Κουζίνα χώρα-στυλ (50 φωτογραφίες): κομψό ρουστίκ σχεδιασμό

Η χώρα προέρχεται από τα μέσα του εικοστού αιώνα. Ήταν εκείνη την εποχή που το ύφος άρχισε να κερδίζει δυναμική στη δημοτικότητα στην Αμερική. Στη συνέχεια, η διακόσμηση σε στυλ χώρας θυμίζει τη διακόσμηση ενός αμερικανικού ράντσο. Από την έναρξή της, εξακολουθεί να μην χάνει τη δημοτικότητά της. Ακόμη και σήμερα, όταν υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς που είναι πολύ πιο συναφείς με τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της προόδου, ο αγροτικός στυλ εξακολουθεί να βρίσκει τους υποστηρικτές του. Φυσικά, το ύφος της χώρας έχει αλλάξει υπό την επίδραση του χρόνου και έχει υποστεί κάποια ολοκλήρωση. Το πραγματικό μυστικό της ελκυστικότητας βρίσκεται στην ειδική συναισθηματική ατμόσφαιρά του. Μόνο η χώρα συνδέεται με την έννοια μιας απόλυτα ζεστής, ελαφρώς ρομαντικής και αναγκαστικά οικογένειας φωλιάς.

Μικρή φωτεινή κουζίνα εξοχικού στυλ

Η χώρα θεωρείται το πιο άνετο και σπιτικό στυλ. Πολλά επιθέματα συνδέονται με αυτό: ρουστίκ, φυσικά, άνετα. Μια κουζίνα σε μια χώρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση τόσο για ένα διαμέρισμα σε μια μητρόπολη και ένα χωριό σπίτι. Οποιαδήποτε εθνοτική μοτίβα, από το αμερικανικό ράντσο μέχρι τη ρωσική καλύβα, είναι κατάλληλα για το σχεδιασμό της κουζίνας.

Περιβαλλοντικά υλικά που συνθέτουν την ουσία της αντίληψης του στυλ της χώρας, εκδηλώνονται όσο το δυνατόν καλύτερα ακριβώς σε αίθουσες με μια χρηστική διάθεση και σημασιολογικό φορτίο. Ο χώρος της κουζίνας είναι η καρδιά του σπιτιού, το οποίο πρέπει να είναι εξοπλισμένο έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο βολικό και εργονομικό. Μετά από όλα, είναι στην κουζίνα ότι οι θεματοφύλακες της εστίας δημιουργούν μαγειρικά αριστουργήματα, έτσι ώστε η ατμόσφαιρα της κουζίνας πρέπει να είναι εξαιρετικά εμπνευσμένη. Επιπλέον, η κουζίνα είναι ένα ειδικό δωμάτιο, το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι όχι μόνο όλη την οικογένεια, αλλά και στενούς συγγενείς και φίλους.

Σε σχήμα U, μπεζ κουζίνα στυλ χώρας

Επιλογή του κύριου θέματος για το εσωτερικό ενός δωματίου εξοχικής κουζίνας

Πριν από τον άμεσο σχεδιασμό μιας κουζινικής κουζίνας, αποφασίστε για το κύριο θέμα της, γιατί σε κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

  • Στην Αγγλία, η χώρα διακρίνεται από μια ορισμένη τάξη και ακόμη και την ευστροφία, ενώ είναι πολύ βολική και εξαιρετικά λειτουργική. Μια τέτοια κουζίνα δεν υποφέρει τίποτα περιττό, μόνο τα πιο απαραίτητα, επιπλέον, πάντα φυσικά και οικολογικά κομμάτια επίπλων, που εκτελούνται κατά προτίμηση σε φωτεινά χρώματα και πάντα με μαλακή ταπετσαρία.
  • Στην Ιταλία, το ρουστίκ ύφος προτιμά τα ακατέργαστα έπιπλα από σκληρούς και ακριβούς τύπους ξύλου, όπως δρυς ή κερασιά. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην περιοχή για άμεσο μαγείρεμα. Ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα είναι μια τεράστια κουκούλα, στυλιζαρισμένη ως καμινάδα.
  • Αλλά στη Γερμανία είναι απολύτως αδιάφοροι με το κόκκινο βαρύ δέντρο. Οι Γερμανοί προτιμούν τα ακουστικά σε φωτεινά χρώματα από σφενδάμι, αχλάδι ή τριανταφυλλιά. Η πρόσοψη των επίπλων είναι συνήθως βαμμένη με απαλά απαλά χρώματα, όπως το ψημένο γάλα και το χρώμα της βανίλιας, το σώμα κωφώνεται και κλείνει.
  • Η γαλλική χώρα είναι ένα πραγματικά χαρούμενο στυλ που είναι έτοιμο να συμπεριλάβει το πιο διασκεδαστικό και ζωντανό χρωματικό σχέδιο (χρυσό, λαμπερό μπλε, λεβάντες, κλπ.). Τα φυτικά μοτίβα, ένας τεράστιος αριθμός αγγείων και καλαθιών, και άλλα αξεσουάρ που ζεσταίνουν την ψυχή - είναι όλα σχετικά με τη γαλλική χώρα.
  • Το κύριο χαρακτηριστικό της σκανδιναβικής χώρας είναι η ατμόσφαιρα σε ελαφριά δροσερά χρώματα, το πλεονέκτημα της οποίας είναι η αντανάκλαση του φωτός. Δεν είναι όμως απαγορευμένο να αραιώνετε μια ελαφρώς ψυχρή ατμόσφαιρα με έντονες κόκκινες ή μπλε προθέσεις. Τα αντικείμενα επίπλων είναι σχεδόν χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, αλλά όλα τα έπιπλα είναι εξαιρετικά λειτουργικά και βολικά.
  • Η κουζίνα με το στυλ της αμερικανικής χώρας χαρακτηρίζεται από τεράστια, τραχιά έπιπλα και σχεδόν πλήρη απουσία υφασμάτων. Αλλά οι Αμερικανοί εκτιμούν πραγματικά τα πράγματα που γίνονται με το χέρι, μαξιλάρια, χαλιά και άλλα χειροποίητα αξεσουάρ.
  • Χώρα στη Ρωσία σε γενικές γραμμές μοιάζει με την παλιά ρωσική καλύβα. Για να αποκτήσετε ένα δωμάτιο στο πνεύμα της ρωσικής χώρας, θα χρειαστείτε το μέγιστο ακατέργαστο ξύλο, ακατέργαστα υφάσματα και διάφορα ξύλινα αξεσουάρ. Μια πραγματική ρωσική σόμπα θα γίνει θαύμα, οπότε αν είναι στο σπίτι, σε καμία περίπτωση δεν το χωρίζουν. Θα γίνει ένα βασικό διακοσμητικό στοιχείο αυτού του στυλ.
  • Η ελβετική χώρα αγαπάει όταν το δωμάτιο είναι γεμάτο με φως της ημέρας, του αρέσουν τα ζεστά και φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό. Υποχρεωτική έλλειψη τεχνητών υλικών και ό, τι μπορεί να μοιάζει με τη φασαρία της πόλης και τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής, μόνο τα φυσικά υλικά και τα φυσικά μοτίβα, καλά και χωρίς περιττό ντεκόρ.

Κρεμαστική πράσινη κουζίνα στυλ χώρας

Κρεατική κουζίνα σε εξοχικό στιλ με μπαρ και πρωινό

Κουζίνα χώρα στυλ

Εξωτική κουζίνα νησιού

Λευκή και μπλε κουζίνα εξοχικού στυλ

Μαύρο και καφέ τοπικό στυλ κουζίνα

Μπεζ και καφέ κουζίνα εξοχικού στυλ

Καφέ κουζίνα εξοχικού στιλ με μπαρ πρωινού

Λευκή και καφέ κουζίνα τοπικής στυλ

Διάταξη

Πώς να σχεδιάσετε το περιβάλλον του χώρου της κουζίνας με το μέγιστο όφελος για την οικοδέσποινα; Το στυλ χώρας προτιμά γωνιακή ή άμεση διάταξη. Αυτή η διάταξη είναι μια πρακτική επιλογή για οποιαδήποτε κουζίνα σε μέγεθος, κατάλληλη ακόμη και για τα μικρότερα δωμάτια. Το τρίγωνο εργασίας (σόμπα, τραπέζι εργασίας, νεροχύτης) σε μια άμεση διάταξη είναι σε μια γραμμή, και θυρίδες, ψυγείο και οικιακές συσκευές από την άλλη. Λοιπόν, αν η απόσταση μεταξύ τους θα μειωθεί στο ελάχιστο, διαφορετικά η διαδικασία παρασκευής για το μαγείρεμα μπορεί να γίνει εξαιρετικά κουραστική.

Corner καφέ που σερβίρεται στην κουζίνα του country style

Στην περίπτωση μιας γωνιακής διάταξης, τα έπιπλα και οι συσκευές είναι τοποθετημένα κατά μήκος παρακείμενων τοίχων. Θεωρείται ότι είναι το πιο βολικό και απαιτητικό, επειδή μια από τις γωνίες του δωματίου γίνεται μια εργονομική ζώνη εργασίας. Θα είναι εξαιρετικά βολικό για την οικοδέσποινα να μαγειρεύει σε μια τέτοια κουζίνα. Όλη η ροή εργασίας γίνεται σε ένα αεροπλάνο, δεν χρειάζεται να τρέχετε οπουδήποτε, απλά πρέπει να δανείσετε ένα χέρι.

Σε περίπτωση που το δωμάτιο έχει μεγάλο μέγεθος, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη διάταξη του νησιού, όπου η επιφάνεια εργασίας βρίσκεται στη μέση του δωματίου και όλα τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές είναι τακτοποιημένα τοποθετημένα κατά μήκος των τειχών. Αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή για την κουζίνα, όπου περισσότερες από μία νοικοκυρά ετοιμάζουν φαγητό, ιδανικό για το μαγείρεμα δείπνου μαζί.

Κουζίνα χώρα στυλ με ένα μεγάλο νησί

Μια κουζίνα σπιτικής κουζίνας πρέπει να είναι φωτεινή και ηλιόλουστη, γι 'αυτό είναι πολύ πρόσφορο να έχουμε μεγάλα παράθυρα μέσω των οποίων διαχέεται ένα τεράστιο ποσό φυσικού φωτός. Ο τεχνητός φωτισμός πρέπει να είναι ζεστός και άνετος, η χώρα της κουζίνας δεν του αρέσουν συσκευές φωτισμού που εκπέμπουν ψυχρό φως. Για να διανέμετε καλά τον φωτισμό, πρέπει να υπάρχουν αρκετοί λαμπτήρες. Το πιο ισχυρό πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στην κεντρική μονάδα εργασίας. Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κανείς σε μια κουζίνα εξοχικού στυλ είναι ένας μεγάλος μενταγιόν πολυτελείας πάνω από το τραπέζι.

Καλή κουζίνα εξοχικού στιλ με τραπεζαρία

Λευκό και καφέ εσωτερικό στυλ κουζίνα κουζίνα

Ξύλινη κουζίνα σε εξοχικό στιλ

Μπεζ Brown Country Style Σετ κουζίνας

Πορτοκαλί και καφέ έπιπλα κουζίνας έπιπλα στυλ

Λευκή και πράσινη κουζίνα εξοχικού στυλ

Καλαίσθητη εξοχική κουζίνα-τραπεζαρία

Στυλ χρώματος κουζίνας

Το χρωματικό σχέδιο του ρουστίκ χώρου της κουζίνας θα πρέπει να είναι ήρεμα παστέλ χρώματα. Φωτεινά χρώματα, τολμηροί συνδυασμοί, γυαλάδα - αυτό είναι ένα ταμπού για μια αίθουσα εξοχικού στυλ. Το ιδανικό χρώμα για το περιβάλλον της κουζίνας είναι καφέ και λευκό, καθώς και τα παράγωγά τους: χρυσοκίτρινο, σοκολάτα, τερακότα, κρέμα, μπεζ, ελεφαντόδοντο.

Λευκά, γκρι και καφέ χρώματα σε εσωτερικό χώρο κουζίνας στυλ

Ως βάση, επιλέξτε 3 χρώματα που είναι κοντά σε τόνο και αραιώστε με ένα πολύ απαλό μπλε ή ανοιχτό πράσινο χρώμα που είναι πολύ συναφές για τη χώρα. Μην το παρακάνετε, ένα θορυβώδες και σκοτεινό δωμάτιο είναι εντελώς αντίθετο με τη βασική έννοια του στυλ. Στο φόντο των σκοτεινών τοίχων, σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε έπιπλα σε σκούρα χρώματα.Οι σκούροι καφέ τοίχοι συνδυάζονται καλύτερα με κρέμα ή χρυσά έπιπλα. Ένα τέτοιο περιβάλλον φαίνεται πιο κομψό και αυξάνει οπτικά τον ελλιπή χώρο.

Διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ σε μια κουζίνα στυλ χώρα

Λευκό, κρέμα και κόκκινα χρώματα σε εσωτερικό χώρο κουζίνας στυλ

Λευκή κουζίνα εξοχικού στυλ

Μικρή κουζίνα της χώρας σε φωτεινά χρώματα

Μπεζ και γκρι κουζίνα σε εξοχικό στιλ

Μπεζ και λευκό σετ ακουστικών

Μπεζ και πράσινη κουζίνα εξοχικού στυλ

Πράσινο, καφέ και λευκό χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Καφέ και άσπρη κουζίνα εξοχικού στυλ

Λευκό και καφέ γωνιακό στυλ κουζίνας

Υλικά διακόσμησης κουζίνας σε στυλ χώρας

Παραδοσιακά, η διακόσμηση αρχίζει με την οροφή και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως, δυστυχώς, αυτό είναι ουσιαστικά το μοναδικό στυλ με το οποίο τα σύγχρονα τέντωμα οροφής θα είναι απολύτως ακατάλληλα. Η καλύτερη επιλογή για μια οροφή αγροτικού στυλ θα είναι ξύλινη επένδυση, σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και συνηθισμένο γύψο ή ζωγραφική είναι κατάλληλο. Η αγαπημένη τεχνική των σχεδιαστών είναι η απομίμηση κορμών, σανίδων ή δοκών. Αλλά μην βιαστείτε, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν τα κύρια θέματα, καθώς οι Ευρωπαίοι είναι υποστηρικτές της μορφοποίησης γύψου και γύψου.

Παρκέ, πλακάκια και βαφή στη διακόσμηση μιας ελαφριάς κουζίνας σε στυλ χώρας

Το δάπεδο επίσης δεν πρέπει να υστερεί από τη γενική ιδέα. Η ιδανική επιλογή γι 'αυτόν θα ήταν ένα παρκέ ή μια σανίδα επικαλυμμένη με βερνίκι. Αλλά μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν κεραμικά πλακίδια και ακόμη και πέτρα που μιμείται το ξύλο.

Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να είναι είναι οι γυαλιστερές επιφάνειες. Με μια μικρή προσφορά χρημάτων, ακόμη και οι τοίχοι που καλύπτονται με επένδυση ή επικολλημένα με ταπετσαρία με μια εικόνα που μιμείται ένα τούβλο ή ένα δέντρο θα κατέβει. Μια άλλη επιλογή είναι υφή ή κανονικό σοβά. Έχοντας δείξει την εφευρετικότητα και τη φαντασία σας, μπορείτε να κάνετε τη δική σας διακόσμηση των τειχών έτσι ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι ορατές οι τοιχοποιίες.

Μπεζ τοίχους σε μια εξοχική κουζίνα

Λευκοί ξύλινοι τοίχοι και καφέ δάπεδο σε μια εξοχική κουζίνα

Κρεμώδης λευκή ζεστή κουζίνα

Μπεζ-καφέ κουζίνα από ξύλο και πέτρα

Καφέ και λευκή κουζίνα

Τούβλο τοίχου σε μια κουζίνα στυλ χώρα

Τούβλα και λευκά και καφέ έπιπλα κουζίνας σε στυλ χώρας

Κρέμα καφέ κουζίνα εξοχικού στυλ με χερσόνησο

Έπιπλα κουζίνας σε ύπαιθρο

Τα έπιπλα στυλ σε ύπαιθρο είναι εσκεμμένη αγένεια και ακόμη και κάποια αμέλεια. Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι ξύλινα ή να αναπαράγουν φυσικό ξύλο. Η επιείκεια, η γοητεία και η απογοήτευση δεν είναι απολύτως ευπρόσδεκτες.

Μικρό καφέ στυλ της χώρας

Ελάχιστη επιφανειακή επεξεργασία επίπλων, βιτρό, ξυλογλυπτική ή ζωγραφική - αυτό το είδος της χώρας σας περιμένει από εσάς. Κυρίως στις αγροτικές κουζίνες, η έμφαση δίνεται στην τραπεζαρία και την εστία. Στην ιδανική περίπτωση, εάν το δωμάτιο έχει μια πραγματική σόμπα, αν όχι, τότε ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι κατάλληλο.

Vintage έπιπλα ή ρετρό στυλ έπιπλα μπορεί να προσθέσει στυλ στο περιβάλλον. Και για μια άνετη ολοκλήρωση του εσωτερικού σε ρουστίκ στυλ, θα χρειαστείτε παλιά πιάτα, σετ, πιάτα και γλάστρες - αυτό ακριβώς χρειάζεστε σε μια άνετη και ζεστή κουζίνα.

Vintage έπιπλα κουζίνας σε στυλ χώρας

Κρεμαστά έπιπλα κουζίνας

Χωριό διακόσμησης τραπεζαρίας

Λευκή πρόσοψη μιας μονάδας κουζίνας σε ύπαιθρο

Τούρκο διακόσμηση στην κουζίνα στυλ χώρα

Ανοιχτό πράσινο ποδιά στην κουζίνα του country style

Μικρή κουζίνα με γωνιακό στυλ

Πέτρινο τοίχο διακόσμηση σε μια εξοχική κουζίνα

Λευκό και καφέ εσωτερικό κουζίνα κουζίνας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)