Έξτρα κουκούλες για την κουζίνα: οι λεπτές αποχρώσεις της επιλογής του καλύτερου μοντέλου (25 φωτογραφίες)

Αυτός ο εξοπλισμός έχει πάψει να είναι πολυτέλεια και έχει μετατραπεί σε απαλλαγή σχεδόν βασικών αναγκών - είναι μια κεκλιμένη κουκούλα που μπορεί να αερίσει πλήρως ένα δωμάτιο οποιουδήποτε τετραγώνου με ελάχιστη απώλεια χρήσιμου χώρου. Είναι σημαντικό αυτά τα συμπαγή μοντέλα να μην επιβαρύνουν το εσωτερικό και να ανταποκρίνονται πλήρως στις ευθύνες τους. Συνήθως, η βαθμολογία των κριτικών εδώ βασίζεται όχι μόνο στη λειτουργικότητα, αλλά και στις δυνατότητες του στυλ, την παρουσία πρόσθετων επιλογών.

Λευκή κεκλιμένη κουκούλα

Μαύρη κεκλιμένη κουκούλα

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κεκλιμένοι απορροφητήρες ποικίλλουν σε μέγεθος και σχήμα, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Κουκούλα με διαγώνιο πίνακα

Χαρακτηριστικά κουζίνας με κλίση κουκούλες

Οι κεκλιμένες κουκούλες πήραν το όνομά τους επειδή οι διαγώνιες πλάκες βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με την εστία και γι 'αυτό είναι τόσο αποτελεσματικές για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και του ατμού επεξεργασίας. Αυτή η παράσταση είναι πολύ δημοφιλής στην οργάνωση σύγχρονων εσωτερικών χώρων, είναι μικρό σε μέγεθος και παρουσιάζεται σε διάφορες αποχρώσεις (το μαύρο γυαλί είναι το πιο απαιτητικό από αυτά).

Απομακρυσμένη κουκούλα

Έξω καπό στην αρχική σχεδίαση

Ως βασικά υλικά για κουκούλες, κεραμικά, διάφορα μέταλλα, γυαλί και πλαστικό χρησιμοποιούνται. Οι καινοτόμες πλάγιες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με οθόνη υγρών κρυστάλλων, η οποία απλοποιεί σημαντικά τη διαχείριση, χάρη στην οποία καταλαμβάνουν μια αξιόλογη πρώτη θέση στις αξιολογήσεις των χρηστών.

Έξτρα κουκούλα

Υψηλής τεχνολογίας καπό με κλίση

Τα πιο βολικά για χρήση αναγνωρίστηκαν ως απομακρυσμένες και αισθητηριακές παραλλαγές, καθώς και εκείνες στις οποίες υπάρχουν εργαλεία για την προσαρμογή της γωνίας τοποθέτησης.

Έξυπνο κουκούλα

Έξω κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των καταναλωτών, η κεκλιμένη κουκούλα για την κουζίνα είναι πολύ ισχυρή, αλλά σε σύγκριση με άλλα είδη προϊόντων, το επίπεδο θορύβου παραμένει υψηλό. Αντιμετωπίζει καλά τόσο την ατμοσφαιρική ρύπανση όσο και τις συγκεκριμένες οσμές που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Κουκούλα με κλίση

Κόκκινη κλίση κουκούλα

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Η απόδοση του εξοπλισμού δεν εξαρτάται από το σχήμα της δομής, προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιστη κεκλιμένη κουκούλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων του φίλτρου και η ισχύς του κινητήρα. Συγκεκριμένα, ένας καλός λόγος για να αγοράσετε ένα άμεσο μοντέλο θα ήταν η επιθυμία του να τον εξοπλίσει σε ένα ντουλάπι τοίχου, αν δεν υπάρχει άλλη θέση στην κουζίνα. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή στις διαγώνιες παραλλαγές που έχουν ελκυστικό σχεδιασμό και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Μικρή κουκούλα με κλίση

Ισχυρό καπό με κλίση

Τα ευρύχωρα δωμάτια είναι συνήθως εξοπλισμένα με θολωτά προϊόντα που χαρακτηρίζονται από αυξημένη ισχύ. Οι μικροί χώροι, αντίθετα, είναι εξοπλισμένοι με συμπαγή εξοπλισμό με βολικό χειριστήριο αφής. Όταν επιλέγετε, πρέπει μόνο να δώσετε προτεραιότητα και να συνειδητοποιήσετε τα πλεονεκτήματα που προσελκύουν μια κεκλιμένη κουκούλα:

  • σημαντικές εξοικονομήσεις χρήσιμου χώρου. Χάρη στη χρήση του στο εσωτερικό της κουζίνας, δημιουργείται ένα εξαιρετικό και ελαφρύ ύφος.
  • η παρουσία ευέλικτων τρόπων ελέγχου, η παρουσία αρκετών ταχυτήτων καθαρισμού του αέρα,
  • Εκτεταμένες ενσωματωμένες επιλογές, οι πιο συνηθισμένες από αυτές - χρονοδιακόπτης, καθυστερημένη εκκίνηση, αυτόματο κλείσιμο, αισθητήρας απόφραξης φίλτρου και άλλοι.
  • γρήγορη και οικονομική εγκατάσταση.

Art Nouveau κουκούλα

Art Nouveau κουζίνα με κεκλιμένη κουζίνα

Το πιο εντυπωσιακό είναι η υψηλή απόδοση με χαμηλό επίπεδο θορύβου - αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα των εν λόγω προϊόντων. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να είναι μια μακρά αναζήτηση για ένα μοντέλο που ταιριάζει απόλυτα σε μια πολύ στενή περιοχή, λιγότερο από 60 cm.

Φωτιζόμενη κουκούλα

Μέθοδοι καθαρισμού του αέρα

Η πρώτη κατηγορία είναι προϊόντα που λειτουργούν από την εξάτμιση: ο εξοπλισμός δεν επεξεργάζεται αέρα, αλλά αντικαθιστά μόνο φρέσκο, που προέρχεται απευθείας από τον αγωγό αερισμού. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός αέρα, μπορεί να χρειαστεί επιπλέον διαθέσιμος χώρος στο δωμάτιο. Παρά τη σχετική αναστάτωση της εγκατάστασης, αυτή είναι η επιλογή για την εισαγωγή των κεκλιμένων κουκούλες που είναι η πιο κοινή. Λόγοι: μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων (η μαύρη απαίτηση οφείλεται στην πρακτικότητα, το λευκό και το μπεζ είναι ελκυστικά λόγω της ευελιξίας τους), η βέλτιστη δύναμη του εξοπλισμού, η διαθεσιμότητα των τιμών του προϋπολογισμού.

Ημικυκλική κεκλιμένη κουκούλα

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει συσκευές ανακυκλοφορίας. Επεξεργούν αέρα σε διάφορα στάδια. Στο πρώτο στάδιο, εκτελείται εξωτερικός καθαρισμός: αφαιρούνται λιπαρά εγκλείσματα χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα. Στο δεύτερο στάδιο, εμπλέκονται τα στοιχεία άνθρακα του συστήματος: διεξάγεται εδώ ένας πλήρης καθαρισμός του αέρα, εξαλείφονται δυσάρεστες οσμές. Η επιλογή της δεύτερης επιλογής είναι ελκυστική για εκείνους τους χρήστες των οποίων η κουζίνα δεν υπόκειται σε επαρκή φυσικό εξαερισμό ή δεν έχει πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού.

Η κορυφή της κατάταξης των χρηστών καθοδηγείται από μικτές τεχνολογίες που συνδυάζουν τις αρχές λειτουργίας και των δύο επιλογών, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Μείον - το υψηλό κόστος τέτοιων προϊόντων.

Έξτρα κουκούλα με εκτύπωση

Ειδικότητα εγκατάστασης κεκλιμένων κουκούλας

Όταν αποφασίζετε σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάτε την κουκούλα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο εξοπλισμός δεν πρέπει να παρεμποδίζει την κανονική χρήση των ντουλαπιών, ειδικά αν κρυφτούν ενσωματωμένες συσκευές. Εάν η εστία είναι συμπαγής, αρκεί για τη συντήρησή της ένα μοντέλο με πλάτος 50 cm ή περισσότερο.

Σε χώρους που είναι τακτικά μολυσμένοι και απαιτούν πλήρη καθαρισμό του αέρα, εγκαθίστανται συσκευές με ισχυρούς κινητήρες και ο σχεδιασμός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Σε τέτοιες συνθήκες, συνήθως χρησιμοποιούνται επιτοίχιες έπιπλα κουζίνας, τότε δεν θα παρεμβαίνει κανείς μια μεγάλη κουκούλα (με πλάτος 80 cm ή περισσότερο). Επιπλέον, οι παράμετροι επίπλων προσαρμόζονται συνήθως στις διαστάσεις του εξοπλισμού καθαρισμού.

Εγκιστρωμένη θήκη ανακύκλωσης

Η εγκατάσταση των κεκλιμένων μοντέλων πραγματοποιείται σε κανονική λειτουργία, δεν είναι πιο περίπλοκη από την εγκατάσταση συμβατικών επιλογών. Τα αυτόνομα προϊόντα που δεν συνδέονται με την έξοδο αέρα είναι στερεωμένα με βίδες και βύσματα τοίχου, χρειάζονται μόνο πρόσβαση στην παροχή ρεύματος. Εάν είναι απαραίτητο να εισαγάγετε εξοπλισμό με εξαγωγή αέρα στο εσωτερικό, θα απαιτηθεί η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού. Κατά τον υπολογισμό της τροχιάς της τοποθέτησης, λαμβάνονται υπόψη οι απώλειες παραγωγικότητας με την παρουσία στροφών. Στο τέλος της εργασίας, οι τεχνίτες σφραγίζουν προσεκτικά όλες τις συνδέσεις.

Έξω καπό στο πλαίσιο

Προκειμένου να απελευθερωθεί πλήρως το δυναμικό της τεχνολογίας και να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία, είναι απαραίτητο να τηρηθεί η απόσταση που συνιστά ο κατασκευαστής από τη μονάδα εξάτμισης. Εάν χρησιμοποιείται μια σόμπα αερίου, ο ελάχιστος δείκτης είναι 60 cm, εάν ο ηλεκτρικός είναι 50 cm. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι χρήστες τείνουν να κρεμάσουν τη συσκευή από την οροφή και εδώ είναι σημαντικό να ελέγξετε την αξιοπιστία των συνδετήρων και την ποιότητα των στοιχείων στερέωσης.

Κατά τη λειτουργία της κεκλιμένης κουκούλας δεν αποκλείονται οι δονήσεις του σωλήνα εξαερισμού και επομένως πρέπει να παραμείνει ένα σημαντικό κενό μεταξύ αυτού και του κάτω ορίου του φινιρίσματος της οροφής.

Αγγίξτε την κλίση της κουκούλας

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση

Οι αξιολογήσεις των δημοφιλών μοντέλων κεκλιμένων κουκούλες περιλαμβάνουν δείκτες όπως το κόστος του εξοπλισμού, ο σχεδιασμός του, το επίπεδο παραγωγικότητας και η λειτουργική ζωή.Συγκεκριμένα, συμπαγή μοντέλα με πλάτος 50 cm είναι τα πιο προσιτά και, κατά συνέπεια, επιθυμητά, λίγο πιο ακριβά είναι οι διακυμάνσεις των 60 εκατοστών. Περισσότερο συνολικά προϊόντα με πλάτος 80-90 cm απαιτούν σημαντικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης.

Γκρίζο κεκλιμένο κάλυμμα

Κατά την επιλογή των μοντέλων, οι επαγγελματίες συνιστούν να στραφούν, πρώτα απ 'όλα, στα προϊόντα παγκόσμιων ανησυχιών, καθώς είναι εκείνοι που έχουν τη βέλτιστη σχέση τιμής / ποιότητας. Η αγορά προφίλ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού τόσο από τον προϋπολογισμό όσο και από τα premium τμήματα και αυτή η διαίρεση σας επιτρέπει να αγοράσετε το βέλτιστο μοντέλο σύμφωνα με τις οικονομικές και χωρικές δυνατότητες.

Έξτρα κουκούλα με πλάκα κάλυψης

Οι σύγχρονες κουκούλες κουζίνας δεν είναι μόνο ένα βολικό εργαλείο για τον καθαρισμό του αέρα από τις οσμές, τις ακαθαρσίες και τον ατμό, γίνονται κομψές προφορές στο εσωτερικό. Χάρη στο κεκλιμένο μοντέλο, το δωμάτιο θα είναι φρέσκο ​​και καθαρό και ο ασυνήθιστος σχεδιασμός θα κάνει τις ιδέες σχεδίασης πραγματικότητα.

Μπεζ καπάκι

Σκεπαστή γυάλινη κουκούλα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)