάκια, αλλά τα γυάλινα υλικά δεν είναι φθηνά. Ως εκ τούτου, συχνά συνδυάζονται με κεραμικά πλακίδια.

Γυαλί κεραμίδι

Γυαλί κεραμίδι

Το συμπέρασμα δείχνει ότι το κεραμίδι από γυαλί είναι μια θαυμάσια εναλλακτική λύση από την κεραμική. Δεν είναι κατώτερη από τον ανταγωνιστή της είτε σε ομορφιά είτε σε ευκολία λειτουργίας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ποιοτικό υλικό που μπορεί να προσθέσει πρωτοτυπία στο εσωτερικό σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)