Ξύλινες πάγκοι κουζίνας (29 φωτογραφίες)

Στη διαδικασία επιλογής ενός προϊόντος, όπως είναι ένα ξύλινο πάγκο από ξύλο, οι περισσότεροι αγοραστές εστιάζουν κυρίως στο σχεδιασμό του αντικειμένου και την αξία του. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο πάγκος είναι πολύ ανθεκτικός, με μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή λειτουργικότητα.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε λεπτομερώς πολλά θέματα:

 1. Πώς να επιλέξετε ένα πάγκο σε ένα ξύλινο μπάνιο ή στην κουζίνα;
 2. Πώς να επιλέξετε ένα πάγκο για μια λευκή κουζίνα;
 3. Countertop σχήμα: είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα στρογγυλό πάγκο ή ένα ορθογώνιο σχήμα;
 4. Διαθέτει πάγκους από σκούρο και ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των countertops

Αρχικά, σχεδόν κάθε πάγκος κάτω από τα ακουστικά της κουζίνας ήταν από ξύλο κοπής. Ωστόσο, μετά την εμφάνιση νέων καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής, καθώς και νέων υλικών, οι μέθοδοι για την τελική επεξεργασία των κουζινών εργασίας από στερεά υλικά έγιναν πολύ πιο ποικίλες.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Υπάρχουν πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία κατασκευής του προϊόντος.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκοι τεχνητών πέτρων

Αυτά τα είδη επίπλων διακρίνονται από την αντοχή τους. Είναι αλήθεια ότι η καλή ποιότητα είναι ο λόγος για το υψηλό κόστος του προϊόντος. Όταν χρησιμοποιείτε πέτρινους πάγκους, απαγορεύεται η τοποθέτηση καυτών αντικειμένων πάνω τους.

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκοι από ξύλο

Πάγκοι από ξύλο, συγκεκριμένα μοριοσανίδες, με πλαστική επένδυση. Αυτή η ποικιλία των countertops θεωρείται σήμερα το πιο δημοφιλές στην αγορά. Μια τέτοια απαίτηση εξηγείται από ένα αποδεκτό κόστος, ένα υψηλό επίπεδο αντοχής, μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, καθώς και την τελική υφή.

Πάγκος στην κουζίνα

Κεραμικές πάγκοι εργασίας

Χρησιμοποιούνται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, επειδή ο κύριος σχεδιασμός κουζίνας πρέπει να είναι σύμφωνος με τη διακόσμηση της επιφάνειας των χώρων της κουζίνας. Για παράδειγμα, μια ρετρό διακόσμηση με κεραμικά πλακίδια στην επιφάνεια του δαπέδου, καθώς και οι τοίχοι της κουζίνας.

Πάγκος από ανοξείδωτο ατσάλι

Πάγκοι από χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται κυρίως στο σχεδιασμό κουζινών επαγγελματικού τύπου, διότι η χρήση ενός έπιπλα κατασκευασμένου από ένα τέτοιο υλικό μπορεί να μην είναι απολύτως κατάλληλο. Επίστρωση αυτού του είδους στις συνθήκες του διαμερίσματος μπορεί να δώσει τη διακόσμηση της κουζίνας μια πολύ επίσημη εμφάνιση.

Μεταλλικό πάγκο

Πάγκοι από μασίφ ξύλο

Με τη βοήθεια μιας ξύλινης συστοιχίας κατασκευάζεται ένας πάγκος από φυσικό ξύλο. Αυτά τα προϊόντα απαιτούν πολύ προσεκτική φροντίδα και σεβασμό.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας από ξύλο

Πάγκοι από πλαστικές ύλες

Αντιπροσωπεύουν την τελευταία έκδοση του καλύμματος της κουζίνας. Έχει ένα υψηλό επίπεδο αντοχής, καθώς και ένα μεγάλο σύνολο λειτουργιών.

MDF επιφάνεια εργασίας κουζίνας

Ακρυλικά countertops

Οι ακρυλικές επιφάνειες αντιπροσωπεύουν το πιο δημοσιονομικό μοντέλο επιχρισμάτων για την κουζίνα.

Γυάλινο πάγκο

Γυαλί countertops

Η γυάλινη επίστρωση χρησιμοποιείται μόνο σε ακουστικά τύπου σχεδιαστών, καθώς και σε χώρους κουζίνας που χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα και όχι σπάνια.

Τα υψηλής ποιότητας ένθετα από γυαλί μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης κουζίνας. Δεν συνιστάται η χρήση συστοιχιών επίστρωσης γυαλιού.

Γυάλινη επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα

Πάγκος στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν;

Κατά την επιλογή μιας επιφάνειας κουζίνας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα βασικά σημεία:

 1. Αντοχή στην υγρασία. Αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική, επειδή το πλύσιμο των πάγκων πραγματοποιείται αρκετά συχνά.
 2. Η επιφάνεια του πάγκου πρέπει να γερνάει όταν χρησιμοποιείτε επιθετικά απορρυπαντικά.
 3. Η δυνατότητα εγκατάστασης της επικάλυψης μόνοι σας. Δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι συμμετέχοντες.
 4. Τώρα, ένα υψηλό επίπεδο δημοτικότητας ήταν σε θέση να αποκτήσουν countertops που δημιουργήθηκαν με βάση μια σταθερή σειρά. Ένας μικρός αριθμός αρθρώσεων του δείγματος των άκρων δίνει στην κύρια επιφάνεια ένα υψηλό επίπεδο αντοχής, ανθεκτικότητας και ευκολίας χρήσης.
 5. Είναι απαραίτητο ο βασικός σχεδιασμός του προϊόντος να συνδυάζεται αρμονικά με τον βασικό σχεδιασμό του δωματίου.

Για το λόγο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακές συσκευές είναι ενσωματωμένες στον πάγκο, πρέπει να σημειωθεί ότι η επιφάνεια πρέπει να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες (δίπλα στη σόμπα). Είναι επίσης σημαντικό να έχετε υψηλή αντίσταση στην υγρασία (στην περιοχή πλύσης).

Εγκαθιστώντας τον πάγκο με ανεξάρτητο τρόπο, συνιστάται στον τεχνικό εγκατάστασης να παρακολουθεί το βίντεο με οδηγίες και αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία εγκατάστασης όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Πάγκος στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μοντέρνων countertops

Το υλικό βάσει του οποίου κατασκευάζονται οι πάγκοι επιλέγεται σύμφωνα με το στυλ του κύριου σχεδιασμού των χώρων, καθώς και με τις οικονομικές δυνατότητες.

Οι ποικιλίες των πάγκων κουζίνας παρουσιάζονται σε τεράστια ποικιλία. Στα καταστήματα τύπου κτιρίων και επίπλων, μπορείτε να βρείτε τις επιλογές που είναι οι πλέον κατάλληλες για τον προϋπολογισμό του χρήστη και τις απαιτήσεις του.

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκοι από τσιμέντο με πλαστική επένδυση

Οι πάγκοι από πλατό με πλαστική επένδυση είναι η πιο προσιτή επιλογή επίστρωσης για κουζίνες.

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκος στην κουζίνα

Η τεχνολογία παραγωγής εγγυάται ότι το υλικό θα είναι ανθεκτικό και θα είναι επίσης ανθεκτικό στην υγρασία. Ένα πλαστικό στρώμα εφαρμόζεται στην μοριοσανίδα υπό πολύ υψηλή πίεση.

Για το λόγο ότι η τεχνολογία πρέπει να προβλέπει την κάλυψη ενός κεραμιδιού συνεχούς δείγματος, αυτή η σειρά πραγμάτων μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αντοχή στο νερό, καθώς και αντίσταση στη θερμότητα του ίδιου του επιφανειακού στρώματος.

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκος στην κουζίνα

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλοί αδίστακτοι κατασκευαστές προτιμούν να πλαστικοποιούν μόνο την μπροστινή και την κορυφή του κεντρικού πίνακα, άλλα μέρη του πάνελ είναι εντελώς ακατέργαστα. Το κόστος αυτών των countertops είναι πολύ μικρό, αλλά η περίοδος των υπηρεσιών τους είναι αρκετά σύντομη.

Πάγκος στην κουζίνα

Πάγκος στην κουζίνα

Τα πιο εντυπωσιακά πλεονεκτήματα τέτοιων countertops μπορούν να θεωρηθούν ιδιότητες της ακόλουθης φύσης:

 • Υψηλή υγιεινή κατά τη λειτουργία. Δεν υπάρχει απορρόφηση οσμών τρίτων, υπάρχει ευκολία καθαρισμού όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά απορρυπαντικά.
 • Υψηλό επίπεδο αντοχής στην υγρασία και διάφορους τύπους σοκ.
 • Λογικό κόστος.
 • Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για την εφαρμογή του ντεκόρ.
 • Η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση των countertops με τα χέρια σας.
 • Η δυνατότητα χρήσης δίσκου απόσταξης, δηλ. Ειδικό παρέμβυσμα από καουτσούκ, το οποίο εμποδίζει τη διείσδυση υγρού στο άνοιγμα μεταξύ των κύριων συνδέσμων.

Πάγκος στην κουζίνα

Κουζίνα με βανίλια με ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Πάγκοι τεχνητών πέτρων

Αυτός ο τύπος προϊόντος δημιουργείται με βάση 2 διαφορετικά υλικά. Αυτό είναι συσσωματωμένο και ακρυλικό. Αυτό το μίγμα από ουσίες ορυκτών δειγμάτων εμποτίζεται με ειδικές ρητίνες.

Επιτραπέζια επιφάνεια από ξύλο και πέτρα

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι διαδικασίες παραγωγής συνεπάγονται εντελώς διαφορετικές συνθέσεις αυτού του υλικού:

 • Σταθεροποιητές.
 • Διαφορετικός τύπος βαφών.
 • Ουσίες τύπου Binder.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)