Θήκη μαχαιροπίρουνα: ενδιαφέρον σχέδια (20 φωτογραφίες)

Ο δίσκος μαχαιροποιίας στο συρτάρι είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο σε κάθε κουζίνα, επειδή όλα τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να είναι τοποθετημένα όσο το δυνατόν πιο εργονομικά. Είναι σημαντικό να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ένα συνηθισμένο δίσκο αποθήκευσης είναι ο ευκολότερος εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε παραγγελία στην κουζίνα. Κυρίως οι δίσκοι ταιριάζουν με τον τόνο των επίπλων ή έχουν ουδέτερο χρώμα.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Κάθε νοικοκυρά ονειρεύεται ότι τα πάντα στην κουζίνα ήταν τακτοποιημένα στα ράφια. Εάν πλησιάζετε την οργάνωση του χώρου της κουζίνας με φαντασία, τότε ακόμα και η πιο απλή μαγειρική μπορεί να μετατραπεί σε μια συναρπαστική διαδικασία.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ένα δίσκο μαχαιροπίρουνα που να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Η καταναλωτική αγορά διαθέτει μια πλούσια επιλογή αυτών των ειδών. Σε αυτό το κουτί, εκτός από τα συνηθισμένα κουτάλια και πιρούνια με μαχαίρια, μπορείτε να βάλετε πολλά χρήσιμα μικρά πράγματα.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Τι είναι ένα δίσκο μαχαιροπίρουνα;

Τα συρτάρια μαχαιροπίρουνα είναι ένα συμπαγές συρτάρι που χωρίζεται σε τμήματα. Ο αριθμός των τμημάτων μπορεί να διαφέρει. Τα τμήματα βοηθούν στην εκτέλεση ταξινόμησης υψηλής ποιότητας των συσκευών. Κάθε τμήμα πρέπει να αποθηκεύει ένα συγκεκριμένο τύπο οργάνου. Χρησιμοποιώντας έναν τέτοιο δίσκο, μπορείτε να βρείτε γρήγορα και γρήγορα τη σωστή συσκευή.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Ο δίσκος επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους του συρταριού της κουζίνας, οπότε προτού πάτε να αγοράσετε αυτό το χώρο αποθήκευσης, πρέπει να μετρήσετε τις παραμέτρους του σετ κουζίνας.

Εάν έχετε ένα μεγάλο συρτάρι κουζίνας, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα ευρύχωρο δίσκο που μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει όχι μόνο πιρούνια και κουτάλια, αλλά και ένα χτύπημα, κουτάλι με σχισμές, σπάτουλες και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Ένα τέτοιο πρακτικό κουτί όχι μόνο προετοιμάζει και αποθηκεύει μαγειρικά σκεύη, αλλά και εκτελεί μια άλλη σημαντική λειτουργία: πραγματοποιεί ξήρανση των μαχαιροπήρουνων. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, το υγρό δεν φτάνει στη λεπτή επιφάνεια των επίπλων και οι συσκευές στεγνώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Τα δοχεία μαχαιροποιίας μπορούν να είναι στενά και ευρεία. Κατά κανόνα, είναι στην περιοχή των 300-1200 mm. Σήμερα, μοντέλα εξοπλισμένα με αναδιπλούμενα τμήματα, τα οποία βρίσκονται στις πλευρές, είναι σε μεγάλη ζήτηση. Ένας τέτοιος δίσκος μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο πλάτος του θαλάμου.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Βασικά υλικά κατασκευής

Η επιλογή υλικού πρέπει να προσεγγιστεί σωστά. Οι σύγχρονοι δίσκοι κατασκευάζονται με υλικά όπως το πλαστικό, το ξύλο, ο ανοξείδωτος χάλυβας. Εξετάστε τα οφέλη κάθε υλικού.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Πλαστικά

Το πλαστικό είναι το πιο δημοφιλές και ανθεκτικό υλικό, έχει μικρό βάρος και είναι φθηνό. Ο σχεδιασμός των πλαστικών μοντέλων είναι διαφορετικός. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα ένθετο κατάλληλο για χρώμα και σχεδιασμό.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Ανοξείδωτο ατσάλι

Επίσης για τα μαχαιροπίρουνα, ένας δίσκος ανοξείδωτου χάλυβα μπορεί να είναι μια τέλεια λύση. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, ανθεκτικό σε υγρά περιβάλλοντα, ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν αντιδρά με χημικά. Τα μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ακριβότερα από τα πλαστικά προϊόντα, αλλά έχουν το μειονέκτημα ενός υψηλού επιπέδου θορύβου κατά τη λειτουργία.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Δέντρο

Οι ξύλινοι δίσκοι δεν είναι πολύ δημοφιλείς.Αποκομίζονται από γνώστες φυσικών υλικών. Τέτοιοι δίσκοι γεμίζουν την κουζίνα με ζεστασιά. Τα ξύλινα μοντέλα απαιτούν προσεκτική φροντίδα, καθώς υπόκεινται στην επίδραση του μύκητα. Επίσης, το δέντρο δεν συμπαθεί την υγρασία. Από μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, διογκώνεται και παραμορφώνεται. Το δέντρο για τους δίσκους δεν επιλέγεται πλέον για την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων, αλλά λόγω της υψηλής αισθητικής απόλαυσης.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Σήμερα στην αγορά των καταναλωτών μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία από αποκλειστικές επιλογές για δίσκους για την κουζίνα. Για παράδειγμα, για να γεμίσετε το δωμάτιο με άνεση, προσθέστε μια συστροφή, δώστε προσοχή στα ένθετα για τα μαχαιροπήρουνα από πέτρα, επενδυμένα σε ύφασμα, βελούδο. Ωστόσο, αυτά τα συρτάρια είναι πιο κατάλληλα για την αποθήκευση συλλεκτικών μαχαιροπίρουνα και όχι για την επίλυση καθημερινών λειτουργικών εργασιών.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Πώς να επιλέξετε ένα κουτί για το στυλ της κουζίνας;

Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή ενός δίσκου, που βασίζεται στη λύση στυλ της κουζίνας. Έτσι, αν η κουζίνα είναι κατασκευασμένη σε σκανδιναβικό στιλ, τότε ένα συρτάρι για τις συσκευές από ξύλο είναι τέλειο. Ο σχεδιασμός χώρου υψηλής τεχνολογίας θα συνδυάζεται τέλεια με τον πρακτικό δίσκο ανοξείδωτου χάλυβα. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους και τα κλασικά, βολικά μοντέλα από πλαστικό επιλέγονται κυρίως.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Σήμερα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε διπλούς δίσκους δύο επιπέδων για την αποθήκευση μαχαιροπίρουνα. Ένα διπλό δίσκο μαχαιροπίρουνα βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου Υπάρχουν επίσης συνδυασμένα μοντέλα που μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά ταυτόχρονα, για παράδειγμα, από ξύλο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Όσο περισσότερα τμήματα αποθήκευσης έχει ο δίσκος, τόσο πιο βολικό και πρακτικό θα είναι η κουζίνα. Αν δεν έχετε αρκετά ένθετα, τότε μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον τμήματα. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης του επιθυμητού στοιχείου. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ένθετα πρέπει να φροντίζονται σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Τα κιβώτια πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά. Επίσης, μην ξεχάσετε να πλύνετε τον πίνακα στον οποίο βρίσκεται ο δίσκος.

Δίσκος μαχαιροπίρουνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)