Κουζίνα σε σοφίτα (50 φωτογραφίες): μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι και διακόσμηση

Loft είναι μια σοφίτα-σοφίτα περιοχή στο εσωτερικό σχεδιασμό. Την αυγή της εμφάνισης του στυλ, τα διακριτικά χαρακτηριστικά του θεωρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις. Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Αμερική, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εξοπλίσουν εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτηθούν ξεχωριστές κατοικίες. Χάρη σε αυτό, εμφανίστηκε ένα σχέδιο πατάρι. Μετά από αρκετές δεκαετίες, ο εσωτερικός σχεδιασμός σε αυτό το στυλ έχει γίνει δημοφιλής όχι μόνο ανάμεσα σε φτωχούς φοιτητές αλλά και ανάμεσα σε πλούσιους ανθρώπους.

Όμορφη κουζίνα μεγάλης σοφίτας

Κουζίνα με καφέ και μαύρη σοφίτα

Καφέ και μαύρη σοφίτα νησιώτικη κουζίνα

Πλεονεκτήματα της σοφίτας για τη διευθέτηση της κουζίνας

Το σύγχρονο βιομηχανικό ύφος θα προσελκύσει όσους αγαπούν την αφθονία του φυσικού φωτός και τα καλά αεριζόμενο δωμάτια. Μια υψηλή λευκή οροφή δημιουργεί έναν επιπλέον όγκο χώρου στην κουζίνα, το καθιστικό και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Ένα από τα σαφή πλεονεκτήματα της σοφίτας είναι ότι τα μηχανικά συστήματα δεν χρειάζεται να είναι κρυμμένα ή να καλύπτονται. Η κουζίνα μπορεί να γεμίσει με τέτοια στοιχεία - ξύλινα δοκάρια στην οροφή, σωλήνες, στέγες και πόλους στήριξης. Μια μεγάλη κουκούλα χρωμίου μπορεί να βρίσκεται πάνω από τη σόμπα. Η ποδιά κουζίνας μπορεί να παραμείνει υπό μορφή τοιχοποιίας, χωρίς τη χρήση υλικών φινιρίσματος εδώ.

Μικρή κουζίνα σοφίτας

Η κουζίνα σε στιλ σοφίτας είναι η έλλειψη εξεζητημένης διακόσμησης. Η εσωτερική διακόσμηση θα πρέπει να γίνεται σε σιωπηρούς ήρεμους τόνους. Τέτοια χρώματα είναι κατάλληλα - γκρι, μπλε, καφέ, άσπρο. Τα παράθυρα και οι πόρτες της κουζίνας πρέπει να είναι απλά και απλά. Δημιουργήστε παράθυρα όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά.

Οθόνες και διαμερίσματα θα σας βοηθήσουν να διαιρέσετε την κουζίνα σε διάφορες ζώνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε διαμέρισμα στούντιο. Χάρη στη χάραξη ζωνών, θα έχετε ένα ξεχωριστό μέρος για το μαγείρεμα και μια τραπεζαρία. Εάν χρειάζεται να χωρίσετε το χώρο καθιστικού από την κουζίνα, είναι επίσης κατάλληλες οι οθόνες και τα χωρίσματα.

Mint γκρίζα σοφίτα κουζίνα στυλ

Ο σχεδιασμός κουζίνας στο στυλ σοφίτας περιλαμβάνει τη χρήση των απλούστερων υλικών - ακατέργαστου ξύλου, σκυροδέματος και τούβλου, γυαλιού, μετάλλου. Πλακάκι που μιμείται ξύλο και τούβλο είναι επίσης αποδεκτή.

Στούντιο διαμέρισμα σε βιομηχανικό στυλ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αποθηκεύσετε στην εσωτερική διακόσμηση. Τα υλικά που είναι απαραίτητα για το φινίρισμα κουζίνας τύπου σοφίτας είναι διαθέσιμα σε όλους.

Κουζίνα με γκρίζα γκρίζα σοφίτα

Κομψά σκαμπό μπαρ στην κουζίνα σε στυλ πατάρι

Κομψή φωτεινή κουζίνα

Κουζίνα σε σοφίτα

Μαύρο και καφέ έπιπλα στυλ σοφίτα

Λειτουργική κουζίνα σοφίτας

Χαρακτηριστικά βιομηχανικού σχεδιασμού

Το στυλ σοφίτας είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια. Αλλά ακόμη και οι τυπικές εγκαταστάσεις μπορούν να δοθούν στα χαρακτηριστικά ενός βιομηχανικού στυλ. Επιπλέον, χάρη στον άφθονο φωτισμό, ο χώρος της κουζίνας μπορεί να διευρυνθεί κάπως.

Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή, μπορείτε να την συνδυάσετε με μια loggia ή ένα μπαλκόνι. Ταυτόχρονα, ο χώρος του θα αυξηθεί σημαντικά, μεγάλα παράθυρα θα εμφανιστούν σε αυτό. Η μικρή κουζίνα σοφίτας θα λάβει περισσότερο φυσικό φως. Στο σαλόνι μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι, οπότε η τραπεζαρία θα μετακινηθεί εδώ.

Κουζίνα σκεπαστή με τραπεζαρία

Το βιομηχανικό στυλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τον φωτισμό. Η κουζίνα δεν πρέπει μόνο να έχει τεράστια παράθυρα, αλλά και πολλές πηγές τεχνητού φωτός. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυελαίους, απλίκες, συμβατικούς ή προβολείς. Δεν μπορείτε να κρεμάσετε κουρτίνες ή κουρτίνες στα παράθυρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οριζόντια περσίδες ή απλές κουρτίνες με μια ευθεία κοπή.

Για το φινίρισμα του δαπέδου, ακατέργαστο σκυρόδεμα, φυσικό ξύλο, πέτρινα πλακίδια είναι κατάλληλα.Αν έχετε παλιά σανίδα παρκέ στο πάτωμα, μπορεί να ισοπεδωθεί και να καλύπτεται με ματ βερνίκι. Το baseboard πρέπει να έχει τον ίδιο τόνο με τους τοίχους. Η ποδιά κουζίνας και το πάτωμα μπορεί να είναι πλακάκια. Η ποδιά μπορεί επίσης να γίνει με γύψο και βαφή ανθεκτική στην υγρασία.

Κουζίνα με τραπεζαρία από σοφίτα

Τα έπιπλα κουζίνας θα πρέπει να είναι λειτουργικά, με στυλ του μινιμαλισμού, όχι πολύ ογκώδη. Η πρόσοψη των ντουλαπιών πρέπει να είναι σταθερή. Οι γυάλινες ή πέτρινες countertops θα χωράνε στο εσωτερικό, τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο ή μέταλλο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πτυσσόμενες καρέκλες.

Τα έπιπλα αντίκες είναι επίσης σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις, αλλά θα πρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Το εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με άνετες πολυθρόνες, έναν μικρό καναπέ, ένα μπουφέ, που έχει μια ημιδιαφανή πρόσοψη. Γωνιακά έπιπλα είναι κατάλληλα για μια μικρή κουζίνα.

Κουζίνα σε στυλ lounge με νησί

Μαύρη και καφετιά σοφίτα με σοφίτα

Emerald μαύρο σετ κουζίνας

Μαύρο-καφέ εσωτερικό κουζίνα

Λευκό και καφέ εσωτερικό της κουζίνας

Κρεβατοκάμαρα κουζίνας τύπου σοφίτας

Έπιπλα

Τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών επίπλων είναι η συνοπτικότητα και η λειτουργικότητα. Τις περισσότερες φορές, στο εσωτερικό μπορείτε να βρείτε ερμάρια απλής μορφής, αναδιπλούμενες καρέκλες από ξύλο, ένα τραπέζι στο ύφος του μινιμαλισμού. Η πρόσοψη των ντουλαπιών πρέπει να έχει κρυφές λαβές.

Οι συσκευές κουζίνας είναι προτιμότερες από τον ενσωματωμένο τύπο, αλλά η κουκούλα δεν πρέπει να είναι κρυμμένη. Η πρόσοψη των επίπλων πρέπει να συνδυαστεί με τις πόρτες του εξοπλισμού.

Λευκή μονάδα κουζίνας με μεταλλικό πάγκο στην κουζίνα σοφίτας

Αρχικές πλαστικές καρέκλες μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στη μπάρα. Αυτά θα αποτελέσουν το επίκεντρο στο εσωτερικό. Για την κουζίνα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε καρέκλες με μεταλλικό σκελετό και ξύλινο κάθισμα σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα.

Η κλασική κουζίνα σοφίτας στυλ σας επιτρέπει να συνδυάσετε σπάνια έπιπλα με σύγχρονες οικιακές συσκευές. Σε αντίθεση με τα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές πρέπει να έχουν διαστάσεις, όπως στα εστιατόρια.

Βουργουνδίνα κουζίνα με πανοραμική θέα στη σοφίτα

Το στυλ σοφίτας χαρακτηρίζεται από ανοιχτό έπιπλο, το οποίο δεν έχει πρόσοψη. Επομένως, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ντουλάπια και ράφια που παρουσιάζουν πιάτα και αξεσουάρ κουζίνας.

Οι καρέκλες και τα άλλα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, χωρίς περίπλοκες λεπτομέρειες.

Γκρίζο-πράσινο σοφίτα κουζίνα

Μεταλλική κουζίνα με ξύλινες πάγκες με ντουλάπες και σοφίτες

Μικρή γκρίζα κουζίνα

Έπιπλα αντίκες σοφίτα

Λευκά και καφέ έπιπλα κουζίνας σοφίτας

Γκρίζα κουζίνα με νησί στην κουζίνα σοφίτας

Τελειώστε

Στο εσωτερικό της βιομηχανικής κουζίνας, μπορείτε να αφήσετε έναν από τους τοίχους με γυμνό μπετόν ή τούβλο. Εάν για άλλα σχέδια αυτό είναι κακό τρόπο, για μια σοφίτα η έλλειψη διακόσμησης στους τοίχους είναι ένα σήμα κατατεθέν. Το τούβλο μπορεί να αντικατασταθεί από μιμούμενο τούβλο.

Η διακόσμηση τοίχων μπορεί να γίνει σε απλά χρώματα - λευκό, γκρι, ανοιχτό καφέ. Η σκιά των τοίχων θα πρέπει να συνδυάζεται με οικιακές συσκευές, δάπεδα, έπιπλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αποδεκτές ταπετσαρίες ταπετσαρίας που μιμούνται τούβλα.

Τοίχοι από τούβλα στο σαλόνι κουζίνας

Ένα ξεχωριστό θέμα είναι η ποδιά της κουζίνας. Για την τοποθέτησή του, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά πλακίδια με ψεκασμό που προσομοιώνουν το χρώμα του χρώματος. Η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα. Μια ποδιά από τούβλα έχει επίσης το δικαίωμα ύπαρξης. Μπορεί να αντικατασταθεί από τούβλα που μιμούνται κεραμίδια, λευκά ή ελαφρά ορθογώνια κεραμίδια. Η ποδιά και το δάπεδο μπορούν να τοποθετηθούν με τα ίδια πλακίδια με το ίδιο μοτίβο.

Λευκοί τοίχοι στην κουζίνα σοφίτας

Για να αυξηθεί οπτικά ο χώρος, το ανώτατο όριο στην κουζίνα είναι βαμμένο λευκό. Αυτή η τεχνική είναι επίσης κατάλληλη για το καθιστικό. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ξύλινα δοκάρια ή μεταλλικούς σωλήνες στην οροφή. Έτσι, το διαμέρισμα στούντιο θα βρει την πλησιέστερη ατμόσφαιρα.

Τα πιο κατάλληλα καλύμματα δαπέδου είναι laminate και παρκέ. Το δέντρο πρέπει να είναι ματ, θυμίζοντας μη επεξεργασμένο. Ως επένδυση δαπέδου, κατάλληλη είναι και η πέτρα που μιμείται πλακάκια.

Λευκοί και τοίχοι από τούβλα στο εσωτερικό του σαλόνι-κουζίνα στο σαλόνι

Γκρίζα και κίτρινη σοφίτα σοφίτα κουζίνα

Τοίχος με διακοσμητικά τούβλα στην κουζίνα

Λευκοί τοίχοι και οροφή στην κουζίνα σοφίτας

Λευκό και τοίχο από τούβλα στην κουζίνα

Μαύρο και γκρι τοίχο στην κουζίνα σοφίτας

Κουρτίνες

Αρχικά, η σοφίτα δεν προέβλεπε την ύπαρξη κουρτινών στα παράθυρα, καθώς ο σχεδιασμός υπονοεί τη μέγιστη ποσότητα φωτός στο εσωτερικό. Αλλά αν ένα διαμέρισμα στούντιο ή ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο, αυτός ο κανόνας είναι δύσκολο να παρατηρηθεί. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για διακόσμηση παραθύρων:

  • Ιαπωνικά κουρτίνες.
  • ευθεία στα μάτια μέχρι το πάτωμα.
  • ρολά.

Σκούρο γκρι κουρτίνες κουζίνας σοφίτας

Κατάλληλα υλικά είναι το βαμβάκι, η οργάντζα, το μετάξι, η ταφτάτα. Ιδανικό για σοφίτες - κουρτίνες με μεταλλική επιφάνεια. Κατάλληλα χρώματα - λευκά, γκρι, παστέλ χρώματα. Τις περισσότερες φορές, τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με απλές κουρτίνες. Κουρτίνες με συνοπτικά στοιχεία είναι επίσης αποδεκτές.

Μικρή κουζίνα χωρίς σοφίτα

Ρωμαϊκές κουρτίνες σε μια φωτεινή κουζίνα σοφίτας

Κρέμα κουρτίνες μαυρίσματος στην κουζίνα στο στυλ πατάρι

Λευκά ρολά στην κουζίνα σοφίτας

Διαμέρισμα στούντιο σε στιλ σοφίτας

Σε ένα μεγάλο διαμέρισμα χωρίς χωρίσματα, η κουζίνα μπορεί να διαχωριστεί χρησιμοποιώντας έναν τοίχο με επένδυση από τούβλα ή γυάλινες πλάκες. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έπιπλα - καρέκλες και ένα τραπέζι, καναπέ. Στο χώρο της κουζίνας μπορείτε να τοποθετήσετε το δάπεδο με διαφορετικό υλικό. Το γωνιακό διαμέρισμα έχει περισσότερα παράθυρα, επομένως είναι πιο κατάλληλο για διακόσμηση στο στυλ σοφίτας.

Κουζίνα σε ένα στούντιο διαμέρισμα σοφίτα στιλ

Το σαλόνι μπορεί να χωριστεί από την κουζίνα στο μπαρ. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά από τους σύγχρονους σχεδιαστές. Το σαλόνι και η τραπεζαρία μπορούν να χωριστούν με φωτισμό. Στην κουζίνα, μπορείτε να κρεμάσετε βολβούς σε μακριά κορδόνια που μοιάζουν με βιομηχανικά φώτα. Οι αποχρώσεις και η κουκούλα μπορούν να κατασκευαστούν από ένα μέταλλο.

Loft είναι ένα στυλ που οι λάτρεις της ρομαντικής provence σε ένα διαμέρισμα είναι απίθανο να εκτιμήσουν. Αλλά οι οπαδοί του μινιμαλισμού και της hi-tech θα θέλουν σίγουρα να ολοκληρώσουν την κουζίνα τους σε βιομηχανικό στυλ.

Κουζίνα σε σοφίτα σε διαμέρισμα στούντιο

Κουζίνα διακόσμηση στο στυλ πατάρι από τα φυτά

Μεγάλη ασυνήθιστη κουζίνα σοφίτας

Κομψή, αυθεντική κουζίνα σοφίτας

Κομψή μαύρη και άσπρη κουζίνα σοφίτας

Ευρύχωρο στούντιο διαμέρισμα σε σοφίτα

Κομψή κουζίνα με ένα νησί σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Καλή κουζίνα σε ένα στούντιο διαμέρισμα σε στιλ σοφίτας

Λευκή κουζίνα σε διαμέρισμα σε σοφίτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)